Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδει ο υπουργός Άμυνας αναβολή της άσκησης "Παρμενίων"
  • [02] Παραδόθηκε μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας»
  • [03] Οι κυβερνήσεις να αναλάβουν τον έλεγχο, αλλιώς νέα Μεγάλη Ύφεση, λέει ο Σόρος
  • [04] Αναζητείται λύση για ανάπτυξη- αξιοποίηση της Ακαδημίας Πλάτωνος
  • [05] Πανευρωπαϊκή Γιορτή για να σωθούν τα μεταναστευτικά πουλιά
  • [06] Νέο ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών της ΔΕΗ
  • [07] Τελευταία ημέρα σήμερα για καταβολή 1ης δόσης της έκτακτης εισφοράς
  • [08] Ο Β. Σόιμπλε προειδοποιεί για διατήρηση της αναταραχής στις αγορές
  • [09] Αυξήθηκαν 118,5% οι ελληνικές εξαγωγές προς Τουρκία
  • [10] Τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση από το 2008, καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • [11] Κάτω από τις 800 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης στο χρηματιστήριο
  • [12] Σκοτώθηκε στην Υεμένη ιμάμης που συνδεόταν με την Αλ Κάιντα
  • [13] Η Λευκορωσία αποσύρθηκε από την "Ανατολική Συνεργασία" με την ΕΕ
  • [14] "Έρωτας στην ομίχλη", το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέα- δημοσιογράφου Ι. Φραγκούλη
  • [15] Για πρώτη φορά εντοπίστηκε πλουτώνιο έξω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα
  • [16] Ο Κόμπι Μπράιαντ στη Βίρτους Μπολόνια!

  • [01] Διαψεύδει ο υπουργός Άμυνας αναβολή της άσκησης "Παρμενίων"

    «Εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό» των ενώσεων αποστράτων, με επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρη, που αφορούσε και τη διαδικασία υποβολής παραπόνων των μελών των ενόπλων δυνάμεων κατευθείαν σε υπηρεσία του υπουργείου - διαδικασία που φέρονται να έχουν καταδικάσει οι ενώσεις των αποστράτων.

    Παράλληλα, ο κος Μπεγλίτης προέβη και σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων περί αναβολής της άσκησης «Παρμενίων», είτε λόγω οικονομικών δυσχερειών, είτε λόγω των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή - ενώ απέκλεισε και το ενδεχόμενο εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στους επαγγελματίες οπλίτες, διευκρινίζοντας παρά ταύτα, πως η αξιολόγησή τους κατά την μονιμοποίησή τους θα είναι αυστηρή.

    [02] Παραδόθηκε μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας»

    Τριανταεξάχρονος, ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματίσει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και τα στοιχεία της ανάκρισης, κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», παρουσιάστηκε σήμερα αυθορμήτως στο Τμήμα Εκτελέσεως Βουλευμάτων της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Πρόκειται για τον Γεώργιο Κάτσινο, ο οποίος εργαζόταν στο Εθνικό Τυπογραφείο και είχε εξαφανισθεί μετά τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της οργάνωσης. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ειδικού εφέτη- ανακριτή για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, το οποίο επικυρώθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

    Ο 36χρονος κρατείται, προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

    [03] Οι κυβερνήσεις να αναλάβουν τον έλεγχο, αλλιώς νέα Μεγάλη Ύφεση, λέει ο Σόρος

    Οι χρηματοπιστωτικές αγορές οδηγούν τον κόσμο σε μία νέα "Μεγάλη Ύφεση" (Great Depression) και οι κυβερνήσεις, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, πρέπει να επανακτήσουν αμέσως τον έλεγχο της κατάστασης, αναφέρει ο μεγαλοεπενδυτής και κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος με άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times.

