Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επί ποδός ο αγροτικός κόσμος
  • [02] Μπορεί να "σωθεί" το Concordia;
  • [03] Επιστροφή στο "φαρμακείο της φύσης"
  • [04] Τα σωστικά συνεργεία περισυνέλεξαν τις σορούς 9 ανθρώπων από ιρανικό επιβατηγό πλοίο που βυθίστηκε

  • [01] Επί ποδός ο αγροτικός κόσμος

    Θερμός Ιανουάριος για τον αγροτικό κόσμο της χώρας, καθώς από αύριο οργανώνεται σειρά κινητοποιήσεων από την Πανελλήνια Αγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), οι οποίες και θα κορυφωθούν με συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την αύξηση των ασφαλίστρων που καταβάλλουν στον ΕΛΓΑ αλλά κι άλλων υποχρεώσεων, εξαιτίας των οποίων περιέρχονται σε δύσκολη θέση. Για τον ΕΛΓΑ μάλιστα ζητούν να αποτελεί έναν κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει κατά 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

    Έτσι λοιπόν, αύριο Δευτέρα, προγραμματίζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα. Για την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση), ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας), σχεδιάζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε όλες τις πόλεις της χώρας μας. Στις 27 Ιανουαρίου, πρόκειται να γίνουν κινητοποιήσεις στα γραφεία των Περιφερειών, του ΟΓΑ και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας. Δυο ημέρες μετά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, θα γίνει κινητοποίηση στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαρυά.

    Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στη Θεσσαλονίκη στις 4 Φεβρουαρίου, με συλλαλητήριο και πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, όπου θα διεξάγεται η 24η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων "Agrotica".

    [02] Μπορεί να "σωθεί" το Concordia;

    Ένα δύσκολο εγχείρημα αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο καιρό στη θαλάσσια περιοχή του νησιού Τζίλιο, όπου βρίσκεται μισοβυθισμένο και τουμπαρισμένο από τη μία πλευρά, το κρουαζιερόπλοιο της Costa Concordia, η Ολλανδική εταιρεία Smit International, που δραστηριοποιείται διεθνώς στην ανέλκυση αντικειμένων και πλοίων από τη θάλασσα, καθώς και στη γρήγορη εκκαθάριση θαλάσσιων περιοχών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μηχανικοί αλλά και εκπρόσωποι της smit, που αναμένουν το πράσινο φως από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, βρίσκονται ήδη στην περιοχή και μελετούν προσεχτικά όλο το θαλάσσιο χώρο όπου το κρουαζιερόπλοιο προσάραξε και μισοβυθίστηκε, προκειμένου να προχωρήσουν στην ανέλκυσή του και τη μεταφορά του σε ναυπηγείο, πιθανόν για διάλυση.

    Αυτό που φοβίζει προς το παρόν του μηχανικούς της ολλανδικής εταιρείας, είναι το γεγονός το πλοίο να μη "γλιστρήσει" λόγω του έντονου κυματισμού από μία ξαφνική κακοκαιρία ή της υψηλής παλίρροιας, πιο βαθιά στη θαλάσσια περιοχή που είναι βραχώδη με αποτέλεσμα να μπορεί να προκληθεί μια πιθανή διαρροή καυσίμων η λαδιών.

    Μέχρι στιγμής καμία από τις δεκαεπτά δεξαμενές καυσίμων του κρουαζιερόπλοιου δεν έχει διαρροή και αυτό που θα επιχειρηθεί όταν θα ξεκινήσει το έργο, σύμφωνα με τους μηχανικούς της smit, είναι η διάνοιξη αρκετών τρυπών στο κύτος του πλοίου προκειμένου να ξεκινήσει η άντληση πετρελαίου και λαδιών αλλά και να μπορεί να δεθεί με συρματόσχοινα.

    Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το έργο αυτό αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τρείς μήνες ενώ το κρουαζιερόπλοιο στην περίπτωση που μεταφερθεί σε ναυπηγείο θα είναι πολύ δύσκολο να ξαναφτιαχτεί από την αρχή.

    Να σημειωθεί ότι το Concordia είναι δύο φορές βαρύτερο από τον Τιτανικό, φθάνει τους 114.500 τόνους, έχει μήκος 290 μέτρα και ύψος 61.

    Ο διευθυντής του τομέα επιθεωρήσεων του ελληνικού νηογνώμονα, Βόλδας Αριστείδης, ανέφερε ότι οι ιταλικές αρχές λειτούργησαν πολύ συντονισμένα και οργανωμένα μετά τη βύθιση του πλοίου και ότι είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα για το τι συνέβη με το κρουαζιερόπλοιο καιότι φως στα αίτια της τραγωδίας αναμένεται να ρίξει το μαύρο κουτί αλλά και οι καταθέσεις των βασικών μελών του πληρώματος αλλά και των επιβατών.

