Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η τηλεόραση πλέον "ακούει" και "βλέπει"!
  • [02] Δικογραφία σε βάρος 22χρονης δασκάλας στα Χανιά για αποπλάνηση ανηλίκων
  • [03] Για τρίτη χρονιά «κορυφαίος» ο Λιονέλ Μέσι
  • [04] Φωτογραφική έκθεση του Βυζαντινού Μουσείου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
  • [05] Με χειρονομίες θα ελέγχονται οι πολύ λεπτοί φορητοί υπολογιστές
  • [06] Aκυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις στο Πεκίνο λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

  • [01] Η τηλεόραση πλέον "ακούει" και "βλέπει"!

    Το ρεύμα της αέναης τεχνολογικής εξέλιξης έρχεται να συμπαρασύρει και τη συμβατική τεχνολογία της τηλεόρασης, η οποία σε λίγα χρόνια θα έχει μεταμορφωθεί. Κατά βάση, θα έχει γίνει πιο έξυπνη και πιο ομιλητική! Η νέα τάση -οι θεατές να μιλάνε στις τηλεοράσεις και αυτές να ακούνε- προδιαγράφεται σαφώς στη διεθνή ηλεκτρονική έκθεση CES 2012 στο Λας Βέγκας.

    Ήδη η κορεατική Samsung, που έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις τηλεοράσεων στον κόσμο (πουλά μια τηλεόραση ανά δευτερόλεπτο διεθνώς), παρουσίασε το πρωτοποριακό μοντέλο ES8000 με οθόνη LED, η οποία -εκτός από τη σύνδεση στο διαδίκτυο με ό,τι αυτό σημαίνει- διαθέτει σωρεία πρόσθετων «έξυπνων» χαρακτηριστικών, όπως τη δυνατότητα, μέσω ειδικής θύρας, να ανανεώνεται κάθε χρόνο και να βελτιώνει τις επιδόσεις της. Με τον τρόπο αυτό, καθησυχάζονται οι υποψήφιοι αγοραστές ότι η συσκευή τους δεν ξεπεραστεί σύντομα από τις εξελίξεις.

    Ακόμα, σύμφωνα με το BBC, εκτός από την ανωτέρω δυνατότητα «έξυπνης εξέλιξης» όπως αποκαλείται, η συσκευή επιτρέπει την επικοινωνία με τον χρήστη μέσω χειρονομιών και φωνής, ενώ διαθέτει και αναγνώριση προσώπου. Μια ενσωματωμένη κάμερα επιτρέπει στον χρήστη-θεατή (οι δύο ιδιότητες πλέον συγχέονται για τα καλά) να πλοηγείται στο διαδίκτυο με μια κίνηση του χεριού του, ενώ την ίδια στιγμή να αλλάζει κανάλι μιλώντας στην τηλεόραση σε μία από τις 20 γλώσσες που αυτή «καταλαβαίνει». Σύμφωνα με τη διοργανώτρια της έκθεσης CES 2012, την Αμερικανική Ένωση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών, περίπου οι μισές τηλεοράσεις που θα πουληθούν φέτος, θα παρέχουν τη βασική «έξυπνη» δυνατότητα, τη σύνδεση με το Ίντερνετ, έναντι ποσοστού μόλις 12% το 2010. Σε αυτό το μήκος κύματος, η ανταγωνίστρια κορεατική εταιρία LG ανακοίνωσε ότι θα εισάγει και αυτή τη δυνατότητα μερικού ελέγχου της συσκευής με αναγνώριση φωνής. Όπως ανακοίνωσε, ετοιμάζει ένα ειδικό τηλεχειριστήριο με μικρόφωνο, στο οποίο ο χρήστης θα μιλάει και η «έξυπνη» συσκευή θα ανταποκρίνεται ανάλογα, π.χ. εισάγοντας κείμενο στο Twitter ή κάνοντας μια αναζήτηση στο Google. Όμως, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν θα είναι δυνατό να αλλάξει ο θεατής κανάλι μιλώντας στην τηλεόρασή του. Ακόμα η LG παρουσίασε μια νέα τρισδιάστατη τηλεόραση 84 ιντσών, δηλαδή διαγωνίου 213 εκατοστών, με πολύ υψηλή ανάλυση 3840Χ2160 (8 megapixel), αρκετές φορές μεγαλύτερη από την συνηθισμένη ανάλυση High Definition. Η νέα κατηγορία λέγεται «ultra HD» και προσφέρει οπτική εμπειρία πολύ κοντά στην ανάλυση μιας μεγάλης οθόνης Imax. Η Toshiba έχει ήδη μια παρόμοια συσκευή, ενώ και άλλες εταιρίες ετοιμάζονται να μπουν σε αυτό το χώρο, όμως μεγάλο εμπόδιο για την εμπορική προώθηση αποτελεί ότι ακόμα δεν υπάρχουν καθόλου τηλεοπτικά κανάλια ή ταινίες σε τόσο υψηλή ανάλυση. Επίσης η Sony (με τη νέα ΗΧ850 LED TV), η Panasonic και η Haier παρουσιάζουν νέα μοντέλα με αυξημένες δυνατότητες διαδικτυακής σύνδεσης.