    Στο άρθρο, με τίτλο: "Πώς να σταματήσει μία δεύτερη Μεγάλη Ύφεση", ο κ. Σόρος θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα κοινό Ταμείο για την Ευρωζώνη με αλλαγή της συνθήκης της και ένας νέος διακυβερνητικός οργανισμός, ο οποίος θα επιτρέπει τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

    Οι αλλαγές στη Συνθήκη της Ευρωζώνης απαιτούν χρόνο και για το μεσοδιάστημα ο Σόρος θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν τα εξής δύο βήματα:

    Πρώτον, οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες να τεθούν υπό τον έλεγχο και την καθοδήγηση της ΕΚΤ με αντάλλαγμα την εξασφάλιση εγγυήσεων και της ανακεφαλαιοποίησής τους από το ΕΤΧΣ. Η ΕΚΤ θα δώσει οδηγίες στις τράπεζες να διατηρήσουν τις πιστωτικές γραμμές και το χαρτοφυλάκιο των δανείων τους, ώστε να αποφευχθεί η απομόχλευσή τους, η οποία είναι μία από τις κύριες αιτίες της κρίσης. Η ολοκλήρωση της αύξησης των κεφαλαίων των τραπεζών θα άρει το κίνητρο που έχουν για συρρίκνωση του ενεργητικού τους.

    Δεύτερον, η ΕΚΤ πρέπει να επιτρέψει σε χώρες που είναι ευάλωτες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, να χρηματοδοτηθούν για ένα προσωρινό διάστημα και μέσα σε συγκεκριμένα όρια από τις τράπεζές τους - μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων - με χαμηλό κόστος δανεισμού 1%, αντίστοιχα με το κόστος που θα δανείζονται οι τράπεζες από την ΕΚΤ, αφού η τελευταία μειώσει το προεξοφλητικό της επιτόκιο που είναι σήμερα 1,5%.

    Με τις κινήσεις αυτές, σημειώνει ο επενδυτής, θα ηρεμήσουν οι αγορές και η Ευρώπη θα έχει χρόνο να αναπτύξει μία στρατηγική ανάπτυξης, χωρίς την οποία δεν θα μπορεί να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του χρέους. Ο άμεσος στόχος είναι, προσθέτει ο Σόρος, να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες από μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, ώστε να μην προκληθεί παγκόσμια κατάρρευση, θεωρώντας ότι οι αδύνατοι κρίκοι που πρέπει να προστατευθούν είναι οι τράπεζες και τα ομόλογα χωρών, όπως της Ιταλίας και της Ισπανίας. Ο επενδυτής αναφέρει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να ωθηθεί στη χρεοκοπία. Αν επιτύχει, προσθέτει, τους στόχους, το ΕΤΧΣ μπορεί να εγγυηθεί μία "εθελοντική" αναδιάρθρωση του χρέους της με νέα ομόλογα που θα έχουν το 50% της σημερινής αξίας τους. Σύμφωνα με τον επενδυτή, οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν από το ΔΝΤ - αντίθετα με τις ευρωπαϊκές τράπεζες, όπου αυτό θα γίνει μέσω του ΕΤΧΣ - και το πώς θα πορευθεί στη συνέχεια η Ελλάδα θα εξαρτηθεί από τους Έλληνες.

    [04] Αναζητείται λύση για ανάπτυξη- αξιοποίηση της Ακαδημίας Πλάτωνος

    Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και μέσα σε φορτισμένο κλίμα από πλευράς κατοίκων, που διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους, διεξήχθη χθες το απόγευμα η ενδιαφέρουσα ημερίδα-ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ακαδημία Πλάτωνος, προοπτικές αξιοποίησης».

    Η εκδήλωση διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων με ομιλητές, μεταξύ άλλων, τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, Λίνα Μενδώνη.

    Στην αξία των δημόσιων χώρων, στα προβλήματα της πόλης, αλλά και στην αδυναμία του δήμου να ανταπεξέρθει στα μεγάλα ποσά που απαιτούνται για την απαλλοτρίωση χώρων, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος υπερασπίστηκε την πολεοδομική μελέτη της Διεύθυνσης Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων, που τέθηκε προς συζήτηση. Ένα σχέδιο το οποίο, σύμφωνα με τους κατοίκους, έχει έρθει κι άλλες φορές σε δημόσια διαβούλευση και έχει καταψηφιστεί, με το σκεπτικό ότι δεν αφήνει αρκετούς ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου.

    Από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, αλλά και με την ιδιότητά της ως αρχαιολόγου, η Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στην πολιτιστική μοναδικότητα της περιοχής που, σύμφωνα με την ίδια, ορίζεται με τις λέξεις «όρος ειμί Ακαδήμειας». Λέξεις γραμμένες σε αρχαία πέτρα που βρέθηκε στην περιοχή, τη δεκαετία του ΄70 και αφορούσε το αρχαίο προάστιο της Ακαδημίας, το ομώνυμο Γυμνάσιο και τη μεγίστη των φιλοσόφων σχολή, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    «Δεν μπορούμε να μιλάμε για μια πολιτιστική ανάπτυξη της Αθήνας και να αγνοούμε την Ακαδημία Πλάτωνος. Γι' αυτό, το υπουργείο Πολιτισμού έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση και σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Κλιματικής Αλλαγής, προωθεί μια σειρά νέων απαλλοτριώσεων παρά την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία», τόνισε.

