Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ως τις 15 Ιανουαρίου η τελική πρόταση για τις επικουρικές
  • [02] Στο καθεστώς του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα θα αιτηθεί να υπαχθεί η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"
  • [03] Πιερικός-Ολυμπιακός 1-3

  • [01] Ως τις 15 Ιανουαρίου η τελική πρόταση για τις επικουρικές

    Την απόφασή του να συναντηθεί εντός των επόμενων ημερών με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του (Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη), για να ξεκαθαρίσει και να λήξει ουσιαστικά η συζήτηση για τις αρμοδιότητες και τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

    "Θα υπάρξουν διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς με βασικό αντικείμενο τον χρόνο θητείας της κυβέρνησης και την ολοκλήρωση του συμπεφωνημένου έργου της", ανέφερε αρμόδια κυβερνητική πηγή.

    Αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή του κ. Παπαδήμου, έδωσε η παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Μάκη Βορίδη, ο οποίος αναφερόμενος στην αναγκαία μεταρρύθμιση για τις επικουρικές συντάξεις και το ασφαλιστικό, διερωτήθηκε αν οι επικείμενες αλλαγές μπορούν να προχωρήσουν, καθώς ξεπερνούν τον βίο της κυβέρνησης που έχει συμφωνηθεί.

    "Δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία εκλογών", φέρεται, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, να τόνισε ο Πρωθυπουργός.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπήρξε ευρεία συμφωνία για την αναγκαία, αποτελεσματική και άμεση αντιμετώπιση του θέματος των επικουρικών συντάξεων, καθώς, όπως επισημάνθηκε, αυτό καθίσταται αναγκαίο τόσο για την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων όσο και για την δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.

    Ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επισήμανε ότι αν η μεταρρύθμιση αυτή δεν ολοκληρωθεί ως τα μέσα Ιανουαρίου, τότε θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία με την τρόικα σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική αξιολόγηση, ενώ εξίσου μεγάλη δυσκολία θα σημειωθεί και στην πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

    [02] Στο καθεστώς του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα θα αιτηθεί να υπαχθεί η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

    Σε καθεστώς δικαστικής προστασίας ,όπως ορίζεται στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπαχθεί η ιδιοκτήτρια εταιρία της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ".

    Η εταιρεία, που αντιμετωπίζει εδώ και μήνες οικονομικά προβλήματα, φέρεται να έχει ετοιμάσει προσφυγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, με την οποία αιτείται την έγκριση του δικαστηρίου για την έναρξη των διαδικασιών υπαγωγής της στο άρθρο 99, προκειμένου να πετύχει αναστολή οποιασδήποτε απαίτησης εκ μέρους των πιστωτών της, ρύθμιση των χρεών της και εξυγίανση της.

    [03] Πιερικός-Ολυμπιακός 1-3

    Με δύο γκολ του Πάντελιτς (29' πεν., 45΄) και ένα του Αμπντούν (70'), ο Ολυμπιακός νίκησε στην Κατερίνη 3-1 τον Πιερικό για την Δ' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

    Σ' έναν κακό αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με πέναλτι στο 29', όταν ο Ιντζόγλου ανέτρεψε τον Μόνχε πάνω στη γραμμή και ο Πάντελιτς το εκτέλεσε εύστοχα. Ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σχεδόν αμέσως (35'), με κεφαλιά από κοντά του Ελευθεριάδη, δεν κατάφεραν όμως να κρατήσουν αυτό το σκορ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, καθώς στο 45' πάλι ο Πάντελιτς με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και τα δικά του.

    Στο 70' ο Αμπντούν εδραίωσε τη νίκη των «ερυθρολεύκων», καθώς απέφυγε τον τερματοφύλακα και διαμόρφωσε το τελικό 1-3.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 December 2011 - 17:29:21 UTC