Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το κίνημα της πατάτας στην Κατερίνη
  • [02] Εκλογή προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους πολίτες προτείνει ο Βεστερβέλε
  • [03] Επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στο Φανάρι
  • [04] Αυτοκτόνησε 48χρονος ξενοδοχοϋπάλληλος στο Ρέθυμνο
  • [05] Κ. Μιραλάς: Θα κάνουμε τα πάντα για το πρωτάθλημα

  • [01] Το κίνημα της πατάτας στην Κατερίνη

    Μόλις δεκαπέντε δευτερόλεπτα χρειάστηκε κάθε ένας από τους 1.082 κατοίκους της Πιερίας για να παραλάβει τις πατάτες που είχε παραγγείλει, χάρη στη σωστή οργάνωση της διαδικασίας διανομής που πραγματοποιείται από το πρωί στην Κατερίνη.

    Τα μόνα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τρεις φορητοί υπολογιστές αλλά και το λογισμικό που τροποποίησε για το σκοπό αυτό, το ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας «Ο τόπος μου», Ηλίας Τσολακίδης.

    Το λογισμικό αυτό εφαρμόζει, άλλωστε, ο ίδιος κάθε χρόνο με την ιδιότητα του Τεχνικού Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Αθλητικών Επιστημών, για τη διοργάνωση του δεύτερου μεγαλύτερου αθλητικού συνεδρίου στον κόσμο...

    «Η διαδικασία διανομής της πατάτας είναι υποδειγματική και πραγματοποιείται υπό το βλέμμα δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και συνεργείων διεθνών μέσων ενημέρωσης» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο κ. Τσολακίδης και σημειώνει ότι δεν υπήρξαν ούτε ουρές, ούτε συνωστισμοί, ούτε κατοχικές εικόνες. Σε αυτό συνέβαλαν ιδιαίτερα οι 62 εθελοντές που χωρίστηκαν σε ομάδες ταυτοποίησης των ανθρώπων που έκαναν την παραγγελία αλλά και ομάδες παρκαδόρων, ρυθμιστών κυκλοφορίας, ελεγκτών αποδείξεων και μεταφοράς των προϊόντων με καρότσια σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

    «Η πόλη μας έχει δημιουργήσει πλέον σχολή και η διανομή 75 τόνων πατατών στις 1.082 οικογένειες πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» πρόσθεσε. Γνωστοποίησε, παράλληλα, ότι η ικανοποίηση των παραγωγών ήταν τόσο μεγάλη που ανακοίνωσαν ότι δωρίζουν ακόμη δύο τόνους πατάτες για να διανεμηθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε 70 οικογένειες της περιοχής.

    [02] Εκλογή προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους πολίτες προτείνει ο Βεστερβέλε

    Υπέρ της απευθείας εκλογής από τους πολίτες ενός «Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τάσσεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξής του στην εφημερίδα «Welt am Sonntag» το οποίο προδημοσιεύεται σήμερα.

    «Χρειαζόμαστε προσωπικότητες με τις οποίες θα μπορούν να ταυτιστούν οι άνθρωποι σε ολόκληρη την Ευρώπη», δηλώνει ο κ. Βεστερβέλε και κάνει λόγο για «ελλείψεις» στον Σχεδιασμό της Συνθήκης της Λισαβόνας, η οποία, όπως λέει, προβλέπει περίπλοκους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων, ενώ εξακολουθεί να επιτρέπει την έλλειψη διαφάνειας και σαφήνειας.

    Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ζητεί ακόμη την κατάρτιση ενός ευρωπαϊκού Συντάγματος, για το οποίο θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι με δημοψήφισμα. «Ελπίζω ότι με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα ένα νέο ξεκίνημα» για την Ευρώπη, σημείωσε.

    [03] Επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στο Φανάρι

    Το Φανάρι αναμένεται να επισκεφθεί αργότερα σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος θα έχει κατ' ιδίαν συνομιλίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

    [04] Αυτοκτόνησε 48χρονος ξενοδοχοϋπάλληλος στο Ρέθυμνο

    Κρεμάστηκε από κεραία, δίνοντας τέλος στη ζωή του ένας 48χρονος άνδρας στο Ρέθυμνο.

    Πρόκειται για ξενοδοχοϋπάλληλο βουλγαρικής υπηκοότητας ο οποίος διέμενε με τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά σε διαμέρισμα του ξενοδοχείου όπου το καλοκαίρι εργαζόταν, στην περιοχή των Περιβολίων.

    Ο αυτόχειρας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε η Αστυνομία, είχε επιβαρυμένη ψυχολογία, ανέβηκε χθες στην ταράτσα του ξενοδοχείου, τύλιξε στο λαιμό του ένα συρματόσχοινο και κρεμάστηκε. Το συρματόσχοινο όμως έσπασε και το σώμα του 48χρονου βρέθηκε στον ακάλυπτο χώρο του κτιρίου, όπου και τον βρήκε Έλληνας φοιτητής που διαμένει και αυτός στο ξενοδοχείο.

    Για την υπόθεση και τις συνθήκες οι οποίες οδήγησαν το συγκεκριμένο άνδρα στην αυτοχειρία, προανάκριση διενεργεί η αστυνομία Ρεθύμνου.

    [05] Κ. Μιραλάς: Θα κάνουμε τα πάντα για το πρωτάθλημα

    Την υπόσχεση ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα κάνουν τα πάντα ώστε να κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή και αυτή τη χρονιά, έδωσε ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος διεθνής επιθετικός ήταν καλεσμένος στην κοπή της πίτας του συνδέσμου της «Θύρας 7» στο Μοσχάτο και γνώρισε την αποθέωση από τους παρευρισκόμενους.

    «Είμαι πολύ χαρούμενος για την υποδοχή και σας ευχαριστώ. Με αυτά που κάνετε για εμάς, ζεσταίνετε την καρδιά μας. Να ξέρετε πως θα κάνουμε τα πάντα για να μείνει το πρωτάθλημα στο λιμάνι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο «ερυθρόλευκος» άσος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 March 2012 - 11:30:29 UTC