Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ζωντανός" στο κυνήγι του τίτλου ο Ολυμπιακός
  • [02] Στους δρόμους κατά των μέτρων λιτότητας εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί
  • [03] Περισσότερες από 470 νεκρές χελώνες στην Ελλάδα το 2011
  • [04] Αιματηρές συγκρούσεις με 38 νεκρούς σε φυλακή του Μεξικού
  • [05] Ν. Σαρκοζί: Δεν θα είμαι υποψήφιος μιας μικρής ελίτ του λαού
  • [06] Στην Κωνσταντινούπολη για συναντήσεις με Ερντογάν και Γκιουλ ο Ιβάνοφ

  • [01] "Ζωντανός" στο κυνήγι του τίτλου ο Ολυμπιακός

    Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 2-0 του Πανιωνίου, χάρη σε τέρματα των Μακούν (41') και Ντιόγο (50'), διατήρησε το αήττητο που έχει στο "Γ. Καραϊσκάκη" - με 10 νίκες και2 ισοπαλίες- και παράλληλαδιατήρησε ολοζώντανες τις ελπίδες του για κατάκτηση του πρωταθλήματος, παραμένοντας δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

    Χθες, οι "πράσινοι", με σκόρερτους Σιμό (55') και Μαυρία (59'), νίκησαν 2-0 στην Κρήτη τον Εργοτέλη.

    Στον άλλο αγώνα που έγινε το Σάββατο, ο Αστέρας Τρίπολης με "χρυσό" σκόρερ τον Περόνε (66') "δραπέτευσε" με 1-0 από την ισχυρή έδρα της Ξάνθης.

    Σήμερα, σπουδαίες εκτός έδρας επιτυχίες σημείωσαν ο Λεβαδειακός, με 2-0 επί του Παναιτωλικού χάρη σεδύο τέρματα τουΝαπολεόνι (35' και41') και οΑτρόμητος, που επιβλήθηκε 2-1 στα Γιάννενα του τοπικού ΠΑΣ.

    Τα γκολ των φιλοξενούμενων σημείωσαν ο Τάτος (30') και ο Μήτρογλου (70') ενώ για τους γηπεδούχους απλώς μείωσε στο 75ο λεπτόο Μπακαγιόκο.

    ΣτηνΚέρκυρα, η ομώνυμη ομάδα έκαμψε με 3-1 το εμπόδιο της Δόξα Δράμας. Το σκορ άνοιξε στο 20ο λεπτό ο Ιωάννου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα των "Φαιάκων" στο 51'. Στη συνέχεια,οιΔραμινοί ξαναμπήκανστο ματς χάρη σε γκολ του Κυβελίδη στο 63ο λεπτό αλλά ο Αγρίτης στο 75' τους έδωσε τη "χαριστικήβολή"... κλειδώνοντας τοπαιχνίδιυπέρ της ομάδας του.

    Αυτή την ώρα, στη Θεσσαλονίκη, διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι της πόλης, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρηστο γήπεδο της Τούμπας.

    Το παιχνίδι ΑΕΚ - ΟΦΗ αναβλήθηκε.

    [02] Στους δρόμους κατά των μέτρων λιτότητας εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί

    Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη χώρα κατά των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, που θεωρούν ότι θα πλήξουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, και κατά των περικοπών στις δαπάνες που υποστηρίζουν ότι καταστρέφουν το κράτος πρόνοιας.

    Οι διοργανωτές, συμπεριλαμβανομένων των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων-- Comisiones Obreras και UGT-- δήλωσαν ότι μέχρι και μισό εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν σε 57 πόλεις παρότι η ισπανική αστυνομία δεν έχει δώσει την δική της εκδοχή.

    Στη Μαδρίτη διοργανώθηκε μια από τις ογκοδέστερες διαδηλώσεις από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση, σχεδόν πριν από πέντε χρόνια, και γέμισαν οι δρόμοι με ανθρώπους κάθε ηλικίας από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Aτότσα μέχρι την πλατεία Σολ στο κέντρο της πρωτεύουσας.

    Η νέα συντηρητική κυβέρνηση της χώρας ξεκίνησε την τετραετή θητεία της τον Δεκέμβριο με περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων που, μέχρι σήμερα, φθάνουν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

    [03] Περισσότερες από 470 νεκρές χελώνες στην Ελλάδα το 2011

    Περισσότερες από 470 θαλάσσιες χελώνες εντοπίστηκαν νεκρές στις ελληνικές θάλασσες την περυσινή χρονιά, ενώ οι τάσεις των θανάτων εμφανίζονται να είναι αυξητικές, σύμφωνα με τον Συλλόγο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων».

    Οι θάνατοι των χελωνών οφείλονται κατά κύριο λόγο σε ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως το ψάρεμα με παραγάδια, πετονιές και δίχτυα, ενώ πολλές έχουν σκοτωθεί από τις προπέλες των ταχύπλοων σκαφών.

