Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γενικες συνελεύσεις για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια
  • [02] Το ΔΝΤ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις περί διάλυσης της ευρωζώνης «τρελές»
  • [03] Ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς
  • [04] Επιτακτική η ανάγκη ανέλκυσης του Sea Diamond
  • [05] Η Χάρις Αλεξίου τραγουδάει Νίνο Ρότα
  • [06] Ένας νεκρός τουρίστας ο απολογισμός από το μπουρίνι στη Λευκάδα
  • [07] Τουλάχιστον 80 νεκροί και 32 αγνοούμενοι από πλημμύρες στην Κίνα

  • [01] Γενικες συνελεύσεις για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

    Κερδίζει έδαφος η άποψη μεταξύ των φοιτητών να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, καθώς η εξεταστική βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Το Πάντειο και το ΤΕΙ Πειραιά, έπειτα από πολύωρες γενικές συνελεύσεις, αποφάσισαν να σταματήσουν τις καταλήψεις, όχι όμως και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όπου η κατάληψη συνεχίζεται για μία ακόμη εβδομάδα. Η απόφαση ελήφθη με διαφορά περίπου 80 ψήφων υπέρ της συνέχισης της κατάληψης. Στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο συνεχίζονται οι καταλήψεις, πλην του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, που σταματά.

    Στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το Παιδαγωγικό Τμήμα αποφάσισε αργάχθες να σταματήσει η κατάληψη. Λίγο νωρίτερα, με διαφορά τριών ψήφων είχε αποφασισθεί η παύση της κατάληψης και στην Ιατρική Σχολή. Ωστόσο, ορισμένοι φοιτητές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξαν ότι η απόφαση για λήξη της κατάληψης ελήφθη «σε λάθος πολιτικό πλαίσιο» κι έπειτα από πολύωρη συζήτηση κατέληξαν να επαναληφθεί αύριο η γενική συνέλευση. Πάντως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα των φοιτητών, ο αριθμός των καταλήψεων βαίνει διαρκώς μειούμενος και αργά το απόγευμα είχε φτάσει στα 210 τμήματα, από 235, που ήταν νωρίς.

    Σήμερα πάντως, θα γίνουν γενικές συνελεύσεις και σε άλλα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.

    [02] Το ΔΝΤ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις περί διάλυσης της ευρωζώνης «τρελές»

    Οι δηλώσεις και οι φήμες περί διάλυσης της ευρωζώνης είναι «τρελές» και οι Ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουν να χαμηλώσουν τους τόνους της «κακοφωνίας» που αποσταθεροποιεί τις διεθνείς χρηματαγορές και απειλεί να οδηγήσει την ΕΕ ξανά σε ύφεση, προειδοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χθες.

    Η ΕΕ πρέπει να θέσει το ταχύτερο σε εφαρμογή τις αποφάσεις της για την παροχή δανείων μέσω του μηχανισμού αποκατάστασης της χρηματοοικονομικής σταθερότητας για τις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρεών και στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, πρόσθεσε το ΔΝΤ.

    Η ΕΚΤ θα πρέπει να είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια εάν οι οικονομικές συνθήκες επιδεινωθούν περαιτέρω, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΝΤ που συνόδευσε την δημοσιοποίηση της έκθεσης Παγκόσμια Οικονομική Προοπτική (World Economic Outlook).

    Το ΔΝΤ επανέλαβε την έκκλησή του να σταθεροποιηθεί το ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό σύστημα με νέες εισροές κεφαλαίων --αρχικά από τον ιδιωτικό τομέα και κατόπιν με κυβερνητικές αποφάσεις εάν είναι αναγκαίο-- ώστε να προστατευθούν οι τράπεζες από τον κίνδυνο απώλειας της εμπιστοσύνης λόγω των μεγάλων επενδύσεών τους σε κρατικά χρέη χωρών-μελών της ευρωζώνης.

    Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη έχει αποτελματωθεί και προβλέπεται ότι συνολικά θα ανέλθει σε 1,1% το 2012, ανέφερε το ΔΝΤ. Υπάρχουν κίνδυνοι και ενδεχόμενα σφάλματα πολιτικής ενδέχεται να προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα στην ΕΕ, πρόσθεσε. Η έκδοση ευρωομολόγων δεν θα έλυνε άμεσα την κατάσταση εάν προηγουμένως δεν έχουν δημιουργηθεί ελεγκτικοί μηχανισμοί, εκτίμησε ακόμα.