    Οι «έξυπνες» τηλεοράσεις με σύνδεση στο διαδίκτυο πρωτοεμφανίστηκαν το 2008, όμως έως τώρα δεν είχαν μεγάλη εξάπλωση, επειδή το συμβατικό τηλεχειριστήριο δεν είναι κατάλληλο για πλοήγηση στο Ίντερνετ, όπως αντίθετα είναι το «ποντίκι» στους υπολογιστές. Τώρα όμως που φαίνεται να αναπτύσσονται νέες τεχνολογίες διεπαφής (interfaces) των χρηστών-θεατών με τις τηλεοράσεις, χάρη και στην αξιοποίηση της σχετικής τεχνολογίας που έχει ήδη εφαρμοσθεί στις παιγνιδο-κονσόλες π.χ. Kinnect), η νέα γενιά «έξυπνων» τηλεοράσεων αναμένεται να πάρει τα πάνω της.

    [02] Δικογραφία σε βάρος 22χρονης δασκάλας στα Χανιά για αποπλάνηση ανηλίκων

    Καθηγήτρια στο σέξ, για πολλούς ανήλικους στην Κρήτη, είχε γίνει 22χρονη όμορφη δασκάλα του δημοτικού, σε χωριό των Χανίων, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για αποπλάνηση ανηλίκων, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά απο έρευνα που έκανε στην Κρήτη, κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα απο καταγγελία της μητέρας ενός 15χρονου μαθητή γυμνασίου.

    Όπως ανακοινώθηκε απο την Αστυνομία, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η 22χρονη χρησιμοποιούσε την ιδιότητα της για να προσεγγίζει ανηλίκους, ηλικίας 10 έως 15 ετών, μέσω του "facebook", προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματά τους. Με τη μέθοδο αυτή, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, κατάφερνε να οδηγεί τα παιδιά στο κρεβάτι της και σε ερωτικές πράξεις μαζί τους.

    Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετική Διάταξη και Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

    Στο πλαίσιο της έρευνας, εντοπίστηκαν στο "facebook", ερωτικοί διάλογοι της 22χρονης με τον 15χρονο μαθητή γυμνασίου στην Κρήτη, οι οποίοι ήταν καταχωρημένοι στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε ο ανήλικος.

    Ο 15χρονος μαθητής εξετάστηκε από το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιβεβαίωσε τους διαλόγους, καθώς και τις σεξουαλικές συνευρέσεις του με την δασκάλα, εδώ και πέντε μήνες, η οποία τον προσέγγισε, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, προφασιζόμενη ότι ήθελε να τον βοηθήσει στα μαθήματά του. Για την αποπλάνηση η μητέρα του ανηλίκου ζήτησε την ποινική δίωξη της δασκάλας, αλλά ο μαθητής έχει αντίθετη άπιοψη και δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

    Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες στο σπίτι της 22χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα πειστήρια, μεταξύ των οποίων και πλήθος άσεμνων φωτογραφιών της, στο σπίτι και στο facebook με διάφορα άτομα, για τα οποία δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα η ακριβής ηλικία τους καθώς και διάλογοι ανάλογου περιεχομένου.

    Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.

    [03] Για τρίτη χρονιά «κορυφαίος» ο Λιονέλ Μέσι

    Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 2011, στην δεύτερη χρονιά "ενοποίησης" των διαγωνισμών της FIFA και του France Football. O 24χρονος άσος της Μπαρτσελόνα κατέκτησε στη χρονιά που πέρασε πέντε τίτλους: Τσάμπιονς Λιγκ, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, Πρωτάθλημα, Σούπερ Καπ Ισπανίας και Ευρώπης. Η φαντασμαγορική τελετή έγινε στη Ζυρίχη, με τον Μέσι να κερδίζει για τρίτη συνεχή χρονιά τον τίτλο υπερισχύοντας του συμπαίκτη του Τσάβι Ερντάντεθ και του σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο.

    Τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες κατέκτησε η Γιαπωνέζα Χομαρέ Σάουα, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια κυριαρχίας της Βραζιλιάνας Μάρτα.

    Επίσης, στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς συμπεριλήφθηκαν οι Ικερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης), Ντάνιελ Αλβες, Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Νεμάνια Βίντιτς (Μάντσεστερ Γ.), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Τσάβι (Μπαρτσελόνα), Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) και Γουέιν Ρούνι (Μάντσεστερ Γ.)

    Με το βραβείο "Φέρεντς Πούσκας" για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, τιμήθηκε ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ για την εκπληκτική προσπάθειά του σε αγώνα της Σάντος εναντίον της Φλαμένγκο

    [04] Φωτογραφική έκθεση του Βυζαντινού Μουσείου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

    Μία συνοπτική φωτογραφική έκθεση των Μόνιμων Συλλογών του, παρουσιάζει από σήμερα, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στο επίπεδο αφίξεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

    Το Βυζαντινό Μουσείο έχοντας ήδη συμπληρώσει έναν χρόνο από την ολοκλήρωση και παρουσίαση στο κοινό, της νέας Έκθεσης των Μόνιμων Συλλογών του, παρουσιάζει τις Συλλογές του σε διάλογο με τις περιοδικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, αποτυπώνοντας έτσι την πρόσληψη της βυζαντινής τέχνης από τα σύγχρονα εικαστικά ρεύματα.

    Οι επισκέπτες της έκθεσης, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όψεις των θεματικών ενοτήτων της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, οι οποίες πραγματεύονται με τρόπο συνθετικό την εποχή από την ύστερη αρχαιότητα (3ος αιώνας) έως και την ίδρυση του Ελληνικού κράτους.

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου. Όλοι οι επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου θα έχουν πρόσβαση στον χώρο της έκθεσης, καθώς θα παραμένει ανοικτός καθημερινά όλο το 24ώρο.

    [05] Με χειρονομίες θα ελέγχονται οι πολύ λεπτοί φορητοί υπολογιστές

    Το 2012 θα είναι η εποχή των πολύ λεπτών φορητών υπολογιστών, των ultrabooks, όπως διαγράφονται οι φετινές τάσεις στο ''βαρόμετρο'' της παγκόσμιας αγοράς, τη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών ''γκάτζετ'' CES στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

    H ταϊβανέζικη εταιρία Acer παρουσίασε τον λεπτότερο φορητό υπολογιστή στον κόσμο, το Aspire S5, που έχει πάχος μόλις 15 χιλιοστών στο παχύτερο σημείο του, κερδίζοντας έτσι τα πρωτεία από το MacBook Air της Apple, που είναι κατά δύο χιλιοστά πιο παχύ.

    Το μηχάνημα της Acer, που ενεργοποιείται σε μόλις ενάμιση δευτερόλεπτο, είναι το πρώτο από τουλάχιστον 75 μοντέλα ultrabooks, τα οποία αναμένεται να βγουν στην αγορά φέτος από διάφορους κατασκευαστές. Τα ultrabooks, ως κατηγορία υπολογιστών, θεωρούνται ανταγωνιστικοί των ταμπλετών (tablet PCs), όπως το iPad.