    Αναφέρθηκε, επίσης, στην ένταξη στο ΕΣΠΑ του προγράμματος της μεταφοράς των αποθηκών των οδών Κρατύλου και Μοναστηρίου, που θα δώσει περίπου 4 στρέμματα γης επιπλέον στον αρχαιολογικό χώρο.

    «Σε 1,5 με 2 χρόνια θα έχουμε μια διαφορετική εικόνα στον συγκεκριμένο χώρο. Το μεγάλο σχέδιο του ΥΠΠΟΤ για την Ακαδημία Πλάτωνος όμως είναι το Μουσείο της Αθήνας. Η Αθήνα είναι το μόνο μητροπολιτικό κέντρο στον κόσμο που δεν έχει το δικό του μουσείο. Περίπου 200.000 ευρήματα από αυτή τη γη φυλάσσονται σε αρχαιολογικές αποθήκες. Μερικά από αυτά αλλάζουν τη γνώση και γνώμη που έχουμε για την ιστορία της αρχαίας ελληνικής τέχνης», είπε με έμφαση.

    [05] Πανευρωπαϊκή Γιορτή για να σωθούν τα μεταναστευτικά πουλιά

    «Σώστε τα μεταναστευτικά πουλιά». Με το μήνυμα αυτό μικροί και μεγάλοι θα συμμετάσχουν στον φετινό εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο, (1 και 2 Οκτωβρίου), δίνοντας την ευκαιρία στους ανθρώπους να γνωρίσουν από κοντά τα άγρια πουλιά. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνει την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2011», σε υγρότοπους, λιμνοθάλασσες, παραλίες και πάρκα σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρατήρηση και απελευθέρωση πουλιών, προβολές, εργαστήρια για παιδιά, οικοπεριηγήσεις και εκθέσεις φωτογραφίας.

    Η Ελένη Σαράντου, από την Ορνιθολογική Εταιρεία, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «σκοπός μας είναι ο κόσμος να έρθει σε επαφή και να μάθει για τα άγρια πουλιά, την προστασία τους και τους βιοτόπους τους, τον ρόλο των πουλιών στην ισορροπία των οικοσυστημάτων καθώς και τις επιπτώσεις από τον ανθρώπινο παράγοντα και τις δραστηριότητές του». Η γιορτή αποτελεί ένα ετήσιο γεγονός που πραγματοποιείται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, από το 1993, σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International. Η κ. Σαράντου ενημερώνει πως κάθε χρόνο εκατοντάδες άτομα συμμετέχουν, ενώ πέρσι έδωσαν το παρόν πάνω από 600 άνθρωποι.

    Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι τα μεταναστευτικά πουλιά. Αυτόν τον καιρό διανύουμε τη φθινοπωρινή μεταναστευτική περίοδο (υπάρχει και η ανοιξιάτικη) και η διαδρομή τους είναι κατά κύριο λόγο από τον Βορρά στον Νότο. «Όλα τα είδη πουλιών στην Ελλάδα είναι μεταναστευτικά», επισημαίνει η κ. Σαράντου. «Μερικά επιλέγουν και μένουν για διάφορους λόγους, όπως επειδή δεν θέλουν να αφήσουν το ταίρι τους, ή λόγω καιρού, μιας και οι υψηλές θερμοκρασίες μειώνουν την ανάγκη για αλλαγή τοποθεσίας».

    Οι δραστηριότητες θα λάβουν χώρα στην Αλυκή Αιγίου, στη λιμνοθάλασσα Γιάλοβα στην Πύλο, στη λίμνη Βόλβη στη Θεσσαλονίκη, στη λιμνοθάλασσα νέας Αγαθούπολης στην Πιερία, στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης στις Σέρρες, στον υγρότοπο Άγρα-Βρυτών-Νησίου στην Έδεσσα, στην πλατεία Φάρου στην Αλεξανδρούπολη, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, στη λιμνοθάλασσα Πτελέα στη Ροδόπη, στο Εθνικό Πάρκο Β. Πίνδου στα Ιωάννινα και στα Γρεβενά, στη λίμνη Αγιάς στα Χανιά και στην Αττική στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και στον υγρότοπο της Βραυρώνας.

