Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο του υπουργικού η εφεδρεία
  • [02] "Δύο μήνες και τέλος" η θητεία της κυβέρνησης
  • [03] "Φρένο" στους πλειστηριασμούς για ένα έτος
  • [04] Σήμερα το δώρο και η σύνταξη του Ιανουαρίου
  • [05] Πρώτος στον όμιλό του ο ΠΑΟΚ
  • [06] Κάρτα εργασίας από την 1η Μαρτίου του 2012
  • [07] Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να συγκαλέσει ο Γ. Παπανδρέου
  • [08] Δήλωνε πατέρας 19 παιδιών και έπαιρνε επιδόματα, με πλαστά πιστοποιητικά
  • [09] "Η Ιταλία βρίσκεται σε ύφεση λόγω της κάκιστης διαχείρισης της ελληνικής κρίσης"
  • [10] Καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του Κάρλος για τη συμμετοχή του σε 4 επιθέσεις
  • [11] Πέθανε ο Βρετανός συγγραφέας Κρίστοφερ Χίτσενς
  • [12] Παγώνει η οικονομική βοήθεια 700 εκατ. δολαρίων προς το Πακιστάν από τις ΗΠΑ

  • [01] Στο επίκεντρο του υπουργικού η εφεδρεία

    Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για όσα διεμείφθησαν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τους, στην οποία, όπως υπογράμμισαν κυβερνητικές πηγές για πρώτη φορά συζητήθηκαν ζητήματα πολιτικής και όχι κάποιο νομοσχέδιο.

    Πραγματοποιήθηκε εκτεταμένος διάλογος και έλαβαν τον λόγο πολλοί υπουργοί, επισήμαναν οι ίδιες πηγές. Σχετικά με τις επαφές με την τρόικα, στο υπουργικό συμβούλιο αναφέρθηκε ότι η κυβέρνηση διεξάγει συζητήσεις για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και όχι κάποια συγκεκριμένα μέτρα.

    Ο πρωθυπουργός επισήμανε στους υπουργούς την αναγκαιότητα προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, είτε αυτές εμπεριέχονται στο Μνημόνιο, είτε προωθούν την παραγωγική διαδικασία και ζήτησε από τους υπουργούς να επιταχύνουν το έργο τους, ιεραρχώντας και αξιολογώντας τις προτεραιότητες ανά υπουργείο και προτείνοντας λύσεις επί συγκεκριμένων ζητημάτων, δεδομένου ότι τα χρονικά όρια είναι περιορισμένα.

    Σημειώνεται ότι η επόμενη επίσκεψη των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 15-20 Ιανουαρίου 2012.

    Στην ίδια συνεδρίαση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στον "κανόνα για τα ελλείμματα", είπε ότι θα ήταν δυνατόν αυτός ο κανόνας να αποκτήσει, μέσω διάταξης, διακρατική ισχύ έως ότου κατοχυρωθεί στα Συντάγματα των χωρών. Επίσης, ο κ. Βενιζέλος, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, ανέφερε ότι στην παρούσα συγκυρία η Ελλάδα βοηθείται από τις συζητήσεις που διεξάγει για το PSI.

    Στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, αναφέρθηκε εκτενώς στο επιτελικό κράτος με ισχυρό συντονιστικό κέντρο και αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, καθώς και σε ζητήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

    Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Ρέππας θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος τον Ιανουάριο, ενώ σε ότι αφορά την ηλεκτρονική διακυβέρνηση τα προγράμματα κωδικοποίησης είναι σε εξέλιξη σε 7 τομείς, ενώ υπό επεξεργασία βρίσκεται πολιτική που θα μειώσει το βάρος του έργου σε 13 τομείς.

