Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σάλος με διαφήμιση της Benetton στο Βατικανό
  • [02] Κλείνει το "Μακεδονία Παλλάς"
  • [03] Αύξηση σημείωσαν οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας τον Αύγουστο
  • [04] Βραβεία UNICEF 2011 σε σχολεία και προσωπικότητες
  • [05] Πολύτιμη νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα κόντρα στη Νανσί
  • [06] Η αρχαιότερη γραφή των μινωιτών ανακαλύφθηκε για 1η φορά στη Δ. Κρήτη
  • [07] Προσοχή στις χρεώσεις των κινητών τηλεφώνων για χρήση διαδικτύου εφιστά το ΚΕΠΚΑ
  • [08] Σημαντικός ο γονιδιακός έλεγχος για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών
  • [09] Σε καθοδική τροχιά κινείται και σήμερα το ΧΑΑ
  • [10] Επίπεδα ρεκόρ στην απόδοση γαλλικών και ισπανικών ομολόγων έναντι των γερμανικών
  • [11] Αρχίζει η τεράστια αναβάθμιση του επιταχυντή του CERN
  • [12] Άνω των 9 εκ.ε υρώ τα έσοδα από τη δημοπρασία ρύπων

  • [01] Σάλος με διαφήμιση της Benetton στο Βατικανό

    Η νέα διαφημιστική καμπάνια της ιταλικής εταιρείας ρούχων Benetton, που αποτελεί φωτομοντάζ κι απεικονίζει τον πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' να φιλιέται στο στόμα με τον ιμάμη του Αλ 'Αζχαρ στο Κάιρο, επιδεικνύει "σοβαρή έλλειψη σεβασμού προς τον πάπα", ανέφερε σήμερα το Βατικανό.

    Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε "διαβήματα προκειμένου να διασφαλιστεί ο σεβασμός προς το πρόσωπο του Αγίου Πατέρα".

    Το Βατικανό διαμαρτυρήθηκε "για την απαράδεκτη χρήση της εικόνας του Αγίου Πατέρα στο πλαίσιο μιας διαφημιστικής εκστρατείας για εμπορικούς σκοπούς".

    Μία ακόμη διαφήμιση της Benetton δείχνει τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να φιλάει στο στόμα τον Κινέζο ομόλογό του Χου Ζιντάο.

    Οι φωτογραφίες άρχισαν γρήγορα να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

    Η καμπάνια της "United Colors of Benetton" που ονομάζεται "UNHATE" παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα στο Παρίσι από τον αντιπρόεδρο του Ομίλου Benetton, Αλεσάντρο Μπένετον. Η καμπάνια περιλαμβάνει επιπλέον κυρίως ένα "φανταστικό" φιλί μεταξύ του Νικολά Σαρκοζί και της Άγγελας Μέρκελ.

    [02] Κλείνει το "Μακεδονία Παλλάς"

    Διακόπτει τη λειτουργία του, στις 27 Δεκεμβρίου 2011, το ιστορικό ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» της Θεσσαλονίκης, όπως έκανε γνωστό η εταιρία τουριστικών επιχειρήσεων που είχε αναλάβει τη διαχείρισή του τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

    «Αφού σας ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρία μας σταματά να λειτουργεί το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», στις 27/12/2011. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση.

    Μετά απ΄ αυτή την εξέλιξη η διοίκηση του ασφαλιστικού φορέα του ΙΚΑ, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το ξενοδοχειακό συγκρότημα, θα προχωρήσει σε διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό, με στόχο την εξεύρεση του νέου ενοικιαστή του «Μακεδονία Παλλάς», για τα επόμενα χρόνια.

    Στο ξενοδοχείο απασχολούνται 120 εργαζόμενοι, οι οποίοι παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις.

    [03] Αύξηση σημείωσαν οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας τον Αύγουστο

    Αύξηση σημείωσαν οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αθήνας για το μήνα Αύγουστο με βάση τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής (ΕΞΑΑ), συμβάλλοντας με τη σειρά τους στην μεγέθυνση των τουριστικών μεγεθών της χώρας.

    Ειδικότερα, η αύξηση ανήλθε στο 1,13% σε σχέση με τον περυσινό Αύγουστο, γεγονός που αποδεικνύει την ανθεκτικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, καθώς το προηγούμενο διάστημα, σειρά αρνητικών γεγονότων αμαύρωναν την εικόνα του προορισμού της Αθήνας.

