Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προτείνει σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ η ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • [02] Για την κρίση στην ευρωζώνη συναντήθηκαν Σαρκοζί-Λαγκάρντ
  • [03] Συνάντηση Σαρκοζί-Λαγκαρντ
  • [04] Πολιορκούν τη Σύρτη οι δυνάμεις της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης

  • [01] Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προτείνει σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ η ΠΟΕ-ΟΤΑ

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με ανακοίνωσή της, καλεί την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να επανεκτιμήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται από τα νέα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και να μεταφέρουν την Γενική Απεργία της 19ης Οκτωβρίου 2011 την επόμενη εβδομάδα, αλλά και να γενικεύσουν τον αγώνα με κινητοποιήσεις διάρκειας μέσα από απεργίες, καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και κάλεσμα η στάση και η συγκέντρωση της Τρίτης, 11 Οκτωβρίου 2011 να πάρει Πανδημοσιοϋπαλληλικό χαρακτήρα.

    Κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τον τόπο έχουν πλέον μόνο οι εργαζόμενοι-μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι που θέλοντας και μη «αιμοδοτούν» τις οικονομικές πολιτικές των «σωτήρων της χώρας» τα τελευταία 30 χρόνια, τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

    Επίσης, σε περίπτωση αλλαγής των καιρικών συνθηκών, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναλαμβάνει δράση προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα σε κοινωνικές υποδομές, δημόσια υγεία και κίνδυνος πλημμυρών.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου 2011 θα καθαρίσει όλα τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και διάφορα ευαίσθητα σημεία.

    Στις 11/10, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει αποφασίσει στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.

    [02] Για την κρίση στην ευρωζώνη συναντήθηκαν Σαρκοζί-Λαγκάρντ

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκε σήμερα στο Παρίσι για μία ώρα με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί όσον αφορά την κρίση στην ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

    Μετά τη συνάντηση η Λαγκάρντ, την οποία συνόδευσε στην εξωτερική σκάλα του προεδρικού μεγάρου ο Γάλλος πρόεδρος, μπήκε στο αυτοκίνητό της χωρίς προηγουμένως να κάνει καμία δήλωση.

    Η Λαγκάρντ δεν είχε κάνει καμία δήλωση ούτε κατά την άφιξή της στο προεδρικό μέγαρο.

    Η συνάντησή της με τον Σαρκοζί πραγματοποιείται την προηγούμενη ημέρα από τη συνάντηση που θα έχουν αύριο στο Βερολίνο ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ για την επιτάχυνση του σχεδίου που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.

    Οι ηγέτες της ευρωζώνης συνεχίζουν να έχουν εντατικές διαβουλεύσεις για μια ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην ΕΕ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι μετάδοσης της κρίσης χρέους.

    Κατά την ανακοίνωση χθες της συνάντησης της Λαγκάρντ με τον Σαρκοζί στο Μέγαρο των Ηλυσίων, η υπηρεσία Τύπου της γαλλικής προεδρίας είχε ανακοινώσει ότι το αντικείμενο των συνομιλιών τους είναι "η προετοιμασία της συνόδου κορυφής της G20 στις Κάννες" στις 3 και 4 Νοεμβρίου, όπως και "η κατάσταση στην ευρωζώνη".

    [03] Συνάντηση Σαρκοζί-Λαγκαρντ

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ έφτασε σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων όπου θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για "την προετοιμασία της συνόδου κορυφής της G20 στις Κάννες και όσον αφορά την κατάσταση στην ευρωζώνη", σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

    Η Λαγκάρντ δεν έκανε καμία δήλωση κατά την άφιξή της στο προεδρικό μέγαρο.

    Η συνάντησή της με τον Σαρκοζί πραγματοποιείται την προηγούμενη ημέρα από τη συνάντηση που θα έχουν αύριο στο Βερολίνο ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ για την επιτάχυνση του σχεδίου διάσωσης του ευρώ.

    Οι ηγέτες της ευρωζώνης συνεχίζουν να έχουν εντατικές διαβουλεύσεις για μια ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην ΕΕ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι μετάδοσης της κρίσης χρέους.

    [04] Πολιορκούν τη Σύρτη οι δυνάμεις της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης

    Δύναμη της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, η οποία αποτελείται από περίπου 100 οχήματα εξοπλισμένα με βαρειά όπλα προελαύνει σήμερα προς τη νότια πλευρά της Σύρτης, γενέτειρας του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, σε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Ρόιτερς στην πόλη αυτή.

    Οι μαχητές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου φωνάζουν συνθήματα όπως "ο Θεός είναι μεγάλος" κατά την προέλασή τους με φορτηγά που είναι εξοπλισμένα με βαρειά όπλα προς τη νότια πλευρά της πόλης αυτής, προσέθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 October 2011 - 12:29:37 UTC