Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εποπτεία και ευρωομόλογα "επί τάπητος"
  • [02] Υποψήφια για "Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα" το 2014 η Θεσσαλονίκη
  • [03] Δεν πρέπει να υπογράψει ο Σαμαράς, δηλώνουν στη ΝΔ
  • [04] Ο Γκόμεζ στην κορυφή πίνακα των σκόρερ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ
  • [05] Η υπεραλίευση στη λίμνη Καστοριάς διαταράσσει την οικολογική ισορροπία
  • [06] Περισσότερη σωματική άσκηση την ημέρα, καλύτερος ύπνος το βράδυ
  • [07] Στα μέσα Δεκεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο
  • [08] Στα 20,092 δισ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού το δεκάμηνο
  • [09] "Συγκατοίκηση με το παρόν", από τον Τίτο Πατρίκιο στο Μουσείο Μπενάκη
  • [10] Mουσικό ταξίδι στον χρόνο με την πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου
  • [11] Έκτακτα μέτρα στη Θεσσαλονίκη λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

  • [01] Εποπτεία και ευρωομόλογα "επί τάπητος"

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει σήμερα την ενίσχυση της εποπτείας των χωρών της ευρωζώνης, οι οποίες θα της γνωστοποιούν εκ των προτέρων τα σχέδια προϋπολογισμού τους για τα οποία η Κομισιόν θα μπορεί να ζητήσει τροποποίηση, σύμφωνα με προσχέδιο της πρότασης που έχει στη διάθεσή του το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν θα παρουσιάσουν τα μέτρα αυτά σήμερα μαζί με μια μελέτη σκοπιμότητας για ένα άλλο αμφιλεγόμενο θέμα: τα ευρωομόλογα.

    Οι διατάξεις αυτές θα προστεθούν στα πρόσφατα μέτρα που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, τα οποία προβλέπουν τη γρηγορότερη και ευκολότερη επιβολή οικονομικών κυρώσεων στις χώρες που δεν συμμορφώνονται.

    Αν υιοθετηθούν οι νέες αυτές προτάσεις, όλες οι χώρες της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να υποβάλουν τα ετήσια σχέδια κρατικού προϋπολογισμού στην Κομισιόν και στο Eurogroup το φθινόπωρο πριν από την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Eurogroup θα τα εξετάζουν πριν τεθούν σε ισχύ και οι Βρυξέλλες θα μπορούν να ζητήσουν την αναθεώρησή τους αν δεν είναι σύμφωνα με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο απαγορεύει ελλείμματα μεγαλύτερα του 3% του ΑΕΠ.

    [02] Υποψήφια για "Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα" το 2014 η Θεσσαλονίκη

    >Πλώρη<< για την κατάκτηση ενός ακόμη ευρωπαϊκού τίτλου, μέσα στο 2014, βάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την ανάδειξη της ως >Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας<<. Πλέον, στόχος είναι να ανακηρυχτεί η πόλη και >>Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα<< και για το λόγο αυτό έχει ήδη κατατεθεί ο σχετικός φάκελος στην αρμόδια επιτροπή.

    >Κατακτήσαμε για το 2014 τον θεσμό της νεολαίας και τώρα ευελπιστούμε ότι θα ανακηρυχτούμε και πράσινη πρωτεύουσα. Θα πρέπει όμως να δουλέψουμε πολύ για να το πετύχουμε<<, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα.

    Είναι η πρώτη φορά που ελληνική πόλη καταθέτει υποψηφιότητα για τον συγκεκριμένο τίτλο, υπογράμμισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του δήμου, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

    >Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια προσπάθεια και στις Βρυξέλλες ενθουσιάστηκαν όταν είδαν μια ελληνική πόλη να καταθέτει συμμετοχή. Στο μέλλον θα μας βλέπουν συχνά. Και όχι μόνο θα μας βλέπουν αλλά θα νικάμε<<, είπε ο κ.Ζέρβας.