    Να σημειωθεί ότι η ομάδα των δυτών συνεχίζει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στο εσωτερικό του μισοβυθισμένου κρουαζιερόπλοιου.

    Χθές εντοπίστηκε η σορός μιας γυναίκας, η οποία φορούσε σωσίβιο, ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 12, ενώ άλλα 20 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

    [03] Επιστροφή στο "φαρμακείο της φύσης"

    Το χειμώνα είναι η εποχή που παρουσιάζονται σε μεγαλύτερη συχνότητα ασθένειες, όπως το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη, βρογχικά και αναπνευστικά προβλήματα. Ο καθένας μπορεί με υγιεινή διατροφή να θωρακίσει τον εαυτό του χτίζοντας ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης οι ευεργετικές φαρμακευτικές ιδιότητες πολλών φυτών (καρπών, βοτάνων κλπ) μπορoύν να ανακουφίσουν ή και να θεραπεύσουν από αρρώστιες, αποφεύγοντας τα φάρμακα.

    «Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι το χειμώνα αρρωσταίνουμε πιο συχνά λόγω του κρύου. Στην πραγματικότητα το μόνο που μπορούμε να πάθουμε εάν εκτεθούμε στο ψύχος χωρίς την παρουσία ίων ή μικροβίων, είναι κρυοπαγήματα και όχι λοιμώξεις. Το κρύο όμως, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να εγκατασταθούν οι ιοί και τα μικρόβια στον οργανισμό και να εκδηλωθούν κοινά κρυολογήματα και γρίπη», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γιατρός-ομοιοπαθητικός Μαρία Μπελιβάνη.

    Ο συνωστισμός των ανθρώπων σε κλειστούς χώρους, η εναλλαγή ζέστης-κρύου, η θέρμανση που ξεραίνει την ατμόσφαιρα και ερεθίζονται οι βλεννογόνοι των αναπνευστικών οδών, καθώς και η μειωμένη λήψη φρούτων και λαχανικών σε σχέση με το καλοκαίρι, ευθύνονται κατά κύριο λόγω για τον ευάλωτο οργανισμό μας.

    «Η ιατρική βοηθά, η φύση θεραπεύει», έλεγε ο Ιπποκράτης. Η επίδραση κάποιων φυτών στις λειτουργίες του οργανισμού είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια σε κάθε μεριά του πλανήτη. Παγκοσμίως χρησιμοποιούνται στην ιατρική, αλλά και στην λαϊκή πρακτική χιλιάδες βότανα και φυτά.

    Τα τελευταία χρόνια πολλοί άνθρωποι απογοητευμένοι από τα συμβατικά φάρμακα και τις αναποτελεσματικές θεραπείες, έχουν την τάση της «επιστροφής στη φύση». Επισκέπτονται ολιστικούς γιατρούς, όπως ομοιοπαθητικούς, αγιουβέρδα, βελονιστές, ρεφλεξολόγους και αναζητούν φυσικούς τρόπους καταπολέμησης ασθενειών.

    Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα υγιή οργανισμό πάντως είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή και η ανάπαυση, μας λέει η κ. Μπελιβάνη. Παρόλο που όλες οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του οργανισμού, η κ. Μπελιβάνη τονίζει ότι «εκείνες που παίζουν πρωτεύοντα και σπουδαίο ρόλο στην άμυνα του οργανισμού είναι τρεις: βιταμίνη Α, C και Ε».

    [04] Τα σωστικά συνεργεία περισυνέλεξαν τις σορούς 9 ανθρώπων από ιρανικό επιβατηγό πλοίο που βυθίστηκε

    Τα σωστικά συνεργεία περισυνέλεξαν τις σορούς 9 ανθρώπων από ιρανικό επιβατηγό πλοίο που βυθίστηκε ανοιχτά των ιρανικών ακτών με 22 επιβαίνοντες, μετέδωσε σήμερα το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 5 άνθρωποι.

    Αξιωματούχοι των σωστικών συνεργείων εξέφρασαν το φόβο ότι οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες εγκλωβίστηκαν μέσα στο πλοίο, όταν αυτό ανατράπηκε και βυθίστηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν κατά το ταξίδι του από το νησί του Χορμούζ προς το Μπαντάρ Αμπάς χθες Σάββατο το βράδυ.

    Το IRNA προσέθεσε ότι τα καύσιμα του πλοίου είχαν εξαντληθεί αφήνοντας το πλοίο στο έλεος των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή προτού βυθιστεί.

    Οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν και τις προσπάθειες διάσωσης των επιβαινόντων, κατέληξε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 January 2012 - 11:29:02 UTC