Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έντεκα ληστείες μέσα σε 12 ώρες, στην Αττική
  • [02] Η Μίλαν διαπραγματεύεται με Μάντεστερ Σίτι για τον Τέβες
  • [03] Σπάνιο στέλεχος του ιού HIV διαδόθηκε σε χώρες της κεντρικής Αφρικής
  • [04] Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η ανάπτυξη των νησιών, ανέφερε ο υφ. Ναυτιλίας
  • [05] Το "Σίτυ" καταρτίζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση διάσπασης της Ευρωζώνης
  • [06] Απονομή Βραβείων Επιχειρηματικότητας "Κούρος 2011"
  • [07] 300 εκατ. ευρώ, η ετήσια επιβάρυνση του ΙΚΑ από συντάξεις "μαϊμού"
  • [08] Το ΔΝΤ χαιρέτισε την επιστολή Σαμαρά
  • [09] Απειλείται η εθνική κυριαρχία της Λιβύης, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Πετρελαίου

  • [01] Έντεκα ληστείες μέσα σε 12 ώρες, στην Αττική

    Τρεις επιθέσεις ληστών και διαρρηκτών σε κοσμηματοπωλεία, τρεις εισβολές κουκουλοφόρων σε σπίτια, στο ένα από τα οποία τραυμάτισαν και τον ιδιοκτήτη, ενώ σε άλλο αστυνομικοί συνέλαβαν δύο από τους δράστες, καθώς και άλλες πέντε ληστείες σημειώθηκαν από χτες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί στην Αττική.

    Η τελευταία ληστεία έγινε στις 8 το πρωί στα ΕΛΤΑ Καισαριανής, στην οδό Ούλοφ Πάλμε 22. Ένας άγνωστος εισέβαλε στο υποκατάστημα, έσπασε με έναν λοστό το τζάμι του ταμείου, άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκε.

    Τα ξημερώματα, με διαφορά 8 λεπτών, σημειώθηκαν δύο πανομοιότυπες επιθέσεις σε κοσμηματοπωλεία, στην Ηλιούπολη και στον Πειραιά, από τις συμμορίες ή τη συμμορία που εισβάλλει με κλεμμένα αυτοκίνητα.

    Στις 4:20, στη λεωφόρο Ειρήνης 30 στην Ηλιούπολη, άγνωστοι αποκόλλησαν τη βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου δένοντας τα ρολά με ιμάντες σε κλεμμένο ΙΧ, άρπαξαν κοσμήματα άγνωστης αξίας και διέφυγαν με άλλο όχημα, εγκαταλείποντας στο σημείο το κλεμμένο αυτοκίνητο.

    Στις 4:28, στην οδό Σαχτούρη 75 στον Πειραιά, με τον ίδιο τρόπο γκρέμισαν την πρόσοψη κοσμηματοπωλείου, άδειασαν τις προθήκες από τα χρυσαφικά και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο που έφερε ξένες πινακίδες κυκλοφορίας.

    Χτες, στις 9 το βράδυ, στο Νέο Ψυχικό, στην οδό Καμπουρόγλου, τρεις άγνωστοι εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο, και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα, άγνωστης χρηματικής αξίας.

    Στις 7 χτες το απόγευμα στη Σαλαμίνα, στην οδό Τήνου, τρεις άγνωστοι διέρρηξαν μονοκατοικία και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη άγνωστο χρηματικό ποσό.

    [02] Η Μίλαν διαπραγματεύεται με Μάντεστερ Σίτι για τον Τέβες

    Η Μίλαν άρχισε διαπραγματεύσεις με την Μάντσεστερ Σίτι, προκειμένου να εντάξει στο δυναμικό της τον Κάρλος Τέβες, όπως αναφέρουν σήμερα τα ιταλικά ΜΜΕ, δεδομένου ότι ο Αργεντινός στράικερ δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τον προπονητή των «πολιτών», Ρομπέρτο Μαντσίνι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων (ANSA) και της εφημερίδας «Repubblica», ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι», Αντριάνο Γκαλιάνι, και ο διευθυντής του συλλόγου, Αριέντο Μπράιντα, συνάντησαν τον εκπρόσωπο του 27χρονου επιθετικού, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο μεταγραφής στη διάρκεια της περιόδου του Ιανουαρίου.

    [03] Σπάνιο στέλεχος του ιού HIV διαδόθηκε σε χώρες της κεντρικής Αφρικής

    Ενα πολύ σπάνιο στέλεχος του ιού HIV, του οποίου ελάχιστα κρούσματα είχαν καταγραφεί μέχρι σήμερα μόνο σε ασθενείς στο Καμερούν, φαίνεται ότι διαδόθηκε και σε άλλες χώρες της κεντρικής Αφρικής, σύμφωνα με γάλλους γιατρούς.

