Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η οικονομική κρίση... παχαίνει
  • [02] Αναχώρησε η αποστολή του Ολυμπιακού για τη Γερμανία
  • [03] Συνεργασία για νερό και περιβάλλον μεταξύ Τρίπολης και Δ. Ελλάδας
  • [04] Έγκλημα με δράστη 32χρονο αστυνομικό εξιχνιάστηκε στη Θήβα
  • [05] Γ. Βάιντμαν : Ανάγκη μείωσης ελλειμμάτων και οριστικής λήξης της κρίσης χρέους
  • [06] Η Microsoft με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στον πλανήτη
  • [07] Η γερμανική Allianz θα δεχθεί το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 50%
  • [08] Σε εξέλιξη οι αλλαγές στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ανέφερε ο Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [09] H Oυνέσκο εξετάζει το αίτημα των Παλαιστινίων
  • [10] Διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος της χήρας του Γιάσερ Αραφάτ
  • [11] Ανησυχητικό το επίπεδο των κυβερνοεπιθέσεων στη Βρετανία

  • [01] Η οικονομική κρίση... παχαίνει

    Η οικονομική κρίση και η αύξηση των τιμών των αγαθών έχουν δραματικές επιπτώσεις στη διατροφή του παγκόσμιου πληθυσμού και ιδιαίτερα του οικονομικά πιο αδύναμου. Κι ενώ αναμενόμενο θα ήταν να υπάρξει μείωση βάρους στο παγκόσμιο πληθυσμό, βλέπουμε τη παχυσαρκία να παίρνει διαστάσεις.

    Πώς όμως θα μπορούσε ο καταναλωτής σε καιρό οικονομικής κρίσης να προστατέψει το πορτοφόλι του αλλά και την υγεία του κάνοντας τις σωστές αγορές τροφίμων; Απάντηση στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να δώσει η διαιτολόγος-διατροφολόγος , προϊσταμένη του τμήματος διατροφής του Ιατρικού Διαβαλκανικού , Μαρία Κοκκίνου, λέγοντας:

    "Η συμπεριφορά των καταναλωτών στο σούπερ μάρκετ έχει μεγάλη σημασία για τη διατροφή τους, το βάρος τους, το βιοτικό τους επίπεδο αλλά και για τη γενικότερη διαχείριση των οικονομικών τους. Ας αναλογιστούμε όλοι τι θα μπορούσε να συμβεί προγραμματίζοντας σωστά τη ζωή μας και τις αγορές μας. Για να μπορέσει ο καταναλωτής να κάνει σωστές επιλογές στις αγορές του και να υιοθετεί σωστή και ισορροπημένη διατροφή, περνώντας ακόμη και μέσα από τα πολυάριθμα ράφια των σούπερ μάρκετ με τους αμέτρητους πειρασμούς και τις μεγάλες προσφορές, και να προστατεύει το πορτοφόλι του, καλό θα ήταν όταν αγοράζει τρόφιμα να ακολουθήσει τις εξής πέντε κατευθύνσεις - στρατηγικές:

    1. Να μη πηγαίνει για αγορά τροφίμων πεινασμένος

    2. Να αποφασίσει τι είδη θα αγοράσει πριν πάει στο σούπερ μάρκετ

    3. Να ετοιμάσει μία λίστα με τα ψώνια της εβδομάδας και να μη ξεφύγει από αυτή

    4. Να διαβάσει και να ερμηνεύει σωστά τη διατροφική ετικέτα των τροφίμων

    5. Να κάνει τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ μέρος της εβδομαδιαίας ρουτίνας".

    [02] Αναχώρησε η αποστολή του Ολυμπιακού για τη Γερμανία

    Με συγκρατημένη αισιοδοξία αναχώρησε η αποστολή του Ολυμπιακού για τη Γερμανία, όπου αύριο το βράδυ (21:45) θα φιλοξενηθεί από την Ντόρτμουντ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για τον 6ο όμιλο του τσάμπιονς λιγκ.

    Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να μην ηττηθούν, έτσι ώστε να διατηρήσουν στο ακέραιο τις ελπίδες τους για την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ θα προσπαθήσουν να «κλέψουν» την νίκη, προκειμένου να μπουν στο «παιχνίδι» για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

    Αναφερόμενος στην αυριανή αναμέτρηση, ο Ζαν Μακούν, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας. Θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα και έχουμε και την ποιότητα και την δυνατότητα να το πάρουμε. Πρέπει όλοι να παίξουμε καλά και όπως μπορούμε για να τα καταφέρουμε».

    Στην αποστολή των πρωταθλητών, συμπεριελήφθησαν οι Βασίλης Τοροσίδης και Λιούμπομιρ Φέισα, χωρίς ωστόσο να είναι δεδομένη η συμμετοχή τους στο αρχικό σχήμα, για το οποίο αναμένεται να αποφασίσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, μετά και την τελευταία προπόνηση της ομάδας.

    Την αποστολή του Ολυμπιακού, αποτελούν οι Κοστάντσο, Μέγερι, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Μοντέστο, Φέισα, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Μακούν, Φετφατζίδης, Αμπντούν, Τζιμπούρ, Πάντελιτς και Μιραλάς.

    [03] Συνεργασία για νερό και περιβάλλον μεταξύ Τρίπολης και Δ. Ελλάδας

    Προγραμματική σύμβαση, για τη διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων πολιτών που χρονίζουν, υπέγραψαν ο δήμος Τρίπολης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Αφορά 54 υποθέσεις της διεύθυνσης Υδάτων και περίπου 10 υποθέσεις της διεύθυνσης Περιβάλλοντος Χωροταξίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να διευθετηθούν όλες.

    Παράλληλα, η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών επεκτείνεται και στους τομείς σχετικά με τους οικονομικούς μετανάστες, διευθετήσεις χειμάρρων, δασικές υπηρεσίες και αυθαίρετα.

    Η προγραμματική αυτή σύμβαση που υπέγραψε ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης με το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλο, εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που έχει αναπτύξει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με όλους τους δήμους της Περιφέρειας, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα και υποθέσεις που χρονίζουν, βελτιώνοντας τη καθημερινότητα του πολίτη.

    [04] Έγκλημα με δράστη 32χρονο αστυνομικό εξιχνιάστηκε στη Θήβα

    Αστυνομικός, που υπηρετεί στην ασφάλεια της Βουλής, σκότωσε την 49χρονη ερωμένη του, αλβανικής υπηκοότητας, και την πέταξε σε αγροτικό δρόμο για να δημιουργήσει την εντύπωση τροχαίου δυστυχήματος. Πάντως χθες, ενώ έσφιγγε ο κλοιός γύρω του παρουσιάστηκε και ομολόγησε την πράξη του.

    Ειδικότερα, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου, σε ασφαλτοστρωμένο αγροτικό δρόμο στην περιοχή του Σχηματαρίου εντοπίστηκε από διερχόμενο οδηγό ένα πτώμα άγνωστης γυναίκας και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Στην αρχή θεωρήθηκε θύμα τροχαίου δυστυχήματος, πιθανόν παράσυρσης από αυτοκίνητο. Χθες, όμως, το σκηνικό άλλαξε καθώς τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί από την Ασφάλεια της Θήβας, οδηγούσαν κατευθείαν σε έγκλημα.

    [05] Γ. Βάιντμαν : Ανάγκη μείωσης ελλειμμάτων και οριστικής λήξης της κρίσης χρέους

    Τα ελλείμματα των προϋπολογισμών τους πρέπει να μειώσουν οι χώρες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους και να υλοποιήσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να διασφαλισθεί το οριστικό τέλος της αναταραχής, αναφέρει ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν σε σχόλιό του που δημοσιεύθηκε σε στήλη της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt (Χάντελσμπλατ) και αναδημοσιεύεται από το πρακτορείο Bloomberg.

