Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
  • [02] Ευνοϊκές ρυθμίσεις για ανέργους, πολύτεκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες, ανακοίνωσε ο Γ. Κουτρουμάνης
  • [03] Να αυξηθεί η τιμή στα τσιγάρα προτείνει ο Π. Μπεχράκης
  • [04] Το ευρωπαϊκό ταξίδι συνεχίζεται για τον Ολυμπιακό
  • [05] Πώς υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων
  • [06] Προς περαιτέρω αποψίλωση του Αμαζονίου
  • [07] Σε βάθος 20ετίας η εκμετάλλευση κοιτασμάτων, δηλώνει ο Ι. Μανιάτης
  • [08] Με επτά σάκους χασίς συνελήφθη 65χρονος στην Κόρινθο
  • [09] Λουκέτο σε άλλες 17 εφορίες, από το υπουργείο Οικονομικών
  • [10] Διαβουλεύσεις στον ΟΗΕ για το Κυπριακό
  • [11] Η Ελλάδα σταθεροποιήθηκε στην 10η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA
  • [12] Έκθεση έργων του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη στη γκαλερί Καλφαγιάν
  • [13] Μελέτη ΣΕΒ-McKinsey για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου
  • [14] Στα σουπερμάρκετ θα διατίθεται το βρεφικό γάλα, από το 2012
  • [15] Ομόλογα μικρής διάρκειας από το ΕΤΧΣ
  • [16] Ανοδικές τάσεις στις τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά
  • [17] Στο αυτόφωρο ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΒΑΛΑ OIL που συνελήφθη για χρέη
  • [18] Στη φάση ΙΙ παραπέμπεται η συγχώνευση Eurobank - Alpha Bank
  • [19] Στην φυλακή μεταφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Μ. Κατσάβ
  • [20] «Ο Θάνος και ο Μικρούτσικος» μια αποκαλυπτική αυτοβιογραφία για τον συνθέτη
  • [21] Στο πλευρό καρκινοπαθών το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
  • [22] Αναβλήθηκε για το 2012 η δίκη του Μ. Ψωμιάδη για υπεξαίρεση σε βάρος της ΑΕΚ

  • [01] Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες

    Η κρισιμότερη ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής των τελευταίων ετών πραγματοποιείται αύριο και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να συμφωνήσουν στα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που απειλεί το μέλλον της ζώνης του ευρώ. Επικρατεί αβεβαιότητα και ανησυχία για το μέλλον της Ευρωζώνης, ενώ το κλίμα έχει βαρύνει μετά τη δημοσιοποίηση των βασικών σημείων του γαλλογερμανικού σχεδίου, που θα παρουσιαστεί στους εταίρους από το Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.

    Αύριο το βράδυ, θα γίνει το άτυπο δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών, ενώ είναι πιθανό να ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται εκ των πραγμάτων να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις για το «τείχος προστασίας» που θα οικοδομήσουν κατά της κρίσης.

    [02] Ευνοϊκές ρυθμίσεις για ανέργους, πολύτεκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες, ανακοίνωσε ο Γ. Κουτρουμάνης

    Πακέτο έξι μέτρων για την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, με αιχμή του δόρατος την υποστήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

    Ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία αλλά και τις τράπεζες περιλαμβάνει:

    - Τη συνέχιση και ενίσχυση της υποστήριξης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

    - Την αναστολή των πλειστηριασμών για ένα χρόνο τουλάχιστον.

    - Την εξασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης για όλους τους ανέργους καθώς και τους εργαζόμενους, που δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων που προβλέπονται από τα ταμεία.

    - Την παροχή κάθε δυνατής στήριξης και φροντίδας στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους. Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε "ότι κανένας πραγματικά ανάπηρος και πολύ περισσότερο, κανένας βαριά ανάπηρος δεν πρόκειται να απολέσει τα δικαιώματα του, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται τις ημέρες αυτές".

