Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε υψηλό 15ετίας, 22,9%, έφτασε η ανεργία στην Ισπανία
  • [02] Μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, η ποινή της Εθνικής ποδοσφαίρου
  • [03] Να υπογράψει μόνο ο Παπαδήμος τη νέα δανειακή σύμβαση προτείνει ο Καρατζαφέρης
  • [04] Ίδρυση Τράπεζας Στήριξης για την Ελλάδα προτείνει ο Φ. Ρέσλερ
  • [05] Πρόστιμο σε Θρασύβουλο και Αετό Σκύδρας

  • [01] Σε υψηλό 15ετίας, 22,9%, έφτασε η ανεργία στην Ισπανία

    Στο 22,9% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας της Ισπανίας στο τελευταίο τρίμηνο του 2011 από 21,5% στο προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα για τα τελευταία 15 έτη και υπερδιπλάσιο από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης.

    Με το δεδομένο αυτό, αυξάνεται η πίεση στην κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι να αλλάξει τους κανόνες στην αγορά εργασίας και να τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του για τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε μία οικονομία που συρρικνώνεται.

    Στην ιβηρική χώρα βρίσκεται το ένα τρίτο των ανέργων της Ευρωζώνης, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (Eurostat). Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα, το οποίο κέρδισε τις εκλογές της 20ής Νοεμβρίου 2011, υποσχέθηκε να αναθεωρήσει τις επόμενες δύο εβδομάδες τους κανόνες για τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς, ώστε να δώσει κίνητρα στις επιχειρήσεις να κάνουν προσλήψεις.

    [02] Μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, η ποινή της Εθνικής ποδοσφαίρου

    Μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών είναι η ποινή της εθνικής ομάδας, που ανακοίνωσε στην ΕΠΟ η πειθαρχική επιτροπή της UEFA, η οποία επιλήφθηκε των συμβάντων στον αγώνα Ελλάδα-Κροατία της προκριματικής φάσης του EURO 2012.

    Σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής η εθνική ομάδα τιμωρήθηκε, επίσης, με πρόστιμο 50.000 ευρώ, ενώ τη μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών θα την εκτίσει στην αμέσως επόμενη διοργάνωση της UEFA και συγκεκριμένα στο πρώτο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Euro 2016.

    [03] Να υπογράψει μόνο ο Παπαδήμος τη νέα δανειακή σύμβαση προτείνει ο Καρατζαφέρης

    Πρόταση να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση μόνον από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και να μην απαιτηθεί η συνυπογραφή των πολιτικών αρχηγών, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι όσοι επιμένουν και το απαιτούν θα βρουν αντιστάσεις για λόγους αρχής.

    "Εμείς θα στηρίξουμε την σύμβαση, θα αναλάβουμε την δέσμευση με τον λόγο της πολιτικής μας τιμής, αλλά υπογραφή ευτελισμού να μην περιμένουν κάποιοι", υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης, με αφορμή επίκαιρης ερώτησης του προς τον πρωθυπουργό, στη Βουλή.

    [04] Ίδρυση Τράπεζας Στήριξης για την Ελλάδα προτείνει ο Φ. Ρέσλερ

    Το ενδεχόμενο ορισμού "Επιτρόπου" για την Ελλάδα δεν αποκλείει ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας ,Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στο γερμανικό Ραδιόφωνο. Επισημαίνει ωστόσο ότι "εάν η ελληνική κυβέρνηση τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τις οποίες έχουμε από κοινού συμφωνήσει, δεν τίθεται καν αυτό το ερώτημα". Ο κ. Ρέσλερ προτείνει ακόμη την ίδρυση "Τράπεζας Στήριξης" για την Ελλάδα, η οποία θα χορηγεί δάνεια σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας αναφέρεται στο μοντέλο των Επιτρόπων των ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων, οι οποίοι "επιστρατεύονται" προκειμένου να βοηθήσουν τους δήμους, όταν υπάρχει πρόβλημα, αλλά διευκρινίζει ότι "υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε έναν δήμο και σε ένα κράτος" και επισημαίνει ότι "πρέπει να ληφθούν υπόψη τα θέματα κυριαρχίας".

    Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία τράπεζας η οποία θα προωθεί την ανάπτυξη, ο κ. Ρέσλερ αναλύει την περίπτωση της γερμανικής KfW, η οποία ιδρύθηκε με τα χρήματα του Σχεδίου Μάρσαλ και σημειώνει ότι κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να γίνει και για την Ελλάδα, με την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων.

    [05] Πρόστιμο σε Θρασύβουλο και Αετό Σκύδρας

    Αθήνα, Ελλάδα 27/01/2012 13:01 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ποδόσφαιρο-ΕΕΠ Β` & Γ` Εθνικής: Πρόστιμο σε Θρασύβουλο και Αετό Σκύδρας

    Με πρόστιμο 3.750 ευρώ τιμωρήθηκε από την πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΕΠ Β` & Γ` Εθνικής (Football League-Football League 2) ο Θρασύβουλος για τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν από τους οπαδούς του στον αγώνα με τον Αγροτικό Αστέρα.

    Ακόμη επέβαλε πρόστιμο 1000 ευρώ στον Αετό Σκύδρας για το ματς με τους Πόντιους Κατερίνης, ενώ με έγγραφη επίπληξη τιμωρήθηκε η Αναγέννηση Γιαννιτσών για τα όσα διαδραματίστηκαν στο ματς με τον Πανσερραϊκό. Αντίθετα απαλλάχθηκαν η ΠΑΕ Καλλιθέα, Βέροια, Βατανιακός, Απόλλωνας 1926 και ΑΕ Ποντίων Κατερίνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 January 2012 - 11:28:58 UTC