Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λ. Κατσέλη: Υπήρξα το "μαύρο πρόβατο" της κυβέρνησης
  • [02] Προσχωρεί στην "Κοινωνική Συμφωνία", ο βουλευτής Ηλείας Τ.ς Δημητρουλόπουλος
  • [03] Άκαρπη η συνάντηση της υπουργού Ανάπτυξης με τους ναυτεργάτες
  • [04] Ανήλικα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε καθολικά σχολεία ευνουχίστηκαν

  • [01] Λ. Κατσέλη: Υπήρξα το "μαύρο πρόβατο" της κυβέρνησης

    «Ακόμα και στην εποχή του μνημονίου κατάφερα να περάσω σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η ρύθμιση χρεών για 27.000 επιχειρήσεις, η μείωση των τιμών των φαρμάκων και η προστασία του κατώτατου μισθού και των συλλογικών διαπραγματεύσεων», δήλωσε η πρόεδρος της "Κοινωνικής Συμφωνίας" Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, και πρόσθεσε: "Αυτό δείχνει ότι όταν υπάρχει βούληση και αποφασιστικότητα μπορούν να γίνουν πολλά».

    Η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι για τις θέσεις της υπήρξε το «μαύρο πρόβατο» της κυβέρνησης Παπανδρέου, δεχόμενη συνεχείς επιθέσεις από μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς επίσης και ότι έπρεπε να φύγει από το υπουργείο Εργασίας για να περάσουν τα μέτρα του Οκτωβρίου και να αποδομηθούν πλήρως οι εργασιακές σχέσεις.

    Σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου ανέφερε ότι «ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός του 2009 ήταν γνωστός», η ίδια τον είχε «επισημάνει έγκαιρα» και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ «είχαν ενταχθεί συγκεκριμένα μέτρα».

    Κατά την πρόεδρο της "Κοινωνικής Συμφωνίας" το διακύβευμα των εκλογών «δεν είναι αν υπήρχε ή όχι δημοσιονομικό έλλειμμα το 2009, αλλά το τι πρέπει να γίνει σήμερα για να μην επιβληθούν σε λίγους μήνες νέα επώδυνα μέτρα για μισθωτούς, εργαζόμενους και συνταξιούχους».

    [02] Προσχωρεί στην "Κοινωνική Συμφωνία", ο βουλευτής Ηλείας Τ.ς Δημητρουλόπουλος

    Με δήλωση του ο βουλευτής Ηλείας Τάκης Δημητρουλόπουλος, ο οποίος με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος, ανακοίνωσε ότι προσχωρεί στην «Κοινωνική Συμφωνία», της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη.

    Επικαλείται ότι το ΠΑΣΟΚ με οποιαδήποτε ηγεσία παραμένει εγκλωβισμένο στον καταστροφικό μονόδρομο της ύφεσης και το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσει έτσι ή με «ποιο τρόπο θα απελευθερώσουμε ξανά όπως το 1981 το πάθος, τη δύναμη και τη θέληση κάθε Ελληνίδας και Έλληνα για πρόοδο και αλλαγή»

    Υπενθυμίζεται ότι ο Τάκης Δημητρουλόπουλος είχε τεθεί, μαζί με άλλους 8 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκτός ψηφοδελτίων στις 13 Φεβρουαρίου όταν κατά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης ψήφισε «ναι» επί της αρχής αλλά καταψήφισε το άρθρο 1 για τα εργασιακά.

    [03] Άκαρπη η συνάντηση της υπουργού Ανάπτυξης με τους ναυτεργάτες

    Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκαν τελικά οι συνομιλίες της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.

    Οι ναυτεράτες θα προχωρήσουν από τις 6 το πρωί της Δευτέρας σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, όπως είχε αποφασίσει στη χθεσινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

    Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς δήλωσε ότι δεν προέκυψε τίποτα διαφορετικό στη διάρκεια της συνάντησης, όλες οι πλευρές κατέθεσαν τις απόψεις τους και το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι δεν υπάρχουν λύσεις σε αυτή τη φάση και οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν κανονικά.

    Ο κ. Χαλάς είπε επίσης ότι κανένα από τα αιτήματά τους δεν έγινε δεκτό και κατήγγειλε πως «ότι γίνεται από πλευράς κυβέρνησης δεν υπάρχει ούτε σχεδιασμός ούτε προγραμματισμός».

    [04] Ανήλικα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε καθολικά σχολεία ευνουχίστηκαν

    Τουλάχιστον δέκα ανήλικα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε σχολεία της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ευνουχίστηκαν την δεκαετία του '50, έγραψε σήμερα η ολλανδική εφημερίδα Handelsblad.

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ευνουχισμοί πραγματοποιούνταν στις εγκαταστάσεις ψυχιατρείου της Καθολικής Εκκλησίας για να "θεραπεύσουν" τα αγόρια που εθεωρείτο ότι ήταν ομοφυλόφιλα και σε τουλάχιστον μια περίπτωση με αυτόν τον τρόπο τιμωρήθηκε το θύμα σεξουαλικής κακοποίησης που τόλμησε να το καταγγείλει.

    Το δημοσίευμα βασίζεται σε μαρτυρίες θυμάτων, σε ιατρικές εκθέσεις, ιδιωτικές επιστολές και νομικά έγγραφα.

    Ερευνητική επιτροπή πέρυσι διαπίστωσε ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση σε ιδρύματα της Καθολικής Εκκλησίας στο διάστημα 1945-1981.

    Ο Αρχιεπίσκοπος της Ουτρέχτης Βιμ Εικ τον Δεκέμβριο ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 March 2012 - 16:30:27 UTC