Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φωτογραφική έκθεση του Άρη Μεσσίνη για τον πόλεμο στη Λιβύη
  • [02] Σε εκλογές πριν το Πάσχα επιμένει η ΝΔ

  • [01] Φωτογραφική έκθεση του Άρη Μεσσίνη για τον πόλεμο στη Λιβύη

    Κοιτούν τις φωτογραφίες να εναλλάσσονται μπροστά στα μάτια τους, αποκαλύπτοντας το πάθος αλλά και τη βία των συγκρούσεων στη Λιβύη μεταξύ των αντικαθεστωτικών και των δυνάμεων του Καντάφι και σε αυτές ανακαλύπτουν ένα κομμάτι του ίδιου τους του εαυτού.

    Κάνοντας το σήμα της νίκης και αναφωνώντας «Αλλάχου Άκμπαρ» (Ύψιστος ο Θεός) παρακολουθούν με σχεδόν «θρησκευτική» ευλάβεια μοναδικά στιγμιότυπα από τις συγκρούσεις στη χώρα τους, τραβηγμένα με τον φωτογραφικό φακό του Άρη Μεσσίνη - Διευθυντή στο Φωτογραφικό Τμήμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) στην Ελλάδα από το 2003.

    Ο Καμάλ, ο Μεσίχ, ο Σαρίφ και ο Μοχάμεντ, τραυματίες του πολέμου στη Λιβύη που νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη και ο Μπενούρ, που συνοδεύει τον τραυματία γιο του, επισκέφθηκαν την έκθεση φωτογραφίας «Ο πόλεμος των ατάκτων», με στιγμιότυπα του Άρη Μεσσίνη από τη Λιβύη, που φιλοξενείται στο μπαρ «Παρτιζάν», στην οδό Βαλαωρίτου, κι εκεί «επέστρεψαν» ξανά για λίγο στο ταραχώδες τοπίο της χώρας τους.

    «Είμαι σχεδόν έναν μήνα εδώ και είναι η πρώτη φορά που νιώθω αυτή τη μεγάλη ευτυχία» μας λέει ο Καμάλ, ενθουσιασμένος από τη δυναμική που αναβλύζουν οι φωτογραφίες, και αγκαλιάζει με ζέση τον Δημήτρη Μεσσίνη, επικεφαλής του Φωτογραφικού Τμήματος του Associated Press για τη ΝΑ Ευρώπη και πατέρα του Άρη Μεσσίνη, που ανέλαβε την ξενάγηση στην έκθεση.

    Ο ενθουσιασμός για τις φωτογραφίες είναι διάχυτος σε όλα τα μέλη της παρέας των Λίβυων, τα οποία και «ραίνουν» με ευχές τον Άρη Μεσσίνη, που αποτύπωσε με μοναδικό τρόπο τα γεγονότα στην πατρίδα τους, καταγράφοντας ουσιαστικά ένα κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας.

    Σχετικά με τον τίτλο της έκθεσης «πόλεμος των ατάκτων», ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ είχε δηλώσει παλαιότερα πως τον επέλεξε γιατί συνειδητοποίησε, ζώντας όλη μέρα με τους αντικαθεστωτικούς της Λιβύης, πως δεν είχαν καμιά γνώση από στρατιωτικές επιχειρήσεις και από όπλα γενικά.

    [02] Σε εκλογές πριν το Πάσχα επιμένει η ΝΔ

    Σε εκλογές πριν από το Πάσχα και, αν είναι δυνατόν, μέσα στο Μάρτιο, επιμένει η ΝΔ, παρά τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για μετάθεσή τους προς το τέλος Απριλίου.

    Το επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού υποστηρίζει ότι στην πρόσφατη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμου δεν συζητήθηκε ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και, ως εκ τούτου, ισχύει η προηγούμενη συμφωνία.

    Βεβαίως η ΝΔ δέχεται ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της και μετά να προκηρυχθούν οι εκλογές. Προσδιορίζει δε το έργο αυτό στην ολοκλήρωση του PSI και στην σύμβαση που θα συνοδεύσει το νέο δάνειο της χώρας.

    Εκτιμά, ωστόσο, ότι όσο καθυστερεί το PSI τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι να υπάρξουν επιπλοκές, λόγω της αρνητικής ευρωπαϊκής και διεθνούς συγκυρίας και ότι η κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα που την στηρίζουν έχουν κάθε λόγο να συντομεύσουν οι διαδικασίες.

    Συνεχίζοντας οι υπεύθυνοι της ΝΔ λένε ότι αν όλα πάνε κατ΄ ευχήν το PSI θα ολοκληρωθεί σε σχετικά σύντομη χρονικό διάστημα, ενώ η δανειακή σύμβαση θα πρέπει να έχει υπογραφεί πριν από τα μέσα Μαρτίου που η χώρα πρέπει να εκπληρώσει προηγούμενα δάνεια.

    Η ΝΔ έχει αποδεχθεί ότι τη νέα δανειακή σύμβαση θα την υπογράψει η κυβέρνηση Παπαδήμου και κατ΄ επέκταση και τα απαιτούμενα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, λένε στελέχη της λεωφόρου Συγγρού, "δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναβληθούν οι εκλογές για μετά το Πάσχα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 December 2011 - 11:29:22 UTC