Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Αϊ Βασίλη γράφουν τα παράπονά τους και οι μεγάλοι, εν μέσω κρίσης
  • [02] Μεγάλες διαδηλώσεις αναμένονται σήμερα σε ολόκληρη τη Ρωσία
  • [03] Μειώθηκαν κατά περίπου 15.000 οι θέσεις εργασίας για τους ναυτεργάτες
  • [04] Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στη Συρία
  • [05] Διαρροή ραδιενεργού ύδατος εντός πυρηνικού σταθμού στην Ιαπωνία

  • [01] Στον Αϊ Βασίλη γράφουν τα παράπονά τους και οι μεγάλοι, εν μέσω κρίσης

    Δεν είναι μόνο τα παιδιά που φέτος στέλνουν γράμματα στον Αϊ Βασίλη, αλλά και πολλοί μεγάλοι, που σε μια προσπάθεια να αποφορτιστούν από τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν, εν μέσω κρίσης, απευθύνονται στον αγαπημένο τους άγιο, εναποθέτοντας σ? αυτόν τις ελπίδες τους για κάποια λύση.

    Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των ΕΛΤΑ, μέσα στα κόκκινα ειδικά γραμματοκιβώτια που έχουν τοποθετηθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου έξω από τα ταχυδρομικά υποκαταστήματα, υπάρχουν και αρκετά γράμματα από μεγαλύτερους φίλους του συμπαθούς αγίου.

    Τα περισσότερα από αυτά είναι ανώνυμα, με τους μεγαλύτερους σε ηλικία να γράφουν για την ανεργία, τα οικονομικά προβλήματα αλλά και ό,τι άλλο τους απασχολεί.

    «Άγιε μου Βασίλη, είναι η πρώτη φορά που σου γράφω και ας κοντεύω τα 30. Το μόνο που θέλω από σένα είναι να μου δίνεις δύναμη και υγεία για να μπορώ να ζω τη ζωή μου έτσι, όπως θέλω, να μπορώ να είμαι ευτυχισμένος και να κάνω χαρούμενους τους ανθρώπους που αγαπώ. Επίσης, εάν δεν σου είναι δύσκολο να μου φέρεις πίσω τη μηχανή που μου κλέψανε. Σ? ευχαριστώ παππούλη», αναφέρει το γράμμα ενός άνδρα.

    Τα γράμματα που στέλνουν κάθε χρόνο οι πολίτες στον αγαπημένο τους άγιο- ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά- ολοένα και αυξάνονται. Πρόκειται για χιλιάδες επιστολές, από τις οποίες κανένα δεν πετιέται. Όλα διαβάζονται (πολλές φορές η διαδικασία της αποδελτίωσης φτάνει ως την άνοιξη) και σε όσα γράμματα υπάρχει σαφής διεύθυνση αποστολέα και γίνεται αντιληπτό πως πρόκειται για παιδάκι, αποστέλλεται ένα μικρό δωράκι.

    [02] Μεγάλες διαδηλώσεις αναμένονται σήμερα σε ολόκληρη τη Ρωσία

    Χιλιάδες Ρώσοι αναμένεται να συμμετάσχουν σήμερα σε διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Ρωσία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αποτέλεσμα των κοινοβουλευτικών εκλογών της περασμένης εβδομάδας, τις οποίες κέρδισε το κυβερνών κόμμα.

    Οι πρώτες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ήδη στη ρωσική Απω Ανατολή και τη Σιβηρία τις οποίες διέλυσε η αστυνομία.

    Περίπου 1.000 υποστηρικτές του Κομμουνιστικού Κόμματος συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Βλαδιβοστόκ ζητώντας δίκαιες εκλογές.

    Στο Χαμπαρόφσκ, μια ακόμα σημαντική πόλη της ρωσικής Απω Ανατολής, η αστυνομία διέλυσε μερικές εκατοντάδες διαδηλωτών ενώ συνέλαβε εκατό άτομα.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, περίπου 200 άνθρωποι διαδήλωσαν στην πόλη Τσίτα της ανατολικής Σιβηρίας

    Στο Τομσκ της Σιβηρίας 500 άνθρωποι πραγματοποίησαν διαδήλωση καταγγέλλοντας νοθεία στις εκλογές.

    Πάνω από 30.000 άνθρωποι αναμένεται να διαδηλώσουν στην Μόσχα μετά τις 14:00 τοπική ώρα, ενώ περίπου 50.000 αστυνομικοί και 2.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται σε επιφυλακή στη ρωσική πρωτεύουσα.

    [03] Μειώθηκαν κατά περίπου 15.000 οι θέσεις εργασίας για τους ναυτεργάτες

    H συρρίκνωση της ελληνικής σημαίας στην ελληνική ναυτιλία και οι αλλεπάλληλες μειώσεις των οργανικών συνθέσεων στα πλοία, είναι οι κύριες αιτίες της μείωσης του αριθμού των Ελλήνων ναυτεργατών αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων κατά περίπου 15.000 άτομα.

    Αυτό διαπιστώνεται στο Τακτικό Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας(ΠΝΟ) οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς με την έγκριση του Απολογισμού Έργου της Διοίκησης της Ομοσπονδίας για το 2011 και την έγκριση του προγραμματισμού Δράσης για το 2012.

    Το Γενικό Συμβούλιο επισήμανε επίσης ότι η είναι δραματική η επιδείνωση των Ασφαλιστικών Ταμείων των ναυτεργατών σε τέτοιο βαθμό που η επιχορήγησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό καθίσταται αναγκαία, προκειμένου να συνεχίσουν να καταβάλλονται οι συντάξεις στους ναυτεργάτες.

    [04] Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στη Συρία

    Σαράντα ένας πολίτες, ανάμεσά τους επτά παιδιά, σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του συριακού καθεστώτος κυρίως κοντά στη Δαμασκό και στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των θυμάτων που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, από την έναρξη της λαϊκής εξέγερσης κατά του καθεστώτος, στα μέσα Μαρτίου.

    Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο εξέφρασε φόβους ότι το καθεστώς ετοιμάζει "σφαγή" στη Χομς, στόχο της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων εδώ και εβδομάδες, "για να παραδειγματιστούν και άλλες περιοχές".

    [05] Διαρροή ραδιενεργού ύδατος εντός πυρηνικού σταθμού στην Ιαπωνία

    Διαρροή ραδιενεργού ύδατος σημειώθηκε χθες εντός πυρηνικού σταθμού στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, αλλά η διαρροή περιορίστηκε εντός του σταθμού και δεν προκλήθηκε ζημιά στο περιβάλλον, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφαλείας.

    Περίπου 1,8 τόννοι ραδιενεργού ύδατος διέρρευσαν από αντλία του υπ΄αριθμόν 3 αντιδραστήρα της μονάδας του Γκενκάι, τον οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Kyushu Electric Power Co, δήλωσε ο Τετσούγια Σάιτο, αξιωματούχος της υπηρεσίας αυτής.

    Ο αντιδραστήρας αυτός ήταν κλειστός από πέρυσι τον Δεκέμβριο για εργασίες συντήρησης.

    "Η αιτία της διαρροής είναι άγνωστη μέχρι στιγμής", δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 December 2011 - 9:29:28 UTC