    Ο τίτλος >>Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης<< δεν απονέμεται μόνο σε πόλεις που έχουν πετύχει υψηλούς περιβαλλοντικούς στόχους αλλά και σε πόλεις που παρουσιάζουν αξιόλογη δράση και φιλόδοξο προγραμματισμό για την προστασία του περιβάλλοντος, την αειφόρο ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσα στον αστικό χώρο.

    Για τη σύνταξη της αίτησης πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη έρευνα, με τη συνεργασία πολλών φορέων της πόλης. Μέσα από αυτή την έρευνα συγκεντρώθηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τα μειονεκτήματα της πόλης όπως είναι η ηχορύπανση και η πυκνή δόμηση αλλά και για τα δυνατά σημεία όπως είναι το παραλιακό μέτωπο, το περιαστικό πράσινο και οι αμέτρητες δυνατότητες αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος.

    [03] Δεν πρέπει να υπογράψει ο Σαμαράς, δηλώνουν στη ΝΔ

    "Xάρτινη απειλή" τα περί μη εκταμίευσης των 8 δισ. ευρώ χαρακτήρισε τις ευρωπαϊκές προειδοποιήσεις, ο συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, Φαήλος Κρανιδιώτης και τάχθηκε υπέρ του να μην υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς.

    «Εάν δεν πατήσεις εδώ φρένο, τότε θα έρθουν και άλλα», δήλωσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης στον ΣΚΑΙ και εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να επιμείνει στη στάση του να μην υπογράψει, καθώς έχει δεσμευθεί με 5 διαφορετικούς τρόπους.

    Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το θέμα της υπογραφής του κ. Σαμαρά ως προαπαιτούμενο για την 6η δόση, ενισχύεται κυρίως από "ελληνικά κέντρα", με σκοπό να ταπεινωθεί ο πρόεδρος της ΝΔ και να έχει απώλειες.

    «Να μην υπογράψει», είπε και ο υπεύθυνος συνδικαλιστικού της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, μιλώντας στη ΝΕΤ. «Ζητούν υπογραφή σε λευκό χαρτί», σημείωσε ο Γιάννης Μανώλης και τόνισε πως το κόμμα έχει δεσμευθεί για αυτά που πιστεύει. Πρόσθεσε, ακόμη ότι η ΝΔ δεν δίνει συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ για όσα έχει κάνει, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου για να φέρει εις πέρας αυτά που έχει αναλάβει.

    [04] Ο Γκόμεζ στην κορυφή πίνακα των σκόρερ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ

    OΜάριο Γκόμες σκόραρε στην χθεσινοβραδυνή νίκη της Μπάγερν Μονάχου επί της Βιγιαρεάλ με 3-1 για το Tσάμπιονς Λιγκ και πέρασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

    Ο επιθετικός των Βαυαρών έφτασε στα έξι γκολ, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Λιονέλ Μέσι, που θα παίξει απόψε με την Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο, κόντρα στους «ροσονέρι».

    Ο πίνακας των σκόρερ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ έχει ως εξής:

    Γκόμες (Μπάγερν Μονάχου) 6 γκολ

    Μέσι (Μπαρτσελόνα) 5

    Ντουμπια (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) 4

    Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία) 4

    Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης) 4

    Καβάνι (Νάπολι) 4

    Βίγια (Μπαρτσελόνα) 3

    Ιμπραϊμοβιτς (Μίλαν) 3

    Αϊλτον (ΑΠΟΕΛ) 3

    Ζιρκόφ (Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης) 3

    Χουλκ (Πόρτο) 3

    Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) 3

    Σόου (Λιλ) 3

    Φαμπιάν Φράι (Βασιλεία) 3

    [05] Η υπεραλίευση στη λίμνη Καστοριάς διαταράσσει την οικολογική ισορροπία

    Θεσσαλονίκη, Ελλάδα 23/11/2011 11:06 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Θεσσαλονίκη:Η υπεραλίευση στην λίμνη Καστοριάς διαταράσσει την οικολογική ισορροπία

    Τσιρόνια, πεταλούδες και άλλα μικρά ψάρια που δεν είναι στην κορυφή της καταναλωτικής προτίμησης αφθονούν πλέον στην λίμνη Καστοριάς εξαιτίας της στοχευμένης υπεραλίευσης.

