Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Το πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα "έχει γίνει ένα είδος τιμωρίας"
  • [02] Aπόσπαση δημοσίων υπαλλήλων στη Κύπρο
  • [03] Η Gazprom ενδέχεται να καταθέσει προσφορά για τη ΔΕΠΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Το πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα "έχει γίνει ένα είδος τιμωρίας"

    Ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη δεν έδωσε αρκετό χρόνο στην Αθήνα για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και ότι το πρόγραμμα λιτότητας είναι "ένα είδος τιμωρίας".

    "Είπα στην Ευρώπη: δώστε μας χρόνο για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, για να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου στη διάρκεια συζήτησής του στο Στρασβούργο με τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ. "Η Ευρώπη έχει κάνει βήματα, όμως δεν πήγε προς τη σωστή κατεύθυνση", πρόσθεσε.

    "Η συντηρητική Ευρώπη απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι πολίτες της --είτε είναι Έλληνες, είτε Πορτογάλοι ή Γάλλοι--να προστατευθούν σε αυτή τη μετάβαση που πρέπει να φέρουμε σε πέρας", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    [02] Aπόσπαση δημοσίων υπαλλήλων στη Κύπρο

    Τη δυνατότητα απόσπασης στην Κύπρο δημοσίων υπαλλήλων, προβλέπει τροπολογία των υπουργών Οικονομικών και Εξωτερικών, που κατατέθηκε στη Βουλή και στο νομοσχέδιο που αφορά το Πρόγραμμα Ήλιος και την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

    Σύμφωνα με την τροπολογία, επιτρέπεται, με κοινή υπουργική απόφαση, η απόσπαση Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων σε αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών αρχών σε τρίτες χώρες, για την παροχή συνδρομής κατά την ανάληψη από αυτήν της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

    Η ίδια διάταξη προβλέπει ότι «το Ελληνικό Δημόσιο θα επιβαρυνθεί, εκτός από τις πλήρεις αποδοχές εσωτερικού και με τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής των αποσπασμένων υπαλλήλων, ενώ οι δαπάνες διαμονής και διαβίωσης θα καταβληθούν από το κυπριακό Δημόσιο».

    [03] Η Gazprom ενδέχεται να καταθέσει προσφορά για τη ΔΕΠΑ

    Ενδεχόμενο κατάθεσης προσφοράς για την απόκτηση μετοχών στη ΔΕΠΑ εξετάζει η ρωσική εταιρία Gazprom, με στόχο την εξασφάλιση της δυνατότητας να προμηθεύει, άμεσα, Ευρωπαίους πελάτες της με φυσικό αέριο.

    Όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria NOVOSTI, η ρωσική εταιρία αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωσή της σε αυτό το ενδεχόμενο.

    Εξάλλου, το Reuters, σε σημερινό τηλεγράφημά του, κάνει λόγο για ανακοίνωση της Gazprom που αναφέρεται σε σημερινή συζήτηση του επικεφαλής της ρωσικής εταιρίας με τον διαχειριστικό διευθυντή της ελληνικής κοινοπραξίας της, τής ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, για την πιθανότητα συμμετοχής στον γύρο προσφορών για την ελληνική κρατική εταιρία φυσικού αερίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 March 2012 - 20:30:26 UTC