Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο συντονισμός του νομοθετικού έργου στην κυβερνητική επιτροπή
  • [02] Άμεση ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, ζητούν έξι βουλευτές του Κινήματος
  • [03] Επίσημη "πρώτη" για νέους λογοτέχνες
  • [04] Στην πεντάδα των ομορφότερων νησιών στον κόσμο η Σαντορίνη
  • [05] Ο "Δον Κιχώτης" από τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα Μόσχας στην Αθήνα
  • [06] Γενική απεργία σε όλη τη χώρα

  • [01] Ο συντονισμός του νομοθετικού έργου στην κυβερνητική επιτροπή

    Η διαπραγμάτευση ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ είναι σε εξέλιξη, έχουμε τις δικές μας θέσεις και προτάσεις, είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε, όμως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, ανέφερε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμοςεξερχόμενος της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε να προτείνει στον πρόεδρο της Βουλής, να καταργηθεί η δεύτερη ανάγνωση των νομοσχεδίων, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του νομοθετικού έργου.

    Αυτή την ώρα οι υπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ συνεδριάζουν υπό τον πρόεδρο του Κινήματος Γ. Παπανδρέου.

    [02] Άμεση ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, ζητούν έξι βουλευτές του Κινήματος

    Άμεση, πριν τις εθνικές εκλογές, συντεταγμένη και καταστατικά κατοχυρωμένη, προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ σε ιδέες και σε πρόσωπα, προτείνουν, με κοινό τους άρθρο, οι βουλευτές του Κινήματος Κώστας Καρτάλης, Παναγιώτης Ρήγας, Σοφία Γιαννακά, Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Καρύδης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

    "Αν όλα γίνουν θεσμικά και συντεταγμένα, δεν κινδυνεύει η συμφωνία στήριξης και το PSI, ούτε η πορεία της κυβέρνησης, για την επιτυχία της οποίας έχουμε, άλλωστε, δεσμευθεί. Δεν κινδυνεύει ούτε η ενότητα του ΠΑΣΟΚ", αναφέρουν οι έξι βουλευτές του Κινήματος.

    Το άρθρο των βουλευτών επιγράφεται ως "10+1 σημεία για το ΠΑΣΟΚ των νέων προκλήσεων και των νέων ιδεών".

    [03] Επίσημη "πρώτη" για νέους λογοτέχνες

    Ένα διήμερο αφιέρωμα στη νέα γενιά Ελλήνων λογοτεχνών, με πολύ μουσική, θέατρο, χορό, κινηματογράφο και εικαστικά, διοργανώνεται στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ).

    Το 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών είναι μια πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, (ΕΚΕΒΙ) που "γεννήθηκε" με αφορμή τη δυναμική της νεότερης γενιάς συγγραφέων και την ανάγκη έκφρασής τους.

    Την ιδέα αλλά και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ, Κατρίν Βελισσάρη και η αντιπρόεδρος του ΙΜΚ, Ξένια Καλδάρα.

    Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στο χαιρετισμό που απέστειλε τόνισε, ότι "σε μια εποχή όπου η χώρα μας βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο μιας αρνητικής δημοσιότητας, οι επιτυχίες των Ελλήνων καλλιτεχνών, ανατρέπουν στερεότυπα και δίνουν σε όλους μας δύναμη και ελπίδα.

    Το φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών περιλαμβάνει ένα μαραθώνιο ανάγνωσης στη διάρκεια του οποίου δίνεται η σκυτάλη σε περισσότερους από 40 νέους ταλαντούχους συγγραφείς, έως 35 ετών, με ένα ή δύο βιβλία στην εργοβιογραφία τους.

    Θα ακολουθήσουν νέοι συγγραφείς που διακρίθηκαν από το πρόγραμμα "Scritture Giovani", ένα ευρωπαϊκό δίκτυο φεστιβάλ για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς που διεξάγεται σε Ιταλία, Βρετανία και Γερμανία από το 2002.

    Τη δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθεί και απονομή βραβείων, όπου τρεις συγγραφείς, που θα επιλέξουν η Έρση Σωτηροπούλου, η Λίνα Πανταλέων και ο Σπύρος Γιανναρά, θα λάβουν εξαμηνιαίες υποτροφίες για τα επόμενα δημιουργικά βήματά τους.

    Όλες οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών είναι ανοιχτές στο κοινό.

