Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη η κατάσταση του Φ. Μουάμπα. Υπέστη καρδιακό επεισόδιο
  • [02] Η διαδήλωση και η αποδοκιμασία έχουν όριο, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Αλ. Παπαρήγα: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θέτουν τρομοκρατικά διλλήματα
  • [04] Γερμανοί επενδυτές δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια για το ελληνικό «κούρεμα»
  • [05] «Ανάσες» για Πανιώνιο και ΠΑΣ Γιάννινα

  • [01] Κρίσιμη η κατάσταση του Φ. Μουάμπα. Υπέστη καρδιακό επεισόδιο

    Σε καρδιακό επεισόδιο (προσβολή) οφείλεται η κατάρρευση του Φαμπρίς Μουάμπα κατά τη διάρκεια του αγώνα της Τότεναμ με την Μπόλτον στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Αυτό αναφέρει το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται από την πρώτη κιόλας στιγμή, επιβεβαιώνοντας όλους όσοι υποστήριζαν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Σύμφωνα πάντα με το ιατρικό ανακοινωθέν, το επόμενο 24ωρο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της υγείας του.

    Ο 23χρονος μέσος της Μπόλτον κατέρρευσε τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Το ιατρικό επιτελείο της ομάδας του προσπαθούσε μάταια περίπου 10 λεπτά να τον επαναφέρει με ανανήψεις και απινιδωτή, πριν μεταφερθεί εσπευσμένα σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της βρετανικής πρωτεύουσας.

    Ο Μουάμπα γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 1988 στην Κινσάσα της Δημοκρατίας του Κονγκό (πρώην Ζα:ιρ). Από το 2002 βρισκόταν στις Ακαδημίες της Άρσεναλ, έχει πάρει αγγλική υπηκοότητα και είναι διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες από 16 έως 21 χρόνων. Τη σεζόν 2006-07 αγωνίστηκε δανεικός στην Μπέρμιγχαμ από την Άρσεναλ, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά πήρε «μόνιμη» μεταγραφή στους «μπλε». Από το 2008 αγωνίζεται στην Μπόλτον.

    [02] Η διαδήλωση και η αποδοκιμασία έχουν όριο, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας

    Η Αριστερά ήταν πάντα θύμα της βίας δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καλώντας το λαό και ιδιαίτερα τους διαδηλωτές ενόψει των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου να συνειδητοποιήσουν ότι «η διαδήλωση και η αποδοκιμασία έχουν όριο».

    Ο κ. Τσίπρας , σε συνέντευξή του στον «Σκάι» απέρριψε για ακόμη μιά φορά δηλώσεις και υπαινιγμούς για συμμετοχή ή ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδηλώσεις βίας, τόνισε ότι αυτά «δεν είναι στη δική μας κουλτούρα, στην κουλτούρα της αριστεράς» και πρόσθεσε ότι τις δεκαετίες του ?50 και του ?60 αυτές τις πρακτικές βίας τις είχαν οι ομάδες της «καρφίτσας», δεν τις είχε η Αριστερά.

    Επίσης ο κ. Τσίπρας απέρριψε κατηγορηματικά τοποθετήσεις που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει θέση εξόδου της χώρας από το ευρώ, λέγοντας ότι αυτό το οποίο λέμε εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι ότι θέλουμε να αξιοποιήσουμε το γεγονός ότι η χώρα είναι ισότιμο μέλος της ευρωζώνης κι αυτό μας καθιστά ισχυρούς σε μια διαπραγμάτευση απέναντι στους εταίρους.

    Απαντώντας σε επιθέσεις κατά της Αριστεράς, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θέλουν να δημιουργήσουν τον εσωτερικό εχθρό και θέλουν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει ασκήσει μια ουσιαστική αντιπολίτευση με προτάσεις και επιχειρήματα, είναι μια δύναμη της ανομίας, εκτός πολιτικού φάσματος, για να δημιουργήσουν στον κόσμο που μας βλέπει με μεγάλη συμπάθεια την εντύπωση ότι δεν πρέπει να μας προτιμήσει. Ακριβώς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη που φοβίζει το πολιτικό κατεστημένο.

