Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων
  • [02] Χωρίς προβλήματα στατικότητας το «Ακροπόλ Παλλάς», μετά την πυρκαγιά
  • [03] Προφυλάκιση του Β. Παπαγεωργόπουλου προτείνει ο αντιεισαγγελέας Εφετών

  • [01] Απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων

    Με προσθήκη στο άρθρο 30 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, θεσπίστηκε η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.

    Το υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι πλέον «διευκολύνεται η εφαρμογή της υφιστάμενης Υπουργικής Απόφασης που δίνει το δικαίωμα σε όσους φαρμακοποιούς επιθυμούν να λειτουργούν με δική τους βούληση πέραν του νομίμου ωραρίου».

    Πάντως στην ανακοίνωση τονίζεται κατηγορηματικά, ότι «φαρμακοποιός, ο οποίος θα επιθυμεί να λειτουργεί πέραν του νομίμου ωραρίου, οφείλει να συμμορφώνεται με το ωράριο (εφημερίες, διημερεύσεις) που εφαρμόζουν οι κατά τόπους φαρμακευτικοί σύλλογοι. Σε καμία περίπτωση κανείς δεν θα λειτουργεί εκτός του νόμιμου πλαισίου».

    Η εισαγωγή της απελευθέρωσης του ωραρίου των φαρμακείων, προκάλεσε τις εντονότατες διαμαρτυρίες των κομμάτων της Αριστεράς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η υπερψήφιση του εδαφίου την Τρίτη.

    [02] Χωρίς προβλήματα στατικότητας το «Ακροπόλ Παλλάς», μετά την πυρκαγιά

    Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στατικής επάρκειας το ξενοδοχείο «Ακροπόλ Παλλάς», της Αθήνας, μετά την πυρκαγιά που προκλήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2012. Ωστόσο, η διάρκειας δυόμισι ωρών φωτιά είχε ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του βιτρώ και την κατά τόπους καύση του ξύλινου δαπέδου.

    Τα παραπάνω προέκυψαν από αυτοψία, που διενήργησε επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού αποτελούμενη από μέλη των διευθύνσεων Αναστύλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων και Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων, καθώς του Κεντρικού Συμβουλίου Νεώτερων Μνημείων.

    Από την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι δεν έχει πειραχθεί ο πυρήνας του κτιρίου και ότι δεν υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στα μαρμάρινα, μεταλλικά, γύψινα και ξύλινα διακοσμητικά στοιχεία στο εσωτερικό του. Οι μεγαλύτερες φθορές εντοπίζονται στο βιτρώ του κεντρικού κλιμακοστασίου του ημιωρόφου (το μοναδικό βιτρώ στο κτίριο), που καταστράφηκε ολοσχερώς και στο ξύλινο δάπεδο, στην είσοδο του δευτέρου ισογείου, οι φθορές του οποίου εντείνονται από έντονες κηλίδες υγρασίας κατά την κατάσβεση της φωτιάς.

    Επίσης, ολοσχερώς έχουν καταστραφεί η ξύλινη κουπαστή της σκάλας από το κλιμακοστάσιο έως τον τρίτο όροφο και μεγάλο τμήμα της ξυλόγλυπτης διακόσμησης του ενός εκ των παραθύρων στην αίθουσα του Αθηναϊκού Σαλονιού, ενώ εντοπίστηκαν και απώλειες σε τμήματα των γύψινων στοιχείων.

    Το «Ακροπόλ Παλλάς» βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αβέρωφ. Κτίστηκε την περίοδο 1925-1928 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Σωτήρη Μαγιάση. Αποτελείται από δύο στάθμες ισογείου, ημιώροφο, έξι ορόφους και δώμα και έχει συνολικό εμβαδόν 6599,26 τ.μ.

    Στο κτίριο συνδυάζονται τα στοιχεία Αρτ Νουβό με την ελληνική αρχιτεκτονική παράδοση.

    [03] Προφυλάκιση του Β. Παπαγεωργόπουλου προτείνει ο αντιεισαγγελέας Εφετών

    Τη σύλληψη και προφυλάκιση του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκη, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, για την εμπλοκή του στην υπόθεση της «μαύρης τρύπας» των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου, προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο αντιεισαγγελέας Εφετών, Αχιλλέας Ζήσης. Το ίδιο εισηγείται για τον εκ των κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση, πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών και νυν πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Ζορπίδη.

    Στην πολυσέλιδη πρότασή του, που ξεπερνάει τις χίλιες σελίδες, ο αντιεισαγγελέας Εφετών, προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 18 κατηγορούμενοι για το «σκάνδαλο» της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών είναι τόσο ο τέως δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος όσο και ο επί σειρά ετών στενός του συνεργάτης -και ήδη προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση- πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, αλλά και οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Θεόδωρος Αθανάσαρος, Αναστάσιος Γερογιάννης και Μιχάλης Ζορπίδης.

    Οι παραπάνω αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές κατηγορίες της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ' εξακολούθηση και της απλής συνέργειας σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 January 2012 - 19:29:03 UTC