Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Μαραθώνιος» επαφών με την τρόικα
  • [02] Σε καθεστώς εξυγίανσης η Proton Bank
  • [03] Ο Ολάντ προηγείται στις προκριματικές εκλογές των Σοσιαλιστών
  • [04] Δεν καταλαγιάζουν οι ταραχές στην Αίγυπτο
  • [05] Τρίτος γάμος για τον σερ Πολ Μακάρτνι
  • [06] Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ
  • [07] Αποφασιστικά βήματα για την αποτροπή της καταστροφής ζητά ο Κάμερον
  • [08] Διαρροή πετρελαίου απειλεί με οικολογική καταστροφή ακτές της Ν. Ζηλανδίας
  • [09] Κρατικοποιείται η θυγατρική της Dexia στο Βέλγιο
  • [10] Δεν αναφέρθηκαν ζημιές από τον σεισμό στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα
  • [11] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε σε ρωσικό πλοίο ανοικτά της Νορβηγίας

  • [01] «Μαραθώνιος» επαφών με την τρόικα

    Σήμερατο πρωί θα συνεχιστούν οι επαφές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και των επικεφαλής της τρόικας, με αντικείμενο την έγκριση της 6ης δόσης του δανείου. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, κατά τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση, ολοκληρώθηκε η συζήτηση των εκκρεμών θεμάτων από το μνημόνιο και την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική 2011- 2012.

    Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι παράλληλα διεξήχθη ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης για τους προϋπολογισμούς 2013- 2014 και τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται, οι οποίες, σύμφωνα με την τρόικα, θα πρέπει να αποδώσουν τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ, ώστε το έλλειμμα να υποχωρήσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

    Σύμφωνα, επίσης, με τα στελέχη της τρόικας, για τη διετία 2011- 2012 υπήρχαν "αστερίσκοι" όσον αφορά στην επίτευξη του στόχου των 4 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις εφέτος, αλλά και σχετικά με την απόδοση των φορολογικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί ή ψηφισθεί.

    Η τρόικα ευελπιστεί ότι οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το σύνολο των θεμάτων (δημοσιονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά), θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα της εβδομάδας, προκειμένου η έκθεση για την ελληνική οικονομία και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους να είναι έτοιμη έως τις 24 Οκτωβρίου.

    Όσον αφορά στην εκταμίευση της 6ης δόσης, σύμφωνα με δηλώσεις του επιτρόπου Όλι Ρεν στην κρατική φινλανδική τηλεόραση, που μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, "η Ελλάδα έχει ταμειακά διαθέσιμα έως τα μέσα Νοεμβρίου και για τον λόγο αυτόν η απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς τη χώρα θα πρέπει να έχει ληφθεί έως τα τέλη του Οκτωβρίου". Ο επίτροπος δήλωσε, όμως, παράλληλα, ότι "η δόση είναι πιθανόν να μην εκταμιευθεί και άπτεται στους Έλληνες πολιτικούς να διασφαλίσουν ότι αυτό δεν θα συμβεί".

    [02] Σε καθεστώς εξυγίανσης η Proton Bank

    Σε καθεστώς εξυγίανσης με την ίδρυση >>καλής τράπεζας<<, με την επωνυμία >Νέα Proton Bank <<, στην οποία μεταφέρονται το σύνολο των καταθέσεων (ιδιωτών, τραπεζών και δημοσίου) και το υγιές ενεργητικό (χαρτοφυλάκιο δανείων και τίτλων) της παλιάς τράπεζας, εντάσσεται η Proton Bank. Η άδεια της παλιάς τράπεζας ανακλήθηκε και η παλιά τράπεζα τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση.

    Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αποδέχθηκε σχετική εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος και υπέγραψε απόφαση με την οποία εφαρμόζονται οι διατάξεις του νέου άρθρου 63 Ε του νόμου 3601/2007, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, στην περίπτωση της τράπεζας Proton Bank.

    Ειδικότερα στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρονται τα εξής:

    Στη >>Νέα PROTON BANK<< μεταφέρονται το σύνολο των καταθέσεων (ιδιωτών, τραπεζών και δημοσίου) και το υγιές ενεργητικό (χαρτοφυλάκιο δανείων και τίτλων) της παλιάς τράπεζας.