    Υπάρχουν δύο τύποι του ιού που προκαλεί το AIDS: ο HIV 1 που ευθύνεται για την πλειονότητα των μολύνσεων και ο HIV 2 που δεν συναντάται συχνά. Ο HIV 1 χωρίζεται σε τρεις ομάδες: την Μ που προκάλεσε την παγκόσμια πανδημία και την Ο και την Ν που είναι σπάνιες. Μια τέταρτη ομάδα, που ονομάστηκε Ρ εντοπίστηκε το 2009 από ομάδα γάλλων γιατρών σε ασθενή από το Καμερούν.

    Μέχρι σήμερα, τα μοναδικά κρούσματα HIV της ομάδας N είχαν καταγραφεί σε ασθενείς που ζούσαν στο Καμερούν. Η ομάδα Ν εντοπίστηκε πρώτη φορά το 1998 στη χώρα αυτή σε μια γυναίκα που είχε νοσήσει με AIDS. Στους περισσότερους από 12.000 ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον ιό στο Καμερούν και έχουν εξεταστεί, μόνο 12 περιπτώσεις μόλυνσης με τον ιό της ομάδας Ν εντοπίστηκαν.

    Ο καθηγητής Φρανσουά Σιμόν (νοσοκομείο Σεν-Λουί, Παρίσι) και οι συνεργάτες του από το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς του Υιού του Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας στη Ρουέν αναφέρουν στην ιατρική επιθεώρηση Lancet την περίπτωση ενός 57χρονου άντρα που ζει στη Γαλλία και διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον ιό της ομάδας Ν.

    [04] Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η ανάπτυξη των νησιών, ανέφερε ο υφ. Ναυτιλίας

    Στη Μυτιλήνη βρέθηκετην Πέμπτηο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην έδρα της Γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και μετά από συναντήσεις που είχε με φορείς της Λέσβου, ο κ. Γεωργιάδης:

    - Υποστήριξε πως αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση η ανάπτυξη των νησιών.

    - Για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ανέφερε πως παρά την οικονομική δυσπραγία οι επιχορηγήσεις για τη διεξαγωγή των δρομολογίων συνεχίζονται κανονικά.

    [05] Το "Σίτυ" καταρτίζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση διάσπασης της Ευρωζώνης

    Οι βρετανικές τράπεζες καταρτίζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση που υπάρξει μία μη συντεταγμένη διάσπαση της Ευρωζώνης ή η έξοδος κάποιων χωρών από αυτή, ανακοίνωσε ο κ. 'Αντριου Μπέιλι, ανώτατο στέλεχος της εποπτικής αρχής του τραπεζικού συστήματος της χώρας (Financial Services Authority, FSA).

    Ο κ. Μπέιλι δήλωσε ότι οι βρετανικές τράπεζες δεν έχουν μεγάλη έκθεση στην Ευρωζώνη, αλλά πρέπει να κάνουν προβλέψεις για τα χειρότερα (ενδεχόμενα). "Δεν μπορούμε να επαναπαυθούμε και δεν επαναπαυόμαστε σε αυτό το μέτωπο", δήλωσε σε συνέδριο, προσθέτοντας: "Όπως θα αναμένατε, ως εποπτική αρχή είμαστε ευτυχείς να βλέπουμε τις τράπεζες να σχεδιάζουν για όλες τις μη ελεγχόμενες συνέπειες της κρίσης της Ευρωζώνης. Η καλή διαχείριση του κινδύνου σημαίνει προγραμματισμό για μη πιθανά αλλά σοβαρά σενάρια και αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγνοούμε την προοπτική μίας μη συντεταγμένης εξόδου κάποιων χωρών από την Ευρωζώνη. Δεν εκφράζω άποψη, αν αυτό θα συμβεί, αλλά θα πρέπει να είναι μέσα στη σφαίρα του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης".

    [06] Απονομή Βραβείων Επιχειρηματικότητας "Κούρος 2011"

    Απονεμήθησαντο βράδυτης Πέμπτηςτα βραβεία Επιχειρηματικότητας "Κούρος 2011" που αθλοθετεί για δέκατη έβδομη χρονιά η Λέσχη Επιχειρηματικότητας.

    Το βραβεία απένειμε, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

    Τα βραβεία "Κούρος 2011" απονεμήθηκαν στους εξής:

    - Το Βραβείο Ανάπτυξης & Καινοτομίας στον κ. Κωστή Παπαδημητρακόπουλο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Globo.

    - Το βραβείο Επίδοσης στον Διεθνή Οικονομικό Στίβο στην κ. Λάρα Μπαράζι-Γερουλάνου, διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς ΑΕ.

