Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοίνωση Βγενόπουλου για Παναθηναϊκό: «Διασύρεται η ομάδα»
  • [02] Διαμαρτυρία ειδικών φρουρών, με ανάρτηση πανό στον λόφο του Λυκαβηττού
  • [03] Μείωση 29,5% στο εμπορικό έλλειμμα στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου
  • [04] Βανδαλισμός σε έργο τέχνης απέναντι από το δημαρχείο της Αθήνας
  • [05] Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: Στις ομάδες υψηλού κινδύνου οι Έλληνες
  • [06] «Στροφή» του Αμβούργου στον Φαν Μπάστεν

  • [01] Ανακοίνωση Βγενόπουλου για Παναθηναϊκό: «Διασύρεται η ομάδα»

    Προθεσμία μέχρι τις 3 Οκτωβρίου στον Γιάννη Βαρδινογιάννη προκειμένου «να αναλάβει ως οφείλει τις οικονομικές και νομικές ευθύνες της ΓΗΠΕΛ και να αποχωρήσει όπως έχει δηλώσει ότι επιθυμεί», δίνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, μέσω ανακοίνωσης που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα.

    Ο μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σχολιάζει με αρνητικό ύφος το θεμα με τον Σαουδάραβα πρίγκηπα που φέρεται ως υποψήφιος αγοραστής του «τριφυλιού», αναφέρεται σε επιμονή εμπλοκής στα εσωτερικά του συλλόγου από το συγκρότημα Μπόμπολα και επαναλαμβάνει ότι θα «συνδράμει οικονομικά σε έναν Παναθηναϊκό που δεν θα υπάρχει ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης και η ΓΗΠΕΛ».

    [02] Διαμαρτυρία ειδικών φρουρών, με ανάρτηση πανό στον λόφο του Λυκαβηττού

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον λόφο του Λυκαβηττού για τις περικοπές των μισθών τους πραγματοποίησαν, από τις 7 έως τις 11 το πρωί, οι ειδικοί φρουροί.

    Οι ένστολοι ψωσαν πανό με σύνθημα, η \"Η ΕΛ.ΑΣ πενθεί- Ημέρα πληρωμής, ημέρα πένθους\".

    [03] Μείωση 29,5% στο εμπορικό έλλειμμα στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου

    Περαιτέρω μείωση κατά 29,5% σημείωσε το επτάμηνο εφέτος το εμπορικό έλλειμμα της χώρας, μετά τον περιορισμό του κατά 30% τον Ιούλιο.

    Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια της συνεχιζόμενης αύξησης των εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών και της συρρίκνωσης των εισαγωγών, λόγω του δραστικού περιορισμού της εγχώριας καταναλωτικής ζήτησης.

    Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τηνΕΛΣΤΑΤ,η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, τον Ιούλιο 2011, ανήλθε στο ποσό των 2.557,2 εκατ. ευρώ έναντι 2.909,2 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2010 παρουσιάζοντας μείωση 12,1%.

    [04] Βανδαλισμός σε έργο τέχνης απέναντι από το δημαρχείο της Αθήνας

    Ήταν ένα έργο τέχνης, που προσπαθούσε να αντιστρέψει την πρακτική της παρακολούθησης του πολίτη με τις κάμερες σε παιχνίδι, με τη συμμετοχή των θεατών, στα όρια της κατασκοπίας και της περφόρμανς.

    Πρόκειται για τα 99 αιωρούμενα κόκκινα μπαλόνια, δεμένα στην άκρη τους σε σακιά, μια μεγάλη εγκατάσταση της εικαστικού Τζένης Μαρκέτου, με τίτλο Red Eyed Sky Walkers, από τις συλλογές του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. \'Ενα έργο τέχνης που έπεσε θύμα βανδαλισμού, λίγες ώρες αφότου στήθηκε την περασμένη Πέμπτη, στην πλατεία Κοτζιά, απέναντι από το δημαρχείο της Αθήνας.

    Τα μπαλόνια με τις ασύρματες βιντεοκάμερες θα κατέγραφαν τις κινήσεις των περαστικών σε εικόνες και αναμεμειγμένες με υλικό από το you tube, θα προβάλλονταν στο εσωτερικό γειτονικού καφενείου. Επρόκειτο να παραμείνουν ως τα μέσα Νοεμβρίου.

    «Ήταν ένα ποίημα που κράτησε λίγες ώρες. \'Εμειναν μόνο οι σάκοι με την άμμο που το κρατούσαν στο έδαφος», δήλωσε η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Άννα Καφέτση, για τον βανδαλισμό. Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση στον δημόσιο χώρο, ήταν στα πλαίσια της συμμετοχής του ΕΜΣΤ στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του ΥΠΠΟΤ στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον δήμο της Αθήνας.