    Η νέα >>καλή τράπεζα<< έλαβε άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος και ενισχύθηκε από το σκέλος εξυγίανσης του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, ενώ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης παρέσχε τα αναγκαία κεφάλαια και είναι ο μοναδικός μέτοχος της νέας τράπεζας.

    Είναι πλήρως κεφαλαιοποιημένη με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 10,6% σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έχει πρόσβαση σε ρευστότητα από το Ευρωσύστημα, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Τα μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου που διορίστηκαν με την ίδια απόφαση απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του ελληνικού Δημοσίου, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Με τον τρόπο αυτό προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον και η συστημική ευστάθεια, εξασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του Δημοσίου και όλων των καταθετών της τράπεζας και διασφαλίζεται η απόλυτα ομαλή συνέχεια των εργασιών της τράπεζας που υποστηρίζεται από το υπάρχον προσωπικό της. Η άδεια της παλιάς τράπεζας ανακλήθηκε και η παλιά τράπεζα τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση.

    Η νέα τράπεζα είναι απαλλαγμένη από τα προβλήματα του παρελθόντος, είναι απόλυτα υγιής και συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της με στόχο το ταχύτερο δυνατόν να διατεθούν οι μετοχές της προς πώληση<<.

    [03] Ο Ολάντ προηγείται στις προκριματικές εκλογές των Σοσιαλιστών

    Ο κεντροαριστερός Φρανσουά Ολάντ προηγείται με 39% λίγο προτού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση μετά την ψηφοφορία για την ανάδειξη του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Απριλίου, σε μια διαδικασία στην οποία συμμετείχαν 1,5 εκατ. ψηφοφόροι.

    Το αποτέλεσμα που δημοσιοποίησε το Σοσιαλιστικό Κόμμα --που ανέφερε ότι εμπνεύστηκε την διαδικασία από εκείνη που αποτέλεσε εφαλτήριο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για να φθάσει έως το Λευκό Οίκο-- σημαίνει ότι, αφού ο 57χρονος Ολάντ δεν εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία, θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος. Αυτός προβλέπεται να γίνει την 16η Οκτωβρίου.

    Αναμένεται να αντιμετωπίσει την Μαρτίν Ομπρί, πρώην υπουργό Εργασίας, κόρη του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ, η οποία συγκέντρωνε έως πριν από λίγο 31% των ψήφων.

    Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο πνευματώδης αλλά ελάχιστα χαρισματικός Ολάντ, που ουδέποτε υπήρξε υπουργός, όχι μόνο θα κερδίσει στη διαδικασία για την ανάδειξη του υποψηφίου των Σοσιαλιστών αλλά θα κερδίσει επίσης με άνεση τον Νικολά Σαρκοζί εάν αναμετρηθεί με αυτόν στις προεδρικές εκλογές. Εάν οι δημοσκοπήσεις επαληθευτούν θα είναι η πρώτη φορά που Σοσιαλιστής θα καταλάβει την προεδρία έπειτα από 17 χρόνια.

    Οι προηγούμενες εσωκομματικές διαδικασίες ήταν κλειστές, περιορισμένες στα περίπου 200.000 μέλη του κόμματος στη χώρα των 65 εκατομμυρίων. Αυτή τη φορά, κάθε ψηφοφόρος που δήλωνε υποστηρικτής της κεντροαριστεράς και κατέβαλλε 1 ευρώ μπορούσε να λάβει μέρος.

    Οι Σοσιαλιστές απόλεσαν έναν δυνητικά ισχυρό υποψήφιο εφέτος όταν ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το θώκο λόγω της κατηγορίας που του απαγγέλθηκε για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας καμαριέρας ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης. Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, αλλά ο Στρος-Καν δεν θα ξεπεράσει εύκολα το στίγμα.

    Μια μικρή έκπληξη της χθεσινής διαδικασίας ήταν ότι ο Αρνό Μοντμπούργκ, ο οποίος έκανε ορισμένες τοποθετήσεις κατά της παγκοσμιοποίησης, ήλθε τρίτος, συγκεντρώνοντας 17% των ψήφων, ξεπερνώντας τη Ρουαγιάλ, η οποία συγκέντρωσε μόλις το 7%.