    - Το βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ".

    [07] 300 εκατ. ευρώ, η ετήσια επιβάρυνση του ΙΚΑ από συντάξεις "μαϊμού"

    Μόνο σε 100.000, από το σύνολο του ενός εκατομμυρίων συνταξιούχων του ΙΚΑ, υπήρξε μείωση στις συντάξεις τους, με τα μέτρα που ελήφθησαν το τελευταίο δίμηνο.

    Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι περικοπές που αποφασίστηκαν αφορούσαν συντάξεις άνω των 1200 ευρώ το μήνα.

    Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι οι συνταξιούχοι "δεν έχουν πλέον περιθώρια για, ούτε ένα ευρώ, μείωση των συντάξεών τους". Αντί γι' αυτό, όπως είπε, θα ενταθεί ο αγώνας κατά της εισφοροδιαφυγής και της εξάλειψης των "μαϊμού" συντάξεων.

    Ήδη με την απογραφή εντοπίσθηκαν αρχικά 100.000 περιπτώσεις, στις οποίες καταβάλλονταν οι συντάξεις, αλλά οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν. Μέχρι σήμερα 20.000 δικαιούχοι δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί και πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει και άλλοι παράνομα εισέπρατταν τις συντάξεις τους.

    Η ετήσια επιβάρυνση του ΙΚΑ απ΄αυτές τις συντάξεις "μαϊμού", υπολογίζεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ και για τα οποία, από 1η Δεκμεβρίου, θα ξεκινήσει η διεκδίκησή τους νομικά από εκείνους που παρανόμως τα εισέπρατταν

    [08] Το ΔΝΤ χαιρέτισε την επιστολή Σαμαρά

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χαιρετίζει την επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.

    Εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ότι "καλωσορίζουμε το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει εκφράσει την υποστήριξή της για τους βασικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος που υποστηρίζεται από την οικονομική βοήθεια των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, τα οποία δίνονται από τους Ευρωπαίους εταίρους της και το Ταμείο".

    Το ΔΝΤ καλωσορίζει επίσης "τη δέσμευση της ΝΔ ότι διασφαλίζεται πως οποιεσδήποτε αλλαγές πολιτικής που θα μπορούσε να υποδηλώνει (εννοεί το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Σαμαρά), θα είναι σύμφωνη με το βασικό πλαίσιο αυτού του προγράμματος".

    [09] Απειλείται η εθνική κυριαρχία της Λιβύης, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Πετρελαίου

    Η κυριαρχία της Λιβύης απειλείται, δήλωσε χθες Πέμπτη ο πρώην υπουργός Πετρελαίου και Οικονομικών της χώρας Αλί Ταρχούνι.

    "Βλέπω μια απειλή εναντίον της εθνικής κυριαρχίας της Λιβύης, βλέπω μια απειλή εναντίον της ευημερίας του λιβυκού λαού", είπε χαρακτηριστικά ο Ταρχούνι.

    "Ήρθε η ώρα να μιλήσω ειλικρινά...Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των απλών πολιτών", πρόσθεσε.

    "Οι φωνές που ακούγονται σήμερα είναι αυτές μιας ελίτ, οι φωνές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, το οποίο δεν έχει εκλεγεί...και άλλες φωνές που υποστηρίζονται με χρήματα, όπλα ή από τα μέσα ενημέρωσης", τόνισε, κάνοντας έμμεση αναφορά στο Κατάρ, το οποίο παρείχε επιμελητειακή και οικονομική βοήθεια στους αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη, αλλά σήμερα κατηγορείται από πολλούς ότι στηρίζει το ισλαμιστικό ρεύμα.

    "Υπήρξαν χώρες που στάθηκαν στο πλευρό μας και όλες αυτές οι χώρες έχουν συμφέροντα...και ορισμένες αρχίζουν να πιστεύουν ότι ασκούν επιρροή, κάτι που είναι λάθος", επισήμανε ο Ταρχούνι, εκτιμώντας πως "το 90% των Λίβυων είναι μετριοπαθείς".

    Ο πρώην υπουργός δήλωσε πως αρνήθηκε να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση της χώρας. "Εύχομαι επιτυχία στον πρωθυπουργό και στην ομάδα του. Γνωρίζω πως θα αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις", πρόσθεσε.

    Τέλος, ο Ταρχούνι προειδοποίησε πως "το σύστημα του πρώην καθεστώτος, στο σύνολό του, είναι άθικτο και όλα τα στοιχεία του Καντάφι αποτελούν ακόμα μέρος του συστήματος αυτού".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 November 2011 - 9:29:50 UTC