Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πούτιν: Οι ισχυροί της Ευρώπης να "βάλουν πλάτη" στην Ελλάδα
  • [02] "Αλμα" ανόδου στο +4,75% στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [03] Υπέρ του ευρωταμείου τάχθηκαν τέσσερα κόμματα στη Σλοβακία

  • [01] Πούτιν: Οι ισχυροί της Ευρώπης να "βάλουν πλάτη" στην Ελλάδα

    Πολιτικό και όχι οικονομικό πρόβλημα χαρακτήρισε την κρίση χρέους της Ευρώπης ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, καλώντας τις κορυφαίες χώρες της Ευρώπης να επιδείξουν ανδρεία και να "βάλουν πλάτη" σε χώρες, όπως η Ελλάδα, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση.

    Μιλώντας σε κινεζικά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο, ο Β.Πούτιν είπε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό γιατί για να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα ποσά "οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να βάλουν πλάτη σε εκείνους, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση και αυτό απαιτεί ορισμένη πολιτική ανδρεία από τους ηγέτες των χωρών αυτών, διότι ο πληθυσμός τους φυσικά δεν είναι πολύ χαρούμενος από αυτήν την εξέλιξη των γεγονότων".

    Κατά το Ρώσο ηγέτη, "το πιο οξυμένο σήμερα πρόβλημα στην ευρωζώνη αφορά την Ελλάδα, αλλά εάν δεν με απατά η μνήμη μου, η Ελλάδα είναι μόλις το 2 % του ΑΕΠ όλης της Ευρώπης και φυσικά είναι δυνατό να κλείσει αυτό το πρόβλημα : κατά τη γνώμη διαφόρων ειδικών απαιτούνται περίπου 1 - 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ, ποσό βέβαια όχι μικρό, σεβαστό, αλλά απολύτως δυνατό να το "σηκώσει" η ευρωζώνη".

    "Σε τελική ανάλυση αυτό (σ.σ. η διάσωση της Ελλάδας) είναι ωφέλιμο για ολόκληρη την ενωμένη Ευρώπη", συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, "γιατί κάτι πρέπει να γίνει", αλλά και γιατί ο,τιδήποτε συμβαίνει στην Ευρώπη "έχει αρνητικές συνέπειες σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία δυστυχώς". Πρόσθεσε μάλιστα ότι, κατά την άποψή του, οι χώρες των BRICS (σ.σ. Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Ν.Αφρική) δεν έχουν να παίξουν στην περίπτωση αυτή κάποιον ιδιαίτερο ρόλο, διότι "τα ευρωπαϊκά ταμεία έχουν επαρκείς πηγές, για να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα".

    Σύμφωνα με τον κ. Πούτιν "δόξα τω Θεώ προς το παρόν δεν υπάρχει πουθενά τραπεζική κρίση, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν προβλήματα με τα δημοσιονομικά, αλλά αυτά δεν έχουν ακόμη οδηγήσει σε οποιεσδήποτε τραγικές συνέπειες για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα". Πολύ περισσότερο, που "οι ηγέτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, Γαλλίας και Γερμανίας, ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν τη δυνατότητα υποστήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων λόγω των κρίσεων χρέους σε μεμονωμένες χώρες της ευρωζώνης", σημείωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας "πολύ θετικό σημάδι" την εξέλιξη αυτή.

    [02] "Αλμα" ανόδου στο +4,75% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Δυναμική ανοδική αντίδραση κατέγραψαν σήμερα οι «καταπιεσμένες» τραπεζικές μετοχές, μετά από δύο συνεδριάσεις «ελεύθερης» πτώσης που είχε οδηγήσει σε απώλειες άνω του 20% τον τραπεζικό δείκτη, οδηγώντας την αγορά πάνω από τα επίπεδα των 750 μονάδων.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 759,89 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 4,75%.

    Αφορμή για τη δυναμική αντίδραση των τραπεζικών μετοχών, ήταν οι φήμες που κυκλοφόρησαν στην αγορά, ότι τελικά το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων θα είναι της τάξεως του 30% με 35% έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για 50% με 60%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 55,512 εκατ. ευρώ.

    [03] Υπέρ του ευρωταμείου τάχθηκαν τέσσερα κόμματα στη Σλοβακία

    Να υποστηρίξουν την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) συμφώνησαν τέσσερα πολιτικά κόμματα στη Σλοβακία, τρία της απερχόμενης κυβέρνησης και το αντιπολιτευόμενο σοσιαλδημοκρατικό Smer-SD, σε μια δεύτερη ψηφοφορία, μετά την αποτυχία της πρώτης χθες το βράδυ, μετέδωσε σήμερα το σλοβακικό τηλεοπτικό δίκτυο TA3.

    Τα τρία αυτά κόμματα του απερχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού μαζί με το Smer διαθέτουν πλειοψηφία 119 εδρών στις 150 του κοινοβουλίου της Σλοβακίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 October 2011 - 16:29:37 UTC