Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γκ: Χαρδούβελης: Οι εκλογές δεν θα ανακόψουν την πορεία της χώρας
  • [02] "Παγώνει" η ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ουγγαρία
  • [03] Κατάληψη του νοσοκομείου Ιεράπετρας

  • [01] Γκ: Χαρδούβελης: Οι εκλογές δεν θα ανακόψουν την πορεία της χώρας

    Οι εκλογές δεν πρόκειται να ανακόψουν την ομαλή πορεία της οικονομίας. Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της πρόκλησης και παρά τις επιμέρους διαφωνίες υπάρχει συμφωνία στα μεγάλα θέματα για την προοπτική της χώρας, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο οικονομικός σύμβουλος και επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης.

    Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδούβελης, η παρούσα κυβέρνηση θα φτιάξει ένα πλαίσιο - παρακαταθήκη, πάνω στο οποίο θα το συνεχίσει η επόμενη. "Εμείς θα φτιάξουμε ένα σχέδιο, ένα blueprint, γι΄αυτούς που θα έρθουν για να συνεχίσουν", είπε χαρακτηριστικά.PSI, είπε ότι "αν και έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά, ένα μαραθώνιο", "η συμφωνία για το PSI είναι ένα νέο ξεκίνημα, διότι λύσαμε το χρηματοοικονομικό πρόβλημα, δεν πρέπει να υπάρχει πια ο φόβος εξόδου από την ευρωζώνη, ο Έλληνας θα μπορεί πλέον να καταθέσει τα χρήματά του χωρίς φόβο σε ελληνική τράπεζα, ο Έλληνας καταναλωτής και ο επενδυτής θα μπορεί να προσβλέψει σε μια σταθεροποίηση".

    Στο ερώτημα, αν θα ήταν καλύτερα να συμμετέχουν και τεχνοκράτες στην επόμενη κυβέρνηση, απάντησε ότι "θα ήταν πιο σημαντικό οι πολιτικοί να γίνουν περισσότερο τεχνοκράτες. Ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη. Το να βάλεις έναν-δύο τεχνοκράτες δεν κάνει τη διαφορά. Αυτό που κάνει τη διαφορά, είναι αυτός που έχει την πολιτική δύναμη, να έχει και ένα τεχνικό υπόβαθρο για να δώσει λύσεις".

    Ο κ. Χαρδούβελης, στο περιθώριο εκδήλωσης κατά την οποία ενημέρωσε Ευρωπαίους δημοσιογράφους, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, απαντώντας στο ΑΜΠΕ για την προοπτική που διαγράφεται μετά τη συμφωνία για το

    [02] "Παγώνει" η ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ουγγαρία

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν σήμερα το "πάγωμα" 495 εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο συνοχής της ΕΕ, τα οποία θα δίνονταν ως βοήθεια στην Ουγγαρία, εξαιτίας του υψηλού δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, όπως ανακοίνωσε η Δανή υπουργός Οικονομικών Μαργκρέτε Βέσταγκερ.

    Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ το πάγωμα των πόρων θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2013.

    Οι κυρώσεις θα αρθούν "αμέσως", αν η Ουγγαρία παρουσιάσει πειστικά διορθωτικά μέτρα για τη μείωση του ελλείμματός της μέχρι τις 22 Ιουνίου, πρόσθεσε η Βέσταγκερ.

    Το ποσό των 495 εκατομμυρίων ευρώ είναι λίγο λιγότερο από το ένα τρίτο του 1,7 δισεκατομμυρίου ευρώ τα οποία θα μπορούσε να λάβει η Ουγγαρία από το ταμείο συνοχής, που προσφέρει βοήθεια στις φτωχότερες χώρες της Ένωσης για την κατασκευή έργων υποδομής.

    Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει χρήση των κυρώσεων που προβλέπει το ενισχυμένο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

    [03] Κατάληψη του νοσοκομείου Ιεράπετρας

    Σε κατάληψη του γραφείου του υποδιοικητή του νοσοκομείου Ιεράπετρας, μέσα στο οποίο βρίσκεται και ο διοικητής του, μη επιτρέποντάς τους την έξοδο από αυτό, προχώρησαν απόψε κάτοικοι της περιοχής και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Η κατάληψη ήρθε σε συνέχεια της πρωινής διαμαρτυρίας τους για την, όπως τονίζουν, συνεχόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου και ζητώντας να δοθούν άμεσα λύσεις.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν απόψε, μεταξύ άλλων, δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στον χώρο του νοσοκομείου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο θεσμό της ενιαίας διοίκησης και στο νόμο για τις ρυθμίσεις θεμάτων του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζει, όπως αναφέρουν τις επιταγές της τρόικας και του μνημονίου.

    Σύμφωνα με τους ίδιους, η εφαρμογή των παραπάνω νόμων αποτελεί «θανατική καταδίκη της περιοχής ιδίως, όσον αφορά το νοσοκομείο της Ιεράπετρας που εξυπηρετεί ένα πληθυσμό μεγαλύτερο των 50.000 κατοίκων, που απέχουν τουλάχιστον 3/4 της ώρας, σε ένα άθλιο οδικό δίκτυο, από το πλησιέστερο μεγαλύτερο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου».

    Κάτοικοι της Ιεράπετρας και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους έως ότου οι αρμόδιοι κάνουν αποδεκτά τα αιτήματά τους διαφορετικά αναφέρουν, «απαιτούμε να παραδεχτούν την ανικανότητά τους και να παραιτηθούν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 March 2012 - 20:30:26 UTC