    Παραμένοντας στα στοιχεία της ΕΞΑΑ, τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσαν τα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων με ποσοστό 24,40%, καθώς η μέση πληρότητα διαμορφώθηκε σε 63,10% από 50,70% το 2010. Παράλληλα ενισχυμένη κατά 2,70% ήταν η πληρότητα των ξενοδοχείων πέντε αστέρων φθάνοντας ποσοστό 57,50% από 55,90%, ενώ πτώση 10,50% κατέγραψαν τα ξενοδοχεία τριών και δύο αστέρων, με ποσοστό 60,60% από 67,70%.

    [04] Βραβεία UNICEF 2011 σε σχολεία και προσωπικότητες

    Βραβεία σε σχολεία της χώρας και σε προσωπικότητες για τη σημαντική συμβολή τους στην προώθηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο, απένειμε η UNICEF, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου), επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

    Φέτος, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF τίμησε επίσης τον πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού, καθηγητή Γεώργιο Χρούσο για τη συνολική διαχρονική συμβολή του στα δικαιώματα του παιδιού και της μητέρας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα την προώθηση του μητρικού θηλασμού και των Νοσοκομείων Φιλικών προς τα Βρέφη. Το βραβείο απένειμε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, Λάμπρος Κανελλόπουλος.

    Τα καλύτερα έργα των παιδιών από όλη τη χώρα εκτίθενται στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου) από τις 18 Νοεμβρίου έως και το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου.

    [05] Πολύτιμη νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα κόντρα στη Νανσί

    Πολύτιμη νίκη για να ελπίζει στην πρόκριση, τη δεύτερη φέτος, πέτυχε στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός επικρατώντας, 91-78, της Νανσί στο ΣΕΦ, για την 5η αγωνιστική του πρώτου ομίλου.

    Σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη της Μπιλμπάο στον βασκικό «εμφύλιο» με την Κάχα Λαμποράλ και τη νίκη της Φενερμπαχτσέ επί της Καντού, ο όμιλος πήρε «φωτιά» στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου.

    Πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» ο αρχηγός τους Βασίλης Σπανούλης με 26 πόντους, ενώ καταλυτικοί αποδείχτηκαν ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης (10π.) στη ρακέτα και ο Μιχάλης Πελεκάνος (11π.) με 3/5 τρίποντα. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος μάζεψε 9 ριμπάουντ.

    [06] Η αρχαιότερη γραφή των μινωιτών ανακαλύφθηκε για 1η φορά στη Δ. Κρήτη

    H κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή του όρους Βρύσινα, στο Ρέθυμνο της Κρήτης, ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη, ειδικά μετά τις φετινές ανακαλύψεις, αποκορύφωμα των οποίων ήταν η σφραγίδα με την αρχαιότερη γραφή των μινωιτών, την ιερογλυφική.

    Γι' αυτό το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την οριοθέτηση του σημαντικότερου ιερού κορυφής της δυτικής Κρήτης, που λειτούργησε από την παλαιοανακτορική περίοδο (1900-1700 π. Χ) μέχρι και το τέλος της μινωικής εποχής (1450 - 1050 π. Χ.) και το οποίο έχει δώσει μέχρι σήμερα εξαιρετικά ευρήματα.

    Μόνο φέτος, κατά την τελευταία ανασκαφική περίοδο, που πραγματοποιήθηκε στη βόρεια και βορειοανατολική πλαγιά από τις 4 έως τις 15 Ιουλίου 2011, εντοπίστηκαν σχεδόν 820 ειδώλια, ανθρωπόμορφα, γυναικεία και ανδρικά, ομοιώματα μελών του ανθρώπινου σώματος, αρκετά ζωόμορφα -ορισμένα από τα οποία μικρογραφικά- καθώς και σημαντική ποσότητα κεραμικής.

    Το εύρημα όμως που εντυπωσίασε περισσότερο, ήταν μία λίθινη τετράπλευρη σφραγίδα από βαθυκόκκινο ίασπη, που φέρει και στις τέσσερις πλευρές της εγχάρακτα σημεία της μινωικής ιερογλυφικής γραφής, της αρχαιότερης γραφής των μινωιτών. Είναι η πρώτη φορά που η γραφή αυτή εμφανίζεται στη δυτική Κρήτη.