    Ο κ. Βάιντμαν σημειώνει ότι η εφαρμογή των αποφάσεων που πήρε η Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα - για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη μόχλευση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) - απαιτεί την επιβολή αυστηρών όρων για κάθε βοήθεια. Οι ηγέτες της Ευρώπης, προσθέτει ο κεντρικός τραπεζίτης, άφησαν ασαφή τη μελλοντική μορφή της Ευρωζώνης, καθώς αναλαμβάνουν όλο και περισσότερο κοινούς κινδύνους ενώ αφήνουν στις εθνικές κυβερνήσεις δυνατότητες διαμόρφωσης των προϋπολογισμών τους.

    [06] Η Microsoft με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στον πλανήτη

    Την πρώτη ετήσια λίστα με τις 25 καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στον κόσμο (World's Best Multinational Workplaces), ανακοίνωσε το Great Place to Work Institute, μία εταιρεία έρευνας, συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαίδευσης με διεθνή παρουσία σε όλο τον κόσμο. Η εκδήλωση και βράβευση των εταιρειών έγινε σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του New York Stock Exchange.

    Στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας βρίσκεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Microsoft ενώ την υπόλοιπη πεντάδα απαρτίζουν οι εταιρείες SAS, NetApp, Google και Fedex Express. Ακολουθούν οι εταιρείες Cisco, Marriott, McDonald's, Kimberly-Clark, SC Johnson, Diageo, American Expresss, Medtronic, Intel, Hilti, 3M, Telefonica, National Instruments, Mars, Accenture, Roche, Novo Nordisk, The Coca Cola Company, Atento και Quintiles.

    [07] Η γερμανική Allianz θα δεχθεί το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 50%

    Η μεγάλη γερμανική ασφαλιστική εταιρία Allianz θα δεχθεί την απομείωση κατά 50% της αξίας των ελληνικών ομολόγων της, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Πάουλ Αχλάιτνερ.

    "Λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή μας σε πολλές από τις συζητήσεις (σ.σ.: για το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων), μπορείτε να υποθέσετε ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτό", είπε ο Πάουλ Αχλάιτνερ σε δηλώσεις που έκανε στην ηλεκτρονική έκδοση της αυστριακής εφημερίδας Der Standard.

    [08] Σε εξέλιξη οι αλλαγές στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ανέφερε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αλλαγές στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στη χώρα μας, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο συνέδριο "Επενδύσεις στην Ενέργεια και Αειφόρος Ανάπτυξη", που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης και την Boussias Communications.

    O υπουργός αναφερόμενος στις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ο νέος μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός ενεργειακής πολιτικής, ενώ σημείωσε την αισιοδοξία του ότι εντός τις εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση που υπάρχει με την ΕΕ για την πρόσβαση στους λιγνίτες χωρίς διακρίσεις, είτε με την πώληση μονάδων, είτε με την ανταλλαγή ισχύος, είτε μέσω της δημιουργίας μίας ''μικρής ΔΕΗ'', είτε με ένα συνδυασμό όλων των παραπάνω λύσεων. Επίσης σημείωσε ότι έως τις αρχές του 2012 θα έχει προχωρήσει η αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ, του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΠΑ ενώ παράλληλα προωθείται και η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

    [09] H Oυνέσκο εξετάζει το αίτημα των Παλαιστινίων

    Το αίτημα της Παλαιστινιακής αρχής να αναγνωρισθεί ένα Παλαιστινιακό κράτος από την Ουνέσκο ως πλήρες μέλος, πρόκειται να εξεταστεί σήμερα στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού στο Παρίσι.

    Μέχρι σήμερα η Παλαιστινιακή αρχή συμμετείχε στην Ουνέσκο με την ιδιότητα του "παρατηρητή".

