Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το «ευ ζην» του μαθητή...δικαίως στον δάσκαλο
  • [02] Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το PSI, ζητά ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Προκαταρκτική εξέταση για το επεισόδιο με τον Κιμ. Κουλούρη
  • [04] "Η Ευρωζώνη μπορεί να αποφύγει την ύφεση", σύμφωνα με την Κρ. Λαγκάρντ
  • [05] Δεν σημειώθηκε πρόοδος ούτε στη σημερινή συνάντηση Χριστόφια - Έρογλου
  • [06] Ο Βραζιλιάνος Μπραντάο επιστρέφει στη Μαρσέιγ
  • [07] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης
  • [08] Πρόστιμα 16,6 εκατ. ευρώ σε πρατήρια υγρών καυσίμων, από το ΥΠΕΚΑ
  • [09] Πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση στα λιμάνια της Πορτογαλίας

  • [01] Το «ευ ζην» του μαθητή...δικαίως στον δάσκαλο

    Την ευεργετική επίδραση που έχει σε ένα μαθητή ένας καλός δάσκαλος, όχι μόνο στα σχολικά θρανία αλλά και στην ενήλικη ζωή του, διαπιστώνουν σε μελέτη τους δύο καθηγητές του φημισμένου πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

    Παρακολουθώντας την πορεία δύο εκατομμυρίων μαθητών σε διάστημα είκοσι ετών, οι καθηγητές Ράι Τσέτι και Τζον Φρίντμαν, επιβεβαίωσαν το Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος αναγνώριζε ότι χρωστούσε στο δάσκαλό του το «ευ ζην». Σχεδόν 2.500 χρόνια από τότε, οι δύο οικονομολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εκείνοι οι μαθητές που είχαν καλούς δασκάλους εμφάνιζαν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν γονείς στην εφηβική ηλικία και συγχρόνως περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και να βγάλουν περισσότερα χρήματα στην ενήλικη ζωή τους.

    Τι σημαίνει, όμως, καλός δάσκαλος; Για τους δύο ερευνητές, είναι εκείνος που καταφέρνει να κάνει τους μέτριους μαθητές του να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και τους καλούς να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα τις δικές τους. «Οι καλοί βαθμοί στα διαγωνίσματα, δηλαδή ένα καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης, αντανακλώνται στα εισοδήματα», βεβαιώνει, από την πλευρά του στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», ο Ρίτσαρντ Μάιερ, επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών Προστιθέμενης Αξίας στο πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν- Μάντισον, στο οποίο μελετά μεταξύ άλλων τις μεθόδους αξιολόγησης δασκάλων και καθηγητών.

    Αν και δεν λείπουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο να απομονωθεί από άλλους παράγοντες (π.χ. το οικογενειακό περιβάλλον) η επίδραση που έχει ο διδάσκων στην πορεία ενός μαθητή, οι δύο οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι ένας μαθητής που είχε έναν πολύ καλό δάσκαλο για ένα χρόνο, ανάμεσα στην τετάρτη τάξη του Δημοτικού και την τρίτη τάξη του Γυμνασίου, θα κερδίσει, κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο 4.600 δολάρια περισσότερα στη ζωή του, σε σχέση με ένα μαθητή που είχε ένα μέτριο δάσκαλο. Αν, δε, αντικαθιστούσαμε έναν κακό δάσκαλο με ένα μέτριο, οι μαθητές τους θα κέρδιζαν 266.000 δολάρια περισσότερα. «Αν αφήναμε ένα δάσκαλο χαμηλής προστιθέμενης αξίας σε ένα σχολείο για δέκα χρόνια, αντί να τον αντικαταστήσουμε, σημαίνει θεωρητικά ότι οι μαθητές του θα έχαναν εισοδήματα ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων στην ενήλικη ζωή τους», επισημαίνει ο καθηγητής Φρίντμαν.

    [02] Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το PSI, ζητά ο Αλ. Τσίπρας

    Την διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με αποκλειστικό θέμα «τις κρίσιμες εξελίξεις και τη στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση για το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα νέα επώδυνα μέτρα που θα δεσμευθεί να λάβει η ελληνική κυβέρνηση», ζητά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Σώματος, Φίλιππο Πετσάλνικο.

    «Η τρικομματική κυβέρνηση υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο καλείται να διαπραγματευτεί και να συναποφασίσει με τους δανειστές μας επιλογές που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας, χωρίς να έχει γνήσια λαϊκή εντολή και καμία νομιμοποίηση από τους πολίτες», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας και προσθέτει πως έχει ξεκινήσει «μια επιχείρηση εκβιασμού και εκφοβισμού τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό».