    - Με την ενίσχυση και διεύρυνση όλων των Προνοιακών δομών και προγραμμάτων, όπως το "Βοήθεια στο Σπίτι", τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Αναπήρων για τα οποία εξασφαλίζουμε τους πόρους για τη βιώσιμη ανάπτυξη τους.

    - Την ενεργοποίηση του νεοσύστατου Λογαριασμού Ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στους οποίους θα περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι με τα γνωστά μπλοκάκια που δεν είχαν μέχρι σήμερα ασφάλεια για τον κίνδυνο της ανεργίας.

    Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το θέμα και έχει ζητήσει όλες τις επιμέρους ρυθμίσεις και διευκολύνσεις που κάνουν οι τράπεζες ώστε μετά από διαβούλευση και μελέτη να διαμορφωθεί νέο νομικό πλαίσιο το οποίο θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά από όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

    [03] Να αυξηθεί η τιμή στα τσιγάρα προτείνει ο Π. Μπεχράκης

    Αύξηση της τιμής των τσιγάρων, προτείνει ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των καπνιστών.

    Ο κ. Μπεχράκης εκτιμά ότι μία αύξηση της τάξης των 2 ευρώ στην τιμή του πακέτου στην Ελλάδα, θα είχε ως αποτέλεσμα 460.000 λιγότερους καπνιστές, 150.000 λιγότερους νέους, που θα ξεκινούσαν το κάπνισμα, και 235.000 αποφευχθέντες πρόωρους θανάτους σχετιζόμενους με το κάπνισμα σε βάθος χρόνου. Επίσης, 440 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον φορολογικά έσοδα, τα οποία θα αυξάνονταν σε 1,1 δισ ευρώ, αν καταπολεμάτο το λαθρεμπόριο στα προϊόντα καπνού.

    Πάντως, κοινή εκτίμηση των ειδικών είναι ότι έχουν γίνει πολύ αξιόλογα και σημαντικά βήματα προόδου. Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη, κατά το χρονικό διάστημα 2009 - 2011 καταγράφηκε μείωση του ποσοστού των συστηματικών καπνιστών κατά 4,1 %, και κατά 15% της συνολικής κατανάλωσης τσιγάρων, με την ημερήσια κατανάλωση να έχει συρρικνωθεί σημαντικά από κάθε καπνιστή. Ενθαρρυντικό είναι και το στοιχείο της προσέλευσης καπνιστών στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος, προσέλευση που αυξήθηκε έως και 50%. Ο καθηγητής, ωστόσο, επισήμανε την ολιγωρία της κρατικής διοίκησης στην υποστήριξη των φαρμάκων κατά του καπνίσματος.

    [04] Το ευρωπαϊκό ταξίδι συνεχίζεται για τον Ολυμπιακό

    Ασχημο παιχνίδι έπαιξε η τύχη στον Ολυμπιακό, καθώς αν και νίκησε με 3-1 την Αρσεναλ στο «Καραϊσκάκη», έχασε την πρόκριση για τους «16» του Champions League λόγω της νίκης της Μαρσέιγ με 3-2 επί της Ντόρτμουντ στη Γερμανία. Οι ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν στην Ευρώπη,έστω και μέσω Europa League.

    [05] Πώς υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων

    Δώρο εορτών δικαιούνται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας, σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου

    Ολόκληρο το δώρο, δικαιούνται οι εργαζόμενοι, που η σχέση εργασίας τους στον ίδιο εργοδότη, είχε διάρκεια χωρίς διακοπή, από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

    Για τον υπολογισμό, λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Όσοι αμείβονται με μισθό, λαμβάνουν δώρο ίσο με το μισθό ενός μήνα και όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο λαμβάνουν ως δώρο 25 ημερομίσθια.

    Για τους εργαζόμενους για τους οποίους, η σχέση με τον εργοδότη διήρκεσε, για οποιοδήποτε λόγο, λιγότερο χρονικό διάστημα, το δώρο είναι ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής σχέσης. Σε αυτή τη περίπτωση, το δώρο υπολογίζεται ως τα 2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2ημερομίσθια για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες.

