Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα, δήλωσε η Α. Μέρκελ
  • [02] Επεισόδια μικρής έκτασης στο Σύνταγμα
  • [03] Αναζητούν τον Μάκη Ψωμιάδη οι αστυνομικές αρχές

  • [01] Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα, δήλωσε η Α. Μέρκελ

    Την ισχυρή πολιτική βούληση της Ελλάδας για την προώθηση σοβαρότατων αλλαγών καθώς και την πιστή εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, σε κοινές δηλώσεις με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, πριν από το δείπνο που παρέθεσε η κ. Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό.

    Επιπροσθέτως ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης τόσο για την αντιμετώπιση της κρίσης, όσο και για την δημιουργία ανταγωνιστικής οικονομίας στην Ελλάδα.

    Ταυτόχρονα ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα στήριξης από τους ευρωπαίους εταίρους προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος υφίσταται μεγάλες θυσίες.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως πολύ θετική χειρονομία την πρόσκληση να απευθυνθεί στους Γερμανούς βιομήχανους σήμερα το πρωί, ενώ σε ό,τι αφορά τις ελληνογερμανικές σχέσεις τις χαρακτήρισε "άριστες" τόσο σε διμερές, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Σε ό,τι αφορά την βοήθεια εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα προσβλέπει στην συνεργασία σε μια σειρά τομείς που εκτείνονται από την παροχή τεχνογνωσίας, ως τις επενδύσεις, τονίζοντας ότι η χώρα μας έχει ανάγκη την παροχή τεχνογνωσίας.

    Χαρακτηρίζοντας ως πολύ θετική εξέλιξη την παρουσία κλιμακίου παροχής τεχνογνωσίας εκ μέρους της Κομισιόν στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα μας θα χρησιμοποιήσει τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης, ότι η Ελλάδα πέραν της αντιμετώπισης της κρίσης, θα αναδείξει και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τόσο για να σταθεί στα δικά της πόδια, όσο και για να συνεισφέρει σε μια ισχυρή Ευρώπη.

    Από την μεριά της η κ. Μέρκελ είπε ότι "θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα", προσθέτοντας ότι η χώρα μας πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, παραπέμποντας στην επικείμενη έκθεση της τρόικας

    Απαντώντας σε ερωτήσεις η γερμανίδα καγκελάριος αναγνώρισε ότι ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, για "τις οποίες ίσως δεν ευθύνεται άμεσα" πρόσθεσε ότι γίνεται αποτίμηση των τεκταινομένων στην Ελλάδα από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και αναφέροντας ότι η αποτίμηση αυτή θα είναι το μέτρο, τόνισε ότι με βάση αυτό το μέτρο θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές των υποχρεώσεών της.

    από την μεριά του ο Έλληνας πρωθυπουργός αφού αναφέρθηκε στην πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε και επισήμανε την κατά καιρούς "κακοφωνία στην Ευρώπη", επισήμανε ότι οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου συνιστούν ισχυρό μήνυμα και πρόσθεσε ότι "όλοι είμαστε αποφασισμένοι, ο καθένας από την μεριά του για μια ισχυρή Ευρώπη και ένα ισχυρό ευρώ".

    Ερωτηθείς για τους στόχους της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι κατ' αρχήν η μείωση του ελλείμματος και ως συνέχεια αυτού εξέφρασε την ελπίδα ότι την άνοιξη του 2012 η ελληνική οικονομία θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι συνθήκες στις οποίες λειτουργεί η ελληνική οικονομία μπορεί να αλλάζουν, όπως το βάθεμα της ύφεσης, πέραν των προβλεπομένων, και επισήμανε ότι η αλλαγή των συνθηκών μπορεί να αλλάζει τα δεδομένα, αλλά δεν αλλάζει τους στόχους.

    Τέλος, στην ερώτηση αν θα ενισχυθεί περαιτέρω ο EFSF, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο γερμανικός κυβερνητικός σχηματισμός θα έχει την πλειοψηφία ώστε να ανταποκριθεί στα δέοντα.

    [02] Επεισόδια μικρής έκτασης στο Σύνταγμα

    Μια σύλληψη και μια προσαγωγή έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια μικρής έκτασης επεισοδίων που σημειώθηκαν στις 9:45 το βράδυ.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δυνάμεις της απομάκρυναν από τη Λεωφόρο Αμαλίας περίπου 1.000 άτομα από τους «Αγανακτισμένους» που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί, αλλά αυτό προκάλεσε ένταση και κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

    Τα επεισόδια δεν πήραν έκταση και έληξαν γρήγορα, ενώ αυτή την ώρα παραμένουν ακόμα περίπου 400 άτομα επί της πλατείας.

    [03] Αναζητούν τον Μάκη Ψωμιάδη οι αστυνομικές αρχές

    Σε αναζήτηση του Μάκη Ψωμιάδη βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την προφυλάκισή του.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, από το απόγευμα που έλαβε το σχετικό έγγραφο των δικαστικών αρχών η ασφάλεια, ο πρώην μεγαλοπαράγοντας της ΠΑΕ-Καβάλας και κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων αγώνων αναζητήθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιεί, αλλά δεν βρέθηκε.

    Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες εξετάζοντας και το ενδεχόμενο να έχει φύγει στο εξωτερικό κάτι όμως που δεν προκύπτει μέχρι στιγμής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 September 2011 - 20:29:39 UTC