    [03] Προκαταρκτική εξέταση για το επεισόδιο με τον Κιμ. Κουλούρη

    Τη διερεύνηση του περιστατικού με τον πρώην υπουργό Κίμωνα Κουλούρη και αστυνομικούς της ομάδας Δίας, προς όλες τις κατευθύνσεις, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.

    Η κ. Ράικου, με αφορμή επιστολή-αναφορά που της απέστειλε η ομάδα Δίας, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν ευθύνες τόσο του πρώην υπουργού όσο και αστυνομικών.

    Η ομάδα Δίας αναφέρει ότι το βράδυ του Σαββάτου ο πρώην υπουργός, οδηγώντας το αυτοκίνητό του, παραβίαζε ερυθρούς σηματοδότες μέχρι που τον σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Καλλιρόης. Οι αστυνομικοί περιγράφουν ότι ο κ. Κουλούρης προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο και ότι αρνήθηκε να τους δώσει τα χαρτιά του.

    Με βάση την εντολή της κ. Ράικου αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας θα είναι:

  • Αν έχουν διαπραχθεί εκ μέρους του κ. Κουλούρη αδικήματα όπως αυτό της αντίστασης (τηρείται η διαδικασία αυτοφώρου για αυτό), επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παρακώλυσης συγκοινωνιών.

  • Αν υπάρχουν ευθύνες αστυνομικών οργάνων, τόσο των παρευρισκομένων στο συμβάν όσο και εκείνων στην Τροχαία Καισαριανής, όπου οδηγήθηκε ο κ. Κουλούρης.

    Η εντολή της κ. Ράικου επισημαίνει ότι πρέπει να διαπιστωθεί αν τα αστυνομικά όργανα ενήργησαν εντός των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

    [04] "Η Ευρωζώνη μπορεί να αποφύγει την ύφεση", σύμφωνα με την Κρ. Λαγκάρντ

    Η Ευρωζώνη ως σύνολο μπορεί να αποφύγει την ύφεση το 2012, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Business Day της Νότιας Αφρικής, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη χώρα.

    "Η εκτίμησή μας είναι ότι ακόμη και αν κάποιες από τις χώρες της Ευρωζώνης βρεθούν τεχνικά σε ύφεση για κάποιο διάστημα ή το σύνολο του 2012, η Ευρωζώνη ως σύνολο είναι πιθανόν να μη βρεθεί σε ύφεση", δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, προσθέτοντας: "Υπάρχουν πολύ διαφορετικές οικονομίες με διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτό θα επιδράσει στην Ευρωζώνη ως σύνολο και είναι ενδεχόμενο αυτή να αποφύγει την ύφεση".

    Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι είναι αναπόφευκτη η ύφεση στην Ευρωζώνη, όπου πολλές χώρες - μέλη αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το χρέος τους.

    [05] Δεν σημειώθηκε πρόοδος ούτε στη σημερινή συνάντηση Χριστόφια - Έρογλου

    Παραμένουν οι διαφορές σε βασικές πτυχές του Κυπριακού και μετά τη σημερινή συνάντηση του προέδρουτης Κύπρου,Δημήτρη Χριστόφια, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτήρισε τη συνάντηση, που κράτησε λιγότερο από δύο ώρες, ''μια από τα ίδια''. Στη σημερινή συνάντηση, είπε, συζητήθηκαν θέματα διαδικασίας, ενόψει της συνάντησης, στο Green Tree στη Νέα Υόρκη, 22 με 24 Ιανουαρίου, με το γγ του ΟΗΕ.

    Ο Κύπριος Πρόεδρος, δήλωσε ότι εκκρεμούν σημαντικές διαφορές στη διακυβέρνηση, το περιουσιακό και το εδαφικό. Επίσης, διερωτήθηκε για το νόημα και τη διαδικασία του Green Tree, αν δεν βρεθούν συγκλίσεις τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ωστόσο, έκανε σαφές πως δεν θα αρνηθεί την πρόσκληση του γγ του ΟΗΕ.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, διαβεβαίωσε ότι ''δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν θα μετακινηθεί από θέσεις αρχής στο Κυπριακό''. Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, είπε ότι η σημερινή συνάντηση ήταν η τελευταία προγραμματισμένη πριν από αυτή στο Green Tree. ''Αν οι ηγέτες επιθυμούν να συναντηθούν πάλι πριν το Green Tree θα χαρούμε να τους διευκολύνουμε εντός των επόμενων δύο εβδομάδων'', πρόσθεσε.

    Ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των δύο ηγετών θα έχουν δύο συναντήσεις αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν τη διακυβέρνηση στην πρώτη και το περιουσιακό και το εδαφικό στη δεύτερη. Σύμφωνα με τον κ. Ντάουνερ οι δύο ηγέτες ''θέλουν πολύ να αντιμετωπιστούν τα κύρια σημεία και θέλουν, μεταβαίνοντας στη συνάντηση του Green Tree, να έχουν απτές συγκλίσεις''.

