Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο λουτρό αίματος στην Υεμένη, σε συγκρούσεις στρατού-αντιφρονούντων
  • [02] Μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα οδηγούσε στο φαινόμενο ντόμινο, δήλωσε η Αγ. Μέρκελ
  • [03] Αναβάλλεται εκ νέου ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης στη Λιβύη
  • [04] Συμφωνία της Τουρκίας με τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη αεροσκαφών Predator στο τουρκικό έδαφος
  • [05] Τέταρτες στον κόσμο οι εθνικές ομάδες μπάσκετ ανδρών/γυναικών κωφών

  • [01] Νέο λουτρό αίματος στην Υεμένη, σε συγκρούσεις στρατού-αντιφρονούντων

    Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

    Οι αιματηρές συγκρούσεις--οι σφοδρότερες μετά την αναπάντεχη επιστροφή του προέδρου Σάλεχ χθες Παρασκευή στην Υεμένη ύστερα από απουσία τριών μηνών--σημειώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας ανάμεσα στα στρατεύματα που πρόσκειται στον πρόεδρο και στις δυνάμεις υπό τον αντιφρονούντα στρατηγό 'Αλι Μόχσεν αλ-'Αχμαρ.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, περισσότεροι από 110 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

    Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου έκανε σήμερα έκκληση στον Σάλεχ να υπογράψει "άμεσα" τη συμφωνία που διαπραγματεύθηκαν οι μοναρχίες του Κόλπου για την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.

    Ταυτόχρονα, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης έκαναν έκκληση για τη διοργάνωση διαδηλώσεων διαμαρτυρίας σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα με αίτημα ο πρόεδρος και η οικογένειά του να δικαστούν για τα εγκλήματα που φέρεται ότι διέπραξαν.

    Ο Σάλεχ είπε κατά την επιστροφή του ότι θέλει να δει την εφαρμογή μιας εκεχειρίας για να τερματιστούν οι πολυήμερες αιματηρές συγκρούσεις στην πρωτεύουσα και να υπάρξουν διαπραγματεύσεις.

    Οι ΗΠΑ απαίτησαν να παραιτηθεί, όπως ορίζει η προαναφερθείσα συμφωνία.

    Ο Σάλεχ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 33 χρόνια, δεν υποχωρεί στις πιέσεις για να υπογράψει τη συμφωνία.

    [02] Μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα οδηγούσε στο φαινόμενο ντόμινο, δήλωσε η Αγ. Μέρκελ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ υπερασπίστηκε σήμερα τη συμμετοχή της κυβέρνησής της στις διεθνείς προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας, αυτή τη φορά από τη χρεοκοπία, απαντώντας έτσι στην εσωκομματική κριτική που έχει δεχτεί για το θέμα. Μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη ή μια αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας θα οδηγούσε στο φαινόμενο ντόμινο, «θα αύξανε υπερβολικά την πίεση στις άλλες χώρες», είπε η κα Μέρκελ σε περιφερειακή συνάντηση των μελών του κόμματός της -της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης- στην πόλη της βόρειας Γερμανίας, Όλντενμπεργκ. Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι κάθε πρόταση για βοήθεια της Ελλάδας να επιλύσει τα προβλήματά της θα πρέπει να εξετάζεται σε σχέση με την πιθανή επίδραση σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

    [03] Αναβάλλεται εκ νέου ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης στη Λιβύη

    Ο επικεφαλής του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης δήλωσε σήμερα ότι ο σχηματισμός της νέας μεταβατικής κυβέρνησης θα καθυστερήσει κατά ακόμα μια εβδομάδα εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ των αντικαθεστωτικών ως προς τη σύνθεσή της. «Όλοι θέλουν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Κάποιες φυλές και κάποιες πόλεις θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα για υπουργεία σε σχέση με άλλες λόγω του αγώνα που έχουν δώσει», δήλωσε στους δημοσιογράφους από την Βεγγάζη ο Μούσταφα Αμπντούλ Τζαλίλ και πρόσθεσε ότι μέλη του Συμβουλίου θα αναλάβουν κάποια υπουργεία στη νέα κυβέρνηση. Ο μεταβατικός πρωθυπουργός Μαχμούντ Τζιμπρίλ ανέλαβε το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, μετά τη διάλυση της προηγούμενης που διαλύθηκε τον περασμένο μήνα μετά από σφάλματα χειρισμών στην αδιαλεύκαντη δολοφονία του νεοδιορισμένου στρατιωτικού επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου. Η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης αναβλήθηκε ήδη για μια εβδομάδα. Ο Αμντούλ Τζαλίλ είπε ακόμα ότι το Συμβούλιο θεωρεί πως «κάποια υπουργεία δεν είναι απαραίτητα σε αυτή τη φάση».

    [04] Συμφωνία της Τουρκίας με τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη αεροσκαφών Predator στο τουρκικό έδαφος

    Οι ΗΠΑ συμφώνησαν κατ\' αρχήν στην ανάπτυξη των αμερικανικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου Predator στο τουρκικό έδαφος για την παρακολούθηση των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, χθες στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία προσφέρθηκε να αγοράσει ή να ενοικιάσει τα αεροσκάφη αυτά και ότι εξετάζονται οι λεπτομέρειες της πρότασης. Τα αμερικανικά στρατεύματα πρόκειται να αποχωρήσουν από το Ιράκ στα τέλη του 2011 και Τούρκοι αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχία ότι το αυτονομιστικό Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), το οποίο έχει βάσεις στο βόρειο Ιράκ, μπορεί να εκμεταλλευτεί το όποιο κενό ασφαλείας προκύψει μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.

    [05] Τέταρτες στον κόσμο οι εθνικές ομάδες μπάσκετ ανδρών/γυναικών κωφών

    Την 4η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ κωφών κατάκτησαν οι εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών. Σους \"μικρούς τελικούς\" της διοργάνωσης, που φιλοξενήθηκε στο Παλέρμο της Ιταλίας, οι άνδρες ηττήθηκαν με 86-50 από την Ουκρανία, ενώ από την αντίστοιχη εθνική ομάδα έχασαν και οι γυναίκες με 54-48. Ο Ντερτιλής με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους άνδρες, ενώ στις γυναίκες η Κοτσιάφτη πέτυχε 21 πόντους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 September 2011 - 14:29:38 UTC