    Το μήνυμα του ΔΝΤ είναι ότι η Ευρώπη έχει την οικονομική δυνατότητα να χειριστεί τα προβλήματά της εάν αποτρέψει την ύφεση και ασκήσει επαρκή πολιτική βούληση, σχολιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

    Ο Κάρλο Κοταρέλι, διευθυντής του ΔΝΤ για δημοσιονομικά θέματα, έκανε λόγο περί «κακοφωνίας» αναφερόμενος στις δηλώσεις και στις φήμες περί κήρυξης στάσης πληρωμών στην Ελλάδα η οποία σπέρνει φόβους και αβεβαιότητες για το πώς η ΕΕ χειρίζεται την κρίση. «Αυτό δεν το εκλαμβάνουν καλά οι αγορές, είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Είναι ένα πρόβλημα που είναι διαχειρίσιμο εάν γίνουν οι σωστές ενέργειες», ανέφερε ο Γιορκ Ντεκρέσιν, οικονομολόγος του ΔΝΤ.

    [03] Ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς

    «Κρίσεις. Συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία», είναι ο γενικός τίτλος του εορτασμού στα μουσεία της χώρας μας, με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίοιυ.

    Η Ελλάδα συμμετέχει από το 1994 στο πρόγραμμα και κάθε χρόνο, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους και προσκαλούν σε γιορτές, εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά τους με άμεσο και ευχάριστο τρόπο.

    Ο θεσμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς ξεκίνησε επίσημα ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991 και υποστηρίζεται από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Κύριος στόχος του, είναι η άρση της απομόνωσης των μνημείων, μέσω της προβολής και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα που τους αφορούν.

    [04] Επιτακτική η ανάγκη ανέλκυσης του Sea Diamond

    Πέρασαν τέσσερα χρόνια και πέντε μήνες από την ημέρα που το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond βυθίστηκε στα μπλε νερά της Καλντέρας στη Σαντορίνη, ενώ οι κάτοικοι συνεχίζουν να ανησυχούν και να ζητάνε επιτακτικά την ανέλκυση και την απομάκρυνση του ναυαγίου.

    Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας δημοσίευσε πριν από περίπου ένα μήνα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάρτιση ολοκληρωμένης μελέτης διαχείρισης του ναυαγίου, με στόχο την ανέλκυση και την απομάκρυνσή του, από τα ιστορικά νερά της Καλντέρας.

    Η δημοτική σύμβουλος, μέλος του Λιμενικού Ταμείου, Μαρία Νομικού, δηλώνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ότι η πρόσκληση έγινε με σκοπό να υπάρξει μία διερεύνηση για το εάν υπάρχει ή όχι ενδιαφέρον από τις ιδιωτικές εταιρείες να αναλάβουν το έργο, αλλά και για να υπολογιστεί το κόστος διαχείρισης και η ανέλκυση του ναυαγίου.

    Ήδη, επισημαίνει, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δύο εταιρείες του εξωτερικού (Ολλανδία, Σκανδιναβία), ενώ έχουν ζητήσει πληροφορίες και πολλές ελληνικές εταιρείες.

    Πάντως διευκρινίζει ότι ήδη το Ταμείο και ο δήμος βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με την πλοιοκτήτρια εταιρεία για το σοβαρό αυτό πρόβλημα. «Το ναυάγιο βρίσκεται μόλις 30 μέτρα από την ακτή και υπάρχει ανησυχία για τις συνέπειες που έχει ή μπορεί να έχει στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον του νησιού. Το ναυάγιο μας απασχολεί όλους, ως κοινωνία», τονίζει η κ. Νομικού.