    To Acer S5 ζυγίζει περίπου 1,35 κιλά και η μπαταρία του, σύμφωνα με την εταιρία, μπορεί να κρατήσει για εβδομάδες χωρίς επαναφόρτιση. Διαθέτει οθόνη LCD 13,3 ιντσών, εξωτερικό από κράμα μαγνησίου-αλουμινίου και πολύ γρήγορη θύρα μεταφοράς δεδομένων Thunderbolt.

    Το μηχάνημα, που επιτρέπει πρόσβαση σε αυτό από ''έξυπνο'' κινητό, εργάζεται με επεξεργαστή Intel, ενώ διαθέτει θύρες για κάρτα SSD, γρήγορη USB 3.0 και ΗDMI. Θα βγει στην αγορά την άνοιξη σε ακόμα άγνωστη τιμή.

    Από την πλευρά της, η αμερικανική εταιρία Intel παρουσίασε ultrabooks που ελέγχονται μόνο με χειρονομίες μέσω ενσωματωμένων αισθητήρων. Παράλληλα, επιτρέπουν στον χρήστη να κάνει αγορές με πιστωτική κάρτα, περνώντας απλώς την κάρτα πάνω από το ultrabook, καθώς το μηχάνημα διαθέτει τη νέα τεχνολογία ''επικοινωνίας εγγύς πεδίου'', απαλλάσσοντας έτσι τον χρήστη από την υποχρέωση να πληκτρολογεί τα στοιχεία της κάρτας του στην οθόνη.

    Τα νέα ultrabooks συνοδεύονται από ειδική αντικλεπτική τεχνολογία. Ακόμα, η Intel προχωρά σε συνεργασία με την εταιρία Nuance, που ανέπτυξε το λογισμικό αναγνώρισης και δημιουργίας φωνής Siri για λογαριασμό της Apple.

    Όπως έκανε γνωστό η εταιρεία, θα ξεκινήσει μεγάλη σχετική διαφημιστική καμπάνια από τον Απρίλιο. Στόχος της είναι να προωθήσει την ιδέα των νέας γενιάς ultrabooks που θα ελέγχονται εξ αποστάσεως, μέσω χειρονομιών ή φωνής, ενώ απώτερος στόχος της είναι οι φορητοί υπολογιστές να προσφέρουν και ''ζωντανή'' μετάφραση.

    [06] Aκυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις στο Πεκίνο λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

    Πεκίνο, Κίνα 10/01/2012 10:11 (ΑΠΕ-ΜΠΕ - Γαλλ.πρακτ.)

    Κίνα-περιβάλλον-ρύπανση: Περισσότερες από 150 πτήσεις ακυρώθηκαν ή άλλαξαν ώρα.

    Η ατμοσφαιρική ρύπανση, τόσο υψηλή που δεν μπορεί να μετρηθεί, στο Πεκίνο προκάλεσε την ακύρωση ή την αλλαγή ώρας σε τουλάχιστον 150 πτήσεις.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του διεθνούς αεροδρομίου του Πεκίνου, του δεύτερου πολυσύχναστου στον κόσμο, συνολικά 155 πτήσεις ακυρώθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν με καθυστέρηση.

    Η αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο, που μετρά με ανεξάρτητο τρόπο την ποιότητα του αέρα στην κινεζική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε πως η ρύπανση ξεπέρασε το επίπεδο "επικίνδυνη" και βρίσκεται στο χειρότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ.

    Η υπηρεσία Περιβάλλοντος του Πεκίνου ανακοίνωσε πως η ποιότητα του αέρα είναι "καλή", ενώ οι κινεζικές αρχές δέχονται κατηγορίες ότι υποβαθμίζουν την επικινδυνότητα της ρύπανσης.

    Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε από την πλευρά της πως το "νέφος" στην πρωτεύουσα έχει μειώσει την ορατότητα στα 200 μέτρα σε ορισμένες συνοικίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 January 2012 - 9:30:01 UTC