Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με πενταετή φυλάκιση απειλείται ο Μπερλουσκόνι
  • [02] Επιστολή δέσμευσης Σαμαρά για εφαρμογή του Μνημονίου στην τρόικα
  • [03] Οι καταστροφές στην Αθήνα σε διϋπουργική σύσκεψη υπό τον Θ. Πάγκαλο
  • [04] Τραγωδία με 272 νεκρούς από πυρκαγιά σε φυλακή της Ονδούρας
  • [05] Αναχαιτίσθηκαν τουρκικά αεροσκάφη στο FΙR Αθηνών

  • [01] Με πενταετή φυλάκιση απειλείται ο Μπερλουσκόνι

    Ο εισαγγελέας του Μιλάνου Φάμπιο Ντε Πασκουάλε ζήτησε την καταδίκη σε πέντε χρόνια φυλάκιση του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι για χρηματισμό του Βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ Μιλς.

    Ο Ντε Πασκουάλε, κατά την αγόρευσή του, τόνισε ότι «οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι έχουν μείνει στο 2006. Πέρασαν έξι χρόνια και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις αλλά για τους δικηγόρους είναι σαν να μην άλλαξε τίποτα. Η δήθεν αθωότητα του πελάτη τους, την οποία συνεχίζουν να υποστηρίζουν, βασίζεται σε πλαστά ή πλαστογραφημένα έγγραφα».

    Κατά τον Ιταλό εισαγγελέα «πρέπει να αποφευχθεί ο κίνδυνος της παραγραφής, διότι πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι δικάσιμοι που δεν έγιναν λόγω των κωλυμάτων του κατηγορούμενου. Σε κάθε περίπτωση, το αδίκημα διαφθοράς που συνδέεται με δικαστικές υποθέσεις, δεν μπορεί να παραγραφεί πριν τον ερχόμενο Μάιο».

    Υπενθυμίζεται ότι ο Καβαλιέρε, κατηγορείται ότι χρημάτισε με εξακόσιες χιλιάδες ευρώ τον βρετανό δικηγόρο Ντέιβιντ Μιλς, για να τον ωθήσει να προχωρήσει σε αναληθείς δικαστικές καταθέσεις σχετικά με υποθέσεις δωροδοκίας εφοριακών και κατάθεσης χρημάτων σε παράκτιες εταιρίες.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης του «μίστερ τιβί» επιμένουν ότι «οι εξακόσιες χιλιάδες ευρώ, στην πραγματικότητα, δόθηκαν από τον πλοιοκτήτη από την Νάπολη Ντιέγκο Ατανάζιο», αλλά η εισαγγελία της ιταλικής συμπρωτεύουσας απαντά ότι «πρόκειται για ανίσχυρη θεωρία, διότι η όλη περιουσία του Ατανάζιο δεν υπέστη κανενός είδους μείωση».

    [02] Επιστολή δέσμευσης Σαμαρά για εφαρμογή του Μνημονίου στην τρόικα

    Την δέσμευσή του για την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθεροποίησης, των στόχων και των πολιτικών που περιλαμβάνει, επαναλαμβάνει, με επιστολή του προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Eurogroup, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Αντ. Σαμαράς αναφέρει στο κείμενο της επιστολής ότι το κόμμα του δεσμεύεται:

    - Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη και να υποστηρίξει τις ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

    - Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και την δημοσιονομική βιωσιμότητα προστατεύοντας όμως τα ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού.

    - Να διασφαλιστεί η δημοσιονομική σταθερότητα.

    "Εκφράζουμε την δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη συμμετοχή του Ιδιωτικού τομέα (PSI) μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας", αναφέρει και διαβεβαιώνει τους εταίρους ότι, αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, θα μείνει προσηλωμένη στους στόχους και στις βασικές πολιτικές του προγράμματος όπως περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο.

    Επαναλαμβάνει, πάντως, ότι δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάκαμψη, ώστε να προκύψουν δημόσια έσοδα που θα επιτρέψουν την επίτευξη των στόχων. Και, τέλος, δηλώνει, όπως και στην προηγούμενη επιστολή του, ότι μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που να εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να φέρει τα ζητήματα αυτά προς συζήτηση μαζί με τις βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά πάντα μέσα στο πλαίσιο του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων.

    [03] Οι καταστροφές στην Αθήνα σε διϋπουργική σύσκεψη υπό τον Θ. Πάγκαλο

    Οι αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν και η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δημόσιων χώρων από τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν στις 12 Φεβρουαρίου 2012, η δημιουργία νομοθετικού πλαισίου σύμφωνα με το Σύνταγμα, για τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα και η θεσμοθέτηση ειδικών κυρώσεων για την πρόκληση καταστροφών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, ήταν τα τρία θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου στο γραφείο του αντιπροέδρου.

    Σημειώνεται ότι στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο σύσκεψη με θέμα τις πρόσφατες καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας.

    [04] Τραγωδία με 272 νεκρούς από πυρκαγιά σε φυλακή της Ονδούρας

    Τουλάχιστον 272 κρατούμενοι έχασαν σήμερα τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε φυλακή όπου κρατούνταν, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της σωφρονιστικής διοίκησης της Ονδούρας Ντανίλο Ορελάνα.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, "στα κελιά βρέθηκαν περισσότερα από 100 απανθρακωμένα πτώματα".

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχουν πληροφορίες για πυροβολισμούς μέσα στη φυλακή αργά χθες το βράδυ, όταν πιστεύεται ότι ξέσπασε η πυρκαγιά.

    Η φυλακή βρίσκεται στην πόλη Κομαγιαγκούα, περίπου 75 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Τεγκουσιγκάλπα.

    [05] Αναχαιτίσθηκαν τουρκικά αεροσκάφη στο FΙR Αθηνών

    Δύο τουρκικά αεροσκάφη τύπου F-16 πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 3.700 ποδιών, στις 11.46, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

    Στο FΙR Αθηνών, νοτιανατολικά της Ρόδου, είχαν εισέλθει νωρίτερα, στις 11.13, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, συνολικά τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη. Καταγράφηκε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

    Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 February 2012 - 13:28:52 UTC