    Το ιστορικό το ναυαγίου

    Τη Μεγάλη Πέμπτη, 5 Απριλίου του 2007, το κρουαζιερόπλοιο «Sea Diamond» της εταιρείας «Louis Hellenic-Cruises», ξεκίνησε από το λιμάνι του Ηρακλείου περίπου στις 12 το μεσημέρι, με προορισμό τη Σαντορίνη, όπου και θα παρέμενε για 4-5 ώρες, πραγματοποιώντας κρουαζιέρα από το λιμάνι του Πειραιά, σε Ρόδο, Μύκονο, Κουσάντασι, Ηράκλειο, Σαντορίνη, Πειραιά. Μετέφερε 1.163 επιβάτες και 391 μέλη πληρώματος.

    Μία ώρα μετά την αναχώρηση συνέβη βλάβη στη μία από τις τέσσερις κύριες μηχανές του πλοίου, σε αντλία πετρελαίου, και η μηχανή βγήκε εκτός λειτουργίας. Μετά από περίπου τρεις ώρες ταξιδιού, με τις τρεις μόνο μηχανές, και ταυτόχρονες επισκευές εν πλω, η μηχανή μπήκε σε λειτουργία 15 λεπτά πριν την πρόσκρουση. Το πλοίο είχε θέσει την επισκευασμένη μηχανή σε λειτουργία μπαίνοντας στον κόλπο της Σαντορίνης, και έκτοτε παρέκκλινε συστηματικά της πορείας πρόσδεσης. Αντί να ευθυγραμμιστεί μεταξύ της σημαδούρας Νο4 και της «γλώσσας» που έβγαζε στη στεριά, βρέθηκε δύο ναυτικά στάδια νοτιότερα, προς το ακρωτήριο Αλωνάκι.

    Στο σημείο εκείνο το πλοίο προσέκρουσε σε ξέρα κοντά στην πλώρη του, με τη δεξιά του πλευρά, στις 15:30, και άρχισε να «μπάζει» νερά. Μετά από λίγο ακούγονταν εκρήξεις και ξέσπασε πυρκαγιά. Οι μηχανές συνέχισαν να δουλεύουν και αποκόλλησαν το πλοίο οδηγώντας το μέσα τον όρμο των Φηρών, όπου και οι μηχανές σταμάτησαν λόγω της εισροής των υδάτων και το πλοίο παρέμεινε ακυβέρνητο.

    Το λιμεναρχείο ενημερώθηκε 17 λεπτά μετά την πρόσκρουση από τον πλοίαρχο, όπως δήλωσε τότε ο ίδιος, ενώ στη συνέχεια ο πλοίαρχος δεν απαντούσε για μισή ώρα «στις επανειλημμένες προσπάθειες που έγιναν από πλευράς λιμεναρχείου για επικοινωνία μέσω VHF». Στις 15:40 το πλοίο είχε πάρει μεγάλη κλίση και ζητήθηκε από τους ιδιώτες λεμβούχους της περιοχής να σπεύσουν σε βοήθεια κοντά στο Sea Diamond και στις 16:10 ανακοινώνεται από το λιμεναρχείο πως έχει δοθεί εντολή εγκατάλειψης του πλοίου. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα ξεκίνησε η διαδικασία διάσωσης του κόσμου, με καλές καιρικές συνθήκες. Στις 18:30 η διαδικασία της εκκένωσης είχε ολοκληρωθεί, και παρέμεναν εντός του πλοίου 27 άτομα του πληρώματος, ενώ διαπιστώθηκε ότι αγνοούνται δύο Γάλλοι επιβάτες, πατέρας και κόρη.

    Μετά την ολοκλήρωση της εκκένωσης ξεκίνησε η διαδικασία ρυμούλκησης του πλοίου. Όλο το βράδυ έγιναν προσπάθειες να μη βυθιστεί το πλοίο, αλλά τελικά το Sea Diamond βυθίστηκε στις 7 τα ξημερώματα της Παρασκευής, 6 Απριλίου 2007.