    Η εφεδρεία συζητήθηκε, επίσης, στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με τους υπουργούς να υποστηρίζουν ότι πρέπει να "φύγουμε από τα οριζόντια μέτρα" και να "προχωρήσουμε με ορθολογικά και αξιολογικά κριτήρια". Όπως σημείωναν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές για το ζήτημα αυτό ενδέχεται να ζητηθούν προτάσεις από την ευρωπαϊκή task force.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Ρόβλιας, με τις αποχωρήσεις και την ρύθμιση 1 προς 5, λόγω συνταξιοδότησης, στα τέλη του 2015 "θα είμαστε 150.000 λιγότεροι στον δημόσιο τομέα".

    Αναφερόμενος στο θέμα της εφεδρείας, ο κ. Ρέππας σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι για την εργασιακή εφεδρεία επιλέχθηκε ένα αντικειμενικό κριτήριο, προκειμένου να μην υπάρξει καν υποψία για μεροληψία, αλλά οδηγεί σε ανορθολογισμό, δυσλειτουργίες και αδικίες.

    Ο κ. Ρέππας δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων με οριζόντιες διαδικασίες και λόγω συνταγματικής επιταγής, αλλά και για να μην οδηγηθεί το κράτος σε κατάρρευση και επανέλαβε ότι το "πολιτικό μήνυμα" της εργασιακής εφεδρείας που συνίσταται στο ότι "δεν είναι ταμπού η απομάκρυνση ή η κατάργηση θέσεων στο Δημόσιο, έχει εκπεμφθεί".

    Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, υπουργοί επικαλούμενοι προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον χώρο της αρμοδιότητάς τους με την απομάκρυνση χρήσιμων υπαλλήλων, ανέφεραν ότι το μέτρο της εφεδρείας απέτυχε.

    Ο κ. Ρέππας εμμένοντας στο ότι η μόνη ορθή πολιτική είναι εκείνη της αξιολόγησης, η οποία ωστόσο θα έπρεπε να εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια, κάλεσε τους συναδέλφους του να στείλουν τις προτάσεις κάθε υπουργείου στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, για την αναδιοργάνωση των δομών, καθώς και την αξιοποίηση των υπαλλήλων μέσω της κινητικότητας.

    Έκταση, επίσης, έλαβε στο υπουργικό συμβούλιο η συζήτηση για την αξιολόγηση του δημοσίου τομέα, σε ότι αφορά το πλεονάζον προσωπικό, αλλά και εταιρείες -που όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε- "υπάρχουν για να υπάρχουν".

    Όπως διευκρίνισαν επανειλημμένα οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, η αξιολόγηση δεν σημαίνει απολύσεις, αλλά αξιοποίηση του προσωπικού.

    Σε ότι αφορά εξαιρέσεις από το μέτρο της εφεδρείας, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, ανέφεραν ότι υπήρξαν υπουργοί που αναφέρθηκαν περιπτωσιολογικά και για πολύ μικρό αριθμό υπαλλήλων λόγω της φύσης του έργου τους, σε εξαιρέσεις.

    Το σημερινό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επεκτείνεται για έναν ακόμη χρόνο το "πάγωμα" του πλειστηριασμού ακινήτων για χρέη.

    Τέλος, όπως ανέφεραν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, μέχρι τα Χριστούγεννα το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει ακόμα δύο φορές, την μία φορά με θέματα του υπουργείου Εργασίας και την άλλη με θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης.

    [02] "Δύο μήνες και τέλος" η θητεία της κυβέρνησης

    Η κυβέρνηση αυτή είναι προσωρινή και μεταβατική, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Για να ολοκληρωθεί το

    Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για έλλειμμα αξιοπιστίας στην ελληνική πολιτική

    Συμφωνία μακροχρόνιας διακυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων δεν υπήρξε. Επομένως πως θα παραταθεί; Πώς θα κυβερνήσουμε;

    Ας το καταλάβουμε: υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας στην ελληνική πολιτική, ενώ τόνισε ότι "μια κυβέρνηση που θα πάρει δύσκολες αποφάσεις δεν μπορεί να σταθεί χωρίς νωπή εντολή από το λαό!"

    Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι ουσιαστικά δεν ήθελε την κυβέρνηση Παπαδήμου και, όπως ανέφερε, "τώρα ζητά να παραταθεί η τωρινή κυβέρνηση για να αποφύγει το ίδιο τα χειρότερα!" «κούρεμα» του παλαιού ιδιωτικού χρέους και να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του συνολικού χρέους μας. Όλα αυτά θα κριθούν στους επόμενους δύο μήνες. Και τέλος!, διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, σε ομιλία τουστοΕλληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

    "Το ΠΑΣΟΚ βάζει το δικό του μικρο-κομματικό όφελος πάνω από το εθνικό συμφέρον και ζητά - εμμέσως ή αμέσως - παράταση θητείας της σημερινή κυβέρνησης. Εμείς επιμένουμε στην ομαλότητα! Δεν την υπονομεύουμε? Κανένα «πρόγραμμα σταθεροποίησης» δεν μπορεί να επιτύχει σε συνθήκες μη ομαλότητας και κοινωνικής αναταραχής", ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    [03] "Φρένο" στους πλειστηριασμούς για ένα έτος

    Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε ομοφώνως πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία ρυθμίζονται μια σειρά από θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, που σχετίζονται με την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής και στήριξης της ελληνικής οικονομίας και του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα υποβληθεί το ταχύτερο δυνατόν προς κύρωση στη Βουλή.

    Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, παραρατείνεται για ένα έτος η ισχύς της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να προστατευθούν, ενόψει της συνεχιζόμενης κρίσης και ύφεσης της οικονομίας, οι δανειολήπτες που δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

    Μεταξύ άλλων, ρυθμίζονται θέματα για την εφεδρεία, φορολογικά, προβλήματα στην εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ακόμη προβλέπεται συμψηφισμός οφειλών μεταξύ Ταμείων και φαρμακευτικών.

    Επίσης, διευκρινίζονται τα θέματα που αφορούν την εφαρμογή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) του ν.4021/2011 και να προστατευθούν οι πολίτες για τους οποίους συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας ή οι πολίτες που διαβιούν υπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες.

    [04] Σήμερα το δώρο και η σύνταξη του Ιανουαρίου

    Σήμερα θα καταβληθεί το επίδομα Χριστουγέννων στους συνταξιούχους όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων, ενώ το ΙΚΑ θα καταβάλει μαζί με το δώρο τη σύνταξη Ιανουαρίου και το ΕΚΑΣ. Οι συντάξεις των υπολοίπων Ταμείων θα καταβληθούν, στην ημερομηνία που προβλέπεται από τον κανονισμό τους.

    Την επόμενη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί το επίδομα στους ανέργους που επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ ενώ την ίδια μέρα θα προπληρωθούν και τα επιδόματα ανεργίας που καταβάλλονται κανονικά από 21-12-2011 μέχρι και 01-01-2012.

    Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου το αργότερο, θα πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

    [05] Πρώτος στον όμιλό του ο ΠΑΟΚ

    Ο ΠΑΟΚ έμεινε ισόπαλος 1-1 με τη Ρουμπιν Καζαν στην 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, αποτέλεσμα που του χάρισε την πρώτη θέση. Έτσι την Παρασκευή θα βρίσκεται στους ισχυρούς της κλήρωσης για τους «32», μαζί με τον Ολυμπιακό που προήλθε από το Champions League.

    [06] Κάρτα εργασίας από την 1η Μαρτίου του 2012

    Από την πρώτη Μαρτίου του 2012 θα ξεκινήσει η εφαρμογή της κάρτας εργασίας σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με το κλιμάκιο της "τρόικας".

    Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα εγκαταστήσουν το σύστημα στους χώρους εργασίας τους και θα καταβάλλουν εμπροθέσμως τις ασφαλιστικές εισφορές, θα έχουν έκπτωση 10% επί των αντίστοιχων εισφορών. Η έκπτωση θα αφορά τόσο τις εργοδοτικές όσο και τις εργατικές εισφορές.

    Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί πρόβλεψη του νέου μνημονίου και ο κ. Κουτρουμάνης δεν απέκλεισε και νέα μείωση πέραν του 10% μέσα στο καλοκαίρι με ταυτόχρονη διεύρυνση της βάσης των ασφαλιστικών εισφορών.

    Το υπουργείο Εργασίας θα θέσει το θέμα στη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, η οποία ξεκινά από τον ερχόμενο Ιανουάριο και θα αφορά τον σχεδιασμό των μέτρων για περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους και άλλες εργασιακές ρυθμίσεις. Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν ξεκινήσει κατ' ιδίαν επαφές με τους εταίρους, προκειμένου να καθορισθεί η ατζέντα του διαλόγου. Η ΓΣΕΕ έχει ήδη διαμηνύσει από την πλευρά της, ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί δυσμενέστερες ρυθμίσεις σε ασφαλιστικά ή εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

    Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Εργασίας, η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν θα αποτελέσει μέρος του διαλόγου, καθώς όπως τόνισε, "μια τέτοια παρέμβαση θα αποτελούσε αιτία πολέμου με τους κοινωνικούς εταίρους".

    Οι εκπρόσωποι των δανειστών δέχθηκαν κατά τη συνάντηση ότι το καθαρά μισθολογικό κόστος έχει ήδη μειωθεί από την ψήφιση του άρθρου 37 και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, ενώ εξέφρασαν ικανοποίηση για την αύξηση των επιχειρησιακών συμβάσεων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

    Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Εργασίας, με την επέκταση των ατομικών συμβάσεων και της εκ περιτροπής και μερικής απασχόλησης η μεσοσταθμική μείωση αποδοχών το 2011, κυμάνθηκε από 8% έως και 16%. Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, νομοθετική ρύθμιση για τις ατομικές συμβάσεις ώστε να αποφεύγονται οι αποκλίσεις από τις αντίστοιχες επιχειρησιακές.

    Η τρόικα, συμφώνησε με τα ποσοστά των μειώσεων των επικουρικών συντάξεων. Η σχετική τροπολογία επρόκειτο να κατατεθεί ως το τέλος του έτους, αλλά αυτό θα γίνει τελικά με το νέο έτος. Ανεξάρτητα πάντως με το πότε θα κατατεθεί η σχετική τροπολογία, οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου.

    [07] Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να συγκαλέσει ο Γ. Παπανδρέου

    Στά μέσα της επόμενης εβδομάδας, κατα πάσα πιθανότητα την επόμενη Τετάρτη, αναμένεται να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται να συγκαλέσει το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που ολοκλήρωσε τον κύκλο συναντήσεων με τα κορυφαία στελέχη και τους περισσότερους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, την περασμένη Τετάρτη, με τη συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους, σχεδιάζει να καλέσει στη συνεδρίαση και τα μέλη της Κυβέρνητικής Επιτροπής που είχε συγκροτήσει ώς πρωθυπουργός και μετέχουν τώρα ως υπουργοί στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να τεθεί η μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης και οι προοπτικές της, να γίνει κατ΄αρχήν συζήτηση για τα επιτεύγματα και τις αδυναμίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και να προσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα, βάσει του οποίου θα διαξαχθεί ο εσωκομματικός διάλογος και θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ηγεσίας.

    Με χθεσινή απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει ο πρώη υπουργός 'Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.

    [08] Δήλωνε πατέρας 19 παιδιών και έπαιρνε επιδόματα, με πλαστά πιστοποιητικά

    Περίπου 50.000 ευρώ από επιδόματα, είχε καταφέρει να αποσπάσει, με πλαστά πιστοποιητικά, ένας πρώην αστυνομικός, ο οποίος είχε φύγει από το σώμα από το 2001.

