Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε η εκταμίευση της έκτης δόσης
  • [02] Έληξε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • [03] Αύριο αποφασίζουν οι ναυτεργάτες για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους

  • [01] Εγκρίθηκε η εκταμίευση της έκτης δόσης

    Το "πράσινο φως" για την καταβολή της 6ης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα έδωσε το Eurogroup που συνεδρίασε σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στο σχετικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε, η εκταμίευση της δόσης θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου εν αναμονή της έγκρισης από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

    Από την πλευρά της,η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, θα συστήσει να αποδεσμευτεί η έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα τον Νοέμβριο, όπως ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή.

    Στην ανακοίνωση του Εurogroup επισημαίνεται ότι προκειμένου να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα του χρέους θα οριστικοποιηθεί ένα δεύτερο οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα με τον κατάλληλο συνδυασμό πρόσθετης χρηματοδότησης από δημόσιες πηγές αλλά και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

    Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέτασαν τα αποτελέσματα της πέμπτης αξιολόγησης του προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής Ελλάδας επί τη βάσει της έκθεσης συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της κοινής ανάλυσης για τη βιωσιμότητα του χρέους στην οποία προχώρησε η τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΔΝΤ και ΕΚΤ).

    Το Eurogroup καλωσόρισε τις σημαντικές προσπάθειες δημοσιονομικής σταθεροποίησης και τις οποίες κατέβαλε η ελληνική κυβέρνηση και οι οποίες θα της επιτρέψουν να πετύχει τους στόχους για το 2012.

    «Η σημερινή απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα και την έκτη δόση είναι ένα θετικό βήμα που έρχεται ως συνέχεια της χθεσινής υπερψήφισης από τη Βουλή του νομοσχεδίου, με το οποίο διασφαλίζονται οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2012 και τίθενται οι βάσεις για τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    [02] Έληξε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

    Την λήξη της απεργίας των εργαζομένων στους δήμους αποφάσισεη εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΕ και τα συνεργεία, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, θα αρχίσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών από σήμερα το βράδυ, ανάλογα με τη βάρδια ή το αργότερο αύριο το πρωί.

    Αμέσως μετά εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, ο οποίος δεσμεύτηκε να σταματήσει την επιστράτευση των απεργών στον τομέα καθαριότητας των δήμων και το θέμα της αποχώρησης των ΜΑΤ από τη χωματερή των Άνω Λιοσίων.

    [03] Αύριο αποφασίζουν οι ναυτεργάτες για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους

    Στην αυριανή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) θα αποφασιστεί η συνέχιση ή μη των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, οι οποίες συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα, προκαλώντας ήδη σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία πολλών νησιών.

    Σημειώνεται ότι τα πλοία θα παραμείνουν «δεμένα» στα λιμάνια όλης της χώρας έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής.

    Σήμερα το μεσημέρι η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ είχε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στην οποία εξετάστηκαν τα αιτήματα των ναυτεργατών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 October 2011 - 20:29:34 UTC