Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προφυλακιστέος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ
  • [02] Εργαστήρι για παιδιά καλλιεργεί την αγάπη για την άγρια ζωή
  • [03] Επικήδεια τελετή για τον Βάτσλαβ Χάβελ
  • [04] Νέα διαδήλωση κατά του στρατού στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου
  • [05] Απορρίφθηκε η έφεση Τιμοσένκο κατά της ποινής 7 ετών κάθειρξης που της επεβλήθη
  • [06] Το πρόγραμμα και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης της Κροατίας
  • [07] Τουλάχιστον οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης συνέλαβε η αστυνομία στην Ουγγαρία

  • [01] Προφυλακιστέος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ

    Προφυλακιστέος κρίνεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής με το ελληνικό δημόσιο.

    Μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, κατά την ολοκλήρωση της απολογίας του πριν λίγες ημέρες για το θέμα της προφυλάκισης, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε με βούλευμά του, που εκδόθηκε σήμερα, να ταχθεί υπέρ της ανακριτικής άποψης που ζητούσε να οδηγηθεί στη φυλακή ο αρχιμανδρίτης.

    Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης ήταν αυτός, μετά την απολογία του ηγούμενου, που έκρινε ότι στον κατηγορούμενο πρέπει να επιβληθούν, αντί της προφυλάκισης, περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.

    Το Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε χθες ο ηγούμενος, τάχθηκε τελικά υπέρ της γνώμης της ανακρίτριας, Ειρήνης Καλού, και έτσι ο ηγούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

    [02] Εργαστήρι για παιδιά καλλιεργεί την αγάπη για την άγρια ζωή

    Ο Αρκτούρος δίνει την δυνατότητα σε παιδιά να γίνουν "Αρκτουράκια", δηλαδή να κάνουν κομμάτι της ζωής τους την άγρια ζωή, να την αγαπούν και να την προστατεύουν. Αυτό γίνεται μέσα από τη συμμετοχή στο καινούργιο εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών (από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου), στο Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα που λειτουργεί ο Αρκτούρος στη Νίκειο Σχολή του Νυμφαίου.

    Ένας μαγικός βιότοπος άγριας ζωής, εξελίσσεται σε 4 εποχές και χωράει σε ένα δωμάτιο. Οι μικροί επισκέπτες καλούνται να μυηθούν στα μυστικά της άγριας ζωής για να γίνουν "Αρκτουράκια". Για να το πετύχουν αυτό, συμπληρώνουν διασκεδαστικούς οδηγούς αναγνώρισης του δάσους, αναγνωρίζουν τα άγρια ζώα από τα ίχνη τους, ανακαλύπτουν τα δέντρα και παρατηρούν από μέσα και με κιάλια ακριβείας το αληθινό, πλούσιο σε ζωή, δάσος του Νυμφαίου.

    Στο τέλος του εργαστηρίου, γίνονται αεικίνητα ξωτικά του δάσους και κατασκευάζουν πρωτότυπα, οικολογικά χριστουγεννιάτικα στολίδια και άλλες κατασκευές.

    Όλα τα παιδάκια παίρνουν μαζί τους το δίπλωμα μέλους για τα "Αρκτουράκια".

    [03] Επικήδεια τελετή για τον Βάτσλαβ Χάβελ

    Ηγέτες και νυν και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι από ολόκληρο τον κόσμο παρευρίσκονται στην επικήδεια τελετή για τον πρώην πρόεδρο της Τσεχοσλοβακίας και στην συνέχεια της Τσεχικής Δημοκρατίας Βάτσλαβ Χάβελ που τελείται στον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου στην Πράγα, χοροστατούντων του αρχιεπισκόπου της Πράγας Ντομινίκ Ντούκα και του επισκόπου Βάτσλαβ Μάλι, πολιτικών κρατουμένων υπό το κομμουνιστικό καθεστώς που ανέτρεψε η Βελούδινη Επανάσταση.

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, οι πρόεδροι της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα και ηγέτες χωρών της ανατολικής Ευρώπης παρίστανται στην τελετή.

    Ο πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας Βάτσλαβ Κλάους, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και προσωπική φίλη του Χάβελ Μαντλίν Ολμπράιτ και ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ θα εκφωνήσουν τις επικήδειες ομιλίες.