    [06] Ο Βραζιλιάνος Μπραντάο επιστρέφει στη Μαρσέιγ

    Μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας, ο Μπραντάο επιστρέφει στη Μαρσέιγ.

    Οπως αποκάλυψε ο υψηλόσωμος επιθετικός μιλώντας στην «Equipe» όλα έχουν ρυθμισθεί και θα ενταχθεί άμεσα στο δυναμικό των Μαρσεγιέζων.

    «Γυρίζω στη Μαρσέιγ και είμαι πολύ ικανοποιημένος», δήλωσε σχετικά ο Μπραντάο που θα καλύψει το κενό στην επίθεση της γαλλικής ομάδας, μετά τον τραυματισμό του Ζινιάκ και την απουσία των αδελφών Αγιού, που θα παίξουν στο Κόπα Αφρικα.

    [07] Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης

    Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Καλαμάτας- Σπάρτης που γινόταν με δυσχέρεια, λόγω χιονόπτωσης.

    Η κυκλοφορία πλέον διεξάγεται κανονικά, χωρίς να απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.

    [08] Πρόστιμα 16,6 εκατ. ευρώ σε πρατήρια υγρών καυσίμων, από το ΥΠΕΚΑ

    Στο ποσό των 16.612.332 ευρώ ανέρχονται τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, την περίοδο από 01.01.2003 έως 18.11.2011, μετά από ελέγχους που διενήργησαν τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ) και αφορούσαν, μεταξύ άλλων και στην τήρηση της ποιότητας των διακινούμενων καυσίμων. Από τα πρόστιμα αυτά έχουν εισπραχθεί μόνο 3.972.850 ευρώ.

    Έγγραφο του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ιωάννη Μανιάτη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βαγιωνά, ενημερώνει ότι ''για το χρονικό διάστημα από 01.01.2003 έως και 18.11.2011 έχουν γίνει 23.598 έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων με αριθμό ελεγχθέντων δειγμάτων 83.921 (Diesel 24.925 και βενζίνες 58.996). Από τους ελέγχους αυτούς έχουν επιβληθεί πρόστιμα 16.612.332 ευρώ και έχουν εισπραχθεί 3.972.850 ευρώ''.

    Ο βουλευτής της ΝΔ είχε απευθύνει ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ζητώντας να ενημερωθεί αν επιβλήθηκαν πρόστιμα σε περιπτώσεις καυσίμων που εντοπίστηκαν με αυξημένη περιεκτικότητα σε θείο.

    Όπως διευκρινίζει ο υφυπουργός, ''σε περίπτωση μη κανονικότητας του καυσίμου, βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων του Φυσικοχημικού Ελέγχου του προϊόντος από τις χημικές υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους, η Διεύθυνση Ελέγχου και Αποθήκευσης Καυσίμων του υπουργείου Περιβάλλοντος, τηρώντας την προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία διαδικασία, εισηγείται στον υπουργό την έκδοση απόφασης περί επιβολής των προβλεπομένων προστίμων ή άλλων κυρώσεων και ακολουθεί η έκδοση απόφασης''.

    Στις περιπτώσεις, όμως, που αναφέρεται ο βουλευτής της ΝΔ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος επισημαίνει ότι αρμόδια υπηρεσία επιβολής προστίμων είναι η ''δειγματίζουσα αρχή'' η οποία εντοπίζει και προσδιορίζει το νοθευμένο καύσιμο και επιβάλλει το αναλογούν πρόστιμο.

    Από τα στοιχεία που έχει διαβιβάσει στη Βουλή πάντως ο κ. Μανιάτης και αφορούν τους ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων του νομού Αττικής και του νομού Θεσσαλονίκης, προκύπτει ότι οι περισσότεροι έλεγχοι έγιναν την περίοδο από το 2009 έως και 2011.

    [09] Πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση στα λιμάνια της Πορτογαλίας

    Οι λιμενεργάτες στην Πορτογαλία άρχισαν σήμερα μια πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση η οποία αναμένεται ότι θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις εξαγωγές, τον μόνο τομέα της οικονομίας που πηγαίνει καλά καθώς η κυβέρνηση της χώρας επιβάλλει σκληρά μέτρα λιτότητας.

    Η απεργία πλήττει τα περισσότερα λιμάνια στη χώρα, περιλαμβανομένης της Λισαβόνας, όπου παρέχονται μόνον οι βασικές υπηρεσίες καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της εταιρίας που διαχειρίζεται το λιμάνι στη βόρεια πόλη Αβέιρου.

    Η απεργιακή κινητοποίηση σημειώνεται καθώς η χώρα μπαίνει σε μια χρονιά που η κυβέρνηση θα επιβάλει τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας βάσει της συμφωνίας δανεισμού που έχει συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 January 2012 - 11:30:21 UTC