    Το ναυάγιο παραμένει ως σήμερα στο βυθό, κρεμάμενο σε χείλος γκρεμού, θεωρείται τοξική απειλή για την περιοχή και έχει χαρακτηριστεί «απόβλητο». Στην περίπτωση που γλιστρήσει, ανάλογα με το πότε αυτό θα συμβεί και την κατάσταση αποσύνθεσης του πλοίου, είναι πιθανό να μην αντέξει το κουφάρι και η ρύπανση να επιταχυνθεί σε μεγάλα επίπεδα. Ήδη από τις πρώτες εβδομάδες έχουν αρχίσει να ηλεκτρολύονται τα μεταλλικά του μέρη και από κάποια στιγμή και πλέον θα είναι αδύνατο να ανελκυθεί λόγω εκτεταμένης διάβρωσης. Εκτός από τα πετρελαιοειδή και τα έλαια που αναβλύζουν αδιάλυτα στην επιφάνεια της θάλασσες και συλλέγονται, σημαντικότερος κίνδυνος είναι οι υδατοδιαλυτές και μη διαλυτές τοξικές ουσίες που προέρχονται από την αποσύνθεση των μερών του πλοίου και χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά επικίνδυνες.

    Στην πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει επιβληθεί πρόστιμο που δεν έχει πληρωθεί, καθώς η υπόθεση εκκρεμεί στο στάδιο της προανάκρισης στα δικαστήρια.

    Το 2008, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας έδωσε ανοιχτή πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους ναυπηγικούς μελετητικούς οίκους, ώστε να συντάξουν μελέτες κόστους για ανέλκυση ή απομάκρυνση του βυθισμένου πλοίου. Οκτώ εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον, όμως δεν προχώρησε ποτέ κάτι.

    Το Φεβρουάριο του 2011 ο Συνήγορος του Πολίτη εξέδωσε πόρισμα με το οποίο επισήμανε «αδράνεια και έλλειψη οποιοδήποτε σχεδίου και μελέτης για τις επιπτώσεις του ναυαγίου».

    Τον Μάρτιο του 2011 προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας η «Διεθνής Δράση για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Σαντορίνης», το «Αρχιπέλαγος-Ινστιτούτο Θαλάσσιας και Περιβαλλοντικής Έρευνας Αιγαίου» (με έδρα την Ικαρία), η Κοινότητα Οίας και εννέα κάτοικοι της Σαντορίνης για το θέμα του ναυαγίου.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος τα ναυάγια πρέπει μέσα σε τρεις μήνες από τη βύθισή τους να ανελκύονται από την πλοιοκτήτρια εταιρεία και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της, η ανέλκυση πρέπει να γίνεται από τον αρμόδιο δημόσιο φορέα και η δαπάνη να καταλογίζεται στην ναυτιλιακή εταιρεία, επισημαίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    [05] Η Χάρις Αλεξίου τραγουδάει Νίνο Ρότα

    Ένα πρόγραμμα με τραγούδια που αγαπήθηκαν μέσα από κινηματογραφικές ταινίες θα παρουσιάσει για 6 μοναδικές συναυλίες η Χάρις Αλεξίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Ιταλού δημιουργού Νίνο Ρότα.

    Στις 7, 8, 9 και 14, 15, 16 Οκτωβρίου, η δημοφιλής τραγουδίστρια, συνοδευόμενη από την εξηκονταμελή Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, θα ερμηνεύσει στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Πολιτιστικού Κέντρου «Ελληνικός Κόσμος», μια σειρά από τραγούδια αλλά και μουσικά θέματα του Ιταλού δημιουργού.

    «Η έλλειψη χώρου για τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, ήταν ο λόγος για την αναζήτηση ενός χώρου με σημαντική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης », ανέφερε ο γενικός διευθυντής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ, Δημήτρης Παπαδημητρίου, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στην αίθουσα «Ιφιγένεια» του «Θεάτρου».

    «Αυτός ο χώρος ήταν ο ''Ελληνικός Κόσμος'' του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και το ξεκίνημα αυτής της συνεργασίας δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερα, με τη συμμετοχή της εθνικής μας τραγουδίστριας Χάρις Αλεξίου».

    Η σχέση της Χάρις Αλεξίου με την ιταλική μουσική και τον ιταλικό πολιτισμό είναι παλιά και ''δυνατή''.

    Σεσυνέντευξη Τύπου αποκάλυψε πως μετά από πολύωρες μελέτες των τραγουδιών του Νίνο Ρότα αλλά και των ταινιών που έντυσε με τη μουσική του, ανακάλυψε και ''τη δική μας Ελλάδα στα έργα του''. «Δεν είναι δική μου συναυλία. Και με τα τραγούδια αυτά ανοίγει η καρδιά σου.

