Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποκλείεται έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η χρεοκοπία
  • [02] Ο Σαββόπουλος απόψε στο Ηρώδειο
  • [03] Ο Σαββόπουλος απόψε στο Ηρώδειο

  • [01] Αποκλείεται έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η χρεοκοπία

    "Η τρόικα επιστρέφει, η έκτη δόση εκταμιεύεται και εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Ιουλίου", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Αναφερόμενος στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και στις σημερινές επαφές του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι "η ετήσια σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου γίνεται μέσα σε συνθήκες μεγάλης ρευστότητας στη διεθνή οικονομία και κυρίως εν μέσω αβεβαιότητας σε σχέση με την πορεία της Ευρωζώνης. Αυτή η κατάσταση είναι απολύτως αδικαιολόγητη", τόνισε χαρακτηριστικά και, όπως είπε, "δεν εναρμονίζεται με την ισχύ του ευρώ και με την οικονομική δύναμη των 17 κρατών-μελών της Ευρωζώνης".

    Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι "για την Ελλάδα, αυτά είναι αρνητικά συμφραζόμενα, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθούν. Αυτή την προσπάθεια κάνουμε εδώ, στο πλαίσιο της Συνόδου, με μια σειρά από συναντήσεις για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να σταλούν τα μηνύματα που ανταποκρίνονται στις δυνατότητες που έχουμε και ως Ευρωζώνη και ως Ελλάδα. Και νομίζω ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Θέλει, όμως, υπομονή, επιμονή, σύστημα, εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή".

    Για τις μέχρι τώρα συναντήσεις που είχε στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου του ΔΝΤ, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι "από τις συναντήσεις που είχα εδώ με πολλούς ομολόγους μου, από τη νέα συνάντηση που είχα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε, από τις συναντήσεις που είχα με τον Ιταλό, τον Γάλλο, τον Βέλγο συνάδελφό μου, με ομολόγους μου από χώρες εκτός Ευρώπης, από τη συζήτηση που είχα με τον κ. Ντράγκι, το νέο Πρόεδρο της ΕΚΤ, προκύπτει ένα μήνυμα το οποίο είναι πολύ καθαρό: Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέρος του ευρώ, μέλος της Ευρωζώνης".

    Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι "τώρα που η Ελλάδα παίρνει πολύ σημαντικές, σκληρές αποφάσεις, τώρα που ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε νέες θυσίες πολύ σημαντικές, ανακτάμε ένα μέρος της αξιοπιστίας μας, δίνουμε απάντηση στα αρνητικά στερεότυπα που κυκλοφορούν διεθνώς για την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό. Άρα, υπάρχει μια σειρά γεγονότων που ακολουθείται: Η τρόικα επιστρέφει, η έκτη δόση εκταμιεύεται, εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Ιουλίου, έτσι ώστε να φτάσουμε σε ένα πραγματικά βιώσιμο μακροπροθέσμως ελληνικό δημόσιο χρέος, μέσα από την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. Αυτό το σχέδιο είναι καθαρό και υφίσταται. Εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε κανείς να μην μπορεί να αποδώσει σε εμάς ευθύνη".

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι "οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η περίοδος είναι κρίσιμη, γνωρίζουν ότι οι θυσίες, οι αδικίες, οι πιέσεις είναι το κόστος που πληρώνουμε για λάθη του παρελθόντος για τα οποία ευθύνονται πρωτίστως οι κυβερνήσεις και ο πολιτικός κόσμος. Υπάρχει, όμως, κι ένα διαρθρωτικό πρόβλημα της χώρας, υπάρχει ένα πρόβλημα παραοικονομίας, φοροδιαφυγής, κρατισμού, ένα πρόβλημα μη ανταγωνιστικότητας. Αυτό τώρα πρέπει να λυθεί προς όφελος των παιδιών μας, προς όφελος των επόμενων γενεών. Αυτό είναι κατανοητό. Αυτά που κάναμε τις τελευταίες εβδομάδες έχουν στείλει ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα διεθνώς".