    Η Ρουαγιάλ είχε χάσει από τον Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2007.

    [04] Δεν καταλαγιάζουν οι ταραχές στην Αίγυπτο

    Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 213 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ακολούθησαν διαδήλωση χριστιανών κοπτών με άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας χθες στο Κάιρο και η κυβέρνηση της χώρας συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση σήμερα, υποσχόμενη ότι τα αιματηρά επεισόδια δεν θα εμποδίσουν την διεξαγωγή των πρώτων εκλογών στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο.

    Οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο του Καΐρου ως τις 07:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδας).

    "Η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο", δήλωσε ο πρωθυπουργός Ισάμ Σαράφ μετά τα επεισόδια.

    Κόπτες που διαδήλωναν για μια επίθεση σε εκκλησία πυρπόλησαν αυτοκίνητα, περιλαμβανομένων οχημάτων του στρατού, και πέταξαν πέτρες εναντίον της στρατιωτικής αστυνομίας, που είπαν ότι τους αντιμετώπισε με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο. Τα επεισόδια χαρακτηρίζονται τα χειρότερα μετά την λαϊκή εξέγερση του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου και ρίχνουν μια βαριά σκιά στις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου. Η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων αναμένεται να αρχίσει την Τετάρτη.

    Οι χθεσινές ταραχές προστίθενται στην εντεινόμενη απόγνωση ακτιβιστών που θεωρούν ότι ο στρατός θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο της εξουσίας στο παρασκήνιο, έστω κι αν παραδώσει την διακυβέρνηση σε εκλεγμένους πολιτικούς. Οι ένοπλες δυνάμεις το διαψεύδουν.

    "Είναι μια σκοτεινή ημέρα στην ιστορία του στρατού. Είναι προδοσία, συνομωσία, δολοφονία", έγραψε ένας Αιγύπτιος στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες του εκφράστηκαν επίσης αρνητικά για την αντιμετώπιση της διαδήλωσης από το στρατό.

    Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ανάμεσα στους νεκρούς είναι τρεις στρατιώτες.

    Ο πρωθυπουργός Σαράφ επισκέφθηκε την περιοχή κοντά στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης, όπου ξέσπασαν οι συγκρούσεις, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA, προσθέτοντας ότι μίλησε με ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί για να ακούσει την δική τους εκδοχή των γεγονότων.

    Ο Σαράφ σε διάγγελμά του υπογράμμισε ότι "αντί να προχωρούμε στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου κράτους με δημοκρατικές αρχές, πάμε πίσω στην αναζήτηση ασφάλειας και σταθερότητας, ανησυχούμε για κρυμμένα χέρια, εγχώρια και ξένα, που επιδιώκουν να εμποδίσουν την βούληση των Αιγυπτίων να εγκαθιδρύσουν μια δημοκρατία".

    "Δεν θα παραδοθούμε σε αυτές τις κακόβουλες συνομωσίες και δεν θα αποδεχθούμε το πισωγύρισμα", πρόσθεσε στο διάγγελμα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Κυβερνητικό ανακοινωθέν εξ άλλου ανέφερε ότι "δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να χειραγωγήσει το ζήτημα της εθνικής ενότητας της Αιγύπτου ή να καθυστερήσει την διαδικασία της δημοκρατικής μετάβασης".

    [05] Τρίτος γάμος για τον σερ Πολ Μακάρτνι

    Ο Πολ Μακάρτνι, 69 ετών, πρώην μέλος των Μπιτλς, παντρεύτηκε σε τρίτο γάμο την αμερικανίδα Νάνσι Σέβελ, 51 ετών, στο δημαρχείο του Λονδίνου όπου είχε παντρευτεί και την πρώτη σύζυγό του, Λίντα, το 1969.

    Μετά το τέλος μιας τελετής που κράτησε περισσότερο από μία ώρα, το ζευγάρι, όλο χαμόγελα, βγήκε από το δημαρχείο υπό τις επευφημίες κάπου 300 οπαδών του που είχαν συγκεντρωθεί για την περίσταση.

