Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεύθερο λογισμικό για άτομα με ειδικές ανάγκες
  • [02] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Βουλής

  • [01] Ελεύθερο λογισμικό για άτομα με ειδικές ανάγκες

    Μια ιστοσελίδα που δημιούργησε το Εργαστήριο Φωνής και Προσβασιμότητας του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, περιέχει συγκεντρωμένα κάτω από την ίδια "στέγη" όλα τα υπάρχοντα ελεύθερα ή ανοικτού κώδικα λογισμικά, τα οποία λειτουργούν ως βοηθήματα για την αύξηση της προσβασιμότητας στη χρήση υπολογιστών, των ατόμων με αναπηρίες, με ειδικές ανάγκες ή απλώς ηλικιωμένους. Άνθρωποι με τύφλωση ή χαμηλή όραση, με κινητική αναπηρία, με απώλεια ακοής, με αναπηρία λόγου και άλλοι μπορούν να αξιοποιήσουν αυτά τα προγράμματα και να διευκολύνουν την κοινωνική ένταξή τους.

    Τα συγκεκριμένα προγράμματα, που βασίζονται στις λεγόμενες "υποστηρικτικές τεχνολογίες πληροφορικής", βοηθούν τους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τον υπολογιστή τους και να αποκτούν πρόσβαση σε περιεχόμενο, το οποίο, εξαιτίας των προβλημάτων τους, δεν είναι φιλικό ή δεν είναι καν εφικτό. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην ανάπτυξη τέτοιου είδους λογισμικού και τα σχετικά προγράμματα έχουν ενσωματωθεί σε όλα τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

    Τα λογισμικά για άτομα με αναπηρία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης από ηλικιωμένα άτομα, σε ειδικά σχολεία, σε εργαστήρια λογοθεραπείας, φυσιοθεραπείας και εργοθεραπείας. Η ιστοσελίδα υπάρχει στη διεύθυνση: http://access.uoa.gr/fs/gre/pages/home.

    [02] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Βουλής

    Ημίωρη συνάντηση είχαν το μεσημέρι στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις στη Γερμανία και τις επιρροές που διαμορφώνονται σε σχέση με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

    Ο κ. Πετσάλνικος, με πρωτοβουλία του οποίου έγινε η συνάντηση στο γραφείο του πρωθυπουργού, ενημερώσε τον κ. Παπανδρέου για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε με βουλευτές και άλλους παράγοντες της Γερμανίας, ενόψει της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, τις επόμενες μέρες, στο Βερολίνο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής επιδίωξε να έχει αυτό το κύκλο επαφών προκειμένου να διαμορφώσει σαφή εικόνα για την πολιτική κατάσταση στη Γερμανία, έτσι όπως διαμορφώνεται και πως αυτή επηρεάζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

    Αύριο, Τετάρτη, εξάλλου, στις 9:30 το πρωί, ο κ. Πετσάλνικος θα συναντηθεί με 32 γερμανούς δημοσιογράφους που βρίσκονται στην Ελλάδα για να τους ενημερώσει για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την πολιτική της διάσταση, σε μια προσπάθεια να μεταφέρουν στη χώρα τους την πραγματική εικόνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 September 2011 - 14:29:34 UTC