Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κοινωνική Συμφωνία", το νέο κόμμα Κατσέλη - Καστανίδη
  • [02] Λ. Παπαδήμος: Πλήρης η στήριξή μας στην επίλυση του Κυπριακού
  • [03] Στ. Δήμας: Το Κυπριακό, κορυφαία προτεραιότητά μας
  • [04] Ενός λεπτού σιγή θα τηρήσει η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

  • [01] "Κοινωνική Συμφωνία", το νέο κόμμα Κατσέλη - Καστανίδη

    "Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη", είναι ο τίτλος του νέου κόμματος που ανακοινώνουν αυτήν την ώρα στην Αίγλη του Ζαππείου οι πρώην υπουργοί Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης.

    Παρόντες στην εκδήλωση είναι μεταξύ άλλων οι διαγραμμένοι από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου, Κυριακή Τεκτονίδου, Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Κασσάρας και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.

    [02] Λ. Παπαδήμος: Πλήρης η στήριξή μας στην επίλυση του Κυπριακού

    Την «πλήρη συμπαράταξη και στήριξη» της ελληνικής κυβέρνησης και ολόκληρου του ελληνικού λαού και των κομμάτων στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος προς τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου, όπως δήλωσε ο τελευταίος μετά τη συνάντηση, διάρκειας περίπου μιας ώρας, που είχαν στο Μ. Μαξίμου.

    Ο κ. Ομήρου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις «ή τις μη εξελίξεις», όπως είπε, στο Κυπριακό, «υπό την έννοια ότι η τουρκική αδιαλλαξία και κακοπιστία εξακολουθεί να εμποδίζει την επίτευξη οποιασδήποτε προόδου».

    Ανέφερε ότι ενημέρωσε για το γεγονός πως οι απευθείας διαπραγματεύσεις των τελευταίων 3,5 χρόνων δεν έχουν οδηγήσει σε διάρρηξη του αδιεξόδου «λόγω αυτής της συνεχιζόμενης και κλιμακούμενης τουρκικής αδιαλλαξίας», αλλά και για τις «απειλές» της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Επιπλέον, ο κ. Ομήρου ενημέρωσε για την επικείμενη ανάληψη από την Κυπριακή Δημοκρατία της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το β' εξάμηνο του 2012.

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα οικονομίας, με τον κ. Ομήρου να εκφράζει την «πλήρη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού ελληνισμού στις προσπάθειες για να υπάρξει υπέρβαση της οικονομικής κρίσης».

    Διαβάστε επίσης:

    Στ. Δήμας: Το Κυπριακό, κορυφαία προτεραιότητά μας

    [03] Στ. Δήμας: Το Κυπριακό, κορυφαία προτεραιότητά μας

    Το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, υπογράμμισε ο ΥΠΕΞ Σταύρος Δήμας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκη Ομήρου.

    "Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία με τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, που διαγκωνίζονται ο ένας τον άλλο στην αδιαλλαξία, και δίνουν αφορμή στον κ. Έρογλου να είναι ακόμη πιο αδιάλλακτος και να δημιουργεί προβλήματα στις διαπραγματεύσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας, σε σύντομη δήλωσή του κατά την έναρξη της συνάντησης.

    Από την πλευρά του, ο κ. Ομήρου ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τον ελληνικό λαό για τη σταθερή συμπαράσταση και συμπαράταξη στον αγώνα του κυπριακού λαού για τον τερματισμό της κατοχής και την επίτευξη δημοκρατικής, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό στο πλαίσιο των αρχών του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου.

    Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ότι "η Ελλάδα είναι το φυσικό στήριγμα του Κυπριακού Ελληνισμού σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα, με μια Τουρκία, που κλιμακώνει την αδιαλλαξία της". Μάλιστα, παρατήρησε ότι η αδιαλλαξία της Τουρκίας αποτυπώνεται από τις θέσεις που καταθέτει μέσω του κ. Έρογλου στις απευθείας διαπραγματεύσεις.

    Τέλος, ο κ. Ομήρου, υπογράμμισε ότι δεν δικαιολογείται με τίποτα η σύγκλιση μιας πολυμερούς συνάντησης για το Κυπριακό, καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία σύγκλιση απόψεων και θέσεων.

    [04] Ενός λεπτού σιγή θα τηρήσει η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

    Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του τροχαίου δυστυχήματος στην Ελβετία με θύματα 22 βέλγους μαθητές δύο δημοτικών σχολείων, τους τέσσερις συνοδούς τους και τους δύο οδηγούς του λεωφορείου, που επέστρεφαν από χειμερινές διακοπές στην Ελβετία.

    "Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα τηρήσει το μεσημέρι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των μικρών θυμάτων και των συνοδών τους", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων του Ευρωκοινοβουλίου και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φέρχοφστατ δήλωσε ότι έμαθε την είδηση με "σφιγμένη την καρδιά".

    "Είναι ένα πένθος ακόμη πιο φοβερό που αφορά μικρά παιδιά σε σχολική εκδρομή και απευθύνω όλη μου τη συμπόνοια και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες που πλήττονται από αυτό το τρομερό κτύπημα της μοίρας. Το γεγονός αυτό είναι τόσο τραγικό που βυθίζει σε τεράστια θλίψη ολόκληρη τη χώρα. Εκφράζω τη βαθιά αλληλεγγύη των γειτονικών χωρών και των ευρωπαίων εταίρων. Μηνύματα υποστήριξης φθάνουν από όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση προς το Βέλγιο", είπε.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απηύθυνε τα συλλυπητήριά του προς τον πρωθυπουργό του Βελγίου Ελιο ντι Ρούπο . "Αυτό το τραγικό γεγονός παίρνει περισσότερο δραματικές διαστάσεις αφού τα περισσότερα από τα θύματα είναι παιδιά", γράφει στο μήνυμά του εκφράζοντας τη βαθιά του συμπόνοια προς τις οικογένειες που πλήττονται από το τραγικό αυτό δυστύχημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 March 2012 - 12:30:27 UTC