    [07] Προσοχή στις χρεώσεις των κινητών τηλεφώνων για χρήση διαδικτύου εφιστά το ΚΕΠΚΑ

    Την προσοχή των καταναλωτών για τις χρεώσεις της σύνδεσης "smart" κινητών τηλεφώνων, στο διαδίκτυο, που γίνεται αυτόματα, εφιστά το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).

    Όπως επισημαίνει, στα τηλέφωνα είναι εγκατεστημένες εφαρμογές, όπως καιρός, νέα, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, GPS κ.λπ., οι οποίες μπορούν να συνδέονται, αυτόματα, στο διαδίκτυο, προκαλώντας επιπλέον χρεώσεις.

    Οι καταναλωτές που δεν θέλουν το κινητό τους να συνδέεται αυτόματα στο διαδίκτυο μπορούν να απενεργοποιούν την πρόσβαση κατά την αγορά του τηλεφώνου ή εκ των υστέρων με βοήθεια από τους τεχνικούς της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.

    Το ΚΕΠΚΑ ενημερώνει επίσης τους καταναλωτές ότι κάποιες εταιρείες παρέχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, για συγκεκριμένο όγκο δεδομένων χρεώνοντας ένα τίμημα ανά ημέρα.

    [08] Σημαντικός ο γονιδιακός έλεγχος για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών

    Για τη σημασία της πρόληψης μέσω του γονιδιακού ελέγχου, ειδικά για παθήσεις όπως οι καρδιαγγειακές, μίλησαν επιστήμονες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΕΥ club σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την παρουσίασή του.

    Ο ομότιμος καθηγητής Βιολογίας και γενετικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοχάρης Παταργιάς, σημείωσε ότι ο έλεγχος των γονιδίων, που γίνεται με συγκεκριμένες εξετάσεις, μπορεί να δείξει αν υπάρχει η προδιάθεση για κάποια ασθένεια, έτσι ώστε το άτομο που το γνωρίζει, να πάρει όλα τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο να νοσήσει.

    Σημαντικό είναι, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις της στεφανιαίας νόσου, να ξέρει από πριν κάποιος αν έχει τον κληρονομικό παράγοντα, ώστε να είναι ακόμη πιο προσεκτικός σε όσα μπορεί να ελέγξει: Να διατηρεί δηλαδή μια καλή φυσική κατάσταση, το βάρος του στα σωστά επίπεδα, να μην καπνίζει, να ελέγχει το άγχος του και να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις. "Όλα αυτά, αν μη τι άλλο, θα επιβραδύνουν την εμφάνιση της ασθένειας που έχει πια εξελιχθεί σε πρώτη αιτία θανάτου", όπως υπογράμμισε ο καρδιοχειρουργός Βασίλειος Βύζας.

    Το πρόγραμμα EY club, που παρέχει υπηρεσίες υγείας διοργανώνει επιπλέον, δράσεις κοινωνικού περιεχομένου. Μια από αυτές πραγματοποιείται την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, στο δημαρχιακό μέγαρο (αίθουσα νερού), όπου οι πολίτες θα μπορούν να πληροφορηθούν για καρδιολογικά θέματα και να κάνουν δωρεάν μέτρηση σακχάρου.

    Επίσης, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στον Άγιο Στυλιανό θα γίνει ενημέρωση για την υγεία των παιδιών και δωρεάν πελματογράφηση στα παιδάκια προσχολικής ηλικίας που θα παραβρίσκονται στην εκδήλωση.

    Όσοι επιθυμούν να παραστούν μπορούν να προσφέρουν πάνες ή μωρομάντηλα για τα παιδιά του ιδρύματος.

    Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Β.Ελλάδος.

    [09] Σε καθοδική τροχιά κινείται και σήμερα το ΧΑΑ

    Σε καθοδική τροχιά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω πτωτικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά και τη νέα σημαντική άνοδο των spreads των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων.

    Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων αναμένεται να προκαλέσει νευρικότητα και ρευστοποιήσεις στο Χ.Α.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 711,05 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,96 %.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,435 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,29% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,17%.

    Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+0,74%) και των Πρώτων Υλών (+0,71%).

    Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-3,25%), των Τραπεζών (-2,61%) και του Εμπορίου (-2,24%).

    Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 24 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

    Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κλωστήρια Ναυπάκτου +29,76%, Ελληνική Υφαντουργία +11,67%, Μοχλός +9,88% και Γ. Ε. Δημητρίου +9,32%.

    Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Attica Bank -7,26%, Κύπρου -5,90%, Eurobank -4,03% και Alpha Bank -3,77%.

    [10] Επίπεδα ρεκόρ στην απόδοση γαλλικών και ισπανικών ομολόγων έναντι των γερμανικών

    Η διαφορά απόδοσης των δεκαετών ομολόγων της Γαλλίας και της Ισπανίας έναντι των αντίστοιχων που εκδίδει η Γερμανία διαμορφώθηκε σήμερα σε νέα επίπεδα ρεκόρ, στην υπερδεκαετή διάρκεια ζωής της ευρωζώνης.

    Κατά την έναρξη των συναλλαγών στο Παρίσι, το "σπρεντ" των γαλλικών δεκαετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών διαμορφώθηκε σε 196,6 μονάδες βάσης ή 1,966%.

    Αντιστοίχως, το "σπρεντ" των ισπανικών δεκαετών ομολόγων έναντι των γερμανικών ανήλθε σε 470,6 μονάδες βάσης ή 4,706%

    Οι εξελίξεις αυτές σημειώνονται ενώ σήμερα τόσο η Γαλλία όσο και η Ισπανία "κτυπούν την πόρτα" των διεθνών αγορών, με στόχο την άντληση ποσού μεταξύ 6 και 7 δισ.ευρώ η πρώτη και 3 έως 4 δισ.ευρώ η δεύτερη.

    [11] Αρχίζει η τεράστια αναβάθμιση του επιταχυντή του CERN

    Έως δέκα φορές, σε σχέση με τις σημερινές δυνατότητές του, θα αυξηθούν οι ικανότητες του μεγάλου επιταχυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) με την εντυπωσιακή αναβάθμιση των υποδομών και τεχνολογιών του, η οποία μόλις ξεκίνησε να σχεδιάζεται και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

    Φυσικοί, μηχανικοί και άλλοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη Γενεύη, όπου και οι εγκαταστάσεις του CERN, θέτοντας τα θεμέλια για ένα μεγάλο πρόγραμμα που θα προσδώσει στο ισχυρότερο επιστημονικό μηχάνημα του πλανήτη μας ακόμα πιο εντυπωσιακές δυνατότητες σύγκρουσης σωματιδίων, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

    Όπως δήλωσαν στελέχη του CERN, η φιλόδοξη προσπάθεια, στην οποία συμμετέχουν ερευνητικοί και ακαδημαϊκοί φορείς από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, θα απαιτήσει νέες τεχνολογικές καινοτομίες σε διάφορα πεδία, από τους υπεραγώγιμους μαγνήτες έως τις γραμμές μεταφοράς ενέργειας. Τελικός στόχος είναι ο επιταχυντής να είναι σε θέση να ''ψάξει'' ακόμα πιο βαθιά και εντατικά στα μυστήρια της ύλης και του σύμπαντος.

    [12] Άνω των 9 εκ.ε υρώ τα έσοδα από τη δημοπρασία ρύπων

    Ξεπέρασαν τα 9 εκατ. ευρώ τα έσοδα από τη χθεσινή, έκτη δημοπράτηση αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής πριν τη δημοπρασία κατατέθηκαν χρηματικές εγγυήσεις από έξι μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το συνολικό ποσό των οποίων ήταν ικανό να καλύψει περίπου το εξαπλάσιο της δημοπρατούμενης ποσότητας.

    Η αξία των δικαιωμάτων που τελικώς δημοπρατήθηκαν έφτασε τα 9.113.490 ευρώ (929.000 δικαιώματα εκπομπής προς 9,81 ευρώ).

    Συνολικά, από την πρώτη δημοπράτηση μέχρι σήμερα έχουν αντληθεί 103,05 εκ. ευρώ, από τα οποία 5,13 εκ. ευρώ κατανεμήθηκαν στο Πράσινο Ταμείο και 97,92 εκ. ευρώ στο ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), για τη χρηματοδότηση αγοράς "πράσινης" ενέργειας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 November 2011 - 9:29:43 UTC