Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Ύφεση στην Ελλάδα αλλά το γερμανικό ΑΕΠ ανεβαίνει!
  • [03] Δημοψήφισμα για νέο Σύνταγμα στη Συρία στις 26 Φεβρουαρίου
  • [04] Με τον Μέσι η Αργεντινή στον φιλικό της 29/2 στην Ελβετία
  • [05] "Η συναρπαστική βιογραφία της Ακρόπολης ανά τους αιώνες"
  • [06] Οι Βρυξέλλες χρηματοδοτούν έρευνα για πιο "στοργικά" ρομπότ
  • [07] "Ανθρώπινη αλυσίδα" για τη διάσωση τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας
  • [08] Μεταλλαγμένα βακτήρια "επιστρατεύονται" κατά της μύγας τσε-τσε
  • [09] Οι εκλογές τώρα θα ήταν έγκλημα, δηλώνει η Άννα Διαμαντοπούλου
  • [10] Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης δεν θα διακρατήσουν τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα
  • [11] Για "πολύ δύσκολες θυσίες" του ελληνικού λαού, έκανε λόγο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
  • [12] Κάλεσμα στήριξης του ελληνικού λαού από τον διευθυντή της "Ουμανιτέ"
  • [13] Το Παρίσι διαπραγματεύεται με τη Ρωσία νέο σχέδιο απόφασης για Συρία
  • [14] Με νίκη συνέχισαν Νέα Υόρκη, Μαϊάμι και Λέικερς στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ

  • [01] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ευ. Βενιζέλος

    Τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο θα δεχθεί στις 12.00 το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Ο κ. Παπούλιας, στη συνέχεια θα επισκεφθεί το υπουργείο Άμυνας.

    Θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και την στρατιωτική ηγεσία και θα ενημερωθεί για θέματα των ενόπλων δυνάμεων.

    [02] Ύφεση στην Ελλάδα αλλά το γερμανικό ΑΕΠ ανεβαίνει!

    Κατά 3% αυξήθηκε πέρυσι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Γερμανίας, με μόνη την εξαίρεση του τετάρτου τριμήνου οπότε υποχώρησε κατά 0,2% έναντι του προηγουμένου τρίτου τριμήνου, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής (Destatis).

    Σύμφωνα με το Destatis, μολονότι το ΑΕΠ υποχώρησε κατά το τέταρτο τρίμηνο έναντι του τρίτου, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2010 παρουσίασε άνοδο 1,5%. Στη διάρκεια του 2010 η Γερμανία κατέγραψε άνοδο ΑΕΠ κατά 3,7%.

    Στο μεταξύ, αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,7% σημείωσε και η Γαλλία συνολικά για το 2011, αλλά μόνον 0,2% για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών (INSEE).

    [03] Δημοψήφισμα για νέο Σύνταγμα στη Συρία στις 26 Φεβρουαρίου

    Δημοψήφισμα για ένα νέο Σύνταγμα θα διεξαχθεί στις 26 Φεβρουαρίου στη Συρία, σύμφωνα με διάταγμα, το οποίο υπέγραψε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-'Ασαντ, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

    "Ο πρόεδρος 'Ασαντ υπέγραψε διάταγμα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 26 Φεβρουαρίου επί ενός σχεδίου Συντάγματος για τη Συριακή Αραβική Δημοκρατία", μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

    Διαβάστε επίσης:

    Έκρηξη σε κεντρικό αγωγό αργού πετρελαίου που τροφοδοτεί τη Χομς

    [04] Με τον Μέσι η Αργεντινή στον φιλικό της 29/2 στην Ελβετία

    Με τον Λιονέλ Μέσι στην αποστολή, αναμένεται να ταξιδέψει η εθνική ομάδα της Αργεντινής στην Ελβετία, ενόψει της φιλικής αναμέτρησης που θα δώσει στις 29 Φεβρουαρίου, στην Βέρνη, με την εθνική ομάδα της χώρας.

    Ο Αργεντινός ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλεχάντρο Σαμπέγια, συμπεριέλαβε στην αποστολή τον άσο της Μπαρτσελόνα, καθώς επίσης και τους Ερικ Λαμέλα και Ούγκο Καμπανιάρο, οι οποίοι κλήθηκαν για πρώτη φορά στην εθνική Αργεντινής.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι και οι 18 ποδοσφαιριστές που αποτελούν την αποστολή της Αργεντινής, αγωνίζονται σε πρωταθλήματα της Ευρώπης.