    Πρόκειται για έναν 54χρονο, ο οποίος χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα που κατάρτιζε ο ίδιος, εμφανιζόταν ως πατέρας 19 παιδιών και με αυτό τον τρόπο κατόρθωνε να λαμβάνει διάφορα επιδόματα από τα Ταμεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.

    Συνελήφθη επ' αυτοφώρω στα γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ. στη Νίκαια, από αστυνομικούς της ασφάλειας και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πειραιά.

    Στην έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πενήντα πέντε σφραγίδες διαφόρων υπηρεσιών, ένα πιστόλι κρότου λάμψης και πλήθος αυτοσχέδιων εγγράφων διαφόρων Υπηρεσιών.

    Ο 54χρονος είχε εφοδιασθεί επίσης με δύο βιβλιάρια του ΙΚΑ (ένα ατομικό και ένα οικογενειακό) καθώς και με ένα ατομικό βιβλιάριο της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών.

    Πάρης Τσιριγώτης

    [09] "Η Ιταλία βρίσκεται σε ύφεση λόγω της κάκιστης διαχείρισης της ελληνικής κρίσης"

    Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Υποδομών Κορράντο Πάσσερα, σε δηλώσεις του σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας, τόνισε ότι "Η Ιταλία διέρχεται οικονομική ύφεση, χωρίς όμως να ευθύνεται η ίδια". Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό "οι αιτίες είναι εξωγενείς και σχετίζονται, ειδικότερα, με την κάκιστη διαχείριση της ελληνικής κρίσης".

    Ο Πάσσερα, υπογράμμισε, χωρίς περιστροφές, ότι "η κατάσταση της Ιταλίας είναι σαφώς χειρότερη απ΄ ότι θα μπορούσε, κανείς, να περιμένει".

    Σχετικά, δε, με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι, πρόσθεσε: "χωρίς την ανάπτυξη είναι αδύνατον να υπάρξει αυστηρή δημοσιονομική διαχείριση και δίκαιος καταμερισμό των βαρών και των υποχρεώσεων. Χρειάζεται ανάπτυξη, διαφορετικά η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική γίνεται ένας μη επιτεύξιμος στόχος και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να πετύχουμε την ισότητα, που σημαίνει και εργασία".

    Σε ότι αφορά, τέλος, την προσωρινό πάγωμα των απελευθερώσεων στους τομείς των ταξί και των φαρμακείων, ο στενός συνεργάτης του Μάριο Μόντι δήλωσε ότι "σχεδόν όλα όσα έχει κατά νου η κυβέρνηση θα τα υλοποιήσει, αλλά στον συγκεκριμένο τομέα υπάρχουν τρομερές αντιστάσεις".

    Η ιταλική Ένωση Βιομηχάνων Confundustria έκανε γνωστή πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία μέχρι το 2013, λόγω της οικονομικής ύφεσης, πρόκειται να χαθούν οκτακόσιες χιλιάδες με ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας.

    [10] Καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του Κάρλος για τη συμμετοχή του σε 4 επιθέσεις

    Ο Ιλιτς Ραμίρες Σάντσες, ο γνωστός Κάρλος, καταδικάσθηκε χθες σε ισόβια κάθειρξη από το ειδικό κακουργιοδικείο του Παρισιού που τον έκρινε ένοχο για τέσσερις φονικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν στη Γαλλία το 1982 και το 1983.

    Το δικαστήριο επέβαλε την μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή κατά του Κάρλος, η δίκη του οποίου ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου για τέσσερις επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό 150.

    Η Γερμανίδα Κρίστα Φρέλιχ, η οποία δικάσθηκε ερήμην για τη συμμετοχή της στη μία από τις επιθέσεις, αθωώθηκε.

    Ο Κάρλος θα εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου, ανακοίνωσε η συνήγορός του Ιζαμπέλ Κουτάν-Περέ.

