Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο η συμφωνία των Βρυξελλών
  • [02] Κοινή δράση ζητά η ΕΕ

  • [01] Στο επίκεντρο η συμφωνία των Βρυξελλών

    Τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ενημέρωσει ο πρωθυπουργός για τη συμφωνία της 27 Οκτωβρίου, στη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα. Αύριο, ο κ. Γ. Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής, θα ενημερώσει την Ολομέλεια του Σώματος για τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων στην Ευρώπη για το ελληνικό χρέος.

    Στο μεταξύ, σύσκεψη έγινε, χθες το απόγευμα, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, με θέμα τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν και στη Βουλή για την ολοκλήρωση και την εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, ποιός δηλαδή θα είναι ο οδικός χάρτης μέχρι την υλοποίηση της συμφωνίας.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

    [02] Κοινή δράση ζητά η ΕΕ

    Κοινή επιστολή προς τους ηγέτες της ομάδας των 20 απέστειλαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με την οποία ζητούν τη συμβολή τους στις προσπάθειες των Ευρωπαίων για την επίλυση της κρίσης, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Στην επιστολή τους, Μπαρόζο και Βαν Ρομπάι παραθέτουν και εξηγούν στα μέλη της G20, η οποία συνέρχεται σε επίπεδο κορυφής στις 3 και 4 Νοεμβρίου στις Κάννες της νότιας Γαλλίας, τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής την Τετάρτη.

    "Θα εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά με ακρίβεια και εν καιρώ και είμαστε βέβαιοι ότι θα οδηγήσουν στη γρήγορη επίλυση της κρίσης. Ωστόσο, το γεγονός ότι εμείς, οι Ευρωπαίοι, θα εκπληρώσουμε το ρόλο μας, δε αρκεί για μια παγκόσμια ανάκαμψη και μια ισορροπημένη ανάπτυξη", τονίζουν στην επιστολή τους οι δυο αξιωματούχοι.

    "Είναι απαραίτητο να ενεργήσουν από κοινού τα μέλη της G20 στο σύνολό τους υπό το πνεύμα της κοινής ευθύνης και του κοινού στόχου", προσθέτουν και υπογραμμίζουν ότι στόχος της ΕΕ κατά τη σύνοδο στις Κάννες είναι "η συμβολή στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο, η υποστήριξη μιας διαρκούς ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας και η διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας".

    Οι Ευρωπαίοι, πιεζόμενοι από τους εταίρους τους να κινηθούν γρηγορότερα για την επίλυση της κρίσης, θέλουν να μεταβούν στις Κάννες έχοντας μέτρα να προτείνουν.

    Τρισέ: Η κρίση του χρέους δεν έχει τελειώσει

    Στη συνέντευξή του αυτή, ο Τρισέ πιέζει τις κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης να κρατήσουν την υπόσχεσή τους για μείωση των κολοσσιαίων χρεών στην Ευρώπη.

    "Η κρίση δεν έχει τελειώσει. 'Εφερε στο φως την αδυναμία των αναπτυγμένων οικονομιών. Βλέπουμε σήμερα την αδυναμία της αμερικανικής και της ιαπωνικής οικονομίας, αλλά επίσης τις αδυναμίες της Ευρώπης", τονίζει ο Τρισέ.

    "Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη διάρκεια της συνόδου κορυφής πρέπει να εφαρμοστούν γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ και πρόσθεσε ότι οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες "έχουν τώρα δύσκολη δουλειά μπροστά τους".

    Απέναντι στην κρίση, ο Τρισέ προτείνει μια ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα στις 17 χώρες της ευρωζώνης. Η κρίση χρέους την οποία αντιμετωπίζει η Ευρώπη δεν έχει ξεπεραστεί παρά τα μέτρα που αποφάσισαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 October 2011 - 6:29:35 UTC