    [05] "Η συναρπαστική βιογραφία της Ακρόπολης ανά τους αιώνες"

    Μια συζήτηση για την συναρπαστική βιογραφία της Ακρόπολης των Αθηνών ανά τους αιώνες, οργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 29 του μηνός.

    Οι ομιλητές, σε διάλογο με το κοινό, καλούνται να εντοπίσουν, τις λιγότερο καλά φωτισμένες πλευρές της ιστορίας του μνημείου της Ακρόπολης, τα ίχνη μεγάλων γεγονότων και αλλαγών των οποίων υπήρξε «θύμα» ή σιωπηλός μάρτυρας.

    Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Δημήτρης Πλάντζος, επίκουρος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Γιάννης Χαμηλάκης, καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον της Αγγλίας και Χρήστος Χρυσόπουλος, συγγραφέας, δοκιμιογράφος.

    Συντονίζει ο Αναστάσιος-Ιωάννης Μεταξάς, ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο «Η αφήγηση της Ιστορίας και η διδασκαλία της ως ιστορικά φαινόμενα».

    [06] Οι Βρυξέλλες χρηματοδοτούν έρευνα για πιο "στοργικά" ρομπότ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να χρηματοδοτήσει μια έρευνα στόχος της οποίας είναι να κάνει πιο αξιαγάπητα τα... ρομπότ.

    "Τα πειράματα έχουν δείξει ότι, για παράδειγμα τα παιδιά μπορεί να προσκολληθούν σε ένα ρομπότ που παίζει μαζί τους, όμως θα μπορούσε το ρομπότ να αναπτύξει δεσμούς με έναν άνθρωπο; Θα μπορούσαν κάποια ημέρα τα ρομπότ να αναπτύξουν συμπεριφορά που να προσομοιάζει με τους ανθρώπινους δεσμούς;", αναφέρει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

    Αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να απαντήσει το αποκαλούμενο σχέδιο ALIZ-E, με την εγκατάσταση στα ρομπότ μνημών οι οποίες θα τους δίνουν τη δυνατότητα να ανταποκρίνονται στα δεδομένα που θα τους εισάγουν οι άνθρωποι και να αναπτύσουν κοινωνικές σχέσεις.

    Τέτοια ρομπότ θα δοκιμαστούν με παιδιά στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

    "Οι ερευνητές θα εξετάσουν αν το ρομπότ μπορεί να διατηρήσει το ενδιαφέρον του παιδιού προσαρμόζοντας τη συμπεριφορά του ανάλογα με τις προτιμήσεις του παιδιού", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Η Επιτροπή θα στηρίξει την έρευνα αυτή με το ποσό των 8,2 εκατομμυρίων ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 10,6 εκατομμύρια ευρώ.

    [07] "Ανθρώπινη αλυσίδα" για τη διάσωση τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας

    Επιχείρηση διάσωσης θαλάσσιας χελώνας, προσφοράς πρώτων βοηθειών και μεταφοράς της στην Αθήνα, οργανώθηκε από μέλη της θαλάσσιας ερευνητικής ομάδας του Αρχιπελάγους στη Σάμο. Η «ανθρώπινη αλυσίδα» στήθηκε στη Σάμο με την κινητοποίηση και άψογη συνεργασία κατοίκων, εθελοντών, κτηνιάτρου και συνεργατών του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ και του συλλόγου για την προστασία θαλάσσιας χελώνας, ΑΡΧΕΛΩΝ.