    Ο Κάρλος εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης, η οποία απαγγέλθηκε το 1997, τρία χρόνια μετά τη σύλληψή του στο Σουδάν το 1994, για τη δολοφονία τριών ανθρώπων το 1975, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί.

    Το ειδικό κακουργιοδικείο του Παρισιού για την εκδίκαση τρομοκρατικών ενεργειών έκρινε τον Κάρλος για τη συμμετοχή του σε τέσσερις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '80.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στόχος των επιθέσεων ήταν η απελευθέρωση της γερμανίδας συντρόφου του Μαγκνταλένα Κοπ και του Ελβετού Μπρινό Μπρεγκέ, μελών της οργάνωσής του, οι οποίοι συνελήφθησαν στο Παρίσι τον Φεβρουάριο 1982 στο Παρίσι έχοντας στην κατοχή τους όπλα και εκρηκτικά.

    Στις 29 Μαρτίου 1982, μία βόμβα εξερράγη στο τρένο της γραμμής Παρίσι-Τουλούζη. Την ημέρα έναρξης της δίκης της Κοπ και του Μπρεγκέ, στις 22 Απριλίου, παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε μπροστά στα γραφεία του περιοδικού Al Watan Al Arabi στην οδό Μαρμπέφ στο Παρίσι.

    Οι δύο άλλες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου 1983 στον σταθμό Σεν Σαρλ της Μασσαλίας και εναντίον του τρένου υψηλής ταχύτητας (TGV) στο Τεν-Λ'Ερμιτάζ, όταν οι δύο σύντροφοί του εξέτιαν ποινές φυλάκισης τεσσάρων και πέντε ετών.

    [11] Πέθανε ο Βρετανός συγγραφέας Κρίστοφερ Χίτσενς

    Ο Βρετανός συγγραφέας και αρθρογράφος Κρίστοφερ Χίτσενς πέθανε από πνευμονία, μια επιπλοκή του καρκίνου του οισοφάγου από τον οποίο έπασχε, στο Χιούστον, αναφέρει σήμερα το περιοδικό VANITY FAIR στην ιστοσελίδα του.

    "Ο Κρίστοφερ Χίτσενς, ο δεινός επικριτής και ρήτορας πέθανε σήμερα σε ηλικία 62 ετών", επισημαίνει το αμερικανικό περιοδικό.

    Ο Χίτσενς άρχισε τη σταδιοδρομία του ως δημοσιογράφος στη Βρετανία πριν μεταβεί στις αρχές της δεκαετίας του 1980 στις ΗΠΑ όπου και έζησε. Έγινε ευρύτερα γνωστός ως αρθρογράφος σε διάφορα αμερικανικά και βρετανικά έντυπα πολιτικού περιεχομένου. Το βιβλίο του "God Is Not Great" πραγματεύεται την ανυπαρξία του Θεού.

    Ο καρκίνος του οισοφάγου τού διαγνώστηκε τον Ιούνιο του 2010.

    [12] Παγώνει η οικονομική βοήθεια 700 εκατ. δολαρίων προς το Πακιστάν από τις ΗΠΑ

    Το πάγωμα 700 εκατομμυρίων δολαρίων που προορίζονται για το Πακιστάν, αποφάσισαν Βουλή και Γερουσία των ΗΠΑ, μέχρι να δοθούν διαβεβαιώσεις από τις πακιστανικές αρχές σχετικές με την καταπολέμηση των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στην περιοχή, οι οποίοι θεωρούνται ως ένα από τα αποτελεσματικότερα όπλα εναντίων των ΗΠΑ και των στρατευμάτων του συνασπισμού στο Αφγανιστάν.

    Το πάγωμα της οικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ προ το Πακιστάν, συμφωνήθηκε στο πλαίσιο νομοσχεδίου για την άμυνα που αναμένεται να επικυρωθεί αυτήν την εβδομάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 December 2011 - 7:29:35 UTC