    «Παρατηρούμε ότι κάθε χρόνο μειώνονται τα αποθέματα σε περκί, τούρνα, χέλι και γριβάδι καθώς, οι ψαράδες επικεντρώνονται σε αυτά τα είδη, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του πληθυσμού τους και την υπέρμετρη αύξηση των άλλων ειδών» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δήμητρα Μπόμπορη, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα βιολογίας του ΑΠΘ, με αφορμή τη συμμετοχή της σε εκδήλωση που πραγματοποιεί το απόγευμα στην Καστοριά ο δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με την Ενωση Ελλήνων Χημικών.

    Οπως εξηγεί η κ.Μπόμπορη, όταν κάποια είδη δεν αποτελούν στόχο αλιείας, πολλαπλασιάζονται διαταράσσοντας και την οικολογική ισορροπία του συστήματος.

    «Η πρότασή μου στους αρμόδιους είναι να προχωρήσουν στην εξαγωγή ενός οικολογικού μοντέλου για την λίμνη που να βασίζεται στην ισορροπία που πρέπει να υπάρχει στα τροφικά επίπεδα» καταλήγει η κ.Μπόμπορη.

    Στη σημερινή εκδήλωση θα μιλήσουν και ο Θεμιστοκλής Κουιμτζής, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ ο οποίος θα αναφερθεί στους υγροτόπους ως πυρήνες βιοποικιλότητας και ρυθμιστές κλίμακος και η Δ.Βουτσά, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα χημείας του ΑΠΘ που θα μιλήσει για τον έλεγχο και την αξιολόγηση της ρύπανσης των επιφανειακών νερών.

    [06] Περισσότερη σωματική άσκηση την ημέρα, καλύτερος ύπνος το βράδυ

    Οι άνθρωποι κοιμούνται πολύ καλύτερα τη νύχτα και νιώθουν πιο ξεκούραστοι και ''φρέσκοι'' το πρωί που ξυπνούν, όταν μέσα στην εβδομάδα ασκούνται τουλάχιστον επί δυόμιση ώρες συνολικά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή του πανεπιστημίου Μπελαρμίν Πολ Λοπρίντσι και τον καθηγητή του πολιτειακού πανεπιστημίου του Όρεγκον Μπραντ Κάρντιναλ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Mental Health and Physical Activity", μελέτησαν πάνω από 2.600 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-85 ετών. Συμπέραναν ότι κατά μέσο όρο 150 λεπτά μέτριας έως έντονης σωματικής άσκησης εβδομαδιαίως, αυξάνουν κατά 65% την ποιότητα του ύπνου.

    Επιπροσθέτως, οι ίδιοι άνθρωποι που ασκούνται συχνά, όχι μόνο κοιμούνται καλύτερα, αλλά επίσης το επόμενο πρωί νιώθουν μεγαλύτερη εγρήγορση, άρα έχουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα στην εργασία τους, σε σχέση με όσους δεν ασκούνται σωματικά.

    Η νέα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε σωρεία άλλων που δείχνουν τη σημασία της άσκησης, για την υγεία γενικότερα (καρδιαγγειακές παθήσεις, νευροεκφυλιστικές, καρκίνος κ.α.). Ένα μεγάλο ποσοστό των ενηλίκων -που στις ανεπτυγμένες χώρες φθάνει έως το 40%- είτε έχει προβλήματα με τον ύπνο, είτε το επόμενο πρωί πάσχει από υπνηλία.

    [07] Στα μέσα Δεκεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο

    Μετά από συζήτηση δυόμισι ωρών, ολοκληρώθηκε την Τρίτη, η συνάντηση της διακομματικής επιτροπής για τις αλλαγές στο γενικό και το τεχνολογικό λύκειο.

