Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με κακοκαιρία γιορτάζονται τα φετινά Κούλουμα
  • [02] Ρυθμίσεις δανείων εντός του Μαρτίου για όλους τους δανειολήπτες
  • [03] Το βωβό ασπρόμαυρο "The Artist" κυριάρχησε στα φετινά βραβεία
  • [04] Απετράπη δολοφονική απόπειρα κατά του Β.Πούτιν
  • [05] "Η παγκόσμια οικονομία δεν έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες"
  • [06] Κυβερνητικά στρατεύματα σφυροκοπούν τη Χομς

  • [01] Με κακοκαιρία γιορτάζονται τα φετινά Κούλουμα

    Τελευταία ευκαιρία αποτελείη Καθαρά Δευτέρα για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν -έστω και για λίγο- από την «γκρίζα» καθημερινότητα, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις.

    Οι Αθηναίοι και οι επισκέπτες της πόλης θα γευτούν τα παραδοσιακά κούλουμα στον λόφο του Φιλοπάππου και στο πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα - Αμπελόκηποι), με παράλληλες εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί.

    Δεν θα είναι σύμμαχος ο καιρός πάντως, καθώςπροβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας με ισχυρούς βοριάδες καθώς και βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε βόρειες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

    Στην Ξάνθη,αναβιώνουν οι Μουντζούρηδες στον Πολύσιτο, ο Θρακιώτικος Γάμος στον οικισμό Μυρωδάτο και η Καμήλα στη Σταυρούπολη.

    Στην Κομοτηνή, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ο δήμος προγραμματίζει το πέταγμα του χαρταετού στο Τουριστικό Περίπτερο Νυμφαίας.

    Η εκδήλωση συνοδεύεται από δωρεάν φασολάδα, λαγάνα, χαλβά και άλλα εδέσματα.

    Στην Καβάλα, διοργανώνεται σειρά καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

    Στη Νάουσα, οι «Γενίτσαροι και Μπούλες» κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης, αναβιώνοντας και φέτος το δρώμενο.

    [02] Ρυθμίσεις δανείων εντός του Μαρτίου για όλους τους δανειολήπτες

    Την ανακοίνωση ρυθμίσεων που θα διευκολύνουν την αποπληρωμή δανείων που έχουν πάρει από όλες τις εμπορικές τράπεζες δανειολήπτες, ανεξάρτητα από το εάν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή μη, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, σε συνέντευξη του σήμερα στην τηλεόραση του "Αντέννα".

    Ο χρόνος τρέχει πιεστικά. Δεν είναι ένα ζήτημα μηνών ή εβδομάδων, είπε ο κ.Σπυράκος, ερωτηθείς σχετικά με το χρόνο ανακοίνωσης των οριστικών αποφάσεων, τον οποίο προσδιόρισε εντός του Μαρτίου.

    Το ζητούμενο είναι ο διάλογος που έχει ξεκινήσει με τις εμπορικές τράπεζες να οδηγήσει σε ρυθμίσεις και ενήμερων μέχρι σήμερα δανείων που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, είπε ο κ.Σπυράκος, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα πρέπει να προσφέρουν την δυνατότητα στους οφειλέτες να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις με βάση τα νέα εισοδηματικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για αυτούς.

    [03] Το βωβό ασπρόμαυρο "The Artist" κυριάρχησε στα φετινά βραβεία

    Η ταινία The Artist απέσπασε πέντε βραβεία στη φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, περιλαμβανομένων των γενικά θεωρούμενων ως των σημαντικότερων --της Καλύτερης Ταινίας, της Καλύτερης Σκηνοθεσίας (του Μισέλ Αζαναβισίς) και του Α' Ανδρικού Ρόλου (Ζαν Ντιζαρντέν)-- καθώς και της Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής (Λουντοβίκ Μπουρς) και των Καλύτερων Κοστουμιών (Μαρκ Μπρίτζες).

    Η ταινία Hugo του Μάρτιν Σκορσέζε απέσπασε ισάριθμα βραβεία Όσκαρ. Η παιδική περιπέτεια πήρε τα βραβεία για την Καλλιτεχνική ΔιεύθυνσηΒ· τη ΦωτογραφίαΒ· τα καλύτερα Ειδικά ΕφέΒ· τον Καλύτερο ΉχοΒ· και τα Καλύτερα Ηχητικά Εφέ.

    Το φιλμ Hugo είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες --συνολικά 11--, ωστόσο το The Artist, με 10 υποψηφιότητες, μια ωδή στην εποχή του βωβού κινηματογράφου, κυριάρχησε, όπως αναμενόταν, στις σημαντικότερες κατηγορίες.

    Η Μέριλ Στριπ πήρε το βραβείο Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Η Σιδηρά Κυρία (The Iron Lady). Η ίδια ταινία πήρε επίσης το βραβείο για το μακιγιάζ των Μαρκ Κουλιέρ και Τζ. Ρόι Χίλαντ.

    Η ηθοποιός Οκτάβια Σπένσερ πήρε το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο φιλμ Οι Υπηρέτριες (The Help) και ο Κρίστοφερ Πλάμερ αυτό του Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία Οι Πρωτάρηδες (Beginners).