    Μιλώντας για το σημερινό πρόγραμμα των συναντήσεών του σημείωσε ότι θα έχει "μια πληρέστερη εικόνα", γιατί θα συναντηθεί με τα στελέχη της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών (IIF), θα μιλήσει στη γενική της συνέλευση και "θα έχουμε νομίζω και μία πολύ ουσιώδη συνάντηση και με την κα. Λαγκάρντ", όπως είπε, καθώς "και με το επιτελείο του ΔΝΤ, ενώ εκκρεμούν οι συναντήσεις μου με τον κ. Τρισέ και τον κ. Ρεν πάλι εδώ στην Ουάσιγκτον".

    Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι απ' όλες αυτές τις συναντήσεις "θα μπει ένα τέλος στις Κασσάνδρες" που βλέπουν την Ελλάδα να πτωχεύει, ο κ. Βενιζέλος έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

    "Αν δείτε προσεκτικά τις δηλώσεις όλων των αρμοδίων και υπευθύνων εκπροσώπων της Ευρωζώνης και των κρατών-μελών της Ευρωζώνης θα δείτε ότι υπάρχουν δύο σταθερά μηνύματα: Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα στο ευρώ και η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να πτωχεύσει, γιατί αυτό θα είναι καταστροφικό για την Ευρωζώνη, αλλά και για πολλές άλλες χώρες και πέραν της Ευρωζώνης. Αυτό το αντιλαμβάνεται πολύ καλά και η αμερικανική κυβέρνηση, με τους εκπροσώπους της οποίας πάλι συναντήθηκα εδώ -με τους υφυπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών, γιατί είχα δει πολύ πρόσφατα και την κα. Κλίντον και τον κ. Γκάιτνερ.

    Άρα, αυτά τα δύο μηνύματα είναι οι σιδηροτροχιές πάνω στις οποίες πρέπει να βαδίσουμε και βαδίζουμε ως χώρα, ως οικονομία, ως έθνος".

    Οι σημερινές επαφές του Ε. Βενιζέλου στις ΗΠΑ, στη σύνοδο του ΔΝΤ

    Ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα αναμένεται να έχει η αποψινή συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στις 10:30μ.μ. (ώρα Ελλάδας), μέσα στα πλαίσια της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

    Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με το γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), Τσαρλς Νταλάρα. Επίσης, θα έχει συναντήσεις, όπως και χθες, με ομολόγους του διαφόρων χωρών, στελέχη τραπεζών και μεγάλων οικονομικών οργανισμών, ενώ ενδέχεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

    Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε χθες και με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, Ρόμπερτ Χόρματς. Μετά τις χθεσινές επαφές είχε δηλώσει ότι "προκύπτει ένα μήνυμα το οποίο είναι πολύ καθαρό: Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέρος του ευρώ, μέλος της ευρωζώνης".

    Στο μεταξύ, η κ. Λαγκάρντ, μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου, δεν θέλησε να αναφερθεί στην πιθανότητα "αλλαγής στρατηγικής" στην ευρωζώνη, όσο αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν κάνει κανένα καλό η διάδοση φημών. Δεν δημιουργεί τη σταθερότητα (της διεθνούς οικονομίας), την οποία έχει ως ρόλο του το ΔΝΤ".

    Οι επίσημες εργασίες της συνόδου του ΔΝΤ θα ολοκληρωθούν σήμερα με ομιλία του πρώην προέδρου της Deutsche Bundesban, Άλεξ Γουέμπερ, και με θέμα: "Το ΔΝΤ και το διεθνές νομισματικό σύστημα: διδάγματα από την κρίση".

    [02] Ο Σαββόπουλος απόψε στο Ηρώδειο

    Με χαρά και αμηχανία, ετοιμάζεται ν΄ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου του Ηρώδου του Αττικού απόψε ο Διονύσης Σαββόπουλος για να...ερμηνεύσει ξανά μετά από πολλά χρόνια «Πλούτο» και «Αχαρνής» του Αριστοφάνη.

    Μια παράσταση της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ του Ταμείου Yποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων καθώς η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα οδήγησε την διοίκηση των Αρσακείων, στην απόφαση να διοργανωθούν εκδηλώσεις υπέρ του Ταμείου υποτροφιών των Σχολείων.

    «Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο Αρσάκειο λόγω της πρωτοφανούς κρίσης», εξήγησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

    «Πρόκειται για ευαισθησία, κοινωνική και παιδευτική», πρόσθεσε ο καθηγητής Γλωσσολογίας.