    «Η Παιδεία είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Τίποτα να μην παγώσει σ΄ αυτή τη συγκυρία που βρισκόμαστε, καθώς είναι σημαντική η διαδικασία με τη διακομματική, ώστε να συμφωνήσουμε για τις μεγάλες αναγκαίες αλλαγές και να θέσουμε το σταθερό πλαίσιο για τα επόμενα δέκα χρόνια, που έχει ανάγκη η χώρα», τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

    Ανέφερε, επίσης, ότι στην επόμενη συνάντηση της διακομματικής, την ερχόμενη Πέμπτη, θα συζητηθεί το Εξεταστικό και σημείωσε πως ίσως χρειαστεί ακόμη μια συνάντηση και αμέσως μετά, στα μέσα του Δεκεμβρίου, θα κατατεθεί και σχετικό νομοσχέδιο.

    [08] Στα 20,092 δισ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού το δεκάμηνο

    Στα 20,092 δισεκ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού για το δεκάμηνο Ιανουάριου - Οκτωβρίου 2011, έναντι του νέου στόχου 20,362 δισεκ. ευρώ, όπως προσδιορίστηκε με το σχέδιο του προϋπολογισμού 2012 και ελλείμματος 18,081 δισ.ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών.

    Τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικός και ΠΔΕ) είναι μειωμένα έναντι του νέου στόχου ελλείμματος κατά 1,062 δισεκ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1,332 δισεκ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν μόνο τον Κρατικό Προϋπολογισμό, δηλαδή την Κεντρική Κυβέρνηση και όχι τη Γενική Κυβέρνηση. Δεν αφορούν δηλαδή το σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων, βάση των οποίων προσδιορίζεται το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης κατά το πρότυπο ESA95, που συνιστά και το κριτήριο για την αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής από την Τρόικα.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο του Προϋπολογισμού του 2012 που συζητείται στη Βουλή, το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011 προσδιορίζεται στο 9% του ΑΕΠ.

    Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, ανεξάρτητα από το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2011, οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2012 για πρωτογενές πλεόνασμα 1,1%, δημοσιονομικό έλλειμμα 5,4% (αντί για 6,7%) και μείωση των τόκων εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους κατά 3,6 δισεκ. ευρώ σε σχέση με το 2011 και κατά 5,1 δισεκ. ευρώ σε σχέση με την πρόβλεψη του 2012 (προ PSI), μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτως ή άλλως επί τη βάση των μέτρων που έχουν ήδη νομοθετηθεί.

    Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 39,271 δισεκ. ευρώ και εμφανίζονται μειωμένα κατά 4,0% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010.

    [09] "Συγκατοίκηση με το παρόν", από τον Τίτο Πατρίκιο στο Μουσείο Μπενάκη

    Ποιήματα από την καινούργια του συλλογή "Συγκατοίκηση με το παρόν", που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος, διάβασε χθες το βράδυ ο Τίτος Πατρίκιος στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη, στο κτίριο της οδού Πειραιώς. Ο ποιητής καταχειροκροτήθηκε σε όλη τη διάρκεια της ανάγνωσής του, που ξεκίνησε όταν τον προσκάλεσε στο βήμα ο διευθυντής του Μουσείου Άγγελος Δεληβοριάς.

    Η εκδήλωση άρχισε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα με έξι ομιλητές: τον κριτικό λογοτεχνίας Δημήτρη Ραυτόπουλο, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους Παναγιώτη Νούτσο, Αλέξη Πολίτη και Λίζυ Τσιριμώκου, την τέως διευθύντρια του Σπιτιού της Κύπρου Ελένη Αντωνιάδου και τον Γιώργο Στεφανίδη.

    Ο Δημήτηρης Ραυτόπουλος χώρισε την ποίηση του Πατρίκιου σε δύο περιόδους: την περίοδο της πολιτικής ένταξης και τη μεταπολιτική περίοδο, που εγκαινιάζεται με τη στροφή του στα ζητήματα της τέχνης και της πολιτικής ηθικής. Για τη φάση της πολιτικής στράτευσης του ποιητή έκανε λόγο και η Λ. Τσιριμώκου, που τόνισε το λυρικό και το ερωτικό στοιχείο το οποίο θα επικρατήσει βαθμιαία στο έργο του, ενώ ο Γ. Στεφανίδης αναφέρθηκε στα χρόνια της παραμονής στο Παρίσι (περί τα τέλη της δεκαετίας του 1950, όπως και κατά την επταετία της χούντας).

