Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας
  • [02] Έκτακτη σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία στις 16 Νοεμβρίου
  • [03] Επεισόδια στον αγώνα του Ηρακλή με τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου
  • [04] Γ. Καρατζαφέρης: Ο ΛΑΟΣ εμμένει στις προϋποθέσεις που έχει θέσει

  • [01] Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

    Απολογισμό των τελευταίων δέκα ημερών που κατέληξαν στη συμμετοχή στην κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο, κάνει η ηγεσία της ΝΔ, η οποία τη Δευτέρα στη 1.00 το μεσημέρι συγκαλεί την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, λίγες ώρες πριν από την εμφάνιση του νέου πρωθυπουργού στη Βουλή για την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων του.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς θα υποστηρίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η πολιτική του κόμματος δεν αλλάζει και θα εξηγήσει ότι η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν το τελικό αποτέλεσμα μίας συνολικής στρατηγικής που συνέλαβε όταν ο κ. Παπανδρέου "έθεσε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή παρουσία της χώρας με το δημοψήφισμα που εξήγγειλε".

    [02] Έκτακτη σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία στις 16 Νοεμβρίου

    Μια έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Νοεμβρίου στη Ραμπάτ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του αλγερινού Υπουργείου Εξωτερικών Αμαρ Μπελάνι.

    "Αποφασίσαμε μια σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου στις 16 Νοεμβρίου στη Ραμπάτ, για τη Συρία, στο περιθώριο του φόρουμ Τουρκίας-αραβικών χωρών, που επίσης πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα του Μαρόκου, δήλωσε ο Μπελάνι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    [03] Επεισόδια στον αγώνα του Ηρακλή με τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου

    Συνελήφθησαν το απόγευμα, στο Καυτατζόγλειο Στάδιο, τρια άτομα, ηλικίας 29, 19 και 36 ετών, τα οποία μαζί με άλλους οπαδούς, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και με επιθετικές διαθέσεις κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του διαιτητή του αγώνα, των βοηθών διαιτητών και των αστυνομικών δυνάμεων που επενέβησαν για την εκτόνωση της έντασης.

    Τα γεγονότα πυροδότησε η απόφαση του διαιτητή Ισαάκ Τσακαλίδη για προσωρινή διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα, που διεξαγόταν μεταξύ των ομάδων Ηρακλής - Εθνικός Νέου Αγιονερίου, εξαιτίας ανηρτημένου πανό με εξυβριστικό περιεχόμενο κατά του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, των παιδιών του και του δημοσιογραφικού κόσμου.

    Αμέσως μετά την απόφαση του διαιτητή, φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο 29χρονος συλληφθείς, κινήθηκε εναντίον του βοηθού διαιτητή, τον οποίο τραυμάτισαν ελαφρά.

    Διαιτητής και βοηθοί οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια του γηπέδου με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ οπαδοί, μεταξύ των οποίων και οι υπόλοιποι δύο συλληφθέντες, συνέχισαν τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με μπουκάλια, κομμάτια σιδήρου, σιδερόβεργες και άλλα αντικείμενα, μέχρι την απώθησή τους και οριστική ομαλοποίηση της κατάστασης.

    [04] Γ. Καρατζαφέρης: Ο ΛΑΟΣ εμμένει στις προϋποθέσεις που έχει θέσει

    Σύσκεψη με τα κυβερνητικά στελέχη του κόμματός του πραγματοποίησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στα γραφεία του ΛΑΟΣ.

    Στη σύσκεψη, εκτός από τον υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Γιώργο Γεωργίου και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, πήραν μέρος και οι δυο ευρωβουλευτές του κόμματος Νίκη Τζαβέλα και Νίκος Σαλαβράκος.

    Μιλώντας στην αρχή της σύσκεψης, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι ο ΛΑΟΣ εμμένει στις προϋποθέσεις που είχε θέσει πρόσφατα, εξηγώντας ότι το κόμμα του λέει "όχι" στην περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, και "στο πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία", ενώ είπε ότι συζητήθηκε και συμφωνήθηκε μεταξύ των πολιτικών αρχηγών η αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 November 2011 - 21:29:31 UTC