    Με τους ήχους της καμπάνας οι Τσέχοι θα κληθούν να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βάτσλαβ Χάβελ κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα του πένθους. Θ' ακολουθήσει το απόγευμα η αποτέφρωση της σορού.

    Το βράδυ, πολλοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους το συγκρότημα Plastic People, θα δώσουν μεγάλη συναυλία στο κέντρο της Πράγας στη μνήμη του μεγάλου λάτρη της ροκ.

    [04] Νέα διαδήλωση κατά του στρατού στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου

    Εκατοντάδες διαδηλωτές που αντιτάσσονται στη στρατιωτική εξουσία στην Αίγυπτο άρχισαν σήμερα να συγκεντρώνονται στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου με αίτημα τη δικαστική δίωξη των μελών των δυνάμεων ασφαλείας που ενεπλάκησαν στα πρόσφατα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο 17 ανθρώπων στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

    Υπέρμαχοι της δημοκρατίας ζήτησαν την πραγματοποίηση μιας μεγάλου εύρους διαδήλωσης σήμερα με το σύνθημα "Παρασκευή της αποκατάστασης της τιμής" και αίτημα τη δίωξη των υπευθύνων.

    [05] Απορρίφθηκε η έφεση Τιμοσένκο κατά της ποινής 7 ετών κάθειρξης που της επεβλήθη

    Εφετείο της Ουκρανίας επικύρωσε την απόφαση δικαστηρίου που έκρινε ένοχη την πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο και της επέβαλε επτά χρόνια κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας των Οκτώβριο, μια υπόθεση που επιδείνωσε τις σχέσεις της χώρας με την ΕΕ.

    "Το δικαστήριο άφησε την (αρχική) απόφαση αμετάβλητη", είπε μια εκπρόσωπος του εφετείου.

    Η Τιμοσένκο, που θεωρείται η πιο σκληρή πολιτική αντίπαλος του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς, διαψεύδει ότι προέβη σε οποιαδήποτε αδικοπραγία και χαρακτηρίζει την σε βάρος της δίωξη πολιτική, άποψη που έχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τιμοσένκο, που παραμένει φυλακισμένη από τον Αύγουστο, έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

    Η απόφαση αφορούσε μια σύμβαση με την Ρωσία σχετικά με την πώληση φυσικού αερίου οι όροι της οποίας κρίθηκαν επαχθείς για την Ουκρανία.

    [06] Το πρόγραμμα και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης της Κροατίας

    Το πρόγραμμα και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης της Κροατίας παρουσίασε στη Βουλή ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, Ζόραν Μιλάνοβιτς, ζητώντας από τους βουλευτές να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

    Ο κ. Μιλάνοβιτς τόνισε ότι η κυβέρνησή του έχει να αντιμετωπίσει τεράστια ευθύνη, αλλά και την ευκαιρία να βελτιώσει την κατάσταση στη χώρα.

    «Μία κρίση έχει πάντα το στοιχείο της απειλής και το στοιχείο της ευκαιρίας και εμείς θέλουμε αυτή την ευκαιρία» είπε ο κ. Μιλάνοβιτς, σημειώνοντας ότι η Κροατία σήμερα γυρίζει νέα σελίδα στην πολιτική της ιστορία.

    [07] Τουλάχιστον οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης συνέλαβε η αστυνομία στην Ουγγαρία

    Η ουγγρική αστυνομία συνέλαβε οκτώ βουλευτές του πράσινου φιλελεύθερου κόμματος LMP στην διάρκεια διαδήλωσης στην πύλη του κτιρίου του κοινοβουλίου αφού αυτοί αποποιήθηκαν της νομικής ασυλίας τους, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Μπάλιντ Λίντερ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

    "Τέθηκαν υπό κράτηση και μετήχθησαν σε αστυνομικό τμήμα", είπε ο Λίντερ.

    Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η αστυνομία ετοιμάζεται να απομακρύνει και άλλους βουλευτές του κόμματος από το σημείο όπου γίνεται η διαδήλωση. Το LMP έχει 15 βουλευτές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 December 2011 - 13:29:21 UTC