    [04] Στην πεντάδα των ομορφότερων νησιών στον κόσμο η Σαντορίνη

    Στη Σαντορίνη αισθάνεσαι όπως σε κανένα άλλο σημείο της γης. Στο σημείο αυτό, τα πάντα είναι πιο φωτεινά: Τα άσπρα σπίτια με τις καμάρες τους, η θάλασσα και τα ηλιοβασιλέματα στην καλντέρα, αναφέρει το BBC στην ιστοσελίδα του στην ενότητα ταξιδιών, κατατάσσοντας το φημισμένο κυκλαδίτικό νησί, πρώτο στον κατάλογο των πέντε ομορφότερων νησιών στον κόσμο.

    Στο κατάλογο ακολουθούν, μετά τη Σαντορίνη, το Μπαλί στη Ινδονησία, το Κέιπ Μπρίτον στον Καναδά, τα νησιά Μπορακάι στις Φιλιππίνες και το Γκρέιτ Μπάριερ Ριφ στην Αυστραλία.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σαντορίνη στη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει αποσπάσει δεκάδες διεθνείς διακρίσεις από διεθνή περιοδικά του τουριστικού χώρου αλλά και άλλους τουριστικούς οργανισμούς και μέσα ενημέρωσης που την συγκαταλέγουν σταθερά μεταξύ των κορυφαίων ταξιδιωτικών προορισμών στον κόσμο.

    Οι διακρίσεις αυτές έχουν ενισχύσει ακόμη περισσότερο το τουριστικό ρεύμα προς την Σαντορίνη από κάθε γωνιά του πλανήτη και έχουν επιμηκύνει σημαντικά την τουριστική περίοδο. Σημειώνεται ότι τα πρώτα κρουαζιερόπλοια φθάνουν στο νησί στα τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου και συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου.

    [05] Ο "Δον Κιχώτης" από τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα Μόσχας στην Αθήνα

    Ο "Δον Κιχώτης" το αριστούργημα του Λούντβιχ Μίνκους, σε χορογραφία του Γκεντιμίνας Ταραντά παρουσιάζεται στις 9, 10 & 11 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Μπάντμιτον.

    Το έργο "Δον Κιχώτης" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1869 από το Μπαλέτο του Μπολσόι και από τότε αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα κλασικά μπαλέτα. Περιγράφει τις περιπέτειες του Δον Κιχώτη που επηρεασμένος από τον ιπποτισμό προσπαθεί, με συνοδοιπόρο τον υπηρέτη του, Σάντσο Πάντσα, να περάσει τις αξίες του σε ένα κόσμο άδικο, χωρίς ηθική.

    Παρασυρμένος από τις ιδέες του δίνει την περιουσία του και εγκαταλείπει την ανιαρή ζωή του για να γίνει ένας περιπλανώμενος ιππότης.

    Θυσιάζει τον εαυτό του αποφασίζοντας να μπει στην υπηρεσία της ανθρωπότητας για την υπεράσπιση των αδυνάτων. Παράλληλα, ο Δον Κιχώτης είναι ερωτευμένος με την Δουλτσινέα, αν και αυτή αγνοεί τον έρωτά του.

    Τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα Μόσχας πρωτοεμφανίστηκαν τον Απρίλιο του 1994 για τον εορτασμό των πενήντα χρόνων επιτυχημένης σκηνικής παρουσίας της κορυφαίας πρίμα μπαλαρίνας των Μπολσόι, Μάγια Πλισέτσκαγια.

    Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 30 έως 60 ευρώ.

    [06] Γενική απεργία σε όλη τη χώρα

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας κατά των νέων οικονομικών μέτρων. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή, στο Σύνταγμα, με επικεφαλής τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και εργαζόμενους στη Χαλυβουργία.

    Στο μεταξυ, σε απεργιακό κλοιό είναι η χώρα ,ενώ με προβλήματα λειτουργούν ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, λόγω της πανελλαδικής απεργίας, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα, τις απολύσεις, την εφεδρεία, τις περικοπές μισθών και συντάξεων και τά νέα φορολογικά μέτρα.Στην απεργία συμμετέχουν υπάλληλοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στην Υγεία, την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ασφαλιστικά Ταμεία, ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι σε Τράπεζες.

    Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα λεωφορεία θα κινηθούν έως τις 9 το βράδυ,τα τρόλεϊ έως τις 10, ο ηλεκτρικός έως τις 9 και τα τραμ έως τις 12. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του το Μετρό, ενώ χειρόφρενο τράβηξαν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού.Παράλληλα, δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ η ΟΣΥΠΑ θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία.Στη Θεσσαλονίκη τα αστικά λεωφορεία θα κυκλοφορούν έως τις 9 το βράδυ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 December 2011 - 15:29:33 UTC