    Ενδεχομένως, η αύξηση των περιστατικών θανάτων να οφείλεται στην ανάλογη αύξηση του πληθυσμού των χελωνών, εκτίμησε Παύλος Τσάρος, υπεύθυνος περίθαλψης και δικτύου διάσωσης χελωνών του συλλόγου «Αρχέλων».

    Σημαντικό ωστόσο ήταν το απολογιστικό έργο του Κέντρου Διάσωσης Χελωνών (ΚΔΧ) στη Γλυφάδα, που περιέθαλψε τη χρονιά που πέρασε περισσότερες από 50 τραυματισμένες και άρρωστες χελώνες, ενώ πραγματοποίησε 20 επεμβάσεις και 34 απελευθερώσεις.

    [04] Αιματηρές συγκρούσεις με 38 νεκρούς σε φυλακή του Μεξικού

    Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε βιαιότητες που σημειώθηκαν σε φυλακή στην πόλη Μόντερεϊ στο Μεξικό, σύμφωνα με τις αρχές.

    Οι συγκρούσεις ξέσπασαν νωρίς σήμερα το πρωί ανάμεσα στους φύλακες και τους κρατούμενους, οι οποίοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα, δήλωσε ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι λίγο αργότερα οι βιαιότητες σταμάτησαν.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο των υπηρεσιών ασφαλείας, έχει ξεκινήσει έρευνα αλλά όλα δείχνουν ότι πρόκειται για σύγκρουση μεταξύ αντίπαλων ομάδων κρατουμένων στη φυλακή Αποντόκα, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από το κέντρο του Μόντερεϊ.

    Τον Ιανουάριο, παρόμοια συμπλοκή ανάμεσα σε αντίπαλες ομάδες σε άλλη φυλακή στο βόρειο Μεξικό στοίχισε τη ζωή 31 κρατούμενων, ενώ άλλοι 13 τραυματίστηκαν.

    [05] Ν. Σαρκοζί: Δεν θα είμαι υποψήφιος μιας μικρής ελίτ του λαού

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα ότι δε θα είναι "ο υποψήφιος μιας μικρής ελίτ εναντίον του λαού", κατηγορώντας παράλληλα το σοσιαλιστή αντίπαλό του Φρανσουά Ολάντ ότι φαίνεται πως είναι "η Θάτσερ στο Λονδίνο και ο Μιτεράν στο Παρίσι".

    "Θέλω να είμαι ο υποψήφιος του λαού της Γαλλίας. Δε θα είμαι ο υποψήφιος μιας μικρής ελίτ εναντίον του λαού" δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της πρώτης μεγάλης εμφάνισής του στη Μασσαλία.

    Όσον αφορά στον κ. Ολάντ, ο κ. Σαρκοζί χωρίς να αναφέρει το όνομά του, είπε ότι είναι φιλελεύθερος ή σοσιαλιστής ανάλογα με τις περιστάσεις.

    Την ώρα που χιλιάδες οπαδοί του τόν χειροκροτούσαν, ο κ. Σαρκοζί επανέλαβε ότι η Γαλλία η οποία επλήγη από την οικονομική κρίση του 2008 "απέφυγε μία καταστροφή", ενώ σημείωσε ότι οι τράπεζες και οι θέσεις εργασίας απειλήθηκαν.

    "Καταφέραμε να εμποδίσουμε αυτήν την καταστροφή" πρόσθεσε.

    [06] Στην Κωνσταντινούπολη για συναντήσεις με Ερντογάν και Γκιουλ ο Ιβάνοφ

    Η ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς το ΝΑΤΟ, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Σικάγο, βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του προέδρου της ΠΓΔΜ.

    Ο κ. Ιβάνοφ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία προς την ΠΓΔΜ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και σημείωσε ότι η χώρα του έχει εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις και δικαίως αναμένει να ενταχθεί στη Συμμαχία.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέφεραν στον κ. Ιβάνοφ ότι η ΠΓΔΜ μπορεί πάντα να υπολογίζει στην ανεπιφύλακτη υποστήριξη από την Τουρκία.

    Στις συναντήσεις αυτές του κ. Ιβάνοφ με τους κ.κ. Γκιούλ και Ερντογάν, έγινε λόγος και για τις διμερείς σχέσεις, καθώς και για το σύνολο της συνεργασίας μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας, η οποία, όπως εκτιμήθηκε, εξελίσσεται ιδιαίτερα ικανοποιητικά, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου της ΠΓΔΜ.

    Η επίσκεψη του κ. Ιβάνοφ στην Κωνσταντινούπολη, δεν είχε αναγγελθεί από το γραφείο του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 February 2012 - 17:30:25 UTC