Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Οι εκλογές μπορούν να γίνουν μέχρι το τέλος Μαρτίου
  • [02] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί Αθήνας-Πειραιά
  • [03] Καταθέτουν αύριο υπόμνημα οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης
  • [04] Πτώση 0,50% στο Χρηματιστήριο
  • [05] Κέρκυρα-Άρης 1-0

  • [01] Α. Σαμαράς: Οι εκλογές μπορούν να γίνουν μέχρι το τέλος Μαρτίου

    Οι εκλογές μπορούν να γίνουν μέχρι το τέλος Μαρτίου, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, με θέμα τον προγραμματισμό ενόψει των εκλογών.

    Αν ολοκληρωθεί το PSI, τότε απαιτείται ένας μήνας για τη δανειακή σύμβαση, τόνισε ο κ. Σαμαράς.

    "Αν κάποιοι προσπαθήσουν να κωλυσιεργήσουν θα μας βρουν απέναντι", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι "αν κάποιοι θέλουν να παίξουν κομματικά και εσωκομματικά παιχνίδια, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε. Θέλουμε όλοι να τηρήσουν τους στόχους που από κοινού θέσαμε".

    Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι πολλά από όσα δοκιμάστηκαν την τελευταία διετία δεν απέδωσαν. Παρά τα μέτρα, το έλλειμμα δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε, κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Αλλά αυτό θα το διαπραγματευθεί η επόμενη κυβέρνηση. "Έχουμε ενημερώσει τους πάντες πως ό,τι δεν λειτούργησε θα τροποποιηθεί", είπε.

    [02] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί Αθήνας-Πειραιά

    Nα εξακολουθήσουν να μη χορηγούν φάρμακα με πίστωση, εμφανίζονται αποφασισμένοι οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, όπως διαφαίνεται από την απογευματινή συνεδρίαση των εκπροσώπων τους.

    «Ο αγώνας των φαρμακοποιών εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής θα συνεχιστεί, καθώς εκτός από τους φαρμακοποιούς της Αττικής, πολλοί σύλλογοι της περιφέρειας αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους», επισημαίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κ. Λουράντος, ο οποίος εκτιμά ότι το θέμα των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει.

    Το γεγονός ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί, όχι μόνον της Αττικής, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας δείχνει ότι ουσιαστικά απορρίπτεται η χθεσινή πρόταση του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου, για αναστολή των κινητοποιήσεων, αφού τα αρμόδια υπουργεία δεσμεύτηκαν ότι θα αποπληρώσουν ένα σημαντικό μέρος των οφειλών (250 εκατ. ευρώ από τα 400 εκατ. ευρώ) προς τους επαγγελματίες του κλάδου.

    [03] Καταθέτουν αύριο υπόμνημα οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης

    Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή αναμένεται αύριο το μεσημέρι να καταθέσουν το δεύτερο υπόμνημά τους οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

    Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα προσέλθουν να καταθέσουν υπόμνημα στον κ. Μακρή, καθώς θεωρούν ότι το πρώτο, που κατέθεσαν στην εκπνοή του 2011, ήταν ένα «συνοπτικό κοινό υπόμνημα».

    Οι κκ Πεπόνης και Μουζακίτης, όπως δήλωσαν, θα καταθέσουν ονόματα προσώπων που τους «παρενόχλησαν» στο έργο τους, τα οποία όμως έχουν αποκαλύψει προφορικά στους προϊσταμένους τους, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και τον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νίκο Παντελή.

    [04] Πτώση 0,50% στο Χρηματιστήριο

    Με ήπια πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η αρχική ανοδική αντίδραση δεν είχε συνέχεια, με το Χ.Α να επιστρέφει σε αρνητικό έδαφος, επηρεαζόμενο και από την σημερινή πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 662,29 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,50%. Ενδοσυνεδριακά κατάγραψε ανώτερη τιμή στις 673,22 μονάδες, όταν σημείωνε κέρδη έως και 1,14% και κατώτερη τιμή στις 655,14 μονάδες, όταν κατέγραφε απώλειες έως και 1,58%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 19,441 εκατ. ευρώ.

    [05] Κέρκυρα-Άρης 1-0

    Χρειάστηκε να περάσουν 468 λεπτά, για να μπορέσει η Κέρκυρα να πετύχει γκολ και παράλληλα να πανηγυρίσει τη νίκη, μόλις τη δεύτερη στο εφετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Χάβι Γκράθια, σε αγώνα που έγινε στο «Νησί των Φαιάκων», επικράτησε 1-0 του Άρη και πήρε βαθμολογική ανάσα, ενόψει του δεύτερου μισού της διοργάνωσης. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Χουάν Μαρτίν στο 48ο λεπτό.

    Εργοτέλης-Ξάνθη 1-2

    Νικηφόρο ήταν το «ποδαρικό» της Ξάνθης στο 2012, καθώς οι «ακρίτες» κατέβαλαν την αντίσταση του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο με 2-1. Οι Κρήτες «άνοιξαν το σκορ» με τον Κατσικοκέρη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α΄ ημιχρόνου, ωστόσο η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, η οποία... αγνοεί την ήττα από τις 29 Οκτωβρίου, ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση με τα τέρματα του Μαρκόφσκι (49΄, 76΄).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 January 2012 - 17:29:16 UTC