    Η μουσική του Νίνο Ρότα, κυρίως για τον κινηματογράφο, άφησε εποχή και έγραψε ιστορία, κατορθώνοντας να είναι συγχρόνως αξιόλογη για τους ειδικούς και δημοφιλής για το ευρύ κοινό.

    Ο Ρότα δεν έγραψε πολλά τραγούδια, αλλά λίγα και όπου χρειαζόταν. Κάποιες από τις μελωδίες του όμως έγιναν τραγούδια με την προσθήκη στίχων πριν ή μετά το θάνατό του κι έτσι το μεγάλο ταξίδι της μουσικής του στο χρόνο συνεχίστηκε.

    Ο υπεύθυνος για την επιλογή και το στήσιμο του προγράμματος, Ιάσων Τριανταφυλλίδης, χαρακτήρισε την Χάρις Αλεξίου ''μία από τις θεμελιώδεις μορφές του 20ου αιώνα στο χώρο της μουσικής''.

    «Δεν υπάρχει τραγουδίστρια άλλη που να έχει τα πόδια της στη γη και τα χέρια της ν? ακουμπούν τα αστέρια. Η Χαρούλα αρκεί μόνο να τραγουδάει».

    Οι χαμηλές τιμές των εισιτηρίων (48, 38, 28 και 18?), όπως εξήγησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «Θεάτρου» Ελληνικός Κόσμος Θρασύβουλος Γάτσιος , προσαρμόστηκαν έτσι ώστε να καλύπτουν τα έξοδα της παραγωγής και όχι κάποιο κέρδος.

    Την τραγουδίστρια και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ πλαισιώνουν οι: Ιάσων Τριανταφυλλίδης στην επιλογή και το στήσιμο του προγράμματος, Πάνος Παπαδόπουλος στη σκηνοθετική επιμέλεια, Κώστας Παπαδούκας στις ενορχηστρώσεις, Ελευθερία Ντεκώ στους φωτισμούς.

    [06] Ένας νεκρός τουρίστας ο απολογισμός από το μπουρίνι στη Λευκάδα

    Ένας Γάλλος τουρίστας νεκρός και πολλές υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός του ανεμοστρόβιλου που έπληξε τον όρμο του Βλυχού στη Λευκάδα, αργά χτες το απόγευμα.

    Το δυνατό μπουρίνι στο Βλυχό προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στην περιοχή. Τα σκάφη που βρίσκονταν στο καρνάγιο ανατράπηκαν, ενώ πολλές από τις βάρκες που ήταν δεμένες στο λιμάνι \"βγήκαν\" στη στεριά. Από την κακοκαιρία πνίγηκε ένας 60χρονος Γάλλος, ο οποίος ανασύρθηκε αναίσθητος από τη θάλασσα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ο άτυχος τουρίστας την ώρα του ανεμοστρόβιλου βρισκόταν μαζί με την σύζυγό του πάνω σε ένα σκάφος. Για την υπόθεση διενεργεί προανάκριση το Λιμεναρχείο Νυδρίου.

    Στον κόλπο του Βλυχού κινδύνευσαν και δυο Βρετανοί τουρίστες, όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν, πήρε κλίση λόγω εισροής υδάτων όμως κατάφεραν βγουν στην ακτή.

    [07] Τουλάχιστον 80 νεκροί και 32 αγνοούμενοι από πλημμύρες στην Κίνα

    Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε οκτώ επαρχίες της Κίνας και 32 αγνοούνται μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

    Οι βροχές που ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα έχουν προκαλέσει υλικές καταστροφές ύψους 26 δισεκατομμυρίων γιουάν (4,1 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε αργά χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα του το υπουργείο αρμόδιο για τις Υποθέσεις του Πολίτη.

    Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    Από τις πλημμύρες έχει πληγεί περισσότερο η βορειοδυτική επαρχία Σαανσί και η νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν. Περίπου 40 ποταμοί σε διάφορα σημεία της χώρας κινδυνεύουν με υπερχείλιση, μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 September 2011 - 6:29:38 UTC