    [06] Νέο ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών της ΔΕΗ

    Αλλάζει από την ερχόμενη Δευτέρα το ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών της ΔΕΗ στο πλαίσιο, όπως αναφέρει η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της, εναρμόνισης προς τα αντίστοιχα ωράρια λοιπών φορέων και οργανισμών.

    Το νέο ωράριο έχει ως εξής:

  • 'Ολα τα καταστήματα της Εμπορίας (ταμεία - εμπορική εξυπηρέτηση) θα λειτουργούν από τις 8:15 έως τις 13:45 (Δευτέρα έως Παρασκευή)

  • 'Ολα τα πρακτορεία της Διανομής (συνδέσεις - τεχνική εξυπηρέτηση) θα λειτουργούν από τις 8:15 έως τις 14:30 (Δευτέρα έως Παρασκευή).

    [07] Τελευταία ημέρα σήμερα για καταβολή 1ης δόσης της έκτακτης εισφοράς

    Λήγει σε λίγη ώρα η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς επί των τεκμηρίων ( ΙΧ αυτοκίνητο, σκάφη κτλ).

    Η πληρωμή από τους φορολογούμενους του ποσού του εκκαθαριστικού σημειώματος θα πρέπει να γίνει μέσω τραπεζών. Αν η καταβολή γίνει εφάπαξ ο φορολογούμενος δικαιούται έκπτωση 5% επί της συνολικής οφειλής. Εναλλακτικά οι φορολογούμενοι μπορούν να καταβάλουν το ποσό σε έξι μηνιαίες δόσεις η κάθε μία από την οποία δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 300 ευρώ.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετοί φορολογούμενοι δεν έχουν παραλάβει έως τώρα από την εφορία το εκκαθαριστικό για την έκτακτη εισφορά. Οι φορολογούμενοι αυτοί εφόσον το παραλάβουν εντός του Οκτωβρίου θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση ( ή όλο το ποσό αν το επιθυμούν ώστε να επωφεληθούν από την έκπτωση) έως και το τέλος Οκτωβρίου.

    Σημειώνεται ότι τυχόν εκπρόθεσμη καταβολή της δόσης της έκτακτης εισφοράς επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% το μήνα.

    [08] Ο Β. Σόιμπλε προειδοποιεί για διατήρηση της αναταραχής στις αγορές

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε σήμερα ότι οι αγορές αντιμετωπίζουν παραιτέρω αναταραχή και ότι η κατάσταση παραμένει ανησυχητική κατά την ομιλία του ενώπιον της άνω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου που συζητεί την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

    Επειτα από την έγκριση χθες με ευρεία πλειοψηφία της ενίσχυσης του ΕΤΧΣ από την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου και τη διασφάλιση για την καγκελάριο Μέρκελ της κοινοβουλευτικής υποστήριξης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τα χρηματιστήρια άνοιξαν σήμερα με πτωτικές τάσεις, ενώ το ευρώ υποχώρησε κατά 0,4% στα 1,3533 δολάρια.

    Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απηύθυνε προειδοποίηση ενώπιον της άνω βουλής ότι η νευρικότητα που επιδεικνύουν οι αγορές απειλεί να πλήξει την παγκόσμια οικονομία, με αρνητικά αποτελέσματα και για τις επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας.

    [09] Αυξήθηκαν 118,5% οι ελληνικές εξαγωγές προς Τουρκία

    Θεαματική αύξηση 118,5% παρουσιάζουν οι εξαγωγές της Ελλάδας προς την Τουρκία για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2011 (1.806.601.000 δολάρια) σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική στατιστική υπηρεσία.

    Οι εισαγωγές από την Τουρκία, κατά την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 11,8% και άγγιξαν το ποσό των 1.081.342.000 δολαρίων.

    [10] Τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση από το 2008, καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Πτωτικά κινούνται σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, προδιαγράφοντας ότι το τρίτο τρίμηνο του 2011 θα υπάρξουν οι μεγαλύτερες απώλειες που έχουν σημειωθεί, για το αντίστοιχο τρίμηνο τους έτους, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.