    Ο συνθέτης και τραγουδοποιός θα παρουσιάσει με τον δικό του τρόπο αποσπάσματα από τα έργα του Αριστοφάνη, σε δικά του κείμενα, αφήγηση, μουσική και τραγούδια, με τη συμμετοχή 200 μαθητών από τη χορωδία των Αρσακείων Σχολείων, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Μουσικής Χριστίνας Βαρσάμη.

    «Η προτροπή της συζύγου μου, που ήταν μαθήτρια Αρσακείου ήταν η αφορμή να δεχτώ με χαρά και αμηχανία να παίξω ξανά μετά από πολλά χρόνια το πολυπρόσωπο αυτό έργο», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο δημιουργός, σε συνέντευξη Τύπου στο κατάστημα «Polis» στη Στοά του Βιβλίου.

    Οι \'\'Αχαρνής\'\' πρωτοπαρουσιάστηκαν στη μπουάτ «ΡΗΓΑΣ» της Πλάκας τον Δεκέμβρη του 1976 και κυκλοφόρησαν σε δίσκο το Φθινόπωρο του 1977, με τη συμμετοχή του πρωτοεμφανιζόμενου τότε αξέχαστου Νίκου Παπάζογλου, του αείμνηστου Μανώλη Ρασούλη, της Μελίνας Τανάγρη, τον Σάκη Μπουλά, του Νίκου Ζιώγαλα, του Πάνο Κατσιμίχα και του Ηλία Λιούγκου.

    «Τα μουσικά μέρη αυτών των καλλιτεχνών δίνω τώρα στους νέους κανταδόρους της παράστασης Ρωξάνη Γαρεφαλλάκη, Άσπα Θεοφίλου, Βασιλική Καρακώστα, Άλκη Κωνσταντόπουλο, Πάνο Μουζουράκη και Γιώργο Μυλωνά».

    Για την άλλη κωμωδία του Αριστοφάνη, τον «Πλούτο», ο Διονύσης Σαββόπουλος έγραψε την μουσική και μετέφρασε τα Χορικά το 1985 για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Επίδαυρο το ίδιο εκείνο καλοκαίρι σε σκηνοθεσία Λούκα Ρονκόνι (Louca Ronconi). Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 1996.

    Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία, είναι ένας μη κερδοσκοπικός κοινωφελής Οργανισμός, μη επιχορηγούμενος από το κράτος, ο οποίος διέθετε και διαθέτει έως σήμερα όλη την περιουσία και τα εισοδήματά της για τη λειτουργία των Σχολείων της, των Αρσάκειων-Τοσιτσείων Σχολείων στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και τα Τίρανα της Αλβανίας.

    Η ίδια παράσταση όπως ανακοινώθηκε, θα παρουσιαστεί και στο Αρσάκειο Τιράνων, στην Αλβανία με τη συμμετοχή και πάλι 200 μαθητών από τη χορωδία του σχολείου.

    Τη χορογραφία της παράστασης υπογράφει η Σοφία Σπυράτου, ενώ τα κοστούμια της παράστασης σε σχεδιασμό Αλέξη Κυριτσόπουλου, είναι μία ευγενική παραχώρηση του Μεγάρου Μουσικής.

    Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν επίσης, γνωστά τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου από το \'\'Φορτηγό\'\', το \'\'Περιβόλι Του Τρελού\'\', το \'\'Βρώμικο Ψωμί\'\', τα \'\'Δέκα Χρόνια Κομμάτια\'\', την \'\'Ρεζέρβα\'\', τα \'\'Τραπεζάκια Έξω\'\', και τον \'\'Χρονοποιό\'\'.

    Το κοινό μπορεί να προμηθεύεται τα εισιτήριά του από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.ticketservices.gr και στα καταστήματα Public, ενώ οι τιμές τους κυμαίνονται από 25 έως και 55 ?.

    -Το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΑΠΕ-ΜΠΕ) είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης-

    [03] Ο Σαββόπουλος απόψε στο Ηρώδειο

    Με χαρά και αμηχανία, ετοιμάζεται ν΄ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου του Ηρώδου του Αττικού απόψε ο Διονύσης Σαββόπουλος για να...ερμηνεύσει ξανά μετά από πολλά χρόνια «Πλούτο» και «Αχαρνής» του Αριστοφάνη.

    Μια παράσταση της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ του Ταμείου Yποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων καθώς η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα οδήγησε την διοίκηση των Αρσακείων, στην απόφαση να διοργανωθούν εκδηλώσεις υπέρ του Ταμείου υποτροφιών των Σχολείων.

