Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρωμπάσκετ: Ελλάδα - Γαλλία
  • [02] Συνελήφθη ο Μάκης Ψωμιάδης
  • [03] Γ. Παπανδρέου: Κρίσιμη η περίοδος που διανύουμε

  • [01] Ευρωμπάσκετ: Ελλάδα - Γαλλία

    Η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών αντιμετωπίζει αυτή την ώρα την αντίστοιχη της Γαλλίας στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο διεξάγεται στη Λιθουανία.

    Η προϊστορία των δύο συγκροτημάτων σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αρχίζει από το 1949 και περιλαμβάνει 21 αγώνες, στους οποίους η ελληνική ομάδα έχει πετύχει 11 νίκες και έχει υποστεί 10 ήττες.

    Η τελευταία συνάντηση των δύο αντιπάλων σε Ευρωμπάσκετ διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2009 στην Πολωνία, στη Β' φάση της διοργάνωσης, όταν οι Γάλλοι νίκησαν με καλάθι του Ντε Κολό τα τελευταία δευτερόλεπτα, κι ενώ 9'' πριν από τη λήξη η ελληνική ομάδα είχε ισοφαρίσει με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη.

    Είναι αξιοσημείωτο, ότι η Γαλλία δεν είχε καταφέρει να κερδίσει την Ελλάδα σε ματς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είκοσι έξι χρόνια (είχε επτά συνεχόμενες ήττες), αφού η τελευταία νίκη της είχε σημειωθεί το 1983!

    Συνολικά, η αναμέτρηση αυτή είναι η τεσσαρακοστή έβδομη μεταξύ των δύο αντιπάλων, με τη «γαλανόλευκη» να μετράει 30 νίκες έναντι 16 των «τρικολόρ».

    [02] Συνελήφθη ο Μάκης Ψωμιάδης

    Συνελήφθη στο Σούνιο ο Μάκης Ψωμιάδης, «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ Καβάλας, ο οποίος κατεζητείτο για τους στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο Μάκης Ψωμιάδης είχε εντοπιστεί από μέρες στην περιοχή και παρακολουθείτο από την Ασφάλεια Αττικής και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, το οποίο κατέγραφε τηλεφωνικές συνομιλίες μέχρι που διαπιστώθηκε ότι έμενε σε βίλα στο Σούνιο..

    Χθες το βράδυ επιβεβαιώθηκε με ακρίβεια ότι επρόκειτο για τον καταζητούμενο και σήμερα αποφασίστηκε να γίνει έφοδος, οπότε και συνελήφθη.

    Ο Μάκης Ψωμιάδης οδηγήθηκε στην Ασφάλεια προκειμένου να παραπεμφθεί στις δικαστικές αρχές.

    [03] Γ. Παπανδρέου: Κρίσιμη η περίοδος που διανύουμε

    Κρίσιμη χαρακτήρισε την περίοδο που διανύουμε, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η μάχη που δίνει η χώρα στο ίδιο διάστημα είναι καθοριστική.

    Ο κ. Παπανδρέου δεν δίστασε να αναφέρει ότι αυτή την περίοδο δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν προσπάθειες από διάφορες πλευρές να μεταφερθούν στην Ελλάδα ευθύνες που δεν έχει.

    Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού η Ελλάδα είναι πιθανό να εμφανιστεί ως ένα είδος αποδιοπομπαίου τράγου, "για προβλήματα και δυσλειτουργίες, θεσμικές ή άλλες, ή και για λόγους εσωτερικών πολιτικών καταστάσεων άλλων χωρών".

    Γι αυτό, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα δεν πρέπει να δώσει καμία αφορμή και πρέπει να είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 September 2011 - 16:29:36 UTC