    Η υποχώρηση των μετοχών προκαλείται από την ανησυχία για την κρίση χρέους της Ευρώπης και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, στην οποία συνέβαλε και η ανακοίνωση των στοιχείων PMI (δείκτης υπευθύνων προμηθειών) για τη βιομηχανία της Κίνας, που υποδηλώνουν κάμψη της δραστηριότητας του τομέα αυτού τον Σεπτέμβριο.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurofirst 300 σημείωνε λίγο πριν το μεσημέρι απώλειες 0,97% ενώ ο δείκτης Stoxx 600 κατέγραφε απώλειες 1,1%.

    [11] Κάτω από τις 800 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης στο χρηματιστήριο

    Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:45 διαμορφώνεται στις 798,08 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,56%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,683 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,39%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,22% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,30%.

    [12] Σκοτώθηκε στην Υεμένη ιμάμης που συνδεόταν με την Αλ Κάιντα

    Ο αμερικανο-υεμενίτης ριζοσπάστης ιμάμης Ανουάρ αλ-Αουλάκι, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και καταζητείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σκοτώθηκε, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Υεμένης.

    "Ο τρομοκράτης ηγέτης της Αλ Κάιντα Ανουάρ αλ Αουλάκι σκοτώθηκε μαζί με μέλη της οργάνωσης που βρίσκονταν μαζί του", ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

    Το υπουργείο δεν διευκρίνισε τις συνθήκες θανάτου του αλ-Αουλάκι, όμως πηγές των φυλών δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σκοτώθηκε στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής νωρίς σήμερα εναντίον δύο οχημάτων που κινούνταν στην οδική αρτηρία ανάμεσα στο Μααρίμπ και την επαρχία Τζουφ, στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία.

    [13] Η Λευκορωσία αποσύρθηκε από την "Ανατολική Συνεργασία" με την ΕΕ

    Η Λευκορωσία, η οποία επικρίνεται έντονα από τη Δύση για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποφάσισε σήμερα να μη συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της "Ανατολική Συνεργασίας", η οποία σκοπό έχει την προώθηση της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης με έξι χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, ανακοίνωσε η πολωνική προεδρία της ΕΕ.

    Στη σύνοδο αυτή συμμετέχουν περίπου 30 ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    "Η διάσκεψη αυτή άρχισε, δυστυχώς, χωρίς την παρουσία όλων. Για την ακρίβεια απουσιάζει η αντιπροσωπεία της Λευκορωσίας", δήλωσε κατά την έναρξη της συνόδου στη Βαρσοβία ο πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.

    Η απόφαση αυτή φαίνεται ότι ελήφθη μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε το καθεστώς της Λευκορωσίας από ευρωπαίους αξιωματούχους για τα συνεχιζόμενα μέτρα καταστολής της αντιπολίτευσης στη χώρα.

    [14] "Έρωτας στην ομίχλη", το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέα- δημοσιογράφου Ι. Φραγκούλη

    Η συγγραφέας και δημοσιογράφος Ιουστίνη Φραγκούλη, Λευκαδίτισσα στην καταγωγή και μόνιμη κάτοικος Μοντρεάλ (ανταποκρίτρια επί σειρά ετών του ΑΠΕ-ΜΠΕ στον Καναδά), επιστρέφει στην Ελλάδα και στον εκδοτικό χώρο, με ένα νέο μυθιστόρημα, που μιλάει για τον έρωτα σε δύσκολα χρόνια και σε δύσκολες συνθήκες.

    Ο «'Ερωτας στην Ομίχλη» είναι το πέμπτο μυθιστόρημα της συγγραφέως και κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συναντήθηκε μαζί της στην Αθήνα, όπου βρίσκεται για να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο (5/10 βιβλ.«Θέμα») καισήμερα στη Θεσσαλονίκη (30/9 «Ιανός») για τον ίδιο λόγο.

    Βαθιά πικραμένη, που η Ελλάδα εξευτελίζεται «για μια χούφτα ευρώ», διακηρύσσει -όπως χαρακτηριστικά εξηγεί- «την ιστορική μας διαδρομή, την αυταπόδεικτη υπεροχή της διαδρομής μας, τις μαγικές ομορφιές της Ελλάδας, τη μαγκιά της φυλής μας, την καλλιτεχνία, τα απίστευτα ταλέντα μας».

    Το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ερωτας στην Ομίχλη» παραπέμπει σε μία ρομαντική ιστορία, αλλά στην πραγματικότητα αφορά μία σκληρή πραγματικότητα, στην οποία η ελληνική κοινωνία ακόμη κλείνει τα μάτια.