    Η ταινία Ένας Χωρισμός σε σενάριο και σκηνοθεσία του ιρανού Ασγάρ Φαρχαντί πήρε το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

    Ο Γούντι Άλεν πήρε το βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου για την ταινία Μεσάνυχτα στο Παρίσι (Midnight in Paris), το βραβείο Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου μοιράστηκαν οι Αλεξάντερ Πέιν, Νατ Φάξον και Τζιμ Ρας για την ταινία Οι Απόγονοι (The Descendants), το βραβείο για το καλύτερο Μοντάζ πήραν οι Άνγκους Ουόλ και Κερκ Μπάξτερ για το φιλμ Το Κορίτσι με το Τατουάζ (The girl with the dragon tattoo) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ, ενώ το βραβείο για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι πήρε ο Μπρετ Μακένζι για το Man or Muppet (στην ταινία The Muppets).

    Το Rango πήρε το βραβείο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.

    Στην ταινία Undefeated, σε σκηνοθεσία Ντάνιελ Λίντσεϊ και Τ. Τζ. Μάρτιν, απονεμήθηκε το βραβείο για το καλύτερο ντοκιμαντέρ.

    Στις λιγότερο προβεβλημένες κατηγορίες, το βραβείο για το καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους πήρε το Saving Face της τιμημένης με Emmy πακιστανής δημοσιογράφου Σαρμίν Ομπάιντ-Τσινόι και του αμερικανού Ντανιέλ Τζανγκ --με θέμα τις γυναίκες-θύματα επιθέσεων με οξύ στο Πακιστάν--, το βραβείο για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους το The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore, σε σκηνοθεσία Ουίλιαμ Τζόις και Μπράντον Όλντενμπεργκ, ενώ το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους έλαβε το φιλμ The Shore, σε σενάριο και σκηνοθεσία Τέρι Τζορτζ.

    Η τελετή, με παρουσιαστή τον βετεράνο αμερικανό κωμικό Μπίλι Κρίσταλ, μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά σε πάνω από 200 χώρες.

    [04] Απετράπη δολοφονική απόπειρα κατά του Β.Πούτιν

    Δολοφονική απόπειρα κατά του Ρώσου πρωθυπουργού και προεδρικού υποψηφίου Βλαντίμιρ Πούτιν απέτρεψαν οι μυστικές υπηρεσίες Ρωσίας και Ουκρανίας, σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε το Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος είπε στο πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ότι δεν επιθυμεί προς το παρόν περαιτέρω να τη σχολιάσει.

    Σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο στην Οδησσό της Ουκρανίας συνελήφθη ομάδα εγκληματιών, οι οποίοι ήταν διεθνώς καταζητούμενοι. Από τις καταθέσεις τους προέκυψε ότι σκόπευαν να υλοποιήσουν το σχέδιο της δολοφονικής επίθεσης μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.

    Κατά το τηλεοπτικό δίκτυο, πρόκειται για Ρώσους πολίτες και η σύλληψή τους έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με στοιχεία από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, ένας εκ των συλληφθέντων είναι τσετσενικής καταγωγής.

    [05] "Η παγκόσμια οικονομία δεν έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες"

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε από το Μεξικό, ότι η παγκόσμια οικονομία δεν έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες παρά τον κατευνασμό των χρηματοπιστωτικών εντάσεων στην ευρωζώνη.

    "Η παγκόσμια οικονομία δεν έχει εξέλθει ακόμη από την επικίνδυνη ζώνη και οι χώρες της Ομάδας των 20 πρέπει να συνεχίσουν να ενισχύουν την αντίστασή τους σε νέα σοκ που μπορεί να προέλθουν από χρηματοπιστωτικά συστήματα τα οποία παραμένουν εύθραυστα, ενός υψηλού δημόσιου και ιδιωτικού χρέους και μιας αύξησης των παγκοσμίων τιμών του πετρελαίου", γράφει η Λαγκάρντ σε ανακοίνωση.

    Οι υπουργοί Οικονομικών της G20 κατά τη συνεδρίασή τους στο Μεξικό κάλεσαν την Ευρώπη να λάβει μια απόφαση το Μάρτιο για τη διάσταση του συστήματος προστασίας της κατά της κρίσης χρέους, προτού ο υπόλοιπος κόσμος σκεφθεί να ενισχύσει του πόρους του ΔΝΤ.

    [06] Κυβερνητικά στρατεύματα σφυροκοπούν τη Χομς

    Συριακά κυβερνητικά στρατεύματα βομβάρδισαν νωρίς το πρωί με πυρά πυροβολικού και ρουκέτες σουνιτικές συνοικίες της Χομς, όπου οι αντάρτες συνεχίζουν την αντίστασή τους στην πόλη αυτή που σφυροκοπείται ασταμάτητα επί τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

    Σφοδρά πυρά έπληξαν τις συνοικίες Χαλιντίγια, Ασίρα, Μπαγιάντα, Μπάμπα Αμρ και την παλιά πόλη τα ξημερώματα, είπε ο ακτιβιστής Μοχάμαντ αλ-Χόμσι από τη Χομς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 February 2012 - 9:30:29 UTC