    «Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο Αρσάκειο λόγω της πρωτοφανούς κρίσης», εξήγησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

    «Πρόκειται για ευαισθησία, κοινωνική και παιδευτική», πρόσθεσε ο καθηγητής Γλωσσολογίας.

    Ο συνθέτης και τραγουδοποιός θα παρουσιάσει με τον δικό του τρόπο αποσπάσματα από τα έργα του Αριστοφάνη, σε δικά του κείμενα, αφήγηση, μουσική και τραγούδια, με τη συμμετοχή 200 μαθητών από τη χορωδία των Αρσακείων Σχολείων, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Μουσικής Χριστίνας Βαρσάμη.

    «Η προτροπή της συζύγου μου, που ήταν μαθήτρια Αρσακείου ήταν η αφορμή να δεχτώ με χαρά και αμηχανία να παίξω ξανά μετά από πολλά χρόνια το πολυπρόσωπο αυτό έργο», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο δημιουργός, σε συνέντευξη Τύπου στο κατάστημα «Polis» στη Στοά του Βιβλίου.

    Οι \'\'Αχαρνής\'\' πρωτοπαρουσιάστηκαν στη μπουάτ «ΡΗΓΑΣ» της Πλάκας τον Δεκέμβρη του 1976 και κυκλοφόρησαν σε δίσκο το Φθινόπωρο του 1977, με τη συμμετοχή του πρωτοεμφανιζόμενου τότε αξέχαστου Νίκου Παπάζογλου, του αείμνηστου Μανώλη Ρασούλη, της Μελίνας Τανάγρη, τον Σάκη Μπουλά, του Νίκου Ζιώγαλα, του Πάνο Κατσιμίχα και του Ηλία Λιούγκου.

    «Τα μουσικά μέρη αυτών των καλλιτεχνών δίνω τώρα στους νέους κανταδόρους της παράστασης Ρωξάνη Γαρεφαλλάκη, Άσπα Θεοφίλου, Βασιλική Καρακώστα, Άλκη Κωνσταντόπουλο, Πάνο Μουζουράκη και Γιώργο Μυλωνά».

    Για την άλλη κωμωδία του Αριστοφάνη, τον «Πλούτο», ο Διονύσης Σαββόπουλος έγραψε την μουσική και μετέφρασε τα Χορικά το 1985 για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Επίδαυρο το ίδιο εκείνο καλοκαίρι σε σκηνοθεσία Λούκα Ρονκόνι (Louca Ronconi). Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 1996.

    Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία, είναι ένας μη κερδοσκοπικός κοινωφελής Οργανισμός, μη επιχορηγούμενος από το κράτος, ο οποίος διέθετε και διαθέτει έως σήμερα όλη την περιουσία και τα εισοδήματά της για τη λειτουργία των Σχολείων της, των Αρσάκειων-Τοσιτσείων Σχολείων στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και τα Τίρανα της Αλβανίας.

    Η ίδια παράσταση όπως ανακοινώθηκε, θα παρουσιαστεί και στο Αρσάκειο Τιράνων, στην Αλβανία με τη συμμετοχή και πάλι 200 μαθητών από τη χορωδία του σχολείου.

    Τη χορογραφία της παράστασης υπογράφει η Σοφία Σπυράτου, ενώ τα κοστούμια της παράστασης σε σχεδιασμό Αλέξη Κυριτσόπουλου, είναι μία ευγενική παραχώρηση του Μεγάρου Μουσικής.

    Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν επίσης, γνωστά τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου από το \'\'Φορτηγό\'\', το \'\'Περιβόλι Του Τρελού\'\', το \'\'Βρώμικο Ψωμί\'\', τα \'\'Δέκα Χρόνια Κομμάτια\'\', την \'\'Ρεζέρβα\'\', τα \'\'Τραπεζάκια Έξω\'\', και τον \'\'Χρονοποιό\'\'.

    Το κοινό μπορεί να προμηθεύεται τα εισιτήριά του από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.ticketservices.gr και στα καταστήματα Public, ενώ οι τιμές τους κυμαίνονται από 25 έως και 55 ?.

    -Το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΑΠΕ-ΜΠΕ) είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 September 2011 - 8:30:00 UTC