    Η νεαρή χελώνα εντοπίζεται την Κυριακή 12/02 σε ακτή, στο Κοκκάρι. Κάτοικοι της περιοχής επικοινωνούν με το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ για να αναφέρουν το συμβάν και μέλη της θαλάσσιας ερευνητικής ομάδας μεταβαίνουν άμεσα στο σημείο, προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

    Η πρώτη εξέταση δείχνει ότι η μικρή Καρέττα έχει υποστεί τραυματισμό στον λαιμό (είχε καταπιεί μεγάλο αγκίστρι) και κινδυνεύει από υποσιτισμό. Παρά τη μεγάλη προσπάθεια, από βιολόγους του Αρχιπελάγους και συνεργάτη - εθελοντή κτηνίατρο δεν είναι εφικτό να της αφαιρεθεί το αγκίστρι. Δεδομένου ότι η κατάσταση της απαιτεί εξειδικευμένο χειρισμό κρίνεται αναγκαία η μεταφορά της στην Αθήνα για να της παρασχεθεί ιατρική φροντίδα στο κέντρο προστασίας & περίθαλψης θαλάσσιας χελώνας, που διατηρεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα.

    Λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, η χελώνα δεν επιβιβάζεται στο πλοίο της ΑΝΕΚ LINES, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Σάμος - Αθήνα και προκρίνεται η διακομιδή της με αεροπλάνο.

    Το ζώο φτάνει, τελικά, ασφαλές στην Αθήνα, με την Olympic Air και παραλαμβάνεται από εθελοντές του συλλόγου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ».

    [08] Μεταλλαγμένα βακτήρια "επιστρατεύονται" κατά της μύγας τσε-τσε

    Μια νέα πολλά υποσχόμενη μέθοδο βρήκαν οι επιστήμονες για να καταπολεμήσουν την «ασθένεια του ύπνου» ή τρυπανοσωμίαση, που εξαπλώνεται στους ανθρώπους, από τη διάσημη μύγα τσε-τσε. Βέλγοι ερευνητές τροποποίησαν γενετικά ένα βακτήριο, το οποίο επιτίθεται και καταστρέφει το επικίνδυνο παράσιτο, φορέας του οποίου είναι η μύγα.

    Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τροπικής Ιατρικής της Αμβέρσας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μικροβιολογίας «Microbial Cell Factories», σύμφωνα με το BBC, χρησιμοποίησαν το βακτήριο Sodalis glossinidius, το οποίο ζει στη μύγα τσε-τσε και το μετάλλαξαν έτσι ώστε να μπορεί να επιτίθεται στο παράσιτο τρυπανόσωμα, το οποίο επίσης ζει μέσα στη μύγα. Τροποποιώντας τα γονίδια του «καλού» βακτηρίου, το έκαναν να απελευθερώνει αντισώματα που καταστρέφουν το παράσιτο. Όμως η διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και θα χρειαστεί κι άλλος χρόνος για να βελτιωθεί περαιτέρω.

    Η «ασθένεια του ύπνου» είναι μια εν δυνάμει θανατηφόρα νόσος που ενδημεί σε πολλές περιοχές ιδίως της Αφρικής. Αν και ο αριθμός των ασθενών έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια χάρη στην καλύτερη διάγνωση και θεραπεία, πάνω από 7.000 νέα περιστατικά αναφέρθηκαν το 2010. Το παράσιτο μεταδίδεται στους ανθρώπους μετά το τσίμπημά τους από τη μολυσμένη μύγα. Η μόλυνση των ανθρώπων προκαλεί αρχικά πυρετό, πονοκεφάλους, πόνους στις αρθρώσεις και φαγούρα. Όταν στη συνέχεια το παράσιτο εισέλθει στο κεντρικό νευρικό σύστημα, τότε ο ασθενής παθαίνει σύγχυση, έχει κακό συντονισμό κινήσεων και δυσκολεύεται να κοιμηθεί (εξ ου και το όνομα της νόσου). Αν δεν υπάρξει θεραπεία, ο ασθενής πεθαίνει τελικά.

    [09] Οι εκλογές τώρα θα ήταν έγκλημα, δηλώνει η Άννα Διαμαντοπούλου

    Τη θέση ότι οι εκλογές τώρα θα ήταν έγκλημα, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας 'Αννα Διαμαντοπούλου σημειώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα.

    "Από σήμερα έως τον Ιούνιο, έχουμε να κάνουμε τόσα πολλά, που αν δεν γίνουν με δική μας ευθύνη δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα τώρα θα γυρίσουμε στη δεκαετία του '50", σημείωσε η κ. Διαμαντοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

    Πρότεινε να αναλάβουν τους κρίσιμους τομείς έξι υπουργοί -που θα είναι αποφασισμένοι να μην κατέβουν στις επόμενες εκλογές- να προωθήσουν όλα τα μέτρα έως τον Ιούνιο και η Βουλή να ελέγχει την πρόοδο της εφαρμογής του προγράμματος, ανά 15 ημέρες.

