Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρέσυρε και τραυμάτισε αστυνομικό
  • [02] Δράσεις για την οδική ασφάλεια

  • [01] Παρέσυρε και τραυμάτισε αστυνομικό

    Aστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και τραυμάτισε, σε έλεγχο που του έγινε για τροχαία παράβαση, χθες στις 11.30 το βράδυ στη συμβολή των οδών Καλλιρρόης και Βουλιαγμένης, ο πρώην υπουργός Κίμων Κουλούρης.

    Ο κ. Κουλούρης λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, επειδή το περιστατικό αποδόθηκε σε τροχαίο ατύχημα.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το περιστατικό συνέβη ως εξής: Τα μέλη ομάδας της ΔΙΑΣ έκαναν σήμα στον οδηγό μιας μαύρης «Μερσεντές» να σταματήσει, επειδή νωρίτερα είχε παραβιάσει ερυθρό σηματοδότη. Ο οδηγός όμως, ο οποίος αποδείχτηκε πως ήταν ο κ. Κουλούρης και συνοδευόταν από συγγενικό του πρόσωπο, δεν σταμάτησε αμέσως και έδειχνε εκνευρισμένος. Όταν τελικά υπάκουσε στο σήμα των αστυνομικών και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο έλεγχος, ο πρώην υπουργός ξεκίνησε απότομα και παρέσυρε έναν εξ αυτών, 25χρονο, που είχε μπει μπροστά στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά στα πόδια.

    Ο αστυνομικός διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι απαραίτητες ιατρικές φροντίδες, ενώ ο κ. Κουλούρης οδηγήθηκε στο τμήμα Τροχαίας Καισαριανής, που διενεργεί προανάκριση.

    Μετά την κατάθεσή του ο πρώην υπουργός αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

    [02] Δράσεις για την οδική ασφάλεια

    Ακόμη τρεις ομάδες- κατασκευαστές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA (WRC) υποστηρίζουν τις πρωτοβουλίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας(FIA) για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας, συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία που εστιάζεται στην προσπάθεια για ασφαλέστερα οχήματα και στη βελτίωση της συμπεριφοράς των οδηγών, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΠΑ.

    Τα αυτοκίνητα των ομάδων του WRC Citro?n, Ford και MINI φέρουν πλέον το χαρακτηριστικό σήμα της FIA «Action for Road Safety» από το Ράλι Γερμανίας και με την υποστήριξη των πληρωμάτων τους - οδηγών και συνοδηγών, θα συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

    Ο Ζάν Τόντ, Πρόεδρος της FIA, δήλωσε: «Τώρα είναι ώρα για δράση. Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου των νέων. Οι ομάδες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, και κυρίως οδηγοί και συνοδηγοί που είναι οι πρεσβευτές και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, παρέχουν ενεργά τη υποστήριξή τους. Είναι σίγουρο ότι η υποστήριξή τους θα βοηθήσει στην εξάπλωση σημαντικών μηνυμάτων για την οδική ασφάλεια, σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

    Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι Σεμπάστιαν Λέμπ, δήλωσε:

    «Με χαρά υποστηρίζουμε την εκστρατεία της FIA, ένα σημαντικό και ευγενικό σκοπό πρώτης προτεραιότητας. Ο όμιλος PSA(Peugeot,Citroen) ασχολείται με την ανάπτυξη των τεχνολογιών που βοηθούν τη βελτίωση της ασφάλειας των αυτοκινήτων με στόχο τη μείωση θανάτων και τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα. Είμαι υπερήφανος που συμμετέχω ενεργά στην εκστρατεία αυτή».

    Το πρόγραμμα «Δράση της FIA» για την Οδική Ασφάλεια υποστηρίζεται από τη Δεκαετία της Δράσης του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια 2011-2020, μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να σταθεροποιήσει και να μειώσει στη συνέχεια, τον αριθμό των θανάτων στην άσφαλτο. Ο στόχος είναι να σώσει πέντε εκατομμύρια ζωές σε 10 χρόνια. Η εκστρατεία της FIA έχει ήδη λάβει υποστήριξη από όλους τους οδηγούς σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

    Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα και άλλα πενήντα εκατομμύρια τραυματίζονται, ορισμένοι από αυτούς πολύ σοβαρά. Ο στόχος της FIA είναι να δεσμευθούν όλα τα μέλη της με δράσεις και έργα για την ευαισθητοποίηση των οδηγών -πεζών, για τη σημασία της μείωσης των τραγικών αριθμών στους δρόμους και να βοηθήσει τα Ηνωμένα Έθνη στην επίτευξη του στόχου,αναφέρεται στην ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 January 2012 - 11:29:17 UTC