    Το δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται υποχρεωτικά μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους, ενώ δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος παρά μόνο σε χρήμα.

    Στο χρονικό διάστημα που προσμετρείται για την καταβολή του δώρου συνυπολογίζονται οι μέρες της κανονικής άδειας, της άδειας τοκετού, σπουδών και λουτροθεραπείας, εφόσον υπάρχει σχετική γνωμάτευση από τον ασφαλιστικό φορέα. Δεν υπολογίζονται, οι ημέρες άδειας άνευ αποδοχών και οι συνδικαλιστικές άδειες.

    [06] Προς περαιτέρω αποψίλωση του Αμαζονίου

    Η Γερουσία της Βραζιλίας ψήφισε ένα σχέδιο νόμου το οποίο, σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, ανοίγει τον δρόμο για την εντατικοποίηση της αποψίλωσης των δασών του Αμαζονίου.

    Το σχέδιο νόμου ψηφίστηκε με 59 ψήφους υπέρ και 7 κατά. Μία τροπολογία του είχε ψηφιστεί τον Μάιο από την κάτω Βουλή του Κογκρέσου της Βραζιλίας, που τώρα καλείται να επικυρώσει και το προσχέδιο νόμου.

    Την ώρα που οι βουλευτές συνεδρίαζαν, περιβαλλοντιστές ζητούσαν από την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ να ασκήσει βέτο στο νόμο, ο οποίος αναμένεται να της αποσταλεί προς υπογραφή στα τέλη του μήνα.

    Με τον νέο δασικό νόμο, αν τελικά εφαρμοστεί, θα εξαιρούνται οι καλλιεργητές γης από την καταβολή προστίμων για παράνομη αποψίλωση που διενεργήθηκε πριν από το 2008 με την προϋπόθεση να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των τροπικών δασών που καταστράφηκαν.

    Με το νόμο μειώνονται επίσης από 30 σε 15 μέτρα πλάτος οι εκτάσεις με βλάστηση που πρέπει να προστατεύονται στις όχθες των ποταμών, στενότερων από δέκα μέτρα -- ένα μέτρο που όπως υποστηρίζουν οι ακτιβιστές αυξάνει τον κίνδυνο από τις φυσικές καταστροφές, όπως τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις.

    Από το 2006 ως το 2010 η Βραζιλία μείωσε τον ρυθμό αποψίλωσης των δασών του Αμαζονίου κατά το ήμισυ σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία, σύμφωνα με την WWF.

    "Αν υιοθετηθούν οι αλλαγές στο νόμο, μία περιοχή περίπου 79 εκατομμυρίων εκταρίων (σχεδόν όσο το μέγεθος της Γαλλίας και της Βρετανίας μαζί) θα μείνει απροστάτευτη," ανέφερε σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα η WWF επικαλούμενη κυβερνητική ερευνητική οργάνωση της Βραζιλίας.

    [07] Σε βάθος 20ετίας η εκμετάλλευση κοιτασμάτων, δηλώνει ο Ι. Μανιάτης

    "Κανείς δεν πρέπει να εξαπατά τον ελληνικό λαό υποστηρίζοντας ότι αύριο, του χρόνου ή τον μεθεπόμενο χρόνο, μπορεί το ελληνικό δημόσιο να προσδοκά πολλά δισ. ευρώ από την εκμετάλλευση υδρογοναθράκων", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, ενημερώνοντας σχετικά τις επιτροπές Εξωτερικών και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

    Όπως ανέφερε ο κ. Μανιάτης, η εκμετάλλευση κοιτασμάτων γίνεται σε βάθος 20ετίας και πριν την εξόρυξη μεσολαβούν πολλά χρόνια προετοιμασίας, επικαλούμενος και το παράδειγμα της Κύπρου "η οποία προσέλαβε τον πρώτο τεχνικό σύμβουλο το 2005 και το γεωτρύπανο έπιασε δουλειά το 2011".

    Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος εκτίμησε ότι σε ένα χρόνο, από σήμερα, το δημόσιο θα γνωρίζει με ακρίβεια αν, πού και πόσους υδρογονάθρακες έχει το κοίτασμα της Νότιας Κρήτης. Υπήρξε δε απόλυτα καθησυχαστικός σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο να πληγεί ο θαλάσσιος τουρισμός από την εκμετάλλευσή τους, λέγοντας ότι ο κίνδυνος να σημειωθεί ατύχημα ρύπανσης ή αστοχία είναι μηδενικός και πρόσθεσε ότι οι προδιαγραφές θα είναι πιο αυστηρές ακόμα και από αυτές της Νορβηγίας, λόγω της σεισμικότητας στη περιοχή μας.

    [08] Με επτά σάκους χασίς συνελήφθη 65χρονος στην Κόρινθο

    Επτά σάκους χασίς βρήκαν και κατέσχεσαν άνδρες της Ασφάλειας Τρίπολης στο σπίτι 65χρονου στην Νεμέα, τον οποίο και συνέλαβαν.

    Ειδικότερα, οι αστυνομικοί έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 65χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, επτά σάκους χασίς, συνολικού βάρους ένα κιλό και οκτακόσια γραμμάρια, καθώς και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

    [09] Λουκέτο σε άλλες 17 εφορίες, από το υπουργείο Οικονομικών

    Λουκέτο σε άλλες 17 εφορίες βάζει το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του. Ειδικότερα, το υπουργείο προχωρά στην κατάργηση 17 εφοριών στην περιφέρεια σύμφωνα με απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα και πλέον αναστέλλεται από την 1η Δεκεμβρίου 2011, η λειτουργία των εξής Δ.Ο.Υ.

    - Γαστούνης του νομού Ηλίας οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας

    - Σοχού και Ζαγκλιβερίου του νομού Θεσσαλονίκης οι αρμοδιότητες των οποίων μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Λαγκαδά,

    - Παραμυθιάς του νομού Θεσπρωτίας οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Ηγουμενίτσας.

    - Μετσόβου του νομού Ιωαννίνων αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Ιωαννίνων (Α΄- Β΄).

    - Παλαμά του νομού Καρδίτσας αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Καρδίτσας.

    - Άργους Ορεστικού του νομού Καστοριάς οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Καστοριάς .

    - Σερβίων του νομού Κοζάνης οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Κοζάνης.

    - Νεμέας του νομού Κορίνθου οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Κορίνθου.

    - Μελιγαλά του νομού Μεσσηνίας οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Καλαμάτας.

    - Αιγινίου του νομού Πιερίας οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Κατερίνης (Α΄- Β΄).

    - Σκύδρας του νομού Πέλλας οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Έδεσσας.

    - Πύλης και Φαρκαδόνας του νομού Τρικάλων οι αρμοδιότητες των οποίων μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Τρικάλων.

    - Στυλίδας του νομού Φθιώτιδας οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Λαμίας.

    - Λιδωρικίου του νομού Φωκίδας οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Άμφισσας.

    - Κασσάνδρας του νομού Νέων Μουδανιών οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Νέων Μουδανιών

    [10] Διαβουλεύσεις στον ΟΗΕ για το Κυπριακό

    Νέα Υόρκη, ΗΠΑ 07/12/2011 11:40 (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Π. Παναγιώτου)

    ΗΠΑ: Διαβουλεύσεις στον ΟΗΕ για Κυπριακό

    Διαβουλεύσεις ξεκίνησαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, πάνω στο βρετανικό προσχέδιο ψηφίσματος, με το οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας καλωσορίζει την έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την εξάμηνη ανανέωση παρουσίας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.

