Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με πέντε υπουργούς
  • [02] Σε επταήμερη αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι
  • [03] Ενας 22χρονος νεκρός σε "κόντρα" αυτοκινήτων στην Καλαμάτα
  • [04] Άντληση ποσού 1,3 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασίας έντοκων
  • [05] Σύλληψη περίπου 100 διαδηλωτών κατά της Γουόλ Στριτ στη Βοστόνη
  • [06] Κλείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στις 12-13 Οκτωβρίου
  • [07] Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Στ. Μπέλεκ
  • [08] Αποχώρησε τραυματίας από την προπόνηση του ΠΑΟ ο Στέφανος Κοτσόλης

  • [01] Διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με πέντε υπουργούς

    Σειρά συναντήσεων με μέλη της κυβέρνησης πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός, εν όψει του ταξιδιού του στις Βρυξέλλεςκαι τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, την Πέμπτη.

    Ο κ. Παπανδρέου ήδη συνομίλησε με τονυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο και την υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης, Άννα Διαμαντοπούλου.

    Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση με τονυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη.

    Ακολουθούν συναντήσεις με τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση.

    [02] Σε επταήμερη αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι

    Σε πανελλαδική αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι από μεθαύριο, Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, έως και τις 19 Οκτωβρίου, ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

    Το συντονιστικό των δικηγόρων συνήλθε εκτάκτως, μετά την άκαρπη συνάντηση, που είχαν τα μέλη του με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    [03] Ενας 22χρονος νεκρός σε "κόντρα" αυτοκινήτων στην Καλαμάτα

    Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα.

    Αυτοκίνητο που οδηγούσε 22χρονος, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με προπορευόμενο Ι.Χ. που οδηγούσε ένας 23χρονος και στην συνέχεια προσέκρουσε σε στύλο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του πρώτου οχήματος και τον ελαφρύ τραυματισμό του δεύτερου.

    Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

    [04] Άντληση ποσού 1,3 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασίας έντοκων

    Το ποσό του 1,3 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα η Ελλάδα μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων. Η απόδοση διαμοΒ­ρφώΒ­θηκε στο 4,86%, έναντι 4,80 της αντίστοιχης δημοπρασίας του προηγουμένου μηνός.

    Αν και το ζητούμενο ποσό ήταν 1 δισ. ευρώ, υποβλήθηκαν συνολιΒ­κές προΒ­Β­Β­σφοΒ­ρές ύψους 2,725 δισ. Ευρώ, πού υπερκάΒ­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,73 φορές.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των ΒαΒ­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011.

    Όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Διαχεςίρισης Δημοσίου χρέους, έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καΒ­Β­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατ. Ευρώ.

    Σύμφωνα με τον Κανονισμό ΛειτουΒ­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011, στις 12 μ.μ.

    [05] Σύλληψη περίπου 100 διαδηλωτών κατά της Γουόλ Στριτ στη Βοστόνη

    Ειδικές μονάδες της αστυνομίας για την καταστολή ταραχών συνέλαβαν περίπου 100 ανθρώπους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Βοστόνη (βορειοανατολική ακτή των ΗΠΑ) διαλύοντας μια διαδήλωση κατά της Γουόλ Στριτ, αναφέρει η εφημερίδα "Μπόστον Γκλόουμπ".

    Περίπου 200 αστυνομικοί με εξάρτυση για την καταστολή ταραχών περικύκλωσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα μια πλατεία της Βοστόνης, που είχαν καταλάβει οι διαδηλωτές εμπνεόμενοι από το κίνημα "Καταλάβατε την Γουόλ Στριτ", και τους ζήτησαν να διαλυθούν. Όταν οι διαδηλωτές αρνήθηκαν, τους έσυραν στο έδαφος, πριν τους περάσουν χειροπέδες και τους απομακρύνουν, γράφει η εφημερίδα.

    Πάντα σύμφωνα με την "Γκλόουμπ", οι διαδηλωτές φώναζαν στη διάρκεια της επιχείρησης των αστυνομικών "λαός ενωμένος ποτέ νικημένος", "ειρηνική διαδήλωση" και "όλος ο κόσμος βλέπει".

    Η αστυνομία της Βοστόνης δεν απάντησε στις προσπάθειες δημοσιογράφων να έρθουν σε επαφή μαζί της για το θέμα. Η "Μπόστον Γκλόουμπ" την επικαλείται ωστόσο για να αναφέρει πως ένας αστυνομικός δέχθηκε γροθιά στο πρόσωπο, αν και δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών.

    [06] Κλείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στις 12-13 Οκτωβρίου

    Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη, 12 και 13 Οκτωβρίου 2011, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ).

    Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του Υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα και στο Ηράκλειο.

    Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στις 11.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο της Ακρόπολης.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, οι εργαζόμενοι αντιδρούν ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, στη μείωση των αποδοχών τους στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου, στη συγχώνευση και ενοποίηση υπηρεσιών στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των δαπανών.

    Παράλληλα, ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης μέσω των εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων για τον πολιτισμό και τουρισμό.

    [07] Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Στ. Μπέλεκ

    ΟΣτιβ Μπέλεκ επέστρεψε σήμερα σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Νίκου Κωστένογλου για το μεγάλο ματς του ερχόμενου Σαββάτου με τον Ολυμπιακό.

    Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ είδε με ικανοποίηση τον νεαρό επιθετικό να βγάζει όλο το πρόγραμμα χωρίς να νιώσει την παραμικρή ενόχληση κι έτσι μπορεί, πλέον, να τον υπολογίζει για την πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ενώ αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Τραϊανού Δέλλα.

    [08] Αποχώρησε τραυματίας από την προπόνηση του ΠΑΟ ο Στέφανος Κοτσόλης

    Δεν πρόλαβε να ξεπεράσει το ένα πρόβλημα και του προέκυψε άλλο του Στέφανου Κοτσόλη.

    Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού επέστρεψε χτες σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε για μία εβδομάδα στον δεξιό τετρακέφαλο, ωστόσο σήμερα πάλι δεν προπονήθηκε, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο.

    Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα που είδε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να προκύπτει στην ομάδα του, παραμονές του εκτός έδρας αγώνα στην Ξάνθη.

    Προς το τέλος της προπόνησης αποχώρησε ο Τοτσέ, καθώς ένιωσε ένα σφίξιμο στον δεξιό τετρακέφαλο. Τονίστηκε, όμως, ότι αυτό έγινε για προληπτικούς λόγους και στην παρούσα φάση δεν εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες.

    Από εκεί και πέρα, το ατομικό πρόγραμμα συνέχισαν οι Ιωαννίδης, Φουρλάνος και Χριστοδουλόπουλος, ενώ ο Σεϊταρίδης υποβλήθηκε και πάλι σε θεραπεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 October 2011 - 12:29:39 UTC