    Όπως εκμυστηρεύεται, το βιβλίο αναφέρεται στον έρωτα της νεοδιόριστης δασκάλας με έναν άντρα, που βυθίζεται στη δική του πραγματικότητα. Εκείνη τον παρακολουθεί να αλλάζει διαθέσεις, να αλλάζει πρόσωπο από ώρα σε ώρα. «Ταυτόχρονα, ανακαλύπτει πως υπάρχουν και άλλα πρόσωπα στο χωριό, οι "εκλεκτοί αλύτρωτοι", όπως τους αποκαλώ. Είναι οι άνθρωποι με τον ευαίσθητο ψυχισμό, αυτόν που δεν αντέχει τη φθορά της καθημερινότητας.».

    [15] Για πρώτη φορά εντοπίστηκε πλουτώνιο έξω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

    Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι ίχνη πλουτωνίου βρέθηκαν έξω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μετέδωσαν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

    Είναι η πρώτη φορά που αυτό το επικίνδυνο ραδιενεργό στοιχείο εντοπίζεται έξω από τον πυρηνικό σταθμό Νταϊίτσι της Φουκουσίμα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji, επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους.

    Σε προηγούμενες διαρροές είχαν εντοπιστεί ίχνη ραδιενεργού ιωδίου και καισίου στη γύρω περιοχή.

    Από το σταθμό διαρρέει ραδιενεργό υλικό από τις 11 Μαρτίου που επλήγη από σεισμό και τσουνάμι.

    [16] Ο Κόμπι Μπράιαντ στη Βίρτους Μπολόνια!

    Μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ και γενικότερα αθλητισμού είναι έτοιμη ν' ανακοινώσει η Βίρτους Μπολόνια, καθώς έχει έρθει σε συμφωνία με τον Κόμπι Μπράιαντ!

    Ο Αμερικανός σούπερ σταρ του ΝΒΑ, μέχρι να λήξει το λοκ άουτ στο πρωτάθλημα της χώρας του, αναζητούσε ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα και η ιταλική ομάδα κατάφερε να έρθει σε συμφωνία μαζί του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων «Associated Press», οι δύο πλευρές συμφώνησαν για συμβόλαιο τριών εκατ. δολαρίων για διάστημα 40 ημερών! Μάλιστα υπογραμμίζει ότι το λαμπρό αστέρι των Λέικερς θα πάρει εργασιακή βίζα και θα επιστρέψει στην Ιταλία την επόμενη εβδομάδα.

    Η είδηση έχει προκαλέσει αίσθηση στον παγκόσμιο αθλητισμό και, όπως ήταν φυσικό, φρενήρη ενθουσιασμό στους φίλους της ιταλικής ομάδας.

    Τις εξελίξεις επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Βίρτους, Κλαούντιο Σαμπατίνι, ο οποίος είχε χθες πολύωρες επαφές με τον Αμερικανό σούπερ σταρ: «Πράγματι φθάσαμε σε συμφωνία για τα οικονομικά δεδομένα της συνεργασίας. Αυτή ήρθε στην τελευταία προσφορά που κάναμε», τόνισε σε ραδιοφωνικό σταθμό και συμπλήρωσε: «Τώρα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάποιες λεπτομέρειες. Υπάρχουν κάποια πράγματα να τακτοποιήσουμε. Αλλά αυτή την στιγμή είμαι αρκετά αισιόδοξος. Κατά 95% πιστεύω ότι τα έχουμε καταφέρει!».

    Ο Ιταλός παράγοντας δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ο Κόμπι βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελικές εξελίξεις σχετικά με το λοκ άουτ στο ΝΒΑ, αλλά ταυτόχρονα να τακτοποιήσει το θέμα της βίζας του. Εκτιμώ ότι ο Κόμπι θα ταξιδέψει στην Ιταλία Τετάρτη ή Πέμπτη, για να περάσει τις τυπικές ιατρικές εξετάσεις. Θέλω να διευκρινίσω ότι ακόμη δεν έχουμε υπογραφές, αλλά έχουμε μία καταρχήν συμφωνία. Είμαι πανευτυχής. Είναι μία τεράστια επένδυση. Μια τελείως ξεχωριστή επιτυχία για την Μπολόνια ως ομάδα, ως πόλη, αλλά και για όλο το ιταλικό μπάσκετ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 September 2011 - 10:29:43 UTC