    Η κυπριακή αντιπροσωπεία στο διεθνή οργανισμό επιδιώκει να αλλάξουν συγκεκριμένες αναφορές στο προσχέδιο των Βρετανών για να μη δίνονται ερμηνείες περί χρονοδιαγραμμάτων και επιδιαιτησίας. Μεταξύ άλλων, με βάση το προσχέδιο, χαιρετίζεται η δήλωση του Μπαν Κι-μουν μετά τις συναντήσεις του περασμένου Οκτωβρίου στο Λονγκ 'Αιλαντ της Νέας Υόρκης ότι με την επόμενη κοινή συνάντηση, στο ίδιο μέρος στις 22 με 24 Ιανουαρίου 2012, σηματοδοτείται το τέλος της διαπραγματευτικής διαδικασίας με τη σύγκλιση πολυμερούς διάσκεψης.

    Το ψήφισμα θα εγκριθεί μέχρι τις 15 του τρέχοντος μηνός και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα ενημερώσει η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ.

    Στο μεταξύ, το Κυπριακό ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Γουίλιαμ Χέιγκ, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους στη Βόννη, στο περιθώριο της Διάσκεψης για το Αφγανιστάν.

    [11] Η Ελλάδα σταθεροποιήθηκε στην 10η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA

    Η χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Αρσεναλ (3-1), χάρισε βαθμούς και η Ελλάδα σταθεροποιήθηκε στην 10η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μεγάλο στόχο φέτος, ο οποίος βέβαια είναι δύσκολο να επιτευχθεί, να τερματίσει στην 9η θέση της βαθμολογίας, που συνεπάγεται παρουσία περισσότερων ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν. Αναλυτικά η κατάταξη των πρώτων χωρών:

    1. Αγγλία 80.660 (8/8)

    2. Ισπανία 74.043 (6/7)

    3. Γερμανία 70.019 (4/6)

    4. Ιταλία 56.695 (5/7)

    5. Πορτογαλία 52.013 (4/6)

    6. Γαλλία 51.678 (5/6)

    7. Ρωσία 45.665 (4/6)

    8. Ουκρανία 43.466 (3/6)

    9. Ολλανδία 40.515 (4/5)

    10. Ελλάδα 35.100 (3/5)

    11. Τουρκία 34.325 (2/4)

    12. Βέλγιο 30.800 (3/5)

    13. Δανία 27.325 (2/5)

    14. Αυστρία 25.325 (3/4)

    15. Κύπρος 24.749 (2/4)

    [12] Έκθεση έργων του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη στη γκαλερί Καλφαγιάν

    Έκθεση έργων του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη εγκαινιάζεται την προσεχή Τρίτη, (13 Δεκεμβρίου) στην γκαλερί Καλφαγιάν.

    Ζωγράφος αυτοδίδακτος ("μα κάθε άλλο παρά απλοϊκός και άτσαλος") ο Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης (1908-1993), πλούτισε τη νεοελληνική ζωγραφική με καινούρια πρωτοφανέρωτα χαρακτηριστικά. Aναθρεμμένος στη βυζαντινή Θεσσαλονίκη, βαθύς γνώστης της βυζαντινής γραμματείας και τέχνης, αλλά και κάτοχος, από πολύ νωρίς, όλων των ρευμάτων και των τάσεων του ευρωπαϊκoύ μοντερνισμού και της avant-guard, συνδύασε στα έργα του την παράδοση με στοιχεία των μετεμπρεσιονιστών (Seurat) φτάνοντας σε εντελώς προσωπικές διατυπώσεις.

    Η ζωγραφική του Πεντζίκη είναι σε άμεση συνάρτηση με τον πνευματικό του κόσμο, τον ιδιαίτερο ψυχισμό του, τα νεωτερικά, τόσο τολμηρά πεζογραφήματά του. Όπως τόσες φορές είχε πει, το κέντρο αλλά και το έναυσμα της καλλιτεχνικής του παραγωγής ήταν η ορθόδοξη πίστη και τα πατερικά κείμενα.

