Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Φωνές νερού μυριάδες"
  • [02] Φονικές καταιγίδες στην Ταϊλάνδη, τουλάχιστον 253 νεκροί

  • [01] "Φωνές νερού μυριάδες"

    Μέσα σ' ένα παραδεισένιο τοπίο, με δέντρα, πουλιά και απόλυτη ηρεμία, βρίσκεται η τεχνητή λίμνη του Μαραθώνα, που δημιουργήθηκε από το φράγμα που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ύδρευσης της Αθήνας.

    Στην περιοχή δημιουργήθηκε κι ένα μικρό χωριό, το οποίο διέθετε δημοτικό σχολείο που λειτουργούσε μέχρι και το 1981, για να εξυπηρετήσει τις οικιστικές ανάγκες των εργατών και στη συνέχεια των υπαλλήλων της διαχειρίστριας εταιρείας. Σε ένα από τα σπίτια του χωριού, λειτουργεί σήμερα το μουσείο της λίμνης που φιλοξενεί εκθέματα από την κατασκευή του φράγματος.

    Μέχρι την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011. Φωνές νερού μυριάδες», που οργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού και η ΕΥΔΑΠ, πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στο μουσείο του Μαραθώνα.

    Σκοπός της έκθεσης είναι η «ανάδειξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, όπου τα μνημεία του τόπου συμβιώνουν αρμονικά με τη φύση, όπως εδώ που συναντιέται η αρχαία ιστορία του Μαραθώνα με το νερό» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ, Γεωργία Κοροβέση. Ο θεματικός άξονας των εκδηλώσεων έχει τίτλο «Φωνές νερού μυριάδες» και αποτελεί αναφορά στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, αναδεικνύοντας τη σημασία του νερού για τη ζωή των ανθρώπων.

    [02] Φονικές καταιγίδες στην Ταϊλάνδη, τουλάχιστον 253 νεκροί

    Οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν επί περίπου τρεις μήνες τη βόρεια και κεντρική Ταϊλάνδη έχουν προκαλέσει πλημμύρες από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα τουλάχιστον 253 άνθρωποι, ενώ οι ζημιές υπολογίζονται στα 3,5 δισ. δολάρια.

    Οι πλημμύρες πλήττουν από τις 25 Ιουλίου 30 από τις 77 επαρχίες της χώρας και 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πρόληψης Εθνικών Καταστροφών.

    Σύμφωνα με την πρωθυπουργό Γινγκλούκ Σιναουάτρι, οι πλημμύρες αυτές είναι "οι χειρότερες εδώ και δεκαετίες" και έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες, τη βιομηχανία, τον τουρισμό, σε σπίτια και δημόσια κτίρια.

    Η επαρχία Αγιουτάγια, όπου βρίσκεται η ομώνυμη αρχαία πόλη, πρώην πρωτεύουσα της χώρας, η οποία έχει περιληφθεί στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, έχει πλημμυρίσει από μέρες, με αποτέλεσμα να καλυφθούν από τα νερά αρχαίες παγόδες καθώς και εκατοντάδες εργοστάσια σε βιομηχανικές περιοχές.

    Χθες, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κλείσει 10 χιλιόμετρα στην Ασιατική Λεωφόρο, τον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο από τη Μανγκόκ για να εμποδίσει να φθάσουν περισσότερα νερά στην Αγιουτάγια και σε άλλες επαρχίες της κεντρικής χώρας.

    Οι μετεωρολόγοι αποδίδουν τις πρωτοφανείς πλημμύρες στο καιρικό φαινόμενο La Nina, το οποίο ευθύνεται και για τις πλημμύρες στην Καμπότζη, το Λάος, τη Μιανμάρ και το Βιετνάμ.

    Στην Καμπότζη έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 150 άνθρωποι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 October 2011 - 8:29:36 UTC