    Ο παλαιστίνιος υπουργός εξωτερικών Ριγιάν τ αλ-Μάλικι πρόκειται να μιλήσει ενώπιον των συνέδρων.Για τους Παλαιστίνιους η κίνηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα στη διαδικασία ένταξής τους στον ΟΗΕ με το καθεστώς του πλήρους μέλους.

    Το θέμα όμως έχει προκαλέσει μεγάλες εντάσεις και διπλωματικές πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να αποσυρθεί το αίτημα.

    Ουάσιγκτον, Παρίσι και Βερολίνο θεωρούν ότι το αίτημα να αναγνωρισθεί ένα Παλαιστινιακό κράτος από την Ουνέσκο, είναι πρόωρο αφού το θέμα εξετάζεται ακόμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες μάλιστα απειλούν ότι στην περίπτωση που η Ουνέσκο απαντήσει θετικά, θα σταματήσουν τη χρηματοδότηση του Οργανισμού που καλύπτει το 22% του προϋπολογισμού του.

    [10] Διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος της χήρας του Γιάσερ Αραφάτ

    Η δικαιοσύνη της Τυνησίας εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Σούχα Αραφάτ, της χήρας του παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Το Πρωτοδικείο της Τύνιδας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της κας Αραφάτ, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Κάντεμ Ζιν Ελ Αμπιντίν, χωρίς να διευκρινίσει τα κίνητρα της απόφασης αυτής.

    Σύμφωνα με τυνησιακούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, η χήρα του παλαιστίνιου ηγέτη διώκεται για διαφθορά στην υπόθεση της "Διεθνούς Σχολής της Καρχηδόνας", την οποία είχε ιδρύσει το 2006 με την Λεϊλά Τραμπελσί, την πρώην πρώτη κυρία της Τυνησίας.

    Οι δύο γυναίκες στη συνέχεια ήρθαν σε ρήξη και στις 14 Αυγούστου 2007 ο πρόεδρος της Τυνησίας Ζιν Ελ-Αμπιντίν Μπεν Άλι είχε αφαιρέσει από την κα Αραφάτ την τυνησιακή υπηκοότητά της και την είχε απελάσει από τη χώρα.

    Η Σούχα Αραφάτ είχε εγκατασταθεί τότε στη Μάλτα.

    Μετά το θάνατο του Παλαιστίνιου ηγέτη, το 2004, επέστρεψε και εγκαταστάθηκε στην Τύνιδα και πήρε την τυνησιακή υπηκοότητα.

    [11] Ανησυχητικό το επίπεδο των κυβερνοεπιθέσεων στη Βρετανία

    Σε ανησυχητικό επίπεδο έχουν φτάσει οι κυβερνοπεπιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης , των επιχειρήσεων και των τραπεζών στη Βρετανία και απειλούν τα "οικονομικά της συμφέροντα", σύμφωνα με αξιωματούχο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

    Μια "ευρείας κλίμακας επίθεση" με στόχο το Φόρειν Οφις και άλλα υπουργεία αποτράπηκε το καλοκαίρι, αποκάλυψε ο Ιαν Λόμπχαμ , διευθυντής της κυβερνητικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στον τομέα της Επικοινωνίας (GCHQ), σε συνέντευξή του στους Times, μια ημέρα πριν από την διεθνή διάσκεψη στο Λονδίνο με θέμα το Διαδίκτυο.

    "Παρακολουθούμε την άνθηση μιας διεθνούς αγοράς εγκληματικότητας--μιας παράλληλης οικονομίας στην οποία τα στοιχεία τραπεζικών καρτών Βρετανών αποκαλύπτονται με αντάλλαγμα κυβερνοδολάρια", υπογράμμισε ο ίδιος αναφερόμενος σε μια υπόθεση οικονομικού εγκλήματος την οποία αποκάλυψε η υπηρεσία του, όταν αριθμοί πιστωτικών καρτών πωλούνταν από παράνομες ιστοσελίδες για ελάχιστα ποσά όπως 70 πέννες (0,80 ευρώ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 October 2011 - 12:29:38 UTC