    Έζησε και πέθανε στη "Μητέρα Θεσσαλονίκη". Σπούδασε φαρμακευτική και εφηρμοσμένη οπτική στο Στρασβούργο και στο Παρίσι (1926-1929).

    Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου και εντάσσεται στα πλαίσια των ετήσιων εκθέσεων της γκαλερί Καλφαγιάν που έχουν ως στόχο την προώθηση και προβολή του έργου σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής τέχνης όπως των Αλέξη Ακριθάκη, Γιάννη Γαΐτη, Βλάση Κανιάρη, Νίκου Κεσσανλή, Γιάννη Τσαρούχη, Θανάση Τσίγκου και Γιανούλη Χαλεπά.

    [13] Μελέτη ΣΕΒ-McKinsey για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

    Μελέτη για τις δυνατότητες και το κόστος μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη χώρα μας θα παρουσιαστεί την επόμενη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Τη μελέτη πραγματοποίησε η εταιρεία συμβούλων McKinsey με πρωτοβουλία του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Αντικείμενο της μελέτης είναι η ανάδειξη του κόστους και των επενδύσεων που απαιτούνται, σε συνδυασμό με το αναμενόμενο όφελος, για μία σειρά εναλλακτικών τεχνικών προσεγγίσεων για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου. Οι εναλλακτικές που εξετάζονται σχετίζονται τόσο με τη διαχείριση της ζήτησης όσο και με το μίγμα παραγωγής ενέργειας στη χώρα μας.

    Στην εκδήλωση πρόκειται να παραστεί ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης.

    [14] Στα σουπερμάρκετ θα διατίθεται το βρεφικό γάλα, από το 2012

    Τα γάλατα της πρώτης βρεφικής ηλικίας, τα οποία σήμερα διατίθενται μόνο από τα φαρμακεία, θα πωλούνται από την 1η Ιανουαρίου του 2012 και από καταστήματα λιανικής πώλησης, αλλά και από σουπερμάρκετ. Πρόκειται για τα γάλατα με τα οποία τρέφεται το μωρό το πρώτο εξάμηνο της ζωής του.

    Οι υπουργοί Ανάπτυξης και Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Ανδρέας Λοβέρδος σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ανέφεραν ότι η απελευθέρωση στην πώληση του πρώτου βρεφικού γάλακτος θα συμπιέσει την τιμή, κατά τουλάχιστον 20%.

    Εντονη υπήρξε η αντίδραση των φαρμακοποιών, οι οποίοι έκαναν λόγο για "δωράκι στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ", προσθέτοντας ότι "την απάντηση και την ανταπόδοση του δώρου αυτού θα την εισπράξουν στα δικαστήρια" .

    [15] Ομόλογα μικρής διάρκειας από το ΕΤΧΣ

    Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων μικρής διάρκειας (3, 6 και 12 μηνών), με την πρώτη δημοπράτησή τους να αναμένεται να γίνει πριν από το τέλος της χρονιάς, ενώ έγινε γνωστό ότι υπάρχει το ενδεχόμενο η βαθμολογία του από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's να υποβαθμιστεί τους επόμενους μήνες.

    "Η έναρξη ενός βραχυπρόθεσμου προγράμματος χρηματοδότησης συνάδει με την φιλοδοξία μας να μεγεθύνουμε το πεδίο δράσης του ΕΤΧΣ μέσω της αξιοποίησης των νέων εργαλείων (. . .) Αυτό το πρόγραμμα δεν υποκαθιστά τις εκδόσεις ομολόγων μεγάλης διάρκειας, αλλά θα τους δώσει μεγαλύτερη ευελιξία", ανέφερε ο επικεφαλής του Ταμείου Κλάους Ρέγκλινγκ σε ανακοίνωσή του.

    Η δημοπράτηση των ομολόγων θα είναι ανοικτή για 47 χρηματοοικονομικούς θεσμούς και έχει στόχο την διαφοροποίηση της χρηματοδότησης του Ταμείου.

