Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έβαλε πλώρη για τους "8"
  • [02] Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος Οικοδομικός Κανονισμός

  • [01] Έβαλε πλώρη για τους "8"

    Οπως στο Καζάν με τη Ρούμπιν, έτσι και σήμερα στο Χάρκοβο ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Μέταλιστ για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ και πλέον έχει το «πάνω χέρι» για την πρόκριση στα προημιτελικά, ενόψει της ρεβάνς στο γήπεδο Καραϊσκάκη (15/3). Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Φουστέρ στο 49΄, ενώ στο 82΄ η ουκρανική ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Εντμαρ.

    Οι «ερυθρόλευκοι» στο 65΄ είχαν την ευκαιρία και για δεύτερο γκολ, όταν ο Τζιμπούρ ξεχύθηκε μόνος του μπροστά, όμως δεν έκοψε την μπάλα στον Μιραλάς και έτσι την έχασε.

    Στο 78΄ ένα δυνατό σουτ του Μπλάνκο πέρασε άουτ και στο 82΄ η Μέταλιστ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Έντμαρ χτύπησε άσχημα τον Μανιάτη σε τάκλιν με τα δύο πόδια και αποβλήθηκε.

    Τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το σημαντικό κι έτσι ο Ολυμπιακός πήρε άλλη μια νίκη σε εκτός έδρας παιχνίδι και πλέον έχει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση.

    [02] Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος Οικοδομικός Κανονισμός

    Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το σχέδιο νόμου για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (ΝΟΚ).

    Οι βασικές καινοτομίες του ΝΟΚ συνίστανται στην προστασία της αστικής γης και αναζωογόνηση των πόλεων, στην περιβαλλοντικά εναρμονισμένη δόμηση, στην εξυπηρέτηση των λειτουργιών των κτιρίων και στην προστασία των φυσικών πόρων και των διαθέσιμων χώρων της πόλης.

    Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την προστασία της αστικής γης προβλέπονται:

  • Συνενώσεις οικοπέδων, με τις οποίες δίνεται δυνατότητα αναβάθμισης της εικόνας της πόλης και αύξησης των ελεύθερων και κοινόχρηστων χώρων της, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Στα μεγάλα οικόπεδα οι συνενώσεις επιτρέπουν τη δημιουργία μεγάλων ενιαίων χώρων πρασίνου ασημαντικής περιβαλλοντικής αξίας, ενώ με την πρόταση δίνεται γενικά η δυνατότητα αναμόρφωσης ολόκληρων περιοχών και εφαρμογής νέων προτύπων ανάπτυξης.

  • Μεγαλύτερη ελευθερία στην ανάπτυξη των όγκων και μορφών του κτιρίου. Διευκολύνονται, εξάλλου, οι έλεγχοι οικοδομών που γίνονται σαφείς και αφορούν μόνον την ασφάλεια και την υγεία των ανθρώπων.

  • Εισαγωγή νέων ορισμών και δυνατοτήτων, όπως τα υπόσκαφα κτίρια, τα φυτεμένα δώματα, οι κατακόρυφοι κήποι, τα διπλά κελύφη με στόχο τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των κτιρίων και τη βελτίωση της εικόνας της πόλης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 March 2012 - 21:30:25 UTC