    Με τον αντιαποικιοκρατικό κυπριακό αγώνα συνέδεσε τη νεανική ποιητική φάση του Πατρίκιου η Ελένη Αντωνιάδου, που υπογράμμισε τους πολύχρονους δεσμούς του με το νησί, ενώ ο Αλέξης Πολίτης περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσει ο Πατρίκιος τον προβληματισμό του πάνω σε θέματα ποιητικής σύνθεσης. Ο Παναγιώτης Νούτσος μίλησε για την πολιτική ανθρωπογεωγραφία του ποιητή, όπως αποτυπώνεται στο σύνολο του έργο του.

    [10] Mουσικό ταξίδι στον χρόνο με την πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου

    Σε ένα μουσικό ταξίδι μέσα στον χρόνο, το οποίο αρχίζει από τον 18ο αιώνα και φτάνει έως τον ρωσικό μοντερνισμό, προσκαλεί το φιλόμουσο κοινό να την ακολουθήσει, η πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου (8:30 μ.μ.) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    Αυτή τη φορά, η φημισμένη σολίστ επιστρέφει στην αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" για να ερμηνεύσει έργα Μπαχ, Λιστ, Μπραμς, Σοπέν, Ραχμάνινοφ και Προκόφιεφ.

    Η Ναταλία Μιχαηλίδου θεωρείται μία από τις πλέον κατηρτισμένες Ελληνίδες σολίστ, ως προς τη γαλλική εργογραφία. Γεννημένη στην Κωνσταντινούπολη, σε πολύ νεανική ηλικία κέρδισε υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης, χάρη στην οποία μπόρεσε να σπουδάσει στην περίφημη Εκόλ Νορμάλ του Παρισιού, ενώ στη συνέχεια, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον (Η.Π.Α.). Κατόπιν, επέστρεψε στο Παρίσι όπου της απενεμήθη η υποτροφία Αλμπέρ Ρουσσέλ, μετά τις εξαιρετικές ερμηνείες της σε μια σειρά ρεσιτάλ γαλλικής μουσικής.

    Η βράβευσή της, σε διεθνούς κύρους διαγωνισμούς (Βαρκελώνης, Βερτσέλλι και Ατενέουμ) σηματοδότησε την έναρξη της μετέπειτα σταδιοδρομίας της: ρεσιτάλ και συναυλίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, την Άπω Ανατολή, την πρώην Σοβιετική Ένωση, συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ, συνεργασίες με διακεκριμένους μαέστρους, σολίστ και συνθέτες, καθώς και συμπράξεις με ιδιαίτερα αξιόλογα μουσικά σύνολα της ημεδαπής και της αλλοδαπής. Έχει κάνει αρκετές ηχογραφήσεις, με τον δίσκο ακτίνας "Λάλον ύδωρ" να έχει τιμηθεί με το βραβείο της Ενώσεως Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής (2003).

    [11] Έκτακτα μέτρα στη Θεσσαλονίκη λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

    Τροχονόμοι που ρυθμίζουν την κυκλοφορία ώστε να μην υπάρχει μποτιλιάρισμα και βεβαιώνουν παραβάσεις για διπλοπαρκαρίσματα «επιστρατεύονται», την Τρίτη και την Τετάρτη,στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της λήψης έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

    Παράλληλα οι δήμοι θα μεριμνήσουν για τον νυχτερινό καθαρισμό των δρόμων, οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να φροντίσουν για τη μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων τους ενώ οι βιομηχανίες καλούνται να μην αυξήσουν για το παραπάνω χρονικό διάστημα την παραγωγή τους.

    Τέλος συνιστάται στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια στιγμή θα αυξηθούν οι έλεγχοι για τον εντοπισμό ανοιχτών εστιών καύσης, κυρίως ελαστικών, και ο Οργανισμός Λιμένος θα πρέπει να απαγορεύσει για λίγες μέρες τον εκκαπνισμό των πλοίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 November 2011 - 9:29:42 UTC