    [16] Ανοδικές τάσεις στις τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά

    Ανοδικές τάσεις εξακολουθούν να καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, με τον τζίρο όμως, για ακόμη μία συνεδρίαση να κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:45 διαμορφώνεται στις 686,33 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,08%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,62 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,16% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,80%.

    [17] Στο αυτόφωρο ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΒΑΛΑ OIL που συνελήφθη για χρέη

    Καβάλα, Ελλάδα 07/12/2011 12:26 (ΑΠΕ-ΜΠΕ - του ανταποκριτή μας Β. Λωλίδη)

    Καβάλα: Στο αυτόφωρο οδηγείται σήμερα ο επιχειρηματίας Κώστας Παπακωνσταντίνου που συνελήφθη για χρέη προς το δημόσιο

    Στο αυτόφωρο αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΒΑΛΑ OIL και πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Κώστας Παπακωνσταντίνου που συνελήφθη χθες το μεσημέρι από το ΣΔΟΕ για χρέη προς το δημόσιο ύψους 725.000 ?.

    Με ανακοίνωση της η εταιρεία Ενεργειακή Αιγαίου ΑΕ, που είναι ιδιοκτήτρια της ΚΑΒΑΛΑ OIL, κάνει λόγο «για άλλο ένα περιστατικό άκρατης γραφειοκρατίας, έλλειψης συντονισμού και μοναδικού παραλογισμού του Δημοσίου τομέα».

    Μετά την σύλληψή του ο πρόεδρος της ΚΑΕ Καβάλας, Κώστας Παπακωνσταντίνου οδηγήθηκε ενώπιον της εισαγγελέα Πρωτοδικών όπου μετά τις εξηγήσεις που έδωσε κρατήθηκε προκειμένου να οδηγηθεί σήμερα στο αυτόφωτο

    Χθες το απόγευμα εργαζόμενοι της ΚΑΒΑΛΑ OIL με επικεφαλής τον πρόεδρο της εταιρίας Βαγγέλη Παππά, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από την ΚΑΒΑΛΑ OIL». Σε δηλώσεις του ο κ. Παππάς, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «είναι άδικη η σύλληψη κι αν υπήρχε λόγος να συλληφθεί κάποιος έπρεπε να είμαι εγώ, ως πρόεδρος της εταιρίας».

    [18] Στη φάση ΙΙ παραπέμπεται η συγχώνευση Eurobank - Alpha Bank

    Στη φάση ΙΙ παρέπεμψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τη συγχώνευση της Eurobank EFG με την Alpha Bank. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αφορά τις επί μέρους αγορές:

  • της εκδόσεως και παροχής υπηρεσιών αποδοχής πιστωτικών καρτών,

  • της πρακτορείας επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring) και

  • της αναπτύξεως/διαχειρίσεως αμοιβαίων κεφαλαίων.

    Οι συγχωνευόμενες τράπεζες θα συνεργασθούν μετά της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπως προβλέπεται από το νόμο, για την ταχεία λήψη της απόφασης.

    [19] Στην φυλακή μεταφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Μ. Κατσάβ

    Ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Μοσέ Κατσάβ μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στην φυλακή, όπου θα εκτίσει επταετή ποινή κάθειρξης για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση.

    Σωφρονιστικοί υπάλληλοι παρέλαβαν τον 66χρονο Κατσάβ στην είσοδο της φυλακής Μαασαγιαχού της πόλης Ραμλέχ, στα νότια του Τελ Αβίβ.

    Δεκάδες υποστηρικτές του και μέλη της οικογενείας του περίμεναν έξω από την φυλακή αλλά εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς να πλησιάσουν το όχημα που μετέφερε τον πρώην πρόεδρο.

    [20] «Ο Θάνος και ο Μικρούτσικος» μια αποκαλυπτική αυτοβιογραφία για τον συνθέτη

    Ένας χείμαρρος αφηγηματικός για τη ζωή και το έργο συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου πήρε μορφή βιβλίου με τον τίτλο "Ο Θάνος και ο Μικρούτσικος".

