Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φράγμα έξι χιλιομέτρων για να προστατευτεί το κέντρο της Μπανγκόκ
  • [02] Έκκληση Καρατζαφέρη στον πρόεδρο της ΝΔ να αλλάξει στάση έναντι των εξελίξεων
  • [03] «Άφαντοι» 32.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ
  • [04] Καραμπόλα στη Βρετανία με νεκρούς και τουλάχιστον 40 τραυματίες

  • [01] Φράγμα έξι χιλιομέτρων για να προστατευτεί το κέντρο της Μπανγκόκ

    Οι αρχές της Ταϊλάνδης έστησαν ένα φράγμα έξι χιλιομέτρων από τεράστιους σάκους με άμμο σε μια προσπάθεια να σώσουν τον κέντρο της πρωτεύουσας Μπανγκόκ από τις πλημμύρες. Το φράγμα, από σάκους βάρους 2,5 τόνων ο καθένας, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής κατά μήκος σιδηροδρομικής γραμμής στις βόρειες περιοχές της πρωτεύουσας, γράφει η εφημερίδα Bangkok Post. Το φράγμα αυτό θα επιτρέψει στις αρχές να αντλήσουν κάποια από τα νερά που απειλούν να πλημμυρίσουν το κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνοικία Λατ Πράο μέσα στην Μπανγκόκ έχει ήδη πλημμυρίσει και τα νερά απειλούν σταθμούς του μετρό στο κέντρο. Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλούκ Σιναουάτρα δήλωσε χθες πως "ο λαός θα πρέπει να αντέξει για λίγο ακόμα αυτήν την κατάσταση".

    [02] Έκκληση Καρατζαφέρη στον πρόεδρο της ΝΔ να αλλάξει στάση έναντι των εξελίξεων

    Έκκληση στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, να κάνει μία δεύτερη σκέψη αναφορικά με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας έναντι των εξελίξεων, απευθύνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μέσω δήλωσής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Κάνω δημόσια έκκληση στον κ. Αντώνη Σαμαρά να κάνει μία δεύτερη σκέψη. Πετύχαμε το πρώτο βήμα, την αναχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την εξουσία. Πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα μαζί», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε σήμερα σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες, με αντικείμενο τις ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και τη θέση του κόμματος έναντι αυτών. Μετά το τέλος της σύσκεψης, στενός συνεργάτης του κ. Καρατζαφέρη τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο πρόεδρος του κόμματος θεωρεί καταλύτη των περαιτέρω εξελίξεων το όνομα του προτεινόμενου πρωθυπουργού, ωστόσο επιμένει σε πολιτικό πρόσωπο, ενώ δεν συζητά το ενδεχόμενο «ο νέος πρωθυπουργός να έχει πράσινο ταμπελάκι». Επίσης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επισήμανε στους συνεργάτες του ότι η διαδικασία εξεύρεσης νέου πρωθυπουργού και σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας πρέπει να κινηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκτιμά ότι εάν τις εξελίξεις τις οδηγεί ο κ. Παπανδρέου, τότε «η όλη προσπάθεια είναι ναρκοθετημένη εξ αρχής.

    [03] «Άφαντοι» 32.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ

    Τριάντα δύο χιλιάδες «άφαντους» συνταξιούχους εμφάνισε η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ μέσω των τραπεζών, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου. Στο διάστημα αυτό περί τις 80.000 συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν στις τράπεζες. Η Διοίκηση του ΙΚΑ έδωσε τη δυνατότητα στους «ξεχασιάρηδες» να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος να απογράφονται και να εισπράττουν τη σύνταξη τους. Ωστόσο και μετά την καταβολή της σύνταξης του Νοεμβρίου 32.000 συνταξιούχοι εξακολουθούν να μην έχουν απογραφεί. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία του ετήσιου ελέγχου καταβολής των συντάξεων που διενεργείται από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος, το τελευταίο πεντάμηνο του 2011, που συμπίπτει χρονικά με την απογραφή των συνταξιούχων μέσω των τραπεζών, δηλώθηκαν 34.000 περισσότεροι θάνατοι από όσους δηλώθηκαν το τελευταίο πεντάμηνο του 2010. Στελέχη του Ιδρύματος πιστεύουν ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως, ενώ η διοίκηση του Ιδρύματος έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσει τα ποσά αυτά ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα».

    [04] Καραμπόλα στη Βρετανία με νεκρούς και τουλάχιστον 40 τραυματίες

    Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν σε καραμπόλα το βράδυ χθες σύγκρουση 26 αυτοκινήτων και φορτηγών στον αυτοκινητόδρομο M5, κοντά στο Τόντον, στη νοτιοδυτική Αγγλία. Η καραμπόλα πιθανότατα οφείλεται στην πυκνή ομίχλη σε αυτοκινητόδρομο στη νοτιοδυτική Βρετανία. Δεκάδες πυροσβέστες προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα οχήματά τους στον αυτοκινητόδρομο, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία. Υπάρχουν "40 τραυματίες, 10 εξ αυτών σοβαρά, και αρκετοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί", είπε ο Πολ Σλέιβεν, ένα μέλος των σωστικών συνεργείων, μιλώντας στο BBC. Πρόκειται πιθανότατα για "το χειρότερο τροχαίο που μπορεί κανείς να θυμηθεί" στη Βρετανία, πρόσθεσε. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν εκρήξεις και είδαν οχήματα στις φλόγες. "Ήταν φρικτό, δεν έχω δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Είδα ανθρώπους να κείτονται στο πλάι του δρόμου", είπε στο Sky News ο Πολ Ο'Κόνορ, ένας οδηγός που βρέθηκε στο σημείο. "Υπήρχε πυκνή ομίχλη και πολλή υγρασία στον δρόμο την ώρα που έγινε το δυστύχημα", πρόσθεσε.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 November 2011 - 14:29:31 UTC