Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] A. Σαμαράς: "Ο κύκλος της σημερινής κυβέρνησης έχει κλείσει"
  • [02] Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στην Αθήνα
  • [03] Νέα παράνομη συμφωνία της Τουρκίας με τα Κατεχόμενα στην Κύπρο

  • [01] A. Σαμαράς: "Ο κύκλος της σημερινής κυβέρνησης έχει κλείσει"

    Σκληρή προσωπική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντάς του μάλιστα το ερώτημα "επιτέλους τι στόχο έχετε κ. Παπανδρέου να διαλύσετε την Ελλάδα;".

    Κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι "έβαλε την χώρα στο επίκεντρο μία παγκόσμιας καταιγίδας για το προσωπικό του συμφέρον" και προανήγγειλε κινήσεις εντός και εκτός χώρας. "Ο αγώνας μας θα είναι ανένδοτος και ενωτικός", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Χαρακτήρισε την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο κ. Παπανδρέου "κραυγή αγωνίας ενός πρωθυπουργού που έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση μέσα στην κοινωνία" και το "δημοψήφισμα παρωδία" απόδειξη "έσχατου αδιεξόδου και αποκάλυψη ακρότατης ανευθυνότητας".

    Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι "όσο η δανειακή συμφωνία βρίσκεται υπό την αίρεση του δημοψηφίσματος δεν θα κλείσει και όσο δεν κλείνει δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα" και πρόσθεσε ότι για το επόμενο δίμηνο θα υπάρχει αναστάτωση στις αγορές και στην Ευρώπη.

    "Η κυβέρνηση εκβιάζει τον λαό να αποδεχθεί τη δανειακή σύμβαση και την λάθος πολιτική ταυτόχρονα και διακινδυνεύει να απορρίψει ο λαός την λάθος πολιτική και μαζί να απορρίψει και την δανειακή σύμβαση", είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "όποιος θέλει να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο διαχωρίζει τη δανειακή σύμβαση από την πολιτική που την συνοδεύει και προσπαθεί να αλλάξει πολιτική".

    Συνέχισε λέγοντας ότι "ο κ. Παπανδρέου μας λέει: είτε ψηφίστε με ένα ναι ή ένα όχι όλα όσα σας φέρνω, είτε πάρτε την ευθύνη να βγούμε από την Ευρώπη. Ιδού ο χονδροειδής εκβιασμός. Όμως όταν εκβιάζεις τον λαό δεν του ζητάς να εκφραστεί, τον πειθαναγκάζεις και κινδυνεύεις να πάρεις την αντίθετη απάντηση από αυτή που περιμένεις". Επιπλέον είπε ότι αν βγει ναι στο δημοψήφισμα, τότε γίνεται δύσκολο να βελτιωθεί μελλοντικά η συμφωνία.

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εκτεταμένα στην απόφασή του να προκαλέσει εκλογές. "Οι εκλογές είναι λύτρωση για τον τόπο για την οικονομία για την Ευρώπη που πανικοβλήθηκε από με τα καμώματα του κ. Παπανδρέου αλλά και για πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν βλέπουν την ώρα να σταματήσουν να στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση", δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

    Εξήγησε δε την επιμονή του λέγοντας ότι "έχει ανατραπεί η παραδοσιακή λογική που θέλει τους πολίτες να αντιδρούν κάθε τέσσερα χρόνια στην κάλπη των εκλογών. Η τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια, τα μέτρα της κυβέρνησης, η κόπωση του λαού η έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής έχουν οδηγήσει σε μία άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία του ελληνικού λαού εναντίον ολόκληρου του πολιτικού συστήματος".

    Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του και τους συντηρητικούς πολίτες είπε: "σας καλώ να ξεπεράσετε την συμβατική λογική της Μεταπολίτευσης αναγνωρίζοντας τη νέα αυτή πραγματικότητα. Καθήκον μας είναι να ανοίξουμε τον δρόμο για το αυθεντικό και ακίνδυνο δημοψήφισμα που είναι οι εκλογές".

    Ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα αναφερθεί εκτεταμένα στην συμφωνία για το κούρεμα στην ομιλία του στην Βουλή και επέμεινε στο θέμα των εκλογών: "Όταν ζητούμε εκλογές δεν το κάνουμε μόνο γιατί επικρατεί δυσαρμονία μεταξύ λαού και κυβέρνησης ούτε γιατί δεν λειτουργεί τίποτε στην δημόσια διοίκηση και το κράτος αλλά γιατί πίσω από αυτή την κατάσταση υπάρχουν μεγαλύτεροι κίνδυνοι από την οικονομία που καταρρέει με τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη μέχρι την μη αναγνώριση της ΑΟΖ που είναι αυτονόητο δικαίωμα της χώρας".

    Αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα στάση του λέγοντας ότι αν είχαμε ψηφίσει το Μνημόνιο θα ήμασταν τώρα μπλεγμένοι στα τυχοδιωκτικά παιχνίδια του κ. Παπανδρέου. "Αν μπορούμε τώρα να δίνουμε μία εναλλακτική πολιτική είναι γιατί διαχωρίσαμε την θέση μας από την αρχή", είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "εμείς συμφωνήσαμε στα θετικά αλλά αρνηθήκαμε το λάθος, δεν τάξαμε λαγούς με πετραχήλια, οι μόνες υποσχέσεις που δώσαμε είναι για τους χαμηλοσυνταξούχους και τους πολύτεκνους".

    Προανήγγειλε ταξίδια εντός και εκτός Ευρώπης για την αναζήτηση συμμάχων για μία διαφορετική πολιτική που να αφορά τον ευρωπαϊκό νότο. Κατέληξε λέγοντας ότι "ο κύκλος της σημερινής κυβέρνησης έχει κλείσει, μετά το δημοψήφισμα τελειώνει, τώρα όλοι περιμένουν από εμάς να μην αφήσουμε τον κ. Παπανδρέου να πάρει την Ελλάδα μαζί του στον γκρεμό. Είμαστε η εγγυήτρια δύναμη της σταθερότητας και της υπευθυνότητας, μπαίνουμε στη μάχη για να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να ξαναπάρουμε την μοίρα στα χέρια μας και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στη νέα γενιά".

    [02] Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στην Αθήνα

    Σπείρα αλλοδαπών που, το τελευταίο εξάμηνο, είχε διαπράξει 19 διαρρήξεις σε διαμερίσματα στον Άγιο Παντελεήμονα και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

    Προχθές το απόγευμα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, τρεις αλλοδαποί (δύο υπήκοοι Μαρόκου και ένας Αλγερίας), οι οποίοι λίγο πριν είχαν διαρρήξει δύο διαμερίσματα.

    Από τα σπίτια, στα οποία εισέβαλαν οι δράστες, αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια διέθεσαν προς πώληση, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

    Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και σπρέι πιπεριού. Σε βάρος τού ενός έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι με διάταξη ανακριτή για ληστεία.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

    [03] Νέα παράνομη συμφωνία της Τουρκίας με τα Κατεχόμενα στην Κύπρο

    Λευκωσία, Κύπρος 02/11/2011 12:42 (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Βικέτου)

    Κύπρος: Νέα παράνομη συμφωνία της Τουρκίας με τα Κατεχόμενα

    Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, αναμένεται σήμερα στην κατεχόμενη Κύπρο, για να παραστεί στην υπογραφή παράνομης συμφωνίας μεταξύ του λεγόμενου υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας των Κατεχομένων με την Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου.

    Η λεγόμενη συμφωνία ακολουθεί την επίσης παράνομη "συμφωνία" Τουρκίας-ψευδοκράτους για την "οριοθέτηση" της κυπριακής υφαλοκρηπίδας.

    Η εφημερίδα "Αφρίκα" γράφει ότι η συμφωνία που θα υπογραφεί θα αφορά τις άδειες που "παραχώρησε" το ψευδοκράτος στην Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου.

    Σε δηλώσεις του, σχετικά με την αγορά ερευνητικού σκάφους προς αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου Πίρι Ρέις, ο κ. Γιλντίζ είπε πως όταν γίνει αυτό θα διενεργούνται τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες, οι οποίες στο παρόν στάδιο γίνονται από μισθωμένα πλοία ξένων εταιρειών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 November 2011 - 12:29:35 UTC