    [03] Αλ. Παπαρήγα: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θέτουν τρομοκρατικά διλλήματα

    "Με τρομοκρατικά διλλήματα προς τον ελληνικό λαό, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγούνται προς τις κάλπες", δήλωσε σήμερα από το Ηράκλειο, η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν στις εκλογές το ΚΚΕ που δίνει, όπως είπε, "μάχη με επιχειρήματα".

    "Ή θα εξεγερθούμε, ή θα τελειώσουμε", ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά την διάρκεια ομιλίας της στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και των άλλων κομμάτων και ζητώντας την ενίσχυση του ΚΚΕ .

    Η γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι "η χώρα βρίσκεται στη μέση μιας καταιγίδας μέτρων" και ότι "μέχρι τις εκλογές η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ θα υλοποιήσει νέα σειρά σκληρών μέτρων, όχι με διάλογο" αλλά "με όργιο τρομοκράτησης του ελληνικού λαού".

    Επίσης, ανέφερε ότι το ΚΚΕ δίνει τη μάχη με επιχειρήματα, ενώ σχετικά με την πρόκληση που δέχθηκε από την Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την απεργία της ΠΝΟ, εκτίμησε ότι από την απεργία θα πληγεί ο μεγαλέμπορος και όχι ο φτωχός αγρότης και χαρακτήρισε "πρόκληση" τις δηλώσεις της προέδρου της ΔΗΣΥΜ. Επίσης, είπε ότι θα υπάρξει "τρομοκρατία μέχρι τις κάλπες".

    "Αυτό που θα κάνει τη διαφορά και θα δημιουργήσει την ελπίδα για το λαϊκό κίνημα, αυτό που πρέπει να τρομοκρατήσει αυτούς που πρέπει να τρομοκρατήσει, είναι η εκλογική δύναμη του κομμουνιστικού κόμματος", συμπλήρωσε.

    [04] Γερμανοί επενδυτές δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια για το ελληνικό «κούρεμα»

    Περίπου 20.000 Γερμανούς επενδυτές θίγει η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, εκ των οποίων πολλοί σκοπεύουν να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung", το οποίο φέρει τον τίτλο "Κύριε Παπαδήμο, θα τα πούμε στο Δικαστήριο".

    Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην πρόθεση ιδιωτών επενδυτών, οι οποίοι θίγονται από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους να προσφύγουν στην δικαιοσύνη διεκδικώντας πλήρη αποζημίωση για τα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους.

    Σημειώνεται ακόμη η δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Προστασίας Επενδυτών Κεφαλαίου (SdK) Ντάνιελ Μπάουερ ότι η ένωσή του δεν προτίθεται να δεχθεί τις απώλειες αμαχητί.

    [05] «Ανάσες» για Πανιώνιο και ΠΑΣ Γιάννινα

    Λεβαδειακός και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα για την 25η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με τα γκολ των Ναπολεόνι (16΄) και Ζησόπουλου (29΄), αλλά οι Περιστεριώτες αντέδρασαν και πήραν το βαθμό, χάρη στα τέρματα των Οικονόμου (44΄) και Μήτρογλου (87΄).

    Τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Πανιώνιος. Χάρη στα γρήγορα γκολ των Αντούνες (6΄) και Ντιμπαλά (13΄), η ομάδα του Ακη Μάντζιου επικράτησε 2-0 της ουραγού Δόξας Δράμας στη Νέα Σμύρνη, και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία.

    Πολύτιμη νίκη με 2-1 πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα επί της Ξάνθης στα Πηγάδια. Ο Μπεσέρα στο 58΄ και ο Βίλα στο 82΄ πέτυχαν τα γκολ για τον «Αγιαξ της Ηπείρου», που πέτυχε τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή του. Οι «ακρίτες», που μετρούν επτά συνεχόμενες ήττες και πλέον κινδυνεύουν, μείωσαν στο 87΄ με τον Βλαχοδήμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 March 2012 - 16:30:27 UTC