Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βολιδοσκοπήθηκα αλλά δεν μου έγινε πρόταση, δήλωσε ο Ν. Διαμαντούρος
  • [02] Άντληση 1,3 δισ. ευρώ από δημοπρασία εντόκων γραμματίων με 4,89% επιτόκιο
  • [03] Έκλεισε και η δεύτερη μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας
  • [04] Ισχυρές ανοδικές τάσεις στις τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά
  • [05] Ο Τζ. Όσμπορν ζητεί πράξεις από τις χώρες της ευρωζώνης για την κρίση χρέους
  • [06] Η Γαλατασαράι θέλει τον Μπερμπάτοφ
  • [07] O ΑΠΟΕΛ γιορτάζει τα 85α γενέθλιά του

  • [01] Βολιδοσκοπήθηκα αλλά δεν μου έγινε πρόταση, δήλωσε ο Ν. Διαμαντούρος

    "Παρακολουθώ, χωρίς να έχω όλες τις λεπτομέρειες. Είμαι σε συσκέψεις. Ναι, γνωρίζω ότι κυκλοφορούν φήμες. Επίσημη πρόσκληση που να έχει έρθει εξ' επισήμων χειλέων να μου προτείνει δεν έχει υπάρξει", δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84 ο Ευρωπαίος διαμεσολαβητής, Νικηφόρος Διαμαντούρος.

    Ωστόσο, είπε ότι βολιδοσκοπήθηκε αλλά πρόσθεσε: "Πριν γνωρίσω ποιές είναι οι προϋποθέσεις και τι ακριβώς είναι εκείνο το οποίο μου προτείνεται πιο συγκεκριμένα, δεν μπορώ να τοποθετηθώ".

    [02] Άντληση 1,3 δισ. ευρώ από δημοπρασία εντόκων γραμματίων με 4,89% επιτόκιο

    Το ποσό των 1,3 δισ. ευρώ άντλησε το δημόσιο από τη δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων. Το επιτόκιο ανήλθε σε 4,89%, από 4,86% στην προηγούμενη δημοπρασία.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 1.000 εκατομμυρίων Ευρώ. Η απόδοση διαμοΒ­ρφώΒ­θηκε στο 4,89%. Υποβλήθηκαν συνολιΒ­κές προΒ­Β­Β­σφοΒ­ρές ύψους 2,910 δισεκατομμυρίων Ευρώ, πού υπερκάΒ­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,91 φορές.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των ΒαΒ­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011.

    Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καΒ­Β­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατομμυρίων Ευρώ.

    Σύμφωνα με τον Κανονισμό ΛειτουΒ­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011, στις 12μ.μ.

    [03] Έκλεισε και η δεύτερη μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας

    Έκλεισε σήμερα και η δεύτερη μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια. Τα περίπου 300 εξαρτημένα άτομα που εξυπηρετούνταν μέχρι χθες από την μονάδα αυτή, θα μπορούν να απευθύνονται από σήμερα στο ΓΝΑ "Ελπίς", όπου λειτουργεί η αντίστοιχη μονάδα χορήγησης μεθαδόνης.

    Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στα βήματα που γίνονται για να εκλείψει η λίστα της ντροπής τόνισε: «Εν αναμονή των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων, εμείς συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας.

    Απόδειξη είναι ότι σήμερα έκλεισε και η δεύτερη μονάδα του ΟΚΑΝΑ, στο κέντρο της Αθήνας. Συνεχίζουμε το έργο μας και ευελπιστούμε, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα επιτευχθεί και στην Αττική, ότι ήδη έχει γίνει στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή ο μέσος χρόνος αναμονής να μην ξεπερνά τον ένα μήνα, όσο είναι και ο επίσημος ευρωπαϊκός χρόνος αναμονής».

    [04] Ισχυρές ανοδικές τάσεις στις τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά

    Ισχυρές ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, εν αναμονή της ανακοίνωσης του νέου πρωθυπουργού, ενώ θετικά επιδρά και το θετικό κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:30 διαμορφώνεται στις 777,10 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,14%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 23,30εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,71%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,96% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,29%.

    [05] Ο Τζ. Όσμπορν ζητεί πράξεις από τις χώρες της ευρωζώνης για την κρίση χρέους

    Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν ζήτησε σήμερα πράξεις από τις χώρες της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

    "Η ευρωζώνη οφείλει να δείξει στον κόσμο ότι έχει την ικανότητα να στηρίξει το νόμισμά της και όχι μόνο να περιμένει τις εξελίξεις από την Αθήνα και τη Ρώμη", δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών στο περιθώριο της συνόδου των ομολόγων του της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

    "Οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε το αντιπυρικό σύστημα. Είναι πολύ καλό να λέμε ότι έχουμε αντιπυρικό σύστημα, αλλά πρέπει να δείξουμε στον κόσμο με πειστικό τρόπο ότι υπάρχει και ότι διαθέτει ικανούς πόρους", επέμεινε ο Τζορτζ Οσμπορν αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    "Οφείλουμε να καταγράψουμε πρόοδο εδώ στις Βρυξέλλες. Εάν δεν το πράξουμε, αυτό θα συνεχίσει να έχει επιζήμιες συνέπειες για το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας, και της Βρετανίας", προειδοποίησε.

    [06] Η Γαλατασαράι θέλει τον Μπερμπάτοφ

    Εντυπωσιακή πρόταση από τη διοίκηση της Γαλατασαράι έχει στα χέρια του ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ.

    Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο βρετανικός Τύπος, οι διοικούντες τον τουρκικό σύλλογο, έχουν προτείνει στον Βούλγαρο φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διετές συμβόλαιο συνεργασίας, με απολαβές 15 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς σε αυτό το ποσό να περιλαμβάνονται οι φόροι (1), ενώ στην αγγλική ομάδα έχουν προτείνει δέκα εκατ. ευρώ για να συμφωνήσει στην παραχώρησή του.

    Για τον Μπερμπάτοφ έχουν εκδηλώσει, επίσης, ενδιαφέρον Βαλένθια και Παρί Σεν Ζερμέν.

    [07] O ΑΠΟΕΛ γιορτάζει τα 85α γενέθλιά του

    Γενέθλια έχει σήμερα ο ΑΠΟΕΛ, καθώς συμπληρώνει τα 85 χρόνια ζωής.

    Ο κυπριακός σύλλογος γιορτάζει στην πιο «χρυσή» περίοδο της ιστορίας του, καθώς προκρίθηκε ξανά στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ, όπου έχει εντυπωσιάσει όλη την Ευρώπη και διεκδικεί, με αξιώσεις, την είσοδό του στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

    Η ιστορία του ΑΠΟΕΛ μας πηγαίνει πίσω στο χρόνο στις 8 Νοεμβρίου 1926 όταν κάπου 40 άτομα μαζεύτηκαν στο ζαχαροπλαστείο του Χαράλαμπου Χατζηϊωάννου στην οδό Λήδρας με ένα και μοναδικό σκοπό: Να είναι μάρτυρες στη μικρή φαντή της γέννησης του ΠΟΕΛ (ο οποίος μετονομάστηκε 2 χρόνια αργότερα σε ΑΠΟΕΛ), της ομάδας που δίκαια στη πορεία του χρόνου θα αποκτούσε τον τίτλο του θρύλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 November 2011 - 11:29:44 UTC