    [05] Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: Στις ομάδες υψηλού κινδύνου οι Έλληνες

    Με στόχο την ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες και τείνουν να μετατραπούν σε «πανδημία» για τον πλανήτη, αγγίζοντας και τους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων χωρών, εορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.

    Οι Έλληνες, διατρέχουμε τον υψηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα μεταξύ των χωρών της Μεσογείου, καθώς όπως τονίζουν οι επιστήμονες έχουν εγκαταλείψει τον παραδοσιακό τρόπο διατροφής και ζωής.

    Το 45-50% του πληθυσμού είναι καπνιστές, έως και το 1/3 του πληθυσμού είναι παχύσαρκοι, το 10% πάσχει από διαβήτη και το 1/3 των Ελλήνων έχει αυξημένη αρτηριακή πίεση. Το αποτέλεσμα είναι στην Ελλάδα να έχουμε 20.000 νέα εμφράγματα ετησίως.

    Με τη στεφανιαία νόσο να κρατάει τα σκήπτρα στις αιτίες θανάτου στον ελληνικό πληθυσμό και με δεδομένο ότι πλέον τα καρδιακά νοσήματα χτυπούν όλο και νεότερους σε ηλικία ανθρώπους, οι γιατροί μας προειδοποιούν να αλλάξουμε τρόπο ζωής. Τα στατιστικά στοιχεία που σχετίζονται με την καρδιαγγειακή νόσο εμφανίζονται δυσοίωνα σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με υπολογισμούς κάθε 2 δευτερόλεπτα καταγράφεται ένας θάνατος που οφείλεται στη νόσο, κάθε 5 δευτερόλεπτα σημειώνεται μια καρδιακή προσβολή και κάθε 6 δευτερόλεπτα εκδηλώνεται ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Η καρδιαγγειακή νόσος παραμένει η κύρια αιτία θνησιμότητας στον κόσμο, καθώς ένας στους τρεις θανάτους παγκοσμίως, οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Έως το 2025, οι θάνατοι θα ξεπερνούν τους 25.000.000 ετησίως. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν 17 εκατομμύρια άνθρωποι, εξαιτίας της καρδιαγγειακής νόσου.

    Ένας στους δέκα άνδρες, ηλικίας 50-59 ετών, έχει «σιωπηλή» στεφανιαία νόσο και κινδυνεύει να πάθει έμφραγμα χωρίς καμία προειδοποίηση. Αντίθετα, οι γυναίκες είναι περισσότερο τυχερές, καθώς το καρδιακό επεισόδιο συνήθως «προειδοποιεί» με πόνο στο στήθος. Πρώτη αιτία θανάτου από καρδιά των νέων ηλικίας κάτω των 35 ετών στην Ελλάδα, είναι σήμερα η καρδιακή ανεπάρκεια, που οφείλεται στη β-Μεσογειακή αναιμία, ενώ κάθε χρόνο γεννιούνται στη χώρα μας περίπου 1.200 παιδιά με παθήσεις της καρδιάς.

    Μόνο στη χώρα μας, κάθε χρόνο καταγράφονται περισσότερα από 15.000 νέα περιστατικά στεφανιαίας νόσου, πολλά από τα οποία αποβαίνουν μοιραία για τον ασθενή. Η πρόληψη είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν την αλλαγή του τρόπου ζωής. Όπως επισημαίνουν μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου κατά 20-25%, μπορεί να επιτευχθεί εάν κάποιος ακολουθεί σταθερά τους κανόνες της μεσογειακής διατροφής, ενώ ελάττωση του βάρους κατά 5%, επιτυγχάνει 30% μείωση του ενδοκοιλιακού λίπους που θεωρείται και το πλέον επικίνδυνο. Η διακοπή του καπνίσματος, η σωστή διατροφή και η σωματική δραστηριότητα έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών νόσων.

    [06] «Στροφή» του Αμβούργου στον Φαν Μπάστεν

    Μετά το «ναυάγιο» στις επαφές με τον Χουμπ Στέφενς, ο οποίος αναμένεται ν' αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Σάλκε, η διοίκηση του Αμβούργου στρέφεται τώρα στη λύση του Μάρκο Φαν Μπάστεν. Η γερμανική ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις τέσσερις βαθμούς μετά από επτά αγωνιστικές, και ο Ολλανδός προπονητής φέρεται ως ο κύριος υποψήφιος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

    Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολλανδίας φέρεται να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του αθλητικού διευθυντή του Αμβούργου, Φρανκ Άρνεσεν, για να διαδεχθεί τον Μίκαελ Όενινγκ, σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα ο γερμανικός Τύπος. Μάλιστα ο Άρνεσεν επιθυμούσε να «επιστρατεύσει» τον Φαν Μπάστεν τον Μάρτιο, όταν απολύθηκε ο Αρμίν Βε, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να προωθήσει τον Όενινγκ από τη θέση του βοηθού σε πρώτο προπονητή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 September 2011 - 10:29:37 UTC