    Πρόκειται για μια αυτοβιογραφία μέσα από 24 συναντήσεις με τον συνεργάτη και προσωπικό του φίλο Οδυσσέα Ιωάννου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

    Σε 453 σελίδες ο μεγάλος δημιουργός θυμάται, διηγείται, καταγράφει, σχολιάζει, κρίνει, επικρίνει, στοχάζεται. Αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται. Ζωγραφίζει με λέξεις επαναφέροντας το χρόνο. Φωτίζει με τον προβολέα της θηριώδους μνήμης του. Και ανασυνθέτει καταστάσεις παρουσιάζοντας την η ιστορία του μέσα από την Ιστορία του τόπου και των ιδεών του.

    Στο τέλος του βιβλίου ο συγγραφέας παραθέτει όλο το έργου που παρήγαγε μέχρι τώρα ο Θάνος Μικρούτσικος. Έργα μουσικής δωματίου, έργα για ορχήστρα, έργα αυτοσχεδιαστικής μουσικής, φωνητικής μουσικής, για θέατρο, για μπαλέτο, για κινηματογράφο και τηλεόραση και κατάλογο ολοκληρωμένης δισκογραφίας. Σύνολο; 240 τίτλοι!

    [21] Στο πλευρό καρκινοπαθών το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

    Στο πλευρό των καρκινοπαθών και των συγγενών τους στέκεται το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, με σειρά εκδηλώσεων.

    Συγκεκριμένα, από χθες μέχρι και αύριο, στο φουαγιέ του Βαφοπουλείου λειτουργεί μπαζάρ, ενώ στις 7 σήμερα το απόγευμα, διοργανώνεται πολιτιστική βραδιά, με τίτλο "ο καρκίνος στη ζωή μας", στο θέατρο του Βαφοπουλείου.

    Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά μηχανημάτων αναγκαίων για την αντιμετώπιση της ασθένειας, "ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος σε χρονοβόρες αναμονές", αλλά και να αποκτηθεί κατάλυμα για τους συγγενείς ασθενών, που κατάγονται από την επαρχία.

    [22] Αναβλήθηκε για το 2012 η δίκη του Μ. Ψωμιάδη για υπεξαίρεση σε βάρος της ΑΕΚ

    Για τις 4 Απριλίου 2012 αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη και δύο συγγενικών του προσώπων για την υπόθεση της υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού από τα ταμεία της ΑΕΚ, την περίοδο κατά την οποία ήταν διοικητικός αρχηγός της ομάδας.

    Οι κατηγορίες, που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση, αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και σχετίζονται με χρηματικό ποσό, το οποίο φέρεται να υπερβαίνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ, που απώλεσε η ομάδα με ευθύνη του τότε προέδρου της.

    Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι το 2002 εμφάνιζαν τις εκταμιεύσεις ποσών της ομάδας ως έξοδα για έργα κατασκευής αθλητικού κέντρου της ομάδας στους Θρακομακεδόνες, τα οποία ουδέποτε έγιναν. Σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ για την υπόθεση, ο Μ. Ψωμιάδης φέρεται να προκατέβαλε χρήματα σε εργολάβο, ο οποίος του εξέδωσε αντίστοιχα τρία τιμολόγια για την κατασκευή του κέντρου. Στο πόρισμα αναφέρεται πως η προκαταβολή των χρημάτων έγινε πριν καν ολοκληρωθεί η αγορά του ακινήτου, η οποία τελικά δεν προχώρησε.

    Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε, καθώς ο βασικός κατηγορούμενος Μάκης Ψωμιάδης παραμένει στα Σκόπια, όπου συνελήφθη ύστερα από ένταλμα για την υπόθεση των «στημένων αγώνων». Οι διαδικασίες για την έκδοσή του έχουν ξεκινήσει και αυτή αναμένεται να είναι εφικτή στα τέλη του μήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 December 2011 - 11:29:36 UTC