    [10] Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης δεν θα διακρατήσουν τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα

    Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης έχουν συμφωνήσει να μην διακρατήσουν τα κέρδη που έχουν από τα ελληνικά ομόλογα, δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα (ΕΚΤ), Λικ Κοέν.

    "Έχουμε συμφωνήσει στο Ευρωσύστημα ότι δεν θέλουμε να έχουμε κέρδος από την Ελλάδα. Έτσι, όταν θα διανείμουμε το κέρδος της ετήσιας χρήσης στο βελγικό κράτος, θα κάνουμε μία ξεχωριστή εγγραφή για το κέρδος που προκύπτει από την Ελλάδα και στη συνέχεια εναπόκειται στην κυβέρνηση (σ.σ.: τη βελγική) πώς θα το χρησιμοποιήσει" δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    Τα κέρδη, στα οποία αναφέρθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης, προκύπτουν από τα ελληνικά ομόλογα ύψους 40 δισ. ευρώ που έχει αγοράσει η ΕΚΤ σε τιμές χαμηλότερες της ονομαστικής τους. Ο κ. Κοέν δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές, αν η Κεντρική Τράπεζα του Βελγίου θα πρέπει να αποδεχτεί ζημιές, όπως οι ιδιώτες επενδυτές, από το δικό της χαρτοφυλάκιο ελληνικών ομολόγων. Η κεντρική τράπεζα του Βελγίου έχει στην κατοχή της ελληνικά ομόλογα αξίας περίπου 700 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της για το 2010.

    [11] Για "πολύ δύσκολες θυσίες" του ελληνικού λαού, έκανε λόγο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

    Το νέο πακέτο και οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις θα απαιτήσουν "πολύ δύσκολες θυσίες" από τον ελληνικό λαό, υποστήριξε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, σημειώνοντας όμως ότι είναι απαραίτητες για τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, η κ. Νούλαντ ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεργάζεται με τους Ευρωπαίους ηγέτες για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου για την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει να προχωρήσει στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις,

    Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογράμμισε επίσης ότι είναι σημαντικό για τους Έλληνες να εφαρμόσουν αυτά που έχουν συμφωνηθεί και για τις χώρες της Ευρωζώνης να δουλέψουν μαζί για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    Σε ερώτηση αν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανησυχεί ότι η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει ευρύτερο πρόβλημα με οικονομικές επιπτώσεις, η κ. Νούλαντ μίλησε για την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο του νέου μνημονίου, επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα υποστήριξης της Ελλάδας, καθώς προσπαθεί να εφαρμόσει "σκληρά μέτρα".

    [12] Κάλεσμα στήριξης του ελληνικού λαού από τον διευθυντή της "Ουμανιτέ"

    Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους και όλους τους λαούς της Ευρώπης για την υποστήριξη του ελληνικού λαού, απήυθυνε ο διευθυντής της κομμουνιστικής εφημερίδας Ουμανιτέ (Humanite ) Πατρίκ Γιαρίκ ( Patrick Hyaric), ζητώντας την απευθείας δανειοδότηση της Ελλάδας από την ΕΚΤ με επιτόκιο 1 %, όπως έκανε με τις ιδιωτικές τράπεζες.

    « Είναι απαράδεκτο ότι στον 21 αιώνα, στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ο λαός που κληροδότησε στον κόσμο τις αρχές της δημοκρατίας, ποδοπατείται σήμερα από τις ευρωπαϊκές αρχές. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι μπορεί να αγνοηθεί η εθνική του κυριαρχία και ότι μπορεί να υπόκειται σε μια δημοσιονομική πειθαρχία και έλεγχο, ενώ οι χρηματοπιστωτικές αγορές και οι τράπεζες ληστεύουν με τα τοκογλυφικά επιτόκια. Αυτός ο μακάβριος χορός από τους γύπες της χρηματαγοράς θα πρέπει να σταματήσει. Θα πρέπει να τους κόψουμε τα φτερά, διαφορετικά θα επιτεθούν και σε άλλα θύματα στην Ευρώπη. Η λιτότητα που επιβάλλουν οδηγεί στην καταστραφή» λέει ο Πατρίκ Γιαρίκ και συνεχίζει :

    «Με όλη μας τη δύναμη ας την απορρίψουμε ( τη λιτότητα ), τη στιγμή μάλιστα που και οι δύο ευρωπαϊκές συνθήκες που γράφτηκαν από τον Σαρκοζί και τη Μέρκελ, στοχεύουν στο να επιβληθούν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση τα ακρώμια, που στραγγαλίζουν τον ελληνικό λαό.

    Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και όλη η Ευρώπη, ας συσπειρωθούμε γύρω από μια απαίτηση, απλή και ρεαλιστική : Θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει το ελληνικό χρέος δίνοντας κατευθείαν στη χώρα τα 130 δισ. που έχει ανάγκη, με το ίδιο επιτόκιο που έδωσε στις ιδιωτικές τράπεζες, ήτοι 1 %. Εάν δεν το κάνει θα είναι έγκλημα!»

    Επισημαίνοντας τους κινδύνους μιας ακραίας λιτότητας και για τις άλλες χώρες, ο διευθυντής της Ουμανιτέ αναρωτιέται : « Και εάν στους επόμενους μήνες ή χρόνια, μας αντιμετωπίσουν και εμάς όπως τους Ελληνες, όπου με το ένα σχέδιο λιτότητας μετά το άλλο, οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν επιβάλει μια τρομακτική κοινωνική εκκαθάριση;»

    [13] Το Παρίσι διαπραγματεύεται με τη Ρωσία νέο σχέδιο απόφασης για Συρία

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για ένα νέο σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία και το Παρίσι επιθυμεί να συζητήσει τη δημιουργία "ανθρωπιστικών διαδρόμων" στη χώρα.

    "Διαπραγματευόμαστε ένα σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να πείσουμε τους Ρώσους", δήλωσε ο Αλέν Ζιπέ στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

    Ο ίδιος είπε ότι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα ψηφίσει αύριο Πέμπτη ένα "συμβολικό" σχέδιο απόφασης το οποίο θα αυξήσει την πίεση προς την κυβέρνηση της Δαμασκού.

    Το Παρίσι ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι δημιούργησε ένα ταμείο έκτακτης βοηθείας για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που θέλουν να βοηθήσουν τον συριακό λαό και θα προτείνει τη δημιουργία ενός αντίστοιχου, σε διεθνές επίπεδο, την επόμενη εβδομάδα κατά τη συνάντηση στην Τυνησία των διεθνών δυνάμεων με τον Αραβικό Σύνδεσμο και τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, στο πλαίσιο της ομάδας "Φίλοι της Συρίας" για να εξετάσουν τους τρόπους ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης.

    "Η ιδέα της δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρόμων που πρότεινα ώστε να επιτραπεί στις ΜΚΟ να φθάσουν στις περιοχές όπου πραγματοποιούνται σκανδαλώδεις σφαγές θα πρέπει να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας", είπε ο Ζιπέ.

    [14] Με νίκη συνέχισαν Νέα Υόρκη, Μαϊάμι και Λέικερς στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ

    Με πρωταγωνιστή τον Τζέρεμι Λιν, που σημείωσε 27 πόντους και μοίρασε 11 ασίστ, οι Νικς της Νέας Υόρκης επικράτησαν 90-87 στο Τορόντο των Ράπτορς και έφτασαν στις 14 νίκες στο εφετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

    Παράλληλα, οι Μαϊάμι Χιτ δεν δυσκολεύθηκαν στην Ιντιάνα και νίκησαν άνετα τους Πέισερς με 105-90, έχοντας κορυφαίους τους Τζέιμς και Κόουλ, που πέτυχαν 23 και 20 πόντους, αντίστοιχα.

    Ακόμη, οι Λέικερς νίκησαν στο Λος Αντζελες τους Χοκς με 86-78, αν και ο Κόμπι Μπράιαντ έμεινε στους 10 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ των «Λιμνανθρώπων» ήταν ο Γκασόλ με 20 πόντους και 13 ριμπάουντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 February 2012 - 9:28:54 UTC