    Δίπλα στον Μακάρτνι που φορούσε σκούρο κοστούμι, η Νάνσι Σέβελ, κληρονόμος ενός πλούσιου αμερικανού επιχειρηματία, φορούσε ένα κόκκινο φόρεμα με μακριά μανίκια, εφαρμοστό στη μέση που έφθανε μέχρι τα γόνατα, καθώς και ένα λουλούδι στα μακριά καστανά μαλλιά της.

    Οι νιόπαντροι πόζαραν για λίγο μπροστά στις κάμερες, χαιρετώντας το πλήθος, προτού μπουν σε ένα αυτοκίνητο.

    [06] Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ

    Με κινητοποιήσεις "αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και με όλες τις μορφές πάλης" προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, με αφορμή το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο που οδηγεί, όπως υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ, σε μειώσεις μισθών 50 - 75 %.

    Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ συνεδρίασε την Κυριακή και θα συνέλθει και πάλι σήμερα για να αποφασίσει τη στάση του συνδικάτου. Η ΓΕΝΟΠ επισημαίνει ότι το 2010 οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ με τους νόμους 3833 και 3845 υπέστησαν κατά μέσο όρο, μειώσεις μισθών από 15 έως 50% και η μισθοδοσία της ΔΕΗ μειώθηκε κατά 294 εκατ. ευρώ.

    [07] Αποφασιστικά βήματα για την αποτροπή της καταστροφής ζητά ο Κάμερον

    Οι ηγέτες των κρατών της ευρωζώνης πρέπει να αποδεχθούν τη "συλλογική ευθύνη" και να προχωρήσουν σε "αποφασιστικά βήματα" για να αποτρέψουν μια οικονομική καταστροφή, δηλώνει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

    Ο Κάμερον καλεί τη Γαλλία και τη Γερμανία να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να εισηγηθούν ένα αποφασιστικό σχέδιο για να τερματιστεί η αβεβαιότητα πριν από το τέλος του χρόνου.

    "Η κατάσταση όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία είναι πολύ επισφαλής. . . είτε θα κάνετε την ευρωζώνη να λειτουργήσει σωστά είτε θα βρεθείτε αντιμέτωποι με την δυνητική της αποτυχία", είπε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

    Ο Κάμερον υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να υιοθετήσουν μια προσέγγιση "μεγάλου μπαζούκα" για να επιλύσουν την κρίση, προειδοποιώντας ότι είναι ζήτημα μερικών εβδομάδων το εάν θα αποφευχθεί η "οικονομική καταστροφή".

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί εξήγγειλαν μετά τις χθεσινές τους συνομιλίες ότι θα παρουσιαστεί ένα συνεκτικό πακέτο για την επίλυση των κρίσεων χρέους στην ευρωζώνη πριν από τα τέλη του μηνός.

    Ο Κάμερον κάλεσε επίσης να γίνουν αξιόπιστοι έλεγχοι αντοχής (stress tests) στις τράπεζες της ΕΕ και είπε πως οι βρετανικές τράπεζες, περιλαμβανομένης της Royal Bank of Scotland, θα τους περάσουν "εάν γίνουν όπως πρέπει".

    "Πρέπει να είναι αυστηροί. . . οι τράπεζες χρειάζεται να περάσουν τους ελέγχους αξιοπιστίας. Ορισμένοι από τους ηγέτες λένε ότι όλο αυτό αφορά τις αγορές και τους κερδοσκόπους, αλλά κανένας εξ ημών δεν προτείνει να αλλάξουμε το σύστημα της αγοράς".

    Πρόσθεσε ότι οι επόμενοι έλεγχοι αντοχής πρέπει να περιλαμβάνουν ένα μοντέλο για το ενδεχόμενο απομείωσης κρατικών χρεών και ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας θα κάνει "ό,τι είναι απαραίτητο", περιλαμβανομένης της ανακεφαλαιοποίησης της RBS.

    [08] Διαρροή πετρελαίου απειλεί με οικολογική καταστροφή ακτές της Ν. Ζηλανδίας

    Πετρέλαιο από το δεξαμενόπλοιο Rena, που έχει προσαράξει σε έναν ύφαλο στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Νέας Ζηλανδίας, έφθασε σε μια παραλία στο Όρος Μαουνγκανούι, ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα στη χώρα, μετέδωσε το Radio New Zealand.

    Νωρίτερα σήμερα εργαζόμενοι άρχισαν την απάντληση πετρελαίου από το σκάφος, δίνοντας αγώνα με το χρόνο για να αποφευχθεί μια εκτεταμένη περιβαλλοντική καταστροφή--καθώς ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί σοβαρά σήμερα.

    Σύμφωνα με αξιωματούχους έχουν μεταφερθεί περίπου 10 τόνοι πετρέλαιο σε ένα φορτηγό πλοίο και η επιχείρηση αναμενόταν να διαρκέσει τουλάχιστον 30 ως 40 ώρες.

    Η υπηρεσία που επιβλέπει την επιχείρηση εκτίμησε πως ήδη, 20 ως 30 τόνοι αργού έχουν διαρρεύσει στον ωκεανό.

    Το πλοίο Ρένα, 47.000 τόνων, προσάραξε νωρίς την Τετάρτη στον ύφαλο Αστρολάβος, 22 χλμ. ανοικτά της πόλης Ταουράνγκα, στην ανατολική Νέα Ζηλανδία.

    Σύμφωνα με τις αρχές το να αποτραπεί η διαρροή των 1.500 τόνων αργού πετρελαίου από το πλοίο, που έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές, είναι κρίσιμη προτεραιότητα.

    Εντοπίστηκαν πουλιά καλυμμένα από πετρέλαιο, ανάμεσά τους μικροί μπλε πιγκουΐνοι, και διασώθηκανΒ· οι αρχές παράλληλα απηύθυναν προειδοποίηση στους κατοίκους της περιοχής να μην καταναλώνουν θαλασσινά που μπορεί να έχουν μολυνθεί.

    [09] Κρατικοποιείται η θυγατρική της Dexia στο Βέλγιο

    Βρυξέλλες, Βέλγιο 10/10/2011 05:55 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.)

    Βέλγιο: Ο πρωθυπουργός Λετέρμ ανακοίνωσε την εθνικοποίηση της θυγατρικής της Dexia στη χώρα

    Η κυβέρνηση του Βελγίου ανακοίνωσε ότι θα κρατικοποιήσει πλήρως την Dexia Banque Belgique, την θυγατρική της γαλλοβελγικής τράπεζας Ντέξια στη χώρα.

    Ο πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ προέβη στην ανακοίνωση αυτή σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το θέμα αυτό στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τον Λετέρμ, η κίνηση θα "εξασφαλίσει" την λειτουργία της τράπεζας στο βελγικό έδαφος και θα την απαλλάξει από "τους κινδύνους που προκαλεί το περιβάλλον της μητρικής της Dexia SA".

    [10] Δεν αναφέρθηκαν ζημιές από τον σεισμό στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα

    Η κρατική τηλεόραση της Ιαπωνίας NHK μετέδωσε ότι δεν αναφέρθηκαν ζημιές στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα μετά τον ισχυρό σεισμό, ο οποίος κατά τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις είχε μέγεθος 5,6 βαθμών και σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

    Η δόνηση, που σημειώθηκε στις 11:46 (05:46 ώρα Ελλάδας) έγινε αισθητή και στο Τόκιο.

    Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές μέχρι στιγμής και δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

    [11] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε σε ρωσικό πλοίο ανοικτά της Νορβηγίας

    Νορβηγικά συνεργεία διάσωσης και πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ρωσικό πλοίο, ανοικτά της Νορβηγίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    "Κανένα από τα 39 μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκε", δήλωσε εκπρόσωπος του Κέντρου Βοήθειας της πόλης Σόλα, στην νοτιοδυτική Νορβηγία.

    Το Akademik Lazarev, που συλλέγει σεισμολογικά στοιχεία, θα οδηγηθεί στο λιμάνι του Κρίστιανσουντ.

    Η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα, εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής όταν το σκάφος έπλεε σε απόσταση 70 μιλίων από τις νορβηγικές ακτές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 October 2011 - 6:29:39 UTC