Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Παιδική βία: Δεν κλείνουμε τα μάτια"

  • [01] "Παιδική βία: Δεν κλείνουμε τα μάτια"

    Σειρά εκδηλώσεων και δράσεων κατά της ενδοσχολικής βίας (bullying) θα πραγματοποιηθούν σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας, με αφορμή την "Ημέρα κατά της σχολικής βίας", που έχει καθιερώσει η ελληνική πολιτεία την 6η Μαρτίου.

    Σε όλα τα σχολεία θα παραχωρηθεί ένα δίωρο προκειμένου να παρακολουθήσουν οι μαθητές μικρής διάρκειας βίντεο, να ακούσουν ομιλίες και να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις για τα φαινόμενα βίας στα σχολεία.

    Επίσης, ημερίδα-εκδήλωση κατά της παιδικής βίας, στην οποία πολλοί καλλιτέχνεςθα ενώσουν τις φωνές τουςκατά του bullying και θα αποκαλύψουν τις εμπειρίες τους,διοργάνωνεται στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 12 μ.μ., από την Ελληνογερμανική Αγωγή, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και της UNICEF. Νωρίτερα, στις 11.00 π.μ., στο υπουργείο Παιδείας θα γίνει διαδικτυακή συζήτηση με μαθητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, από κρούσματα βίας στα σχολεία. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το «Δίκτυο για τη βία στα σχολεία».

    Οι δράσεις που υλοποιούνται στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το «Δίκτυο για τη Βία στο Σχολείο», παρουσιάστηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και των μελών του Δικτύου.

    Το υπουργείο και η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων (ΕΨΥΠΕ) - που είναι μέλος του Δικτύου- έχουν ήδη υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ των μαθητών. Στο πλαίσιο αυτό, η 6η Μαρτίου καθιερώνεται ως Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και στα σχολεία εστάλη σχετική εγκύκλιος με προτεινόμενες δράσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις, που μπορούν να πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών. Παράλληλα αρχίζουν: -Η λειτουργία τηλεφωνικής συμβουλευτικής γραμμής υποστήριξης για εκπαιδευτικούς και γονείς. -Η λειτουργία κινητής μονάδας παρέμβασης σε περιστατικά βίας και εκφοβισμού. -Η διαδικτυακή συμβουλευτική υπηρεσία υποστήριξης για εκπαιδευτικούς, παιδιά, εφήβους μαθητές και νέα άτομα.

    Επίσης, εφαρμόζεται ειδικό πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης εκφοβισμού και βίας σε σχολεία που εντάσσονται σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, με πρώτη εφαρμογή στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

    Η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου τόνισε: «Σε περιόδους κρίσης, μεγάλων, βίαιων, απότομων και σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλαγών, όπως αυτές που ζούμε σήμερα, καταγράφονται και αλλαγές συμπεριφοράς των πολιτών. Η βία στο σχολείο στιγματίζει όλη τη ζωή ενός παιδιού και έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις. Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να οργανώσει, με θεσμικό τρόπο, την αντιμετώπιση του φαινομένου, μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία του παιδιού, του γονιού και του εφήβου. Για το σκοπό αυτό έχει σχεδιαστεί και μια ειδική αφίσα με σύνθημα "Αναγνωρίζω, Αρνούμαι, Αντιδρώ στη βία στο σχολείο". Και για τις τρεις αυτές λέξεις χρειάζεται πολιτική και δουλειά για να υπάρξει αποτέλεσμα. Χρειάζεται οργανωμένη και διαρκής παρέμβαση και όχι σημειακές δράσεις. Θέλει χρόνο και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Διαχρονικά, αλλά ειδικά σήμερα στην κρίση, ο εκπαιδευτικός που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα πρέπει να γίνει "αλεξικέραυνο" των κινδύνων και "όχημα" για να προχωρήσουν τα παιδιά μπροστά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 March 2012 - 23:30:27 UTC