Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Σίτι ο Εντέν Αζάρ
  • [02] Παρέμβαση Τέντε για τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων
  • [03] Νέος ηγέτης της Β. Κορέας ο Κιμ Γιονγκ - Ουν
  • [04] Ρωσία: Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Ντούμπια
  • [05] Στη Σεβίλη υπογράφει ο Αντόνιο Ρέγιες

  • [01] Στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Σίτι ο Εντέν Αζάρ

    Ο Εντέν Αζάρ αποτελεί στόχο των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων και θεωρείται δεδομένο ότι διανύει την τελευταία του χρονιά με τα «χρώματα» της Λιλ.

    Οπως ανέφερε σχετικά ο μάνατζερ του Βέλγου μεσοεπιθετικού, Μαρκ Φορμό, ο νεαρός άσος θέλει να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης, όμως το πιθανότερο είναι να μεταγραφεί στην Μάντσεστερ Σίτι.

    Μάλιστα ο Φορμό, αποκάλυψε ότι υπάρχει πρόταση 30 εκατομμυρίων ευρώ από τους «πολίτες», προκειμένου να τον αποκτήσουν τον Ιανουάριο και να τον παραχωρήσουν δανεικό στην Λιλ μέχρι το καλοκαίρι.

    «Το μέλλον του είναι σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης, την Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα, την Τσέλσι, την Μάντσεστερ Σίτι, την Μίλαν, την Ιντερ ή την Γιουβέντους. Ομως ο Εντέν θέλει να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φορμό και πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόταση από την Μάντσεστερ Σίτι, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

    [02] Παρέμβαση Τέντε για τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων

    Οεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες διέταξε σήμερα τον αρχαιότερο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επιθεωρητή των δικαστηρίων και των δικαστών Φώτη Μακρή, να διεξάγει επείγουσα έρευνα για τους λόγους που επικαλούνται στην χθεσινή παραίτηση τους οι οικονομικοί εισαγγελείς Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

    Ειδικά, ο κ. Τέντες ζητάει από τον κ. Μακρή οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί να διευκρινίσουν τί εννοούν στο έγγραφο της παραίτησης τους, όταν λένε ότι "δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε, δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος".

    Παράλληλα, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης, κλήθηκαν ήδη από τον επιβλέποντα το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, να παρέχουν μέσα στην ημέρα προφορικές εξηγήσεις για τους λόγους που ζητούν την αντικατάσταση τους από τις θέσεις που κατέχουν από την 9η Μαΐου 2011. Ο διορισμός τους στις θέσεις αυτές έγινε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

    [03] Νέος ηγέτης της Β. Κορέας ο Κιμ Γιονγκ - Ουν

    ΗΒόρεια Κορέα ανακήρυξε σήμερα "ανώτατο ηγέτη" της τον Κιμ Γιονγκ - Ουν, γιο και διάδοχο του Κιμ Γιονγκ - Ιλ, κατά τη μεγάλη στρατιωτική συγκέντρωση που οργανώθηκε στην Πιονγκγιάνγκ, την τελευταία ημέρα πένθους για τον θανόντα ηγέτη.

    "Η μεγάλη καρδιά του συντρόφου Κιμ Γιονγκ - Ιλ σταμάτησε να χτυπά", είπε ο Κιμ Γιονγκ - Ναμ που ασκεί τύποις καθήκοντα αρχηγού κράτους, σε ομιλία του ενώπιον δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών από ένα ψηλό μπαλκόνι μπροστά στην πλατεία Κιμ Ιλ - Σουνγκ της πρωτεύουσας.

    "Μια τόσο απρόσμενη και πρόωρη αναχώρηση είναι η πιο μεγάλη και απίστευτη απώλεια για το κόμμα μας και την επανάσταση", πρόσθεσε ο Κιν Γιονγκ - Ναμ υπογραμμίζοντας τη συμβολή του πατέρα του στην "ειρήνη και την παγκόσμια σταθερότητα στον 21ο αιώνα".

    Δίπλα στον ομιλητή ήταν ο σχεδόν 30χρονος Κιμ Γιονγκ - Ουν, ο νεότερος γιος και διάδοχος του Κιμ Γιονγκ - Ιλ.

    "Ο σεβαστός σύντροφος Κιμ Γιονγκ - Ουν είναι ο ανώτατος ηγέτης του κόμματός μας και του στρατού, αυτός που κληρονόμησε την ευφυΐα και την ικανότητα να διοικεί, το χαρακτήρα, τη συνείδηση και το θάρρος του Κιμ Γιονγκ - Ιλ", πρόσθεσε.

    Αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ήταν παρόντες στην εξέδρα, μεταξύ τους ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων Ρι Γιονγκ - Χο και ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Κιμ Γιονγκ - Τσουν.

    Πλήθος πολιτών είχε συγκεντρωθεί στη μια και την άλλη πλευρά της πλατείας, που είχε σκεπαστεί από το πυκνό χιόνι που έπεσε χθες Τετάρτη, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

    Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία με τον ύμνο της Κομμουνιστικής Διεθνούς από τη στρατιωτική ορχήστρα και τη ρίψη 20 κανονιοβολισμών.

    Κατόπιν τηρήθηκαν τρία λεπτά σιγής, ενώ ήχησαν σειρήνες από πλοία και τρένα, σύμφωνα πάντα με τις εικόνες της κρατικής τηλεόρασης.

    Έτσι ολοκληρώθηκε το πένθος των 13 ημερών για τον Κιμ Γιονγκ - Ιλ, ηγέτη της χώρας επί 17 χρόνια που πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου.

    [04] Ρωσία: Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Ντούμπια

    Ο Σεϊντού Ντούμπια της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακηρύχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς στη Ρωσία, βάσει της ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε από την ομοσπονδία της χώρας σε εθνικό επίπεδο.

    Ο 23χρονος διεθνής φορ της Ακτής Ελεφαντοστού υπερίσχυσε του Ουκρανού Αντρέι Βορονίν (Ντιναμό Μόσχας) και του Ρώσου Αλεξάντερ Κερζάκοφ (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης).

    Ο Ντούμπια σε 32 ματς είχε πετύχει 24 γκολ.

    [05] Στη Σεβίλη υπογράφει ο Αντόνιο Ρέγιες

    Στη Σεβίλη θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγες.

    Ο 28χρονος επιθετικός, που αγωνιζόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης, συμφώνησε με τους Σεβιγιάνους και πιθανότατα η μεταγραφή του θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.

    Παράλληλα, ο 23χρονος Αργεντινός μέσος, Ντιέγκο Περότι, βρίσκεται υπό παραχώρηση, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι το περασμένο καλοκαίρι